Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Alexandre Aja
Met onder meer: Steven R. McQueen, Elisabeth Shue en Jerry O'Connell
Releasedatum: 2 september 2010
Plot Piranha 3D
"There's something in the water."
Elk jaar stijgt de populatie van het slaperige dorpje rondom Lake Victoria explosief van 5.000 naar 50.000 mensen, allemaal gekomen om een wild weekend te beleven. Het '4th of July' feest staat garant voor zuipend sextoerisme. Dit jaar echter, zijn katers en geklaag van de lokale bevolking niet de enige zorgen van de tijdelijke bewoners; een aardschok in Lake Victoria heeft een scheur in de bodem gemaakt waardoor een kolonie van prehistorische piranha’s zich in het meer heeft genesteld. Ongekende moordmachines die door hun primitieve instinct maar één doel voor ogen hebben: jagen op alles wat beweegt en schoonstrippen tot het bot. In luttele seconden...
Julie Forester
Paula Montellano
Novak Radzinsky
Matthew Boyd
Naomi Watts
Acteerwerk hoort dan ook niet zo best te zijn in een film als deze. Mannen die zeuren over de aanwezigheid van Kelly Brook neem ik bij voorbaat al niet serieus
xiqu0n
Ik vond dit een middelmatige horrorfilm. Het feit dat het enigszins 3D was maakte het wel een stuk leuker. Toch komt het mijns inziens niet boven een 6.
De acteurs waren redelijk maar niet echt goed. Het filmwerk vond ik wel van tijd tot tijd goed. Er zaten een paar mooie shots vanuit het water tussen.
Zoals eerder omschreven was er genoeg gore in de film. Mensen werden behoorlijk misvormd door de beesten. Dit kwam voornamelijk in 1 scene goed tot stand. In het begin vond ik dit wel grappig om te zien, maar op een bepaald moment vond ik het ook wel goed geweest.
Anyway, dit was echt een gemiddelde horrorfilm. Hij overstijgt andere niet, maar is ook niet echt slecht. Leuk om eens te zien.
Rufio
Mijn punt is gewoon dat de cast-bezetting waar Aja voor opteert, gezien zijn standaard (Haute Tension, Mirrors) in zijn vorige films, wat aan de flauwe kant is. Ik weet wel dat het hier gaat om horror/komedie maar van de invulling van de personages van Jake, Paula, Derrick en Julie mag je toch meer verwachten dan datgene wat ze brachten.
Kelly Brook haar acteerprestaties,in het echte leven een model,( onderwaterscene is leuk) kan je inderdaad door de vingers zien.
@ Naomi Watts
Als jij daar 5 sterren aan kunt geven dan is dat jouw zaak maar ik denk daar duidelijk anders over.
Naomi Watts
Vrij duidelijk, ik snap je punt ook wel. Je hebt zeker een punt, al denk ik dat die fout dan ligt in het schrijven van de personages, ik denk dat dat niet beperkingen zijn geweest van de cast.
Zover was mij duidelijk ja
. De mening van anderen bij deze film die de film niet zo goed vinden vind ik een stuk interessanter om aan te horen. Bedankt voor je toelichting in ieder geval.
mnrk
Dit was gewoon genieten in de bioscoop...
De film moet je helemaal niet serieus nemen en gewoon lekker naar kijken
Er zaten genoeg leuke dingen in, het was smerig en ranzig af en toe maar alles past perfect in deze film...They bite of my penus
Het acteerwerk was ook van een redelijk niveau met toch wel bekende namen erin..
Erg goed gedaan was de opening met het liedje uit de klassieker Jaws en ook nog eens met Richard Dreyfuss
Laat dat vervolg maar komen
AmazingPP
Oh, dat had ik nu helemaal niet. Ik vond het een vieze piemel.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11925 berichten
Vrolijke onzin die nog behoorlijk ver ging qua gore. Geen seconde serieus te nemen en had ook makkelijk gekund met een gecompliceerder verhaal. Jerry O'Conell is m'n held van de film. Vele malen vermakelijker dan dat pretenieuze geneuzel van Avatar. 3,75*, met een bonus voor het onderwaterballet.
JacoBaco
Als jij Avatar erbij betrekt, dan voelen de fans zich alleen maar verheven
Sp3kkie
Aardige horror/komedie. Gezien in de bios.
Het deel voor de pauze was wat saai en langdraderig, hier en daar een uitzondering. Maar 3 doden ofzo, maar na de pauze werd het wel lekker bloederig.
3D vond ik er te weinig inzitten. Sterker nog, ergste schrikmoment voor mij was tijdens de trailers. onder andere "verschrikkelijke ikke" die met zijn handje door het beeld gaat en die hand komt ineens onverwacht op je af. Tuurlijk zaten hier en daar wel wat schrikmomentjes.
1 van favoriete scenes is met die blondine onderaan die parachute, die met stompjes boven wordt gehaald. Echt vet.
