• 9.380.252 stemmen

Geregisseerd door: Alexandre Aja

Met onder meer: Steven R. McQueen, Elisabeth Shue en Jerry O'Connell

Releasedatum: 2 september 2010

Plot Piranha 3D

"There's something in the water."

Elk jaar stijgt de populatie van het slaperige dorpje rondom Lake Victoria explosief van 5.000 naar 50.000 mensen, allemaal gekomen om een wild weekend te beleven. Het '4th of July' feest staat garant voor zuipend sextoerisme. Dit jaar echter, zijn katers en geklaag van de lokale bevolking niet de enige zorgen van de tijdelijke bewoners; een aardschok in Lake Victoria heeft een scheur in de bodem gemaakt waardoor een kolonie van prehistorische piranha’s zich in het meer heeft genesteld. Ongekende moordmachines die door hun primitieve instinct maar één doel voor ogen hebben: jagen op alles wat beweegt en schoonstrippen tot het bot. In luttele seconden...

Julie Forester

Derrick Jones

Kelly Driscoll

Deputy Fallon

Paula Montellano

Novak Radzinsky

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vermakelijke horror film, beetje teveel gore en bloed dat het gewoon komisch is, in dit deel ook veel borsten, maar ik geloof dat in Piranha 3dd nog meer bloot en tieten te zien zijn.

Maar ik geef deze film wel een voldoende omdat hij gewoon goed is om te kijken.

avatar van Maartenn

Maartenn

moesty schreef:
Zeker kijken, mooie boopies en de rest doorspoelen.

Mij wat teveel plastic, maar goed. Dat hebben ze dan wel weer leuk verwerkt in het gedeelte als die 'porno' actrice wordt opgegeten en haar silicone weer bovendrijft.

Voor de rest is dit vooral een film die je niet te serieus moet nemen. Een aantal keer flink gelachen om idiote scenes en originele manieren om mensen door vissen te laten opeten.

Jammer dat de film op het laatste zichzelf wat serieus begon te nemen en er een des Hollywood's einde aan vastgebreid moest worden.

avatar van Fade.

Fade.

Hoewel de film zichzelf niet serieus neemt, vond ik het op geen enkel moment grappig. Mwah. Snel vergeten dit.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

De film heeft een hoop te bieden en weet dit gelukkig afwisselt neer te zetten waardoor er geen saaie moment in voor komen. Zo doet het zich vermakelijk voor en weet het zelfs in de tweede heft wat gore aan te bieden. Het vervolg '3DD' doet het ook erg goed op het zelfde concept als dit eerste deel.

avatar van des1

des1

ILDIB schreef:

Stompzinnig vermaak met vrouwelijk schoon. Verder niks over zeggen. .

En toch een 3,0 rating?...

Heb met een half oog gekeken. Leuk, de korte appearance van Richard "Jaws" Dreyfuss aan het begin van de film. Opvallend veel bekende acteurs van een tijdje terug ook. Jammer dat Elisabeth Shue (Cocktail, Leaving Las Vegas) geen behoorlijk project meer krijgt aangeboden. Overigens is Shue afgestudeerd aan Harvard. Veel over the top gore. Niet veel slechter dan Anaconda in dit genre.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Wat een pulp....

werd er van de badgasten gemaakt. Eén groot bloedbad.

Een aaneenschakeling van gore scènes vol met bloed, ledematen, ingewanden, stukken uieengereten huid en haar en ga zo maar door.

Het gaat allemaal net iets te lang door met die gekkigheid waardoor het comedy gehalte boven de horror uitsteekt. Het is zó over the top dat het eigenlijk wel weer goed is.

Eigenlijk dus best vermakelijk. Voor nu een 2,5 en misschien dat 'ie bij herziening wel hoger wordt gewaardeerd.

avatar van Shadowed

Shadowed

Cheesy.

Dit soort horror is wel wat ik altijd kan waarderen. Een enorme dosis ledematen, bloed en bikini's. Wat ik hier zeg is eigenlijk ook wat je een anderhalf uur te zien krijgt. Een mooie HD kwaliteit en mooie piranha's. Het blijft altijd vermakelijk, tenmiste voor mij, want ik snap ook wel waarom sommige mensen deze film niet zo kunnen waarderen zoals ik wel deed.

Het heeft niet al te veel tijd nodig om op gang te komen voordat de piranha's echt hun eerste debuut maken. En wanneer ze toeslaan is het meestal ook goed met een doos bloed en ledematen.

Van de regisseur heb ik een hoop gezien, en ik vind dit toch wel zijn hoogtepunt. Heb me erg vermaakt hiermee. De cast is redelijk sterk wat ik om heel eerlijk te zijn niet echt had verwacht in een film zoals deze. Rhames, Shue etc. Grappig om te zien eigenlijk.

Deze film staat ook nog eens in mijn top 10. Tja, meningen verschillen . Ik heb me er enorm mee vermaakt.

avatar van joolstein

joolstein

Verveling! Ondanks de 3B's heb ik me letterlijk verveeld bij deze film!

