- Home
Geregisseerd door: Alexandre Aja
Met onder meer: Steven R. McQueen, Elisabeth Shue en Jerry O'Connell
Releasedatum: 2 september 2010
Plot Piranha 3D
"There's something in the water."
Elk jaar stijgt de populatie van het slaperige dorpje rondom Lake Victoria explosief van 5.000 naar 50.000 mensen, allemaal gekomen om een wild weekend te beleven. Het '4th of July' feest staat garant voor zuipend sextoerisme. Dit jaar echter, zijn katers en geklaag van de lokale bevolking niet de enige zorgen van de tijdelijke bewoners; een aardschok in Lake Victoria heeft een scheur in de bodem gemaakt waardoor een kolonie van prehistorische piranha’s zich in het meer heeft genesteld. Ongekende moordmachines die door hun primitieve instinct maar één doel voor ogen hebben: jagen op alles wat beweegt en schoonstrippen tot het bot. In luttele seconden...
Julie Forester
Paula Montellano
Novak Radzinsky
Matthew Boyd
Threeohthree
Eindelijk kon ik hem zien, en WOW! Ben je het type persoon dat niet van bloederige films houd, dan zou ik deze film maar overslaan. Het zit er vol mee, precies zoals verwacht.
Ook veel naakte playboy konijntjes zie je onschuldig rondhuppelen,
hilarisch natuurlijk, maar toch gedeeltelijk onnodig.
De special FX was boven verwachting en zelfs uitstekend, de CG piranha waren zeer goed gemaakt en leken prehistorisch. Complimenten.
Voor alle gekkigheid begon waren er ook een aantal mooie onderwater scenes met grotten en dergelijke. Wat het 3D betreft, sommige scenes waren goed geschoten, maar had toch wat op meer gehoopt, helaas kwam er niks op me afgesprongen, en ook de borsten waren helaas niet 'letterlijk' in mijn gezicht
Toch een heerlijk onzinnige ervaring er bij. Gewoon lekker verstand op nul, bak popcorn op schoot, fles bier in je hand en laat de pret beginnen.
Naomi Watts
Fish with boobies
Ja, zoals verwacht dus, een erg goede film. Ik ben fan van de jaren 80 campy flicks maar toch miste er altijd iets en met de techniek van nu en de ontwikkeling van het vrouwelijke individu kan dat nu. Piranha is voor mij de ideale film om te gaan remaken. Ik vond het origineel zijn reputatie niet waarmaken, terwijl ik het concept behoorlijk sterk vond. Dan krijgt Aja dit in handen, eigenlijk één van de meest talentvolle horror regisseurs in Hollywood. Kan hij met Piranha zijn naam ik ere herstellen na Mirrors? Yes he can!
De cast is perfect. Shue als good righteos Sheriff (en wat ziet ze er nog goed uit), Rhames als bad ass deputy, O'Connell als een on edge porn director, Riley Steele en Kelly Brook als Wild Wild Girls en McQueen als hoofdrolspeler. Daar komt helaas ook nog loveinterest Szohr bij, maar gelukkig wordt daar niet te veel aandacht aan besteed. O ja, je krijgt ook nog Ashlynn Brooke en Gianna Michaels. Wat de film dus wil is duidelijk. En Christopher LLoyd als mad scientist, kan het nog beter? Ja hoor, Dreyfuss keert gewoon terug in zijn rol als Matt Hooper. En als slagroom op de taart Eli Roth als wet T-shirt contest host, die kerel vind je ook overal en weet zelfs hier een meerwaarde te zijn. Al is de cast voor campy begrippen wel te goed eigenlijk maar als dat een minpunt moet zijn..
Ja, veel naakt dus, het eerste uur bestaat dan voornamelijk uit een dun plot, een so called lovestory, introductie van de personages en veel grote tieten. De setting is spring break en Aja wil die setting gewoon waarheidsgetrouw neerzetten. Fuck de conservatievelingen en preutse vrouwen, dit wordt gewoon een titfest en butt fuck-a-thon. Meer tits and ass dan de average pornofilm maar Aja verliest het uitgangspunt nooit uit het oog. Wij mannen zijn blij. Alle ingrediënten voor een moderne campy flick zijn er. Veel nudity (en mooie nudity), enorm veel goede gore en CGI killer piranha's die heerlijk overdone zijn. Bovendien vind ik de wisselwerking met uitstekende gore en slechte CGI echt geweldig. Dat geeft het voor mij nog meer camp value.
De 3-D techniek vond ik helemaal niet zo slecht, vooral als je eraan denkt dat Piranha niet in 3D geschoten is. Hier en daar niet zo sterk, en wordt er ook niet super gebruik gemaakt van scenes in de zaal brengen maar als ze het doen is het ook goed. Groot voorbeeld is de scene van Gianna Michaels, die met haar grote borsten parasailend in het water terecht komt (Money shot!) en zo de kijkers in de bios bijna voorziet van een motorboat. Voor velen misschien weinig niveau, who cares, it kicked ass. Gewoon een erg leuek vondst. Dan heb je nog de water ballet scene van Kelly Brook en Riley Steele, die ik eigenlijk best indrukwekkend vond. Niet alleen door hun sexy lichamen maar eerder om het er zowel complex uit ziet en erg sensueel. Onder leiding van het Flower Duet. Briljant! Kunstzinnig is een understatement
De gore is echt uitstekend, en het moment waar naar toegewerkt wordt eindigt in één grote carnage. Die echt enorm indrukwekkend is. Echt dik 10 minuten van de grootste slachtpartijen die ooit op film is gezet. Waar ik het bij het origineel erg karig vond weet Aja die impact wel te brengen. Het vlees wat van benen afbungelt, darmen die in het rond vliegen, bot waar al het vlees van afgepeuzeld is. Het ziet er allemaal enorm gaaf uit en het is gewoon tien minuten lang complete waanzin. Ook enorm veel toffe kills gezien, de onthoofding van Roth, de parasailing kill van Gianna Michaels, de kill van Riley Steele waar de Piranha via haar achterhoofd door haar mond boort, samen met wat heerlijke slechte CGI maar de meest toffe kill is toch wel de zweepslag van Ashlynn Brooke. Die haar bikini losmaakt (plus boobshot ja
) en haar lichaam dat door midden wordt gesneden. Legendary. De gore ziet er echt uitmuntend uit, en dat is te danken aan KNB effects, want het budget was niet ontzettend groot maar o wat ziet het er goed uit!
