- Home
Geregisseerd door: Alexandre Aja
Met onder meer: Steven R. McQueen, Elisabeth Shue en Jerry O'Connell
Releasedatum: 2 september 2010
Plot Piranha 3D
"There's something in the water."
Elk jaar stijgt de populatie van het slaperige dorpje rondom Lake Victoria explosief van 5.000 naar 50.000 mensen, allemaal gekomen om een wild weekend te beleven. Het '4th of July' feest staat garant voor zuipend sextoerisme. Dit jaar echter, zijn katers en geklaag van de lokale bevolking niet de enige zorgen van de tijdelijke bewoners; een aardschok in Lake Victoria heeft een scheur in de bodem gemaakt waardoor een kolonie van prehistorische piranha’s zich in het meer heeft genesteld. Ongekende moordmachines die door hun primitieve instinct maar één doel voor ogen hebben: jagen op alles wat beweegt en schoonstrippen tot het bot. In luttele seconden...
Julie Forester
Paula Montellano
Novak Radzinsky
Matthew Boyd
M.Goodkat
Vandaag gaan zien, best een leuke film die makkelijk wegkijkt...aardig wat schrikmomenten en een zeer hoge gore gehalte..
Prachtige cameo van Eli Roth en ook leuke rol voor Jerry O'Connell...
Leukste van al was dat ik nooit zoveel schoon 'volk' zag op een film
'SPRINGBREAK' =D
Leukste van al was de einde =D
So? Where are the parents?? *WHAM*
Een ruime 3.0* voor de gore,fun en dosis adrenaline =)
aspers
HO-LY-SH*T!!! Ik dacht toch echt dat ik wel wat gewend was op gebied van Horror, maar dit was echt zeer verassend.
Allereerst, iedereen die hier zeurt over overbodig naakt... kom op zeg. Bekijk het even niet zo serieus. Het is een horror/KOMEDIE. En trouwens, die kerel op die boot is porno 'regisseur', dus naakte vrouwen in het water vreemd? Nee, niet helemaal...
Tja wat moet je verder zeggen over deze film? Ik zal even een beeld schetsen.
Groot meer + geile jongeren + mooie vrouwen + springbreak + héél veel bloed = Piranha
Meer is het niet, maar ok niet minder. Heb toch enorm moeten lachen om de creatieve/ranzige beelden die ik voorgeschoteld kreeg. En net als je denkt da je alles wel gezien hebt. Neuuuuuu....
Het is gewoonn een heerlijke 'over the top' horror film. Je kunt hem wel vergelijken met 'Drag me to hell'. Als je die laatste ook niet op zijn 'over the top' en humor kon waarderen, dan Piranha waarschijnlijk ook niet. Vond je DMTH wel erg amusant, dan zit je hier ook aan het juiste adres!
Piranha 2010: 4,5 * OVER THE TOP VERMAAK!
Insignificance
Fun, fun, fún. Een remake, spring break en prehistorische piranha's, zo fout dat de kans dat het nog fouter afloopt in grote mate aanwezig is. Althans, dat was zo ongeveer mijn idee vooraf, maar Aja laat geen spaan heel van die scepsis. De eerste klap is nog een, min of meer, serieuze daalder en meteen flink raak ook. Matt Hooper in een draaikolk, iets om vrolijk van te worden. En als dat het niet doet, dan is het wel ongegeneerde en ongecompliceerde orgie aan pret en pulp die volgt. Met Dr. Emmett Brown, die dit keer iets van vissen weet. Die kop. Ach, wat een heerlijke verschijning.
Het moet het wel doen met enkele handicaps. Afgezien van wat 3D effecten is het in feite de zoveelste don't go into the water-film, het is priegelen met druk bijtende vissen plus bijbehorende watergespartel en het design van het beestje val ook niet echt mee. Toch valt daar allemaal niet om te malen als de ene na de andere als afgekloven spare rib uit het water wordt gehesen. De massascène is wat dat betreft een groteske clusterbom aan splatter, goed voor een non-stop grijns. Dat haar in die propellor, yay! Je zou met gemak een top tien van dit soort momenten kunnen maken.