Toen eind jaren negentig 'New French Extremity' zijn intrede maakte, was één van die regisseurs Alexandre Aja. Zijn eerste grote succes was absoluut een prima film en ook de twee opvolgende waren uitermate genietbaar. Echter waren het wel remakes van andere films en deed hem een trapje daling in mijn waardering. Echter met deze film verspeeld hij al zijn credit's. Wat een prutwerk is dit!

Niet dat het er heel slecht uit zag! Maar het is allemaal zo veilig en oninteressant in beeld gebracht. Deze film was voor 85 % niet meer dan een uitzending van MTV Grind (ken u het nog? Van die Dansende mooie mensen in badkleding langs een zwembad?) gecombineerd met de komedie American Pie. In die andere 15 % is er een klein beetje ruimte voor campy dingen. Echter in alle gevallen wordt het om zeep geholpen door CGI of de overbodige 3D-effecten. (de meeste D in deze film had denk ik betrekking op cupmaten en niet op special effecten)

Daarnaast is de film maar slecht gedoseerd, het bloedvergieten zit vooral in de climax, om daar te komen moet je eerst een uur duimen draaien. En uiteindelijk daar dan aangekomen blijkt dat bloedvergieten nog erg tegen te vallen ook! Veel wordt ontdaan van enig impact door platte humor. Zucht voor Amerikaanse begrippen zal de film misschien, door het aanwezige bloot, nog behoorlijk expliciet zijn, maar verder is dit gewoon een prutconceptfilm, met het naakt als marketingsstunt om zoveel kaartjes aan de kassa te verkopen. Als horrorliefhebber heb ik toch liever betere en explicietere horror dan de paar tieten in deze verdere veilige boel!

avatar van Collins

Collins

De film begint met een leuke knipoog naar Jaws. Een vissende Richard Dreyfuss in een bootje op een meer wordt onaangenaam verrast door een zeebeving die vraatzuchtige piranha’s bevrijdt. Het zal geen verrassing zijn, dat zijn ontmoeting met de witte haai een positievere uitkomst had, dan deze ontmoeting met de piranha’s.

Ook met de bloedirritante Adam Scott en de mooie Elisabeth Shue in een grote maar onbetekenende rol. Verder wordt nog wat gestrooid met bekende namen in korte rollen die er niet toe doen. Christopher Lloyd als autoriteit in de ichtyologie vond ik nog wel grappig.

De openingsscène maakt meteen duidelijk dat de film inzet op ironische referenties en op overdreven bloederigheid en gore. Regisseur Aja zet er vaart achter. Hij construeert een dreigende setting, introduceert de belangrijkste personages en laat vervolgens de piranha’s los op hordes feestvierende tieners.

Wat volgt is een vraatzuchtig feestje met veel bloed. En met veel vrouwelijk naakt. De combinatie zorgt voor een obsceen en smakeloos niemendalletje van een film, die (eerlijk is eerlijk) af en toe best vermakelijk is.

Geef nu toe. Wat is er niet vermakelijk aan naakt zwemmende dames en aan tot de botten afgekloven lichamen. Alles toch?

Nee, de film is geen cineastisch hoogstandje, maar als ironische trash functioneert de film prima.

avatar van The Oceanic Six

Opnieuw de DVD maar eens opgezet en wederom mezelf erg goed vermaakt. Goed is het niet, maar spectaculair, lekker bruut en enorm vermakelijk is het zeker. Misschien dat de aanloop naar de massaslachting wat vlotter had gekund, maar dan hadden we wel een enorme lading met prachtige meiden met heerlijke borsten gemist. De zeemeermin-scène onder water was best een erg stijlvol stukje beeldvulling. Alexandere Aja weet wel hoe hij de kijkers moet pleasen.

En dan moet het beste deel nog komen, als de piranha's het partygebied bereiken. Allemachtig, als je als horrorfan dan niet geniet, dan weet ik het niet meer. Zo heerlijk gruwelijk en tegelijk nog best grappig ook. De zwartgallige humor zit goed in de film verwerkt. Wel zijn de special effects geregeld best verouderd en zelfs lelijk te noemen, maar dat boeit me eigenlijk nauwelijks wat. Gewoon sublieme pulp. Wel een kleine verlaging van mijn score.