De humor is van hetzelfde laken een pak. Gewoon enorm veel slacker humor, best leuk als je je niet te sophisticated voelt. Helaas gaat dat laatste een key zijn of je dit leuk gaat vinden of niet. Want je moet jezelf niet te serieus nemen, dat is iets wat zeker is. Erg genoten dus, al ben ik een beetje bang dat Piranha een beetje slachtoffer gaat worden van het publiek dat zichzelf iets te serieus neemt. Dit is nu mijn favoriete horrorfilm aller tijden, en dat is een puike prestatie. De combinatie tussen overdadige nudity, de overdreven monsterlijke Piranha's, de indrukwekkende carnage, inventieve kills, de extreem goede gore, de hoeveelheid eyecandy en de pornstar friendly cast maken dit een perfect fit. Aja doet eigenlijk alles wat ie moet doen, en dat is alles wat je van de beste man kan vragen. Als ie straks in de bios verschijnt zal ik 'm zeker nog wel een keer gaan kijken. Ik heb er nu al weer zin in om 'm weer te zien.
Rianneke_Dan
Ik vond er eerlijk gezegd niet echt veel aan. Ik had voordat we naar de film gingen al wat stukjes gezien van het gore wat erin voor zou komen, en dat stond me al tegen want dat zag er ontzettend smerig uit en dat is niet echt mijn ding, Maar goed toch maar mee gegaan afgelopen zaterdag en de film was eigenlijk precies wat ik verwacht had. Ontzettend veel naakte vrouwen, en dan niet in de zin van 'vrouwen die je op straat tegenkomt' natuurlijk, maar vrouwen die met hun perfecte, overdreven opgemaakte koppie, opgeblazen boobs en geile bewegingen de jongens wel even gek maakte. Nou is dat natuurlijk heel leuk voor de mannen, maar als vrouw zijnde heb je er weinig aan, en voor leuke mannen in de film hoef je het niet te doen, want van O'Connell in een speedo werd ik nou ook niet echt warm. Dat hele Spring Break gedoe eromheen vond ik ook niet veel aan, en laat alleen maar zien hoe ongelooflijk triest de jongelui zijn die daaraan meedoen. Verschrikkelijk zeg, ik mag hopen dat mijn kind later niet zo gaat worden. Gelukkig is het daar in Amerika nog een heel stuk erger dan in ons kikkerlandje.
Nou dat gehad te hebben, even verder naar het verhaal. Stelt natuurlijk niet zoveel voor, en dat had ik ook niet verwacht. Het hele piranha idee werd slecht uitgewerkt, en ook niet echt veel aandacht aan besteed. Dat idee kreeg ik in ieder geval. Door een spoiler]beving over water zijn ze er ineens, en that's it. (tenminste zover ik dat gevolgd heb) De hele lijn tussen Jake Forester en zijn familie vond ik dan wel leuk, maar daar moet je ook geen karakter uitdieping verwachten. Gewoon een luchtige lijn tussen al het naakte en gore door. Grappig trouwens om Steven R. McQueen te zien in een blockbuster film, ik zag hem alleen nog steeds als het broertje van Elena in The Vampire Diaries. Elisabeth Shue deed het ook goed, en vind haar ook altijd wel een leuk vrouwtje. Nou laat ik over O'Connell maar niks zeggen verder, en over de pornstars heb ik ook niet veel te melden. Ze doen hun ding goed, maar dan is dan ook alles. Verder nog een leuke bijrol van Ricardo Chavira, die ik in eerste instantie niet eens herkende door zijn bolle wangen, maar zijn delivery was zoals gewoonlijk wel erg grappig.
Het gore zag er erg goed uit, heel realistisch en dus tegelijkertijd ook ontzettend smerig. Ik heb aardig wat ranzige kills voorbij zien komen, waarbij ik mijn hoofd ook even moest wegdraaien maar goed dat hoort erbij en het was wel erg goed gedaan. Ook de kills waren erg origineel. De beste vond ik toch wel de parachute kill, met zoals te verwachten een vrouw met grote boobs, die dan ineens de onderkant mist Dat was echt grappig. Maar er zaten ook wat scenes in die gewoon echt niet konden, zoals het onderwater ballet tussen twee naakte vrouwen, en de scene met die piemel die er dan word afgevreten, en weer word uitgekotst gadverdamme zeg, dat had van mij niet gehoeven hoor.
Ik vond die piranha's er erg lelijk uitzien. Behalve dan diegene die dan gevangen word en apart gezet word in het aquarium daar hadden ze duidelijk ook meer aandacht aan geschonken, de scenes onder water vond ik toch niet zo best hoor, dan had het origineel betere beelden en leuke geluiden wat het tegelijkertijd ook meer sfeer geeft. Het hele einde was natuurlijk erg corny, maar vond het wel leuk dat ze het einde gebruikte van de originele Piranha .
Al met al was het kijkbaar, maar ik denk toch dat de mannen hier wat meer van kunnen genieten. En al die flauwe humor was niet echt aan mij besteed in deze film. Dus op wat leuke bijrollen, en het verhaallijn van Jake en zijn familie na, vond ik het niet erg veel.
Q Jones
Wat een ongeloofelijk simpele films zeg.
De film is gemaakt om tieners aan te spreken en die zullen zeker aan hun trekken komen met veel nep tieten en bloed. Wil dat zeggen dat je dan een goede film hebt. Nee.