Om er toch een hoogtepuntje uit te pakken: wanneer de pornoregisseur aan dek wordt gehaald. Natuurlijk is het gemakkelijk scoren als je het meest irritante personage (Jerry O’Connell is echt gewéldig op dreef) kopje onder laat gaan, maar zijn einde is er, in meerdere opzichten, eentje om niet snel te vergeten. Het plezier dat Aja in zijn film stopt, spát er van af. Het is zo aanstekelijk dat iets wat elders waarschijnlijk vooral melig is, hier op de lolspieren werkt. Dan kom je zelfs weg met zo'n 'Read the bible' kartonnetje en het nogal overbodige/zwoele/grappige/fraaie onderwaterballet.
Onzin, ja natuurlijk, grote onzin zelfs, maar wel met zoveel flair, animo en bravoure gebracht dat het verdomd leuk wordt. De zomerse sferen, de tequila kleuren en het vele vrouwenvlees werken uiteraard ook niet nadelig en het slot heeft zowaar nog een geintje in petto. Dit soort anderhalf uurtjes mogen ze mij vaker voorschotelen. Fun dus. Fún!
movie acteurs
Aja vs Dante.
Toch wel een leuke horror flick. Echt veel verwachtte ik niet. Misschien vanwege het feit dat de versie van Dante niet al te best was. Ook de trailer had ik niet gezien. Alles was eigenlijk voor mij een dikke surprise.
Deze film biedt toch wel veel, en vooral voor de 88 minuten is het best een genietbare kijk. Ook ik zag de fun er wel van in. De locatie waar het is opgenomen is prima met oa aardige onderwater scene's en funny kills. Ook aardige acteurs die het hier duidelijk naar hun zin hebben en doen hun best wel om er wat van te maken. Over deze film ben ik niet negatief, wat ik bij het origineel wel was. Om zuinig te zijn krijgt deze film toch van mij een 3,5. Deze film is perfect om je te vermaken. Jammer van het gemiddelde.
namingway24
Zalige dames en lekkere over de top gore; wat wil een genrefan nog meer?
De special effects van Nicotero en Berger stelen absoluut de show, maar op dat magistrale bloedbad moeten we wel eventjes wachten. Gelukkig hebben de dames in deze film absoluut geen moeite om uit de kleren te gaan, en vooral Kelly Brook is adembenemend mooi. En die balletscène? Prachtig!
Elisabeth Shue is een prachtige vrouw en ze nam het allemaal aardig serieus, maar Ving Rhames was vrij waardeloos en erg weinig in beeld. Christopher Lloyd deed zijn beste Doc Brown-immitatie, maar het was leuk om hem eventjes te zien. Hetzelfde met Richard Dreyfuss; een leuke ode aan een klassiek personage en een klassieke film. Jerry O'Connell was lekker op dreef als klootzak, en zijn einde was één van de hoogtepunten.
Maar alles drtaait in deze film om die bijtgrage visjes en de liters en liters vloeiend bloed. Mensen worden op spectaculaire wijze aan stukken gereten, zorgen zelf ook soms voor een grote chaos, en er zaten een paar leuke grapjes tussen, waarvan er eentje te maken heeft met een bootlijn en een bikini, en goed bedeelde pornoster Gianna Michaels als gedoemde parasailer.
De piranha's zagen er trouwens lekker venijnig uit; totaal niet realistisch, maar lekker over de top, net als de rest van de film eigenlijk. Als de vissen eenmaal aanvallen is het lekker bloederig en chaotisch; soms een beetje tè.
En dan is er nog het 3D aspect; ik kan er persoonlijk moeilijk tegen en na 10 minuten werd ik al scheel. Ook voegde het totaal niets toe. leuk om al die dames in 3D te zien, daar niet van, maar het had zonder gekund.
Om het verhaal en de 3D hoef je het niet te doen; de 3D was niet van enige meerwaarde en de film loopt af met een slecht uitgewerkte anticlimax. Kijk deze film lekker voor het bloed en de boobies.