3,5* (was 4*)

avatar van W.V.40

W.V.40

Flauwe film had er meer van verwacht omdat ik de originele had gezien

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1988 stemmen

Deze film gewoon in 2D gezien, en dan vallen die opzettelijke 3D effectjes wel erg op natuurlijk. Bijvoorbeeld iemand die een drinkbeker gooit, een vis die naar de camera springt of een jonge vrouw die over het scherm heen kotst. En dan denk je als niet 3D kijker: "Oh ja, hier had dus een leuk 3D effect geweest als ik een 3D TV had!
Er is nogal veel blood and gore te zien. En de piranha's worden op allerlei vindingrijke manieren om zeep geholpen (met als hoogtepunt Ving Rhames met die buitenboordmotor). Er zitten enkele grote namen in deze film, waaronder Elisabeth Shue, Ving Rhames, Christopher Lloyd (die zijn rol als Dr. Emmett Brown nog eens herneemt) en zelfs een kleine rol voor Richard Dreyfuss (Jaws) tijdens de openingsscène.
Er zit een goede vaart in de film. Als je er de verschrikkelijke muziek van fuivende jongelui, geile jongens en meiden met plastic tieten kunt bijnemen, dan zit je met dit lightweight filmpje goed voor een avondje eenvoudig (en bloederig) popcorn-vermaak. Ikzelf at lasagne tijdens het kijken naar deze film en zou dit aan niemand aanraden.

avatar van mrklm

mrklm

Het is Spring Break wanneer sheriff Julie Forester [Elisabeth Shue] te maken krijgt met een enorme school prehistorische piranha''s die sinds een aardbeving in Lake Victoria rondzwemmen. Een simpel excuus voor een hoop tieten en billen, ronddrijvende ledematen en andere bloederigheden met redelijke special effects, maar ondanks dat de film amper 80 minuten duurt zijn er teveel momenten waarbij je je ogen amper open kunt houden. Christopher Lloyd brengt wat leven in de brouwerij als een excentrieke wetenschapper.

avatar van blackwolves

blackwolves

goede remake van de vleesetende monsters gezien in 3d online waw niet verwacht. het eerste slachtoffer is kort in beeld deze keer heeft hij geen enkele kans onze haaien jager en killer Richard Dreyfuss 1975 spielberg jaws na dat hij zijn bierflesje heeft laten vallen komt er een grote aardbeving daardoor komen de kleine monsters naar het oppervlakte en zo word hij hun eerste vreetfeest. er word niets aan de verbeelding van de kijker overgelaten alles word erg goed en helder in beeld gebracht er komt wat redelijk bloot in maar dat maakt de film toch niet minder en de horror ook niet want deze is er volop. de gasten worden letterlijk uiteen getrokken halve lichamen die uit het water worden getrokken een vrouw word perongeluk doormidden getrokken en de helft komt in het water zijn zo maar enkel delen uit de film maar ik heb er van genoten hier en daar zit er wat komedie in maar kan toch de pret in deze film niet verprutsen want het was gewoon leuk om hem te bekijken. vele films zijn onderwater te donker zo dat je bijna niets zied in deze film is het niet elk beeld zowel boven als onder water is helder en de vissen lijken zo uit je tv te springen. jammer natuurlijk dat je 3d films niet in je thuis kunt bekijken op een blu ray toestel dat je weer alles nieuw moet kopen om het te bekijken en de uitgevers geen rekening houden met gewone blu ray kopers de dvd zal wel niet slecht zijn maar verkies toch de blu ray

avatar van Boneka

Boneka

De 3D moet ik nog steeds een keer zien. Tja wat is het voor een film. Een beetje Jurassic. Een beetje Bay Watch. Een beetje Jaws en vooral heel veel bloed en ledematen. Moet zeggen onder water was het niveau beter dan boven water. Het hoogte- dieptepunt was toch wel de te grote penis dat in het meer naar beneden zonk. Was nog goed voor een lekkere hap.

Film 3,5 voor de liefhebber!

Beeld 3,5

Geluid 4,0

avatar van Kondoro

Kondoro

"They took my penis!”

Ik kan me nog wel herinneren dat ik vroeger behoorlijk fan was van deze films en ze toen ook best vaak keek maar, dat is wel afgezakt de laatste jaren. Deze film heeft nu geen stem meer van mij, dat komt dus doordat ik destijds ook mijn statistieken goed wou hebben (even veel stemmen als meningen) en aangezien ik hier geen mening had geplaatst kwam die weer in mijn kijklijstje terecht. Nu misschien wel dertien jaar nadat ik deze film voor het laatst zag weer opgezet en eigenlijk herinnerde ik mij helemaal niks meer van deze film. Het had dus toch niet zoveel indruk achter gelaten dan ik had gedacht.

Eigenlijk is ook alles fout aan deze film, al maakt dat het juist ook wel leuk. De film weet zichzelf voornamelijk te redden door de ontiegelijk vette gore momenten, daar kan menig horrorfilm nog wel eens wat van leren. Het is overigens ook het enige wat deze film echt te bieden heeft, naast een paar mooie dames gebeurt er ook niet heel veel.

Het verhaal is gewoon echt saai maar, het concept vond ik dan wel weer best leuk. De film duurt erg lang om uit te bloeien en is in de laatste 20 minuten pas echt leuk. Dan komt er namelijk een waar gorefestijn en werd het ook echt héél leuk om te kijken. Het is dan ook zonde dat de film zulke matige CGI kent, want dan was het misschien nog wel beter geweest.

Alleen al om de gore stem ik nog vrij positief, dat was echt lekker. De rest is gewoon ondermaats en weet de film nauwelijks wat te bieden, zoals ik al zei; buiten wat ontblote vrouwen na dan.