De film kent twee verhalen, in het ene verhaal volgen we politie agente en moeder Elisabeth Shue die de zatte pubers op het overvolle touristen gebied in de gaten moet houden. Helaas gaat alles niet zoals het moet en komen er opeens oude vlees etende pirania's te voorscheen.
Aan de andere kant hebben we de zoon van haar gespeeld door de verschrikkelijke acteur Steven R. McQueen die mee gaat op een of andere porno boot. Heel opmerkelijk natuurlijk komt hij evenals moeder lief in aanraking met de pirania's.
Er zitten een aantal porno actrices in en mijn tip is dat ze het daar bij moeten houden want acteren kunnen ze echt niet. Al moet ik zeggen dat Kelly Brook het nog wel aardig deed. Maar voor de rest brengt het de film niks goeds bij als alleen een dozijn aan nep tieten.
Vhing Rames staat groot op de poster maar waarom snap ik niet de beste man speelt er echt maar een paar tellen in mee en dan offert hij zich nog op voor een stel domme pubers. Ook zijn acteerwerk is zeer slecht, op een gegeven moment schreeuwt hij Get out of the water, toen moest ik echt ontzettend hard lachen want zelfs Stallone kan dat nog beter schreeuwen.
Jerry O'Connell is nog wel grappig als porno filmer maar hij kan de film niet redden en ook legt hij zijn rol er te dik boven op.
De enige die ik echt goed vond spelen is Adam Scott echt een koele held die alles op alles zet. Maar helaas is zijn screen tijd ook niet echt noemenswaardig.
Het idee van Piranha is leuk maar daar blijft het bij. De film had de bioscoop nooit mogen halen want het is gewoon een regelrechte B film, de special effects zijn ontzettend slecht, zo slecht dat het gewoon bijna grappig is. Ook bewijst de film dat nep tieten en veel bloed niet altijd goed zijn.
De aanvallen van die pirania's zien er trouwens ook ontzettend lelijk uit en 3D voegt helemaal niks toe. Het is allemaal wel grappig maar nergens echt top. De moorden zijn ook eerder lachwekkend dan echt eng. Maar omdat ik me eigen toch nog wel redelijk heb vermaakt krijgt de film 2,5 ster.
TrickySmalls
Blood, gore, lekkere wijven met dikke tieten, wat wil je nog meer?
Niets zou je denken. Aangezien het met bovenstaande allemaal wel snor zit. Nee, het probleem zit hem toch wel in het feit dat er gegooid wordt met clichés. Iets waar ik me niet vaak aan stroor, maar hier toch wel. Uiteraard poogt de film heel komisch en met een knipoog over te komen naar de horror-films.
Met het verhaal had toch nét iets meer moeten worden gedaan.
Zo is de chaos op het meer heel tof in kaart gebracht, iets waar de film echt mee scoort en ook het beste van de film. Desalniettemin zakt de film qua spanning toch wat in op sommige momenten. Ook de aanvallen van de piranha's zien er toch iets te slordig uit naar mijn mening.
Maar goed, wil je een leuke filmervaring hebben met een film vol geslaagde kills en lekkere wijven met dikke tieten, dan is deze film goed. Voor mij was deze film dan wel aardig.
$pecial
Vandaag met voorbedachte raden naar de sneak gegaan en oh wat heb genoten van deze heerlijke film
!
Alexandre Aja, een regisseur die ik hoog heb zitten (Mirrors vond ik daarentegen wel middelmatig), flikt het toch weer om een heerlijk foute, absurd komische horror film af te leveren. Waar hij met ' Haute Tension' menig doorgewinterd horrorfanaat weer heeft doen laten sidderen van spanning, zorgt hij met Piranha er weer voor dat de horror fan weer kan genieten zoals vroeger.
Wat ' The Expendables' is voor de aktiefan eerste uur, is Piranha voor de horrorfanaat. Ook in dit topic kan ik zeggen; oldschool fun in een modern jasje.
Laat ik wel even aankaarten dat de special effects af en toe niet al te best zijn, maar dat heeft mij persoonlijk niet zo zeer kunnen storen als sommigen anderen in de zaal. Natuurlijk zijn er weer vele clichés en laat de film je weer 'ouderwets' ergeren aan de onnozele akties van de personages. Maar hee was dit vroeger eigenlijk nooit zo het geval? Precies, je moet gewoon genieten en al die (opzettelijke!) onlogische aspecten voor lief nemen.
Om even te hebben over het 3d effect... dat heb ik stiekem toch wel heel erg gewaardeerd en voor mij persoonlijk is dit de eerste film dat met 3d een toegevoegde waarde heeft. Bloed, kots , bier en tieten in 3d
De film heeft in mijn ogen een perfect balans gevonden tussen horror, humor en het hele gebeuren rondom 't Spring Break gefeest op de boten. Erg vlot gemaakt allemaal.
Het is dus geen serieuze film geworden en daar ben ik Alexandre Aja echt heel dankbaar voor. De gore is echt uitstekend, zeer goed voor een mainstream horrorfilmpje en voor de echte gorehound zal er ook nog wel wat te pruimen vallen.

4 *
Edit;
Oh waar ik deze Piranha qua stijl op vindt lijken is Cabin Fever 2.
Welliswaar een echte straight to dvd B-film, maar deze bezit ook een soortgelijk campy stijltje. Voor de liefhebbers van Cabin Fever 2 is Piranha helemaal geweldig, en andersom is CF2 de moeite waard..
Vond het noemenswaardig, omdat ik een tijd geleden CF2 heb gezien en hier vanavond ik hier een aantal keer aan moest terug denken.
Sjoerdow
Film neemt zich totaal niet serieus, en dat maakt hem juist zo alleraardigst.
Lekkere onzin, simplistisch verhaal, redelijk/matig acteerwerk en heerlijk veel ranzige kills. En veel, heel veel naakt, wat uiteraard niet ergerlijk is.