Belachelijke film, maar door regisseur Aja met zoveel overgave gebracht dat je als kijker wordt meegesleept in het enthousiasme. Bij het karige plot wordt amper stilgestaan; Aja weet donders goed hoe je een remake van een parodie moet brengen. Juist, met veel humor, een hoog tempo, bloederige speciale effects, keiharde muziek en heel veel beeldschone blote dames. De energie die van het scherm spat werkt aanstekelijk. Daarnaast ziet de film er door eersteklas camerawerk bijzonder fraai uit. De aantrekkelijke cast is functioneel maar niet bijzonder; wel leuk om Richard Dreyfuss weer eens te zien. Die heeft duidelijk een grotere boot nodig.
hutsekluts
• zeer voorspelbaar
• daardoor zwak verhaal
• humor matig
• uitstekende visual effects
• laatste shot perfect
jordandejong
AJA
. Naar mijn mening een van de beste horrorregiseurs die er op dit moment zijn. Na zijn fanatstische Haute Tension en het goede Hills Have Eyes kon dit bijna niet misgaan. En dat ging het dan ook niet. Begin scene vond ik vrij matige special effects hebben. Maar later komt de film helemaal los! Er zit voldoende humor in, en de gore is fantastisch. Mensen in tweeen gebeten,benen die nog maar aan een spiertje zitten en meer van dat soort ongein die deze pulpfilm uitstekend maken!
Ik snap niet dat Aja zich zo verlaagt tot dit soort geneuzel, wat is er mis met gewoon mooie stijlvolle originele thrillers/horrors maken?
Eerste helft is nauwelijks om door te komen, wat een ontzettend vervelend geouwehoer en het acteerwerk is echt een ramp. Setting valt ook zeer tegen, het is net of de hele film in een middagje gedraaid is in welgeteld 1 plasje.
Jerry O'Connell is ook echt vre-se-lijk.
Film wordt eigenlijk volledig gered door de laatste pakweg 25 minuten die gewoon lekker goor zijn en eigenlijk ook nog onverwachts naar. Had zo'n massaal bloodfest eigenlijk niet meer verwacht.
Lau1986
Wel een aardig film, waar ze nog een verhaal in proberen te stoppen. Maar verder is het eigenlijk veel blote tieten en bloed (hoewel dat ook wel een beetje laat op gang komt). Er zitten best aardige en leuke stukjes tussen, ook wel stukken met humor. Dus ik heb me best vermaakt, alleen het eind was een beetje jammer.
Elineloves
'' There are thousands of them and they are pissed! ''
EINDELIJK gezien, een film waar ik al lange tijd naar uitkeek: Pulphorror in een nieuw jasje gestoken! Alexandre Aja, die fijne man die al eerder werkjes als The Hills Have Eyes, Haute Tension en Mirrors maakte, schepte hoge verwachtingen. En hij heeft ze verdomme nog waargemaakt ook!
Lekker begin van de film, de dreigende toon is gezet en de wanhoop en de angst straalt van de oude man af. Leuk, die knipoog naar Jaws. Let the fun begin!
Na enkele minuten zat ik, als een blij tienermeisje te fluisteren: JEREMY, JEREMY SPEELT MEE! Eh, wie de f*ck is Jeremy nou weer? Tsja, mensen die geen Vampire Diaries kijken zal het een worst wezen wie hij is, maar ik was blij hem te zien. Had geen idee dat hij in deze film mee zou spelen, dus na enkele keer ‘lekker maan..' te hebben geroepen was ik er helemaal klaar voor!
Dit is toch werkelijk heerlijk vermaak? Siliconenbimbo's en steroïdengastjes die opgevreten en verminkt worden? Fantastisch breinloos plezier. Vooral het eerste half uur is alsof je naar een tmf clip kijkt: vlotte montage, lekkere muziek en veel vrouwelijk (en mannelijk) schoon die in veel te korte en strakke broekjes met hun sexy lijf lopen te zwiepen en alcohol achterover gooien. Ze stralen uit dat ze het iq van een garnaal hebben, maar dat is niet storend. Verwachten we diepgang? Nee joh, laat die meiden lekker dom en oppervlakkig zijn! Waar ik normaal niks heb met dit soort meisjes, vond ik dit toch wel erg leuk om te zien. Waarschijnlijk omdat ik wist wat ze te wachten stond. Ben ik een tikkeltje sadistisch? Yes, I am!
Met zoveel naakt in de film zou je toch denken dat ie op een gegeven moment even de rem er op zou zetten, maar hij weet het de volle speelduur vol te houden. Veel blote tieten, en veel gore. Prima spanningsopbouw ook. Ik hou wel van films met een hoge camp-factor. Aja weet precies wanneer hij het 'over the top' moet maken en de liefhebbers genieten hier ten zeerste van. Dat het verhaal flinterdun is mag dan ook geen verrassing zijn. De verhaallijn is zwak en uitermate voorspelbaar. Toch wordt je hier en daar nog lichtjes verrast.
