• 9.382.110 stemmen

Geregisseerd door: Alexandre Aja

Met onder meer: Steven R. McQueen, Elisabeth Shue en Jerry O'Connell

Releasedatum: 2 september 2010

Plot Piranha 3D

"There's something in the water."

Elk jaar stijgt de populatie van het slaperige dorpje rondom Lake Victoria explosief van 5.000 naar 50.000 mensen, allemaal gekomen om een wild weekend te beleven. Het '4th of July' feest staat garant voor zuipend sextoerisme. Dit jaar echter, zijn katers en geklaag van de lokale bevolking niet de enige zorgen van de tijdelijke bewoners; een aardschok in Lake Victoria heeft een scheur in de bodem gemaakt waardoor een kolonie van prehistorische piranha’s zich in het meer heeft genesteld. Ongekende moordmachines die door hun primitieve instinct maar één doel voor ogen hebben: jagen op alles wat beweegt en schoonstrippen tot het bot. In luttele seconden...

Julie Forester

Derrick Jones

Kelly Driscoll

Deputy Fallon

Paula Montellano

Novak Radzinsky

avatar van rep_robert

Een hele erge grijze mist, bij films als Clash of the Titans en the Last Airbender kan het wel, daar is het echt waardeloos.

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

mikey schreef:

En sinds wanneer ben ik van de diepgaande cinema???

Aan je kritieken op deze film te zien leek je aan diepgang wel waarde te hechten. Aan je top 10 te zien dus niet per sé, maar om dat soort kritieken dan op deze film te uiten is op z'n minst vreemd.

En eeeh welke humor?

Humor is subjectief natuurlijk. Maar humor heeft deze film wel degelijk. Ik ben ook niet gaan schaterlachen ofzo, maar op momenten kan de figuurlijke knipoog in deze film er niet dikker op liggen...

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Mja, niet echt geweldig...

In 3D gezien, maar dàt gegeven ben ik nu al beu. Voegt werkelijk niks toe, verduistert het beeld en die kutbril is gewoon irritant.

Maar goed, de film dan: hier en daar best wel geinig, lekker uitgelaten jongerensfeertje (feesten - zuipen - lekkere wijven - geile venten), fantastisch naakt onderwaterballet, zou het haast kunst willen noemen (het hoogtepunt van de film), venijnige piranha's die helaas erg saaie kills produceren. Het ziet er gewoon niet uit: spartelende visjes, schreeuwende mensjes, water dat zich met bloed vermengt...kan je verder weinig mee aanvangen. Telkens als de film zich onder water afspeelde werd het beeld ook erg onduidelijk. Fucking 3D!

Duurt ook ellendig lang vooraleer je eindelijk de verhoopte chaos en het bloedbad te zien krijgt. Pas dan gaat het pas goed los, maar dan zit je dus al ver aan het einde van de film. Het bloedbad en de daaropvolgende chaos en paniek was dan weer wel goed in beeld gebracht.

Visueel verder een redelijke tegenvaller, piranha's zagen er soms behoorlijk fake uit, niet alle special effects kwamen even goed uit de verf. De schade die de bijtgrage visjes aanrichtten zag er dan weer wel verzorgd uit.

Overall, dik spijt dat ik hem in 3D gezien heb, wellicht dat-ie in 2D beter scoort.

mcdaktari

Toch leuk om te lezen hoe sommige HUN film(s) blijven verdedigen, want o diegene die Piranha niet goed vind.Dat is toch onmogenlijk.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Zoiets heet een discussie..

avatar van mikey

mikey

Lexcoaster schreef:

Misschien is diepgang net als humor ook wel subjectief... en diepgang kent ook gradaties. Maar enkele posts terug heb ik getracht uit te leggen welke 'diepzinnigheden' ik van deze film verwachtte. En ik vind in het algemeen de verloedering in films zoals bijvoorbeeld deze, schokkennnd. Want qua diepgang heeft dit het nivootje Jersey Shore: the situation is fistpumping whoaaaaaaah. Maar datzelfde gold ook voor Death Race bijvoorbeeld. En ik ben ook geen 16 meer en ben ik de doelgroep niet. Misschien ben ik gewoon een ouwe lul die moet zeiken. who shall tell??

Tonypulp schreef:

Zoiets heet een discussie..

idd een discussie zonder eind

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Die moeten er ook zijn . Anders is 't zo stil hier .

ja dat is waar

avatar van Bélon

Bélon

Jawaddedadde schreef:

Mja, niet echt geweldig...

Mmmm als het echt zo irritant is, lijkt 't me dat 3D zo geen meerwaarde geeft is voor films op laag en middelmatig budget. Voor mega-kaskrakers op groot budget (ook voor 3D effecten) kan het een ander verhaal zijn. Of ze moeten een techniek uitvinden die die bril overbodig maakt.

Nou ja ik ga 'm maandag of dinsdag middag wel even bekijken, lekker rustig dan (hoop ik).

avatar van Capo Regime

Capo Regime

een half puntje voor de blote vrouwen

Naomi Watts

Een halve ster is het laagste wat je kan geven, als je een half puntje voor de vrouwen geeft moet het dus 1* worden .

avatar van Diamantje06

Diamantje06

Oké, dit is een beetje een voorspelbaar filmpje, je hebt al enig idee wie het gaat halen en wie niet. Maar buiten dat was dit gewoon een heerlijke horror, ongecompliceerd en je hartslag krijg je na de eerste helft van de film niet meer tot rust. Soms waren de slachtpartijen te gruwelijk om naar te kijken, maar toch kan je niet stoppen met kijken. Ik kijk uit naar een deel 2. Heb al lang niet meer zo een goeie slachtfilm gezien!

avatar van Rascal Ryan

Rascal Ryan

Bélon schreef:

Kun je eigenlijk zonder dat 3D brilletje een 3D film kijken of ziet het er dan niet uit in (quasi) 2D?