Paar domme scenes, maar daar ga ik me hierbij niet druk over maken, want bij de aftiteling kon ook ík mijn brede glimlach niet onderdrukken.
Het budget is goed besteed.
3,5 sterren.
3D Zoals het hoort te zijn, Clash of the Titans, Last Airbender etc. etc. SHAME ON YOU.
Fantastische 3D effecten, vooral het gebruik van de 3D effecten bij het vele gebruik van tieten is echt fantastisch. Vanaf de opening credits merk je gelijk al het kwaliteitsverschil met de eerder genoemde films. Samen met Avatar staat Piranha wat mij betreft bovenaan in 3D gebruik, zij het beiden op een andere manier(Avatar de diepte en Piranha de echte 3D effecten).
Gelukkig levert Ajax echt lekkere pulp af, de film neemt zichzelf totaal niet serieus en dat spat ook van de film af. Lekker ranzige gore, echt waanzinnig. Heb bijna de hele film met een big smile gezeten!
Daarnaast was het vele functionele naakt(hehe)ook een lust voor het oog. Kelly Brook spant wat dat betreft de kroon, haar rol in Three is opeens een stuk minder sensueel. Vooral dat naakte zeemeermin moment met dat blondjewas echt geweldig. Dan begin ik nog niet eens over de vele hilarische 3D momenten(boobs in het water, draad dat meisje door midden hakt en eerst de bikini los snijdt, silliconen en piemel dat verorbert worden door Piranha's, je kan het zo gek nog niet verzinnen.)
Daarnaast heeft de film een lekkerse zomerse vibe, krijg je echt zin in feesten door de setting en laat Ajax nog een stel bekende hoofden zien in de film.
Met andere woorden, Piranha is een bovengemiddeld leuke pulp film dat dankzij de geweldige gore en het komisch gebruik van naakte vrouwen en de vele andere situaties een enerverende rit van 90 minuten biedt.
Moet Naomi Watts(user) toch gelijk geven, kan een 5* prima begrijpen. Van mij krijgt Piranha 4*.
Cygor
Gisteravond heb ik deze in de bios gezien en heb het geweldig naar mijn zin gehad. Inderdaad het verhaal is bar slecht en personages zijn slecht uitgewerkt, maar je ziet dat de film met veel plezier gemaakt is.
Ik vond het naaktgehalte eigenlijk helemaal niet storend.
Het Gore gehalte is erg hoog en naar mijn mening mooi in beeld gebracht
De film krijgt van mij dan ook 4 sterren
Leland Palmer
''You talk funny - Yeah, well you're short!''
Enorm droge opmerking uit deze ge-wel-di-ge film.
Heb me behoorlijk vermaakt met deze Piranha (3D). Fantastisch, pretentieloos, grappig én gruwelijk vermaak.
Ongeveer wat ik had verwacht. Veel feesten, veel mooie vrouwen, veel naakt, veel bloed, veel grappige momenten en veel... piranha's! Dat samen maakt een meer dan vermakelijk geheel met het ene hoogtepunt na de ander; de naaktscéne van Kelly Brook en haar vrouwelijke collega onder water is niet minder dan geniaal. Die wou ik wel even een paar keer terugspoelen. Zodra ik de dvd/blu-ray heb, gebeurt dat ook écht wel.
Zo'n scéne tussendoor is gewoon prachtig; grappig, visueel verbluffend en op een mooie manier ondersteund door wat klassieke muziek. Ja, érg leuk. En dat is dan nog maar één scéne. Voor de rest vond ik het moment dat dat touw die meid doormidden hakt geniaal, de scéne dat twee mannen zo'n meisje tillen en haar uit elkaar scheuren gru-we-lijk, maar briljant en dan heb je nog de scénes met bijv. die piemel, die piranha die uit die mond van die meid zwemt (holy shit!) en die meid die met d'r haar vast zit in die schroef en dat later lekker van de schedel gescheurd wordt. En dan nog Eli Roth, de touwklimscéne op het eind, etc. etc. etc. Deze film zit bomvol met memorabele scénes, bizarre kills en briljante vondsten. Voor de rest is het eigenlijk gewoon één fout, simpel en cliché geheel, maar Alexandre Aja heeft de touwtjes goed in handen en weet hoe je van zoiets iets geniaals kan maken.
Ja, heb me bijzonder vermaakt en een paar keer met open mond zitten kijken. Het einde (baby piranha's!?) is gewoon leuk en geslaagd. Net als de hele film; ''wet t-shirt!''
misterwhite
Piranha 3D -> Sea, Sex and Blood
Ben nog maar net terug van de bioscoop en zit nog steeds in de feest stemming. Was even zeer jaloers op de acteurs tot op een bepaald moment. Laten we maar beginnen bij het begin:
Ik was al zolang benieuwd naar deze film, de cast stond mij dubbel en dik aan, de trailer zag er erg cool uit en het feit dat er het genre horror en 3D staat sprak het mij al zeker aan. Toen ik aankwam in de zaal was er zo goed als geen volk en dat was natuurlijk perfect. Lekker de beste plaatsen gekozen, popcorn en cola bij de hand en het feestje kon beginnen.
Het begin was meteen al leuk, kreeg al zeer goede hoop door dat bierflesje dat chaos aanricht, echt super cool effect met dat 3D onder water.
Dan al meteen over naar de feestjes, daar wist ik even niet waar ik allemaal naar moest kijken, je beeld komt daar ineenkeer vol met bloedgeile prachtige dames, dronken kerels, party Music en een coole haven. Kwam meteen in de goede sfeer, de film maakte mij echt al meteen happy. Het feesten blijft goed doorgaan met tussen scènes waar wat vette dingen gebeuren. De onderwater scènes blijven mij ook allemaal bij, erg mooi gefilmd.