Dit mede door de 3D effecten. De uit elkaar gereten ledematen en de angstaanjagende piranhakoppen spatten van het scherm en de kots vliegt je bijna letterlijk om je oren. Getverderrie!
Als je dan nog niet met een grijns op je gezicht zit, weet ik het ook niet meer. Het is lekker expliciet. Horror meets softporn meets comedy. Want ja, er zitten ook genoeg grappige momenten in. Geen moralistisch gezever, maar what-you-see-is-what-you-get.
Wanneer de ware slachtpartij begint, zal het je werkelijk een worst wezen wie er allemaal opgeknabbeld zal worden. De enige waar ik nog enige 'binding' mee voelde was Jake en 'zijn' meisje, en het kleine broertje en zusje. Dat waren de enige waarvan ik dacht: hopelijk blijven zij tot het einde van de film leven.
Als je dacht dat je na het zien van Jaws moeite had met terug het water in gaan, dan wil ik wel eens weten waar je aan denkt als je er in stapt na het zien van Piranha. Na het zien van deze film zijn mannen zijn bang om hun pipi's te verliezen denk ik.
Ik kan nog wel uren door praten over waarom Piranha een heerlijke film is, maar ik kan de mensen alleen aanraden om zelf te gaan kijken, en om er een beetje open minded in te gaan.
'' Hah.. Where are the parents? '' Op naar deel 2, en vlug een beetje!
Dikke, welverdiende, vette 4.5*!
Een redelijke teleurstelling deze film, waarbij Aja zijn faam duidelijk niet waarmaakt. De film doet mij achteraf gezien nogal erg denken aan "Eight Legged Freaks", onder het motto dat meer en groter zeker niet altijd beter is.
Verder is het eigenlijk nogal een voorspelbaar filmpje. Je kunt vooraf precies zeggen wie wel en wie niet overleven. De film is toch niet serieus te nemen, dus durf dan eens wat meer risico te nemen op dat gebied, zou ik zeggen. Ik had van Aja wel wat meer gore verwacht, maar de eerste kills zijn verre van boeiend. Op het laatst gaat het dan gelukkig wel allemaal lekker los, maar dat is te weinig om de film te redden. Op zich is dat hele porno-gebeuren nog wel enigszins vermakelijk, ondanks de matige muziek. Maar zo'n acteur als Jerry O'Connoll is echt hemeltergend slecht, evenals trouwens de rest van de cast. Pluspunt is dan nog wel het leuke bijrolletje van Christopher LLoyd.
Nee een matig horrorwerkje dit, dat te weinig vermakelijk is en en dus een onvoldoende scoort bij mij.
DVD-T
Heerlijke foute film. Veel bloot en veel gore. Helemaal in de stijl van de 80's slasher film brengt Aja ons veel plezier.
De opbouw is niet erg sterk, maar blijft leuk om te volgen. Het maakt het niet spannend, maar door de humor en vooral het personage van O'Connel blijf je geboeid kijken. In het begin gebeurt er niet veel, wel is het lekker zomers en staat het bol van de energie. Leuke rol ook van Dreyfuss die overigens weer snel is verdwenen uit de film . De kracht schuilt vooral in de tweede helft van de film als de aanvallen beginnen. Vooral de grote massa scène is een genot voor de liefhebbers. Wat een mooie aaneenschakeling van lekkere vieze momenten. Vanaf dat moment tot het einde is het genieten geblazen. Het 3D aspect werkte alleen niet altijd even goed, en had zijn werk in 2D ook wel goed gedaan. Wel een jammerlijke keuze, want het voegt niets toe.
otherfool
Nou zeg, Aja heeft er niet veel van gebakken
Saai en vervelend slachtvee, weinig memorabele momenten, geen spanningsopbouw en ook de humor is ver te zoeken in dit ondermaatse werkje. Kon me geen moment boeien wie er wel en niet de vleesetende monstertjes ging overleven. Nee hoor, doe mij die film van Dante maar...
1,5*.
perceived
Vermoeiend. (Te) rustige stukken wisselen af met druk en hysterisch gedoe. Kan me voorstellen dat de film scoort maar aan mij is ie niet besteed.
Ik hou m'n hart vast voor Aja's remake van 'the Funhouse'. Kijk al jaren uit naar een remake van die film en ben benieuwd wat hij daarvan weet te bakken.