Dan zit je naar een wazig beeld te kijken door overlappende beeldlijnen die voor het 3D effect zorgen. Door een 3D bril ga je als het ware geforceerd scheel kijken en zie je de beeldlijnen zo over elkaar dat er diepte lijkt te ontstaan.

Ik hoop trouwens dat 3D een optioneel iets gaat worden, zou deze film graag in 2D op DVD willen aanschouwen over een paar maanden. Gelukkig is deze film 2D opgenomen en later geconverteerd. Dus ligt het voor de hand dat dit zal gebeuren. Hoop dat ze in de toekomst er iets op verzinnen. Want ik heb een hekel aan die brilletjes en vind 3D geen meer waarde geven. Het is slechts een attractie.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Rascal Ryan schreef:

Zelfde gevoel hier. Helaas bood de cinema waar ik ging kijken niet de mogelijkheid om film in 2D te kijken (weet niet of je deze überhaupt in 2D kan zien in de cinema). Maar sowieso mag de hele 3D hype stilletjesaan ophouden wat mij betreft.

Naomi Watts

In Nederland is het iig niet in 2D te zien. Wel vreemd dat dat niet mogelijk is. Bij Avatar destijds kon dat wel, al was dat wel een inkomsten generator, Piranha niet zo volgens mij.

avatar van Montorsi

Montorsi

Avatar in 2D deed vrijwel niks qua opbrengsten volgens mij, bij ons althans in zijn geheel niet. Bij Alice in Wonderland was dat al anders, ook niet groots maar wel meer mensen die het 3D al zat waren.

Jij werkt bij de pathé toch?

Naast de 3D versie lijkt het mij ook weinig opbrengen. Maar wat als je die 3D techniek nou niet hebt kan het wel ideaal zijn.

avatar van Reinbo

Rascal Ryan schreef:

Gelukkig? Doordat het later geconverteerd is, is het beeld zo brak en zijn de effecten matig. Laat ze lekker in 3D opnemen, dat is eenvoudig naar 2d terug te brengen.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Hoe zit dat nou precies met 3D, dat gebeurt toch als je met veel cameraposities een scene opneemt in een studio? Krijgt een film met drie van zulke scenes dan ook al het predikaat 3D of is bijvoorbeeld Piranha juist grotendeels zo geschoten?

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik weet alleen dat je voor Avatar 3D een polarized 3D bril nodig had.

avatar van Reinbo

Nee, in principe heb je aan twee camera's (twee ogen) genoeg.

Stereoscopische film - Wikipedia - nl.wikipedia.org

3-D film - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

Maar tegenwoordig kunnen ze het blijkbaar ook achteraf in de computer maken. Met beperkt resultaat.

avatar van titia

titia

Reinbo schreef:

Nee, in principe heb je aan twee camera's (twee ogen) genoeg.

Stereoscopische film - Wikipedia - nl.wikipedia.org

3-D film - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

er zijn ook camera's met dubbele lenzen op de markt om in 3D op te nemen.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Ah oke da's duidelijk, mensen met een oog kunnen ook geen diepte zien inderdaad.

avatar van rep_robert

Naomi Watts schreef:

Jij werkt bij de pathé toch?

Komt ook omdat je gewoon geen keuze hebt. 3D films draaien bij de meeste Pathe bioscopen niet eens in 2D.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Bottleneck schreef:

Weet je wat leuk is: De trap aflopen terwijl één oog volledig afgedekt is.

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

mikey schreef:

Haha. Wees gerust, er worden nog meer dan genoeg minder karikaturale films gemaakt hoor, ook in Hollywood. Deze film is gewoon een overtreffende trap in dat alles. Van dit soort onzinnigheden moet je kunnen houden.

avatar van Montorsi

Montorsi

Naomi Watts schreef:

Nee, in Cinerama.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Kijk,..... als je naar een film als deze gaat kijken dan weet je dat je moet houden van flauwe humor, matig acteerwerk en overdreven scenes.

Alle drie waren behoorlijk aanwezig en ik heb meer gelachen dan dat ik ben geschrokken.

Toch was de 3D aardig en zag alles en goed uit. De Piranha's maar ook de halve ledematen, de losgeslagen ogen, ingewanden en borsten!

Het einde en de meisjes waren zoals ik hoopte dus ben ik aardig tevreden.

Is Piranha dan ook een topper? Absoluut niet! Gewoon een leuke film om op een zaterdag avond te kijken met een paar pilsjes erbij, maar niet meer dan dat!

Een degelijk filmpje met 2,5 degelijke sterretjes als beoordeling!

avatar van Rascal Ryan

Rascal Ryan

Reinbo schreef:

Daar geloof ik dus niets van, als je 3D gaat terug brengen levert dit erg lelijke beelden op doordat alles scherp word en je platte plaatjes krijgt. Ook als je slechts de beelden van één lens pakt (want bij 3D film je met twee lenzen naast elkaar zoals eerder uitgelegd) dan zijn de shots nog voor 3D gecomponeerd.

Ik vond het juist wat hebben dat de 3D bij Piranha beetje crap was. Krijg je die jaren 80 feeling een beetje terug, waar de film het sowieso van moet hebben. Net als The Expendables bijvoorbeeld met crappy effecten.