De tequila scène lijkt me ook wel eens leuk om te doen thuis
Het horrorgedeelte aan deze film is ook zeker weten in orde, genoeg gore dingen en awesome kills om van te genieten. Dus de film is niet geschikt voor de mensen met een zwakke maag. Ook de humor zit heel goed, had niet verwacht dat ik zoveel zou gaan lachen.
De vrouwen in de film zijn echt niet voor zachte mannen onder ons. Nee, echte kerels kunnen deze heilige lichamen verwennen!! Ashlynn Brooke zag er zo ongelofelijk nice uit zoals altijd. Jammer dat ze niet lang in beeld kwam. Maar toch genoeg mooi vlees voor te bewonderen. Alle soorten vrouwen waren aanwezig in de film: blonds, brunettes, black, B-Cup, C-Cup, D-Cup,…
Wel denk dat ik genoeg verteld heb, de rest is voor zelf te ontdekken. Dikke aanrader voor de horrorliefhebbers!
5* omdat het gewoon één van de meest vermakelijke films ooit is in het genre.
wimnoot
Piranha 3D
Wat een verschil tussen de eerste kill en de laatste zeg! De overduidelijke link naar Jaws was erg snel gemaakt, toen ik Dreyfuss in zijn bootje dat liedje hoorde zingen. Op zich best aardig. De draaikolk die erop volgde was ook mooi, maar de uiteindelijk eerste moord van de vraatzuchtige vissen zag er echt niet uit!Gelukkig wist de film me later wel te behagen met die prachtige onderwatershots in de grot. Het waren ook de enige scenes waar de 3D een beetje tot zijn recht kwam.
Langzaam maar zeker begon de film ook lekker bloederig te worden, en werden de klassieke Piranha streken afgewisseld met toch wel wat originele. En de " zeemeerminnen" scene was ook om van te watertanden. Wel stoorde ik me aan Ving Rhames die wel 342 keer mensen aanraadde om maar uit het water te komen, dat wisten ze vast zelf niet! Maar goed, laten we maar zeggen dat het bij het genre film hoort.
Toen ik op een bepaald moment op klok keek, dacht ik dat de film toch nog wel een tijdje kon duren. En toen ineens was hij afgelopen, en ik heb me best vermaakt met als hoogtepunt Eli Roth die tussen twee boten geplet werd! Geweldig!
Toch maar een klein 3tje.
JacoBaco
Ik liep gister de bioscoop uit en ik dacht dit worden 3 sterren, maar meestal slaap ik er een nachtje over, want soms denk ik dit worden 5 sterren, maar een dag later vind ik de film niet meer dan een 3 waard.
Als ik nu terugdenk aan Piranha, dan denk ik terug aan een film die genoeg te bieden heeft. Een 80 minuten durende horrorshow. We kunnen lachen, er is smeuïge platter horror in overvloed, prima acteurs en actrices en dan ja... erg veel appetijtelijke vrouwelijke figuranten. Het is ook erg fijn dat er niet moeilijk gedaan word over wat nu wel of niet geoorloofd is en dat kan ik altijd erg waarderen.
De kills zagen er wel heel goed uit, alleen de Piranha's net iets minder. Niet slecht, niet bijzonder. Het 3D voegt ook weinig toe, maar het blijft leuk om met zo'n über bril in de bioscoop te zitten. Tot slot mijn complimenten voor Ving Rhames die 342 keer mensen aanraadde om maar uit het water te komen, want in zo'n panieksituatie kan je het maar niet vaak genoeg zeggen, want het is chaos en niet iedereen luistert de eerste keer.
Slecht.
Wat is er toch met Aja gebeurd. Ooit een geweldig talent, maar eens in Amerika aangekomen is hij enkel maar achteruit gegaan. Toch heeft hij ook daar nog een aantal boeiende horrorwerkjes afgeleverd, maar hier knalt hij zichzelf in een diepe put. En dat voor een film waar zolang op gewacht werd.
De recente hype lijkt zich te richten op het herenigen van naakt en horror. Blijkbaar denkt men een bepaalde grens van horror bereikt te hebben en poogt men dan weer iets nieuws. Wat naakt op het scherm is maar een erg flauw substituut.
Het eerste uur gebeurt er geen flikker. Sowieso zijn piranha kills niet zo boeiend, beetje hetzelfde probleem als haaien. Een spartelend mens en een hoop rood water. Mja. Verder krijgen we een aardig goedkope MTV promo voor die summer break programmas, maar dan iets minder aangekleed. Allergrootste dieptepunt is de hilarische "onderwaterdans", oh help wat een debiele meligheid. Aja en naakt is echt geen goeie combinatie.
Ander euvel is het brakke DVD. Brilletje werpt een zwarte waas over het scherm, ondertitels zijn lastiger te lezen, veel wazige stukken en het 3D voegt ook echt helemaal niks toe. Leuke gimmick voor wie er voor valt, vervelend is wel dat er momenteel ook niet echt meer keuze is. Piranha in 2D was geen optie en ze vragen wel mooi extra voor die 3D filmpjes.
Moet erbij zeggen dat ik wel het laatste kwartier gemist heb. Vlak na het begin van het grote bloedbad de zaal moeten verlataen, maar ook dat beloofde eigenlijk niet veel. Als de film te downloaden is zal ik het einde nog wel een keer zien, gezien de brakke 3D rommel doe ik de film daar waarschijnlijk nog een mooie geste mee.
Aja, keer alsjeblief terug naar Frankrijk, laat dit soort crappy pulpcinema gewoon aan wat beginnende Amerikaanse regisseurtjes en ga aub weer een goeie horror in elkaar boksen. Frankrijk zelf biedt momenteel ook niet erg veel dus ze hebben je daar echt wel nodig.
Crappy 3D, crappy CG, slechte horror ... eigenlijk gewoon zelfs saai.