TinkerTex
Sea, sex and blood. Dat dus! Alexandre Aja's remake van het origineel over massa's vleesetende vissen brengt niets nieuws, maar...
Aja stond bij mij na Haute tension en de remake van The Hills Have Eyes te boek als een talentvolle regisseur die spanning en brute gore op prima wijze kon combineren. Helaas stelde hij met Mirrors teleur. Met de remake van Piranha doet hij geen van beide. De film doet nergens een poging origineel te zijn: schaamteloze uitbundigheid in bloed en bloot hebben de overhand. De spanning is ver te zoeken.
Zo kan ik me voorstellen dat de film voor velen een domper is. Ikzelf heb met mijn rijke ervaring aan horrorfilms een hoge tolerantie wat dat betreft en kan Piranha daarom wel waarderen. De film verscheen in 3D, maar dat voegt natuurlijk niks toe. Aja's prent doet wat hij moet doen: een hoop gave onzin in een korte tijd. Was het goed? Nee, maar vermakelijk? Dat wel.
sdebuck
Wat een VERSCHRIKKELIJKE film,
totaal geen verhaal het slaat nergens op
de effecten zijn echt enorm slecht voor een film uit deze tijd
echt enorme tijdsverspilling
Jessen0wnt
Zo, dat viel mee. Piranha is een heerlijke wegkijk filmpje die het prima doet in alle opzichten. Horror is niet echt mijn genre, maar in deze bioscoop-films kan ik me altijd wel vinden. Het wordt nergens echt eng, te persoonlijk of te vies. Maar dat is vergeven. De film is erg amuserend, heeft niet gerichte grappen maar kan toch wel met een glimlach bekeken worden. Samen met een overdosis van tieten en billen, zit Piranha wel knor. De cast springt nergens echt uit, maar doet het gek genoeg geweldig. Ook de figuranten, die ik meestal in dit soort films erg overdreven slecht vind. Oké, natuurlijk zie je af en toe wel een gezichtje op de achtergrond waarvan je denkt: zou ik ook zo reageren als honderden piranha's mijn benen eraf hebben gescheurd. Maar wat scheelt het? De film had sfeer. Wat nog meer opviel was het mooie camera werk en het vlotte verhaaltje wat precies goed genoeg was. Ja, prima filmpje. Zeker doordat mijn verwachtingen 0,0 waren, uitgestreken naar een zeven. 3,5 ster
gijsvogel
Gewoon HI-LA-RISCH!
Had me ingesteld op een heuse knudde film, maar dat viel reuze mee...
Kijkt lekker weg, en verveelt niet.
Ik zie het meer als een komedie.
4 is wellicht wat hoog, in vergelijking met andere films, maar ik heb om deze film meer gelachen als bijvoorbeeld een "new kids turbo" waarvan ik verwacht had om echt te bulderen.
Goldenskull
Had hier veel meer van verwacht eigenlijk. Echt fout is het niet, wel erg flauw (dat einde ook..). Het sterkste punt van Piranha vind ik overduidelijk de onderwater-scènes die er erg goed uitzien.
Verder is het allemaal wat te dramatisch, met die kindjes en mama-sheriff enzo. Eigenlijk wordt er teveel gepoogd om er een verhaaltje aan vast te weven. Dat resulteert in onnodige subplotjes en randpersonages. De soundtrack is ook vrij matig.
timbo_
Door een top 10 notering in een jaarlijstje van iemand die ik hoog heb zitten toch maar even dit horrorfilmpje over wraatzuchtige Piranha’s gekeken. Piranha is geen meesterwerk en komt bij mij bij lange na niet in de beurt van een top 10 notering. Maar slecht was het ook weer niet. Alexandre Aja geeft de kijker wat hij wil met veel schaarsgeklede dames en het één voor één laten sneuvelen van zijn onsympathieke castleden. Qua gore stelt het minder voor maar dat neemt niet weg dat Piranha een tussendoortje is dat aardig wegkijkt maar ook zeker niet meer dan dat.
Minotaures
Toch een apart en droog film is dit.
Het leek me alsof ze alle vissen express nep hebben gemaakt (waarom weet ik niet). Gewoon een simpel verhaal waar je niet veel moet verwachten; door een schok is het 'nest' van de piranha's openbaar gemaakt naar open water en toevallig is het erg druk vanwege de vakantiedagen. Verwacht dus extreem veel verminkte lichamen en bloed.