Lexcoaster
Pulp, maar dan wel erg vermakelijk. De film is totaal onzinnig, met een verhaal dat leentjebuur speelt bij Jaws, maar in tegenstelling tot die film mikt deze film net op spanning, maar op over-de-top vermaak. En dat krijgen we dan ook voorgeschotelt!
Allereerst: heel veel naakt! Veel ontblote tieten, konten, en veel sexy vrouwelijk schoon! Het seksfeest zorgt in iedergeval voor een uitermate coole setting.
Dan: de gore. Zodra de opbouw is afgelopen, gaan de Piranha's los een eten ze ledematen op, rukken ze de huid van veel feestgangers los.. Die 10 minuten zijn een ongekend slachtfeest wat werkelijk waar z'n weerga niet kent. Heel veel gore, met mensen die op gruwelijke wijze verminkt worden door die beesten. Kijk deze film niet zonder sterke maag!
Ook: de humor. Richard Dreyfuss opent de film met een knipoog naar z'rol in Jaws, Christopher Lloyd speelt een verstrooide professor wat dus overduidelijk een knipoog naar zijn gelijkwaardige rollen in de Back To The future films. Maar ook veel andere grappige momenten zoals (spoiler!) de scène waarin de pornoregisseur z'n penis wordt opgegeten , en zo voorts. Er valt genoeg te (glim)lachen.
Dit is duidelijk een film die zichzelf totaal niet serieus neemt, wat een groot positief punt is. Helaas leidt het verhaaltje met de jongen en z'n broertje en zusje alleen maar af, wat het tempo soms uit de film haalt, maar opzich zorgt dat zij-verhaaltje wel weer voor enkele leuke scènes. Aan karakter uitdieping wordt niet gedaan in de film, daardoor krijgt men niet echt een band met de personages en wordt het nooit echt eng. Maar het weerhoudt de film er wel van zwaarmoedig te worden, sterker nog alles is lekker 'campy' en erg luchtig.
De special effects zijn goed te noemen, acteerwerk was niet denderend maar wel onderhoudend. En het 3D effect? Nauwelijks toegevoegde waarde, maar het stoort ook niet echt. Hier had men wel meer uit kunnen halen of het gewoon achterwege kunnen laten.
Veel seks, veel bloederig geweld en vooral veel Piranha's. Het eindresultaat is niks beklijvens, maar wel een érg vermakelijke slachtpartij. Verstand op nul en genieten maar! 3,5* uit 5*.
Jack Sparrow
Vermakelijke cultfilm. Hoe maak je van een rotzooi script een leuke film? Zo dus! Hier en daar wel erg ranzig maar dat hoort erbij. Hilarische one-liners, naakte vrouwen, boten en veel bloed. Eil Roth heeft een geinige bijrol net als Richard Dreyfuss trouwens. 3d effecten stellen niet zoveel voor.
3,5 ster
Jawaddedadde
Mja, niet echt geweldig...
In 3D gezien, maar dàt gegeven ben ik nu al beu. Voegt werkelijk niks toe, verduistert het beeld en die kutbril is gewoon irritant.
Maar goed, de film dan: hier en daar best wel geinig, lekker uitgelaten jongerensfeertje (feesten - zuipen - lekkere wijven - geile venten), fantastisch naakt onderwaterballet, zou het haast kunst willen noemen (het hoogtepunt van de film), venijnige piranha's die helaas erg saaie kills produceren. Het ziet er gewoon niet uit: spartelende visjes, schreeuwende mensjes, water dat zich met bloed vermengt...kan je verder weinig mee aanvangen. Telkens als de film zich onder water afspeelde werd het beeld ook erg onduidelijk. Fucking 3D!
Duurt ook ellendig lang vooraleer je eindelijk de verhoopte chaos en het bloedbad te zien krijgt. Pas dan gaat het pas goed los, maar dan zit je dus al ver aan het einde van de film. Het bloedbad en de daaropvolgende chaos en paniek was dan weer wel goed in beeld gebracht.
Visueel verder een redelijke tegenvaller, piranha's zagen er soms behoorlijk fake uit, niet alle special effects kwamen even goed uit de verf. De schade die de bijtgrage visjes aanrichtten zag er dan weer wel verzorgd uit.
Overall, dik spijt dat ik hem in 3D gezien heb, wellicht dat-ie in 2D beter scoort.
Macmanus
Aja gaat zijn lijstje af.
In mindere maten dan Shyamalan heeft ook Aja een beetje zijn naam tegen. De man bracht mede leven in het Franse horror genre, en zelfs in Amerika leek die met de Hills Have Eyes wat harder te zijn dan menig andere Amerikaanse horror. Dan blijkt dat die niet zoveel luistert naar mensen op het internet, en doet die opeens dingen die hij zelf wil. Dus gaat die het horror sub-genre lijstje af. Na de geesten-horror is die nu beland bij de b-pulp-horror. Waarschijnlijk had die op zijn eigen lijstje wel een betere titel voor dit sub-genre bedacht overigens.
Neemt niet weg dat hij wel degelijk een klein dipje heeft in zijn ouevre, want binnen wat de film wil zijn. Onzin, fun, lachen zitten er wel degelijk wat haperingen naast een hoop geestige/maffe dingen.
Zo zit het kleine kinderen oppassen verhaal zwaar in de weg, en wordt er toch te weinig gedaan met het beesten onder water principe. Als die kiest voor de full on fun, ditch de kinderen dan ook. Ga je toch nog een beetje voor de spanning, doe dan wat meer onderwater spartelende benen shit erin.
Wat de film dan wel weer leuk maakt, is de onzinnige nudity, leuke bijrollen en gore. Jerry O'Connell steelt toch wel de show. Ook Christopher Lloyd als wetenschapper is niets minder dan goud. De onderwater naakt scene is nu al een cheesy filmmaking klassieker.
Aja laat zich in Amerika wat gaan. Hij omschreef zijn tijd in Amerika ook als een snoepwinkel en snoept zoveel mogelijk tot het niet meer kan. En dat is dan ook wel te merken. Niet zijn beste, maar laat de jongen lekker genieten, en dan zet ik voor de serieuze horror mijn vizier wel weer op andere werken. En zien we Aja ooit wel weer lekker komen met een meesterwerkje.
3 sterren.
tukkerstein
Een erg leuke film. Het verhaal is bespottelijk en er wordt geen poging gedaan er iets enorm realistisch van te maken, het gaat om de bloederige beelden, en die zijn er (met name later in de film) volop. Een aantal moordscenes zijn echt geniaal lomp. Daarnaast vond ik het 3D-effect erg goed gedaan, beter dan bij bijvoorbeeld Avatar (vind ik dan weer). Er is overvloedig naakt (met uitsluitend lekkere wijven) en dat maakt Piranha eigenlijk een halve pornofilm (of een kwart, of zoiets), maar het past bij de campy uitstraling van de film.
Piranhapulp.
Aja zal Dante vast doen gniffelen, want deze remake borduurt eigenlijk alleen op het pulpgehalte voort. En dat nog wel in 3D, dus extra veel gesplatter. Het effect voegt weinig toe overigens, op een paar geinige gimmicks na.
Dat Aja met het matige 'Mirrors' al liet zien dat hij defenitief in Hollywood is beland deed het ergste vermoeden. Gelukkig is hij hier niet aux serieus. Meer dan grinniken zit er helaas niet in, iets wat wel mogelijk was bij de hausse aan jaren '70/80 onderwater-horror en zelfs het veel latere 'Anaconda' en 'Lake Placid'. Toch is deze flick vooral luchtig. Maar ondanks de knipoog van Dreyfuss hadden sterkere characters zoals bijvoorbeeld in de blauwdruk van Spielberg een en ander absoluut naar een hoger plan kunnen trekken. Pulpgehalte of niet.
Goed.
SaNDuTjE
Tsja, na het origineel en de remake uit 1995 gezien te hebben, is dit toch wel een hele eigentijdse en vooral zeer matige remake die zichzelf duidelijk niet serieus neemt.
Waar toen nog enig moeite werd gedaan om de spanning op te bouwen en redelijk 'geloofwaardig' over te komen lijkt het nu alleen nog maar te gaan over CGI en naakte vrouwen. Ik weet zeker dat ik meer vrouwen heb gezien dan piranha's! Op zich natuurlijk geen probleem, maar het is zo nadrukkelijk aanwezig dat er scenes zijn die zolang duren dat je je afvraagt of dit nog wel dezelfde film is.
Afgaande op het vorige werk van Aja is het haast niet te geloven dat een film als Haute Tension van dezelfde regisseur komt. Heel jammer. Zelfs de 3D kan deze film niet redden en voegt praktisch niets toe aan het geheel en is vooral een manier om je naar de bios te lokken.
Na ruim een uur wordt het dan toch nog interessant wanneer er een vat met gore wordt opengetrokken en de ene na de andere aan z'n bloederige einde komt. Helaas wordt de stijgende lijn niet doorgezet en wordt het einde in een paar minuten amateuristisch afgeraffeld.
Mijn verwachtingen waren al niet te hoog maar zelf daaraan voldeed Piranha niet. Jammer, want er had meer ingezeten.
Phoebe318
Bah bah bah! Ongelooflijk voorspelbare film, want je wist eigenlijk vanaf het begin al dat die jongen, zijn moeder en zijn broertje en zusje het zouden overleven. Te standaard bij dit soort films. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het stuk dat de motor niet startte. En dan, net op het juiste moment, natuurlijk wel! Zou juist leuk geweest zijn als die jongen gewoon opgegeten werd, dat zou tenminste nog een beetje onverwacht zijn. Maar het gore gehalte was erg hoog, daar zijn ze met vlag en wimpel voor geslaagd! Vooral het stuk dat dat meisje met haar haar vast zit in de motor van die boot. Smerig toen dat hoofdhuid eraf ging! En dat iemand door 2 mensen op het strand getild werd, en door de midden ging. Lachwekkend was overigens het stuk dat die penis van die gast eraf gebeten werd. Zag er wel weer vaag uit hoe die werd opgegeten in het water. Dus, voor een smerig avondje is deze film zeker een aanrader! Erg hoog kan ik hem niet waarderen, omdat het gore gehalte alleen niet genoeg is.
dutchtuga
Precies wat ik had gehoopt. Piranha 3D is heerlijke pulp.
Het begint allemaal al met een flinke korrel zout, maar Aja weet knap de balans te houden het eerste uur, waardoor het laatste half uur, wanneer de remmen los gaan, het ook daadwerkelijk genieten is. De gore vliegt je dan om de oren en dat doet de liefhebber van dit soort werk erg goed. Lang geleden dat ik zoiets uit Hollywood heb zien komen.
Maar wat dit allemaal echt de fun maakt die het is, is de cast. Het begint al goed met de cameo van Richard 'Jaws' Dreyfuss, die zelfs het lied dat hij samen met Robert Shaw en Roy Scheider in Spielbergs klassieker zingt en dat nu op zijn radiootje klinkt, meezingt. Zulke subtiele knipoogjes kan ik erg waarderen, net als de zoom-in op Elisabeth Shue op een gegeven moment. Ook was het fijn Christopher Lloyd weer eens te zien die een bijna net zo hysterische rol als die van Doc in Back to the Future neerzet. Maar het is vooral Jerry O'Connell die mij heeft verrast met zijn over de top rol van porno-regisseur. Geweldig foute rol. 'Wet T-Shirt'
Piranha 3D is een genot voor mensen die van deze onzin houden en film niet altijd zo serieus nemen. Aja heeft dan weliswaar niets zo goed als Haute Tension meer gemaakt de laatste tijd, maar dit is toch echt wel een product van iemand die van horror afweet. Heerlijk einde ook.