Opzich kon ik om de komdie af en toe lachen. Dat met de silicone tieten en kapotgekauwde penis gaf me een glimlach.
De muziek hier hoorde bij het feesten er totaal bij. Lekker van die trance/dance nummers tijdens het feesten, totdat de piranha's aanvielen...
Vond de gore aardig sterk aanwezig hier. Als je nagaat van zo'n kleine 40 tot wel 50 doden, kom je aardig op gang met al die halfverscheurde lichamen.
Wat je natuurlijk - naast bloed, scherpe tanden, slechte effecten en halve lichamen - te zien krijg zijn dronken mensen, mooie vrouwen in bikini en een oversexte pornoregisseur.
Het einde had zijn wendig wanneer de meeste tot alle piranha's omkomen waar je dan te horen krijgt dat het enkel om jonkies gingen en geen volwassen vissen.
Afwachten dus of er een 2de deel zal komen.
Nelissuh
Wat een bagger film.
Verhaal slaat op oorlog.
Zo goed als niets in de fim is op waarheid gebaseerd (seismologisch duikteam??)
Verminkingen zijn overdreven nep
Vissen zijn nep
Eigenlijk is alles nep.
Hauer_Paul
Wat een bizarre film is dit toch! Oké, het is leuk om naar halfnaakte feestende meiden te kijken en het concept dat prehistorische vissen met moordneigingen de feestende menigte wil verorberen is ook aardig gevonden, maar de film schiet naar mijn mening toch ernstig tekort. De computeranimaties zijn slecht evenals de acteerprestaties van de jonge hoofdrolspeler. De film is eigenlijk zo slecht, dat deze ook weer boeit van begin tot einde. Een film om niet serieus te nemen, dat doen de filmmakers en hoofdrolspelers namelijk ook niet.
maxcomthrilla
Aja doet niet veel moeite om zijn personages nieuw leven in te blazen. Een stoere vrouw die van wanten weet zwaait de scepter in een dorp dat overspoeld wordt door bronstige jongeren, als er een over de schreef dreigt te gaan, laat ze gelijk zien dat ze niet met haar laat sollen, op de achtergrond zien wij haar zoon tevreden toekijken.
Qua plot zit er ook het een en ander niet helemaal snor. Als Aja zo graag een film wil maken over feestvierende jongeren die worden bedreigd door piranha `s prima, maar waarom zadelt hij zijn hoofdrolspeler dan op met 2 kleine kinderen op wie hij zonodig moet oppassen? Letterlijk nogal onnodige ballast, een voorspelbaar en vervelend plotelement dat de boel ophoudt, omdat je weet dat het links of rechtsom een flauwe, prominente rol gaat spelen in de film.
Toch is Piranha absoluut niet op een teleurstelling uitgedraaid. De reden daarvoor is Aja `s geweldige vermogen om aan te komen zetten met een bewust allerminst spannende film die des te meer beschikt over vele lollige gadjets in de vorm van speciale onderwaterkunsten met passende muziek, geinige CG effecten: zo vond ik de piranha `s er geweldig uitzien en een spectaculaire slachtpartij waarbij mensen gruwelijk verminkt worden, maar niet voordat de spot met hen is gedreven door bv. afzakkende bikini `s in beeld te tonen.
Ik zou Piranha geen horrorfilm willen noemen, maar een zuivere komedie inclusief stereotype personages. Aja weet hij wil met deze film ondanks bovengenoemd storend element in de plot. Zo optimaliseert hij zijn relaxte sfeer gedurende de hele film. Alles ademt: strand, zon, zee en feest uit ( met een klein smetje op komst dan ). Mede dankzij een geweldige cinematografie die zich richt op veel warme, felle, heldere kleuren en prachtig onderwatercamerawerk.
Bovenal een uiterst vermakelijke, zomerse bedoeling! Een 4*
Vascago
Herzien en zwaar genoten. Betere beeldkwaliteit ook deze keer. Gewoon een fantastisch over the top gorefest met aanstekelijke acteerprestaties. Lekker fout allemaal. Pracht van een soundtrack erbij.
Geniaal !!
deLeeuw
- 1944 stemmen
Bruut op een komische manier!
Wat een geestige horror-komedie. Een goed verhaal en goede acteurs waren voor de makers maar bijzaak. Nee, deze hebben hun aandacht vooral gericht op het non-stop spelen met scenes vol naakte vrouwen en lichaamsdelen die tegelijkertijd rondvlogen..