Drs. DAJA
Dit was ontzettend gaaf. Een heel gaafe trip van een regisseur die duidelijk weet waar hij mee bezig is. Ik moet toegeven: het concept klinkt niet aanlokkelijk. Ik was ook al helemaal geen fan van Piranha van Joe Dante en dat terwijl ik van zijn werk een grote liefhebber ben. Van Alexandre Aja ben ik misschien nog wel een grotere fan want bij deze film laat hij een ongelooflijke fantasie zien. Hij creeert een waanzinnige setting waarin hij schaamteloos over alle grenzen heen gaat. Dat de camera duidelijk geilt op de vele mooie vrouwenlichamen wordt dusdanig zelfbewust gebruikt dat je als kijker enthousiast lachend en verlekkerd naar het scherm zit te kijken. Piranha tilt het zelfbewust knipogen naar een heel nieuw niveau. Bovendien; hoe veel gore kun je in een Hollywood film stoppen? Er wordt werkelijk alles aan gedaan om uit situaties van chaos met moordlustige piranha's zo origineel mogelijke kills te creeeren die in volle glorie op het scherm worden getoond. Het gevolg is vaak verbazing over de moordlustige vondsten en zelfs een enkele keer het DJ-massacre een oprechte schock. Piranha is een waanzinnige horrorfilm die weet te verbazen vanwege haar gedurfde, knipogende karakter maar die ook als schockhorror weet te werken. Alexandre Aja is een heel sterk en creatief horrorregisseur en werkelijk een verademing in het huidige horrorkilmaat.
MaartenF
Eén van de meest voorspelbare films die ik ooit heb gezien, in deze film was het op sommige punten zelfs ergerlijk. Het gebeurt bijvoorbeeld vaak genoeg dat de piranha's onderweg naar een boot zijn, waarvan de motor niet wilt starten. Op het moment dat de piranha's vlakbij de boot zijn, start de motor ineens wel. Ook het einde was een ontzettend voorspelbare anticlimax.
Op sommige momenten was het wel grappig, maar het is geen film die ik nog een keer zou willen zien. Vond het 3D overigens niks toevoegen aan de film.
Halcyon
Heerlijke horrorpulp die de kijker vermaakt met liters bloed en gratuit naakt. Ik heb het bij de remake van Friday the 13th ook al verkondigd: zulke films moeten ze meer maken. Aja heeft het talent om stevige, ontnuchterende horror te maken, maar hier bewijst hij dat hij zichzelf niet altijd even serieus neemt. Dat hoeft ook niet, want goedgemaakte pulp is minstens even waardevol in dit genre dan het soort shocker dat Haute Tension was.
Opvallend is ook dat, ondanks de beperkingen in script, Piranha ontzettend goed gemaakt is. Kijk naar de fotografie bijvoorbeeld: de scène waarin twee naakte dames als sierlijke zeemeerminnen door het emeraldgroene water dartelen is er eentje om duimen en vingers bij af te likken. Of de waanzinnige special FX die garant staan voor een flinke dosis bloed en afgeknaagde ledematen. Gorehounds worden op hun wenken bediend. Kortom, op en top vermakelijke horror.
Velen zullen de evolutie in Aja's oeuvre ongetwijfeld bedenkelijk vinden, maar van mij mag hij nog een tijdje voortgaan op dit elan.
FillumGek
Vermakelijke pulp.
Van dit soort films verwacht ik doorgaans niet bijzonder veel, van deze verwachtte ik echter iets meer mede doordat Aja aan het roer staat. De verwachtingen worden ingelost, het is veelal kijken naar spartelende vleeshompen wachtend om opgevreten te worden. Het verhaaltje heeft helemaal niks om het lijf, gelukkig maar.
De piranha's zien er best goed uit, vooral wanneer ze in een groep jagen. Natuurlijk zijn piranha's uit de prehistorie niet realistisch maar het wordt nergens echt onrealistisch. Natuurlijk is het allemaal wat over de top, maar het doet me deugd dat ze nog steeds geen boten laten zinken of kunnen vliegen of andere bullshit. De finale was enorm geslaagd, met honderden liters pastasaus en kilo's verorberd vlees. De special effects waren dan ook meer dan geslaagd. Het is alleen jammer dat de opbouw bij dit soort films altijd zo lang duurt, maar gelukkig krijg je tot die tijd veel tieten te zien dus dat verzacht de pijn. Eindelijk weer eens een goede film over killer animals.
Redelijke piranha film met iets te veel bloed (je went er erg snel aan) veel vrouwelijke schoon met veel te veel plastic ik denk dat ze allemaal maatje 36 hadden.
mrwhite
Fish and boobs a killer combination !!!!
Ach wat was dit toch leuk vermaak. Wat moet je eigenlijk nog meer hebben om mee te beginnen babes, boobs, bikini's en killer fish.
De film verveeld op geen moment heeft leuke humor en een aardige cast.
Een film als dit moet geen verhaal hebben natuurlijk het moet gewoon allemaal zo snel mogelijk beginnen en hier is de film goed in geslaagd. Alexandre Aja heeft het goed bekeken de film duurt nog net geen 80 min dus is er geen tijd voor nutteloze scenes en dialogen.
Een leuke 70ties horror anno 2010.
Jezus wat een bagger film (qua verhaal en acteurs) maar wel eentje met veel meiden (ook veel bloot), veel bloed en goor en ook heel veel Piranha's. De rest van de film moet je gewoon vergeten want dat stelt gewoon weinig voor (einde was wel grappig en ruikt ook naar een vervolg). Aangezien het in deze film om de Piranha's draait kom je goed aan je trekken want het stikt er gewoon van. Leuk om gezien te hebben maar ben wel blij dat ik deze niet in de bioscoop gezien heb.

Piranha 3DD

Jackass 3D
Komedie / Documentaire, 2010

Kurôzu Zero II
Actie, 2009
graveyachtfilm in filmscuba divingschepselpiranha spring breakman eating monster post-credits scene3d3dghoulish