De eerste scene is daar een voorbeeld van. Deze was weer zo slecht dat ik de film bijna wou stopzetten. Maar gelukkig heb ik dat niet gedaan en ging ik door. Vervolgens begint de film. Een dun en simpel verhaal, maar ach.. Heerlijke vrouwen en rijkelijk vloeiende drank met daarnaast een langzame opbouw van de spanning.
En dan komt de ware aard van de makers naar boven. Deze hebben een hekel aan dit soort rel-jongeren en dat laten ze zien ook. Een minutenlang chaotisch bloedbad waarbij leuke, soms voorspelbare, ideeën verzorgd zijn uitgewerkt. De special effects waren daarbij ERG goed. Echter de visjes zelf vond ik maar aan de magere kant, vooral zodra ze uit het water te zien waren.
En dan dat heerlijke passende einde waarbij ook één van de helden het in de laatste 2 seconden nog moet ontgelden!
Natuurlijk kan ik voor het dunne en soms voorspelbare verhaal, verschillende clichés en de logica van het verhaal maar weinig punten geven. Toch bovengemiddeld, en een dikke 3,0. Echt een aanrader voor de mensen die willen lachen van het gruwelen, en de film zeker niet te serieus nemen!
Fortune
Best leuk.
De film is erg vermakelijk ook al blinkt het niet ergens echt in uit. De film is hier en daar wel grappig soms behoorlijk bruut en bloederig maar nooit echt walgelijk. De CGI ziet er behoorlijk crappy uit op sommige momenten maar ook niet echt storend. De piranha's zien er lekker gevaarlijk uit. Het verhaal stelt helemaal niks voor maar op een of andere manier kijkt deze heel makkelijk weg en wil je op het einde dat ie nog even door gaat.
lekker luchtige filmpje die het zeker waard is.
3.5
Laat een vervolg maar de grotere piranha's.
Zandkuiken
De verwachtingen voor deze Piranha lagen vooraf niet geweldig hoog. Haute Tension was nochtans een aangename kennismaking met regisseur Aja. Jammer genoeg bleef van die belofte niets meer over na het in mijn ogen ronduit ridicule Mirrors. Bovendien leveren haaien of andere monstervissen zelden interessante cinema op. Maar het moet gezegd: deze remake is goed voor anderhalf uur pretentieloze fun. Aja houdt zijn film luchtig tot het einde en laat het feestgedruis onverminderd doorgaan. Het resultaat kan je bezwaarlijk een briljante prent noemen, maar het is wel een vermakelijke boel wat mij betreft. 3,5*
remorz
Auw.
Wat het toch bergafwaarts kan gaan met een veelbelovend regisseur.
Haute Tension was een instant cult klassieker die spanning en gore voortreffelijk samensmeedde. Mirrors/Hills Have Eyes waren allebei al beduidend minder maar niet zonder charme. Piranha is werkelijk waar huilen met de pet op.
Waterhorror gaat wat mij betreft ook gewoon niet samen met gore. De engheid van bubbels en rood water ebt al snel weg. Wat psychologischere insteek was spannender geweest. Dat de piranha's gebukt moeten onder een lelijk design en slechte CGI is tot daar aan toe, er blijft voor de rest echter weinig over om te compenseren.
Dom verhaal, irritante personages en het hele spring break gebeuren is onkijkbaar. Dieptepunt was de onderwaterscène van de twee naakte dames. Wooff.
Campy of niet, ik zag hier de waarde niet van in. De (lange) paniekscène kent goeie make-up effects maar het beklijft niet. Niets beklijft, hopelijk. Snel vergeten deze miskleun. 1*

Piranha 3DD
2012

Netflix komt met 'Caught Stealing', maar Prime Video overtroeft met 'Roofman'

Videoland voegt de geprezen Zweedse film 'Så som i Himmelen' toe aan het aanbod

Tip voor fans van de 'Outlander'-spin-off: de fantasyhitserie 'A Discovery of Witches' op Netflix

'All The Money in The World' van Ridley Scott dinsdag te zien op televisie

Jackass 3D
Komedie / Documentaire, 2010

Kurôzu Zero II
Actie, 2009
graveyachtfilm in filmscuba divingschepselpiranha spring breakman eating monster post-credits scene3d3dghoulish