Standaard 13 in een dozijn tienerhorrortje, een zesje
Laoslander
leuk campy filmpje. een horrorprent die tenminste niet pretendeert meer te zijn. Ook met een zeer aardige flair gefilmd!
ralfsjam
allemachtig, wat een adembenemende slechte film! ben je ouder dan 18 en deze film kun je waarderen/ dan is er iets met je mis! goed mis! ondanks alle fouten in deze film, is deze film ver beneden pijl. slechter dan jaws, en dan leven we in 2010!
het enige wat ik kan waarderen aan deze film is, is dat de script schrijver een budget heeft kunnen vinden voor deze pulp!
maargoed, we weten dat hollywood in staat is pulp wereldwijd weet te verspreiden.
yeyo
Hoe kortzichtig..
slechter dan jaws, en dan leven we in 2010!
Jaws is dan ook één van de beste films aller tijden.. en wat heeft het jaartal er in godsnaam mee te maken, is de cinema er zoveel op vooruit gegaan dan?
Bélon
Dat zou een mooie tagline zijn geweest, maakt de film alleen maar interessanter.
Laoslander
1.5
Ik vond net dat er aardige knipogen werden gegeven naar Jaws
1.5
Opeens weet je het: Je wordt Dominee.
Kan je nog meer verontwaardigde onzin gaan prediken.
Naomi Watts
. Hoe kortzichtig kan je zijn inderdaad.
Enlighten us, je hebt de essentie van Piranha ook gemist denk ik. En dat is ook een prestatie op zich. Jaws ain't got shit on Piranha, bovendien was het origineel al een semi parodie op Jaws. Het probeert niet eens een Jaws te zijn.
dvdreal
Ik vond het een zeer middelmatige film, had veel meer verwacht van de uitvoering, vond de CGI ook niet al te best.
Op momenten lukt het om een campy film neer te zetten maar tegen het einde gaat het nergens meer over (qua verhaal)
Slechte remake, en 3D tja dat is leuk maar bij mij staat voorop dat de film zelf leuk moet zijn.
Naomi Watts
Die CGI is bewust niet al te best.
Heel de film gaat het nergens over qua verhaal.
Het is geen remake, een reimagination as you may maar dat komt ook vooral door de titel.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11925 berichten
Ik vond de CGI wel meevallen trouwens. De gore zag er prima uit en de piranha's zelf waren minder slecht dan ik had verwacht.
Die CGI is bewust niet al te best.
Dat ben ik niet met je eens. De piranha's zijn totaal niet realistisch, maar de cgi is best ok. Volgens mij hebben ze er ook goed hun best mee gedaan. Het is een behoorlijk bloederig zooitje.
Heel de film gaat het nergens over qua verhaal.
Verhaal is juist top:
10.000 jongeren vieren Spring Break in Lake Victoria....
Samen met 10.000 piranha's.
Naomi Watts
Wat ik van Aja begreep heeft hij op momenten voor slechte CGI gekozen, de CGI is best goed maar op momenten wou hij corny efefcts. Zoals bij de kill van Riley.
Verhaal is juist top:
10.000 jongeren vieren Spring Break in Lake Victoria....
Samen met 10.000 piranha's.
Ben ik met je eens, meest geniale script ooit
willem777
leuke film,
lekkere wijven, goeie humor, schrikmomenten, heel veel bleod en gore
en dan ook nog 3d !
\
Rosicky
Leuke exploitatie film. Het duurt redelijk lang voordat de piranha's massaal beginnen met aanvallen, maar zodra dit gebeurt is het ook meteen goed raak. Veel bloot, veel lekker bloot ook. Erg goor, maar wel met een hele vette knipoog. Bovendien erg grappig. Een film die het zichzelf (gelukkig) niet gunt om ook maar een seconde serieus genomen te worden. Aja is geslaagd in z'n missie.
ralfsjam
. Hoe kortzichtig kan je zijn inderdaad.
deze film een 5 geven!? en jij noemt mij kortzichtig! gelukkig kan ik je dan niet serieus nemen. volgens mij geef je alleen maar hoge cijfers bij matige en doorsnee films om aandacht te vragen en discussies uit te lokken.
ik zie dat Reinbo er ook is! nou ik verwacht dat de andere 3 a 4 namen vandaag of morgen ook wel zullen komen en deze pagina de komende dagen zullen kapen.
i'm out of here! al is het alleen maar omdat de film het niet waard is!
Naomi Watts
Klopt. Dat getuigt van het feit dat ik open minded ben. De enige die probeer tet provoceren ben jij met je review hoor.
Ja rep_robert en Jaco Baco heb ik net een SMSje gestuurd.
Wel vaker bij jou het geval. Je onkunde om inhoudelijk een discussie te voeren laat je weer eens in de steek. Adios
JacoBaco
maar, ik zal wel niet moeten zeuren en misschien opzoek naar een andere Movie-site. (ik kan soms gedachte lezen)

yacoub
Weer een teenage slasher movie, wanneer killen ze die genre nu een keer. Ze worden steeds slechter.
ralfsjam
. ik kan best wel inhoudelijk kritiek leveren op een film als deze hoor, maar dan ga ik dingen vertellen die voor iedereen duidelijk zijn. want als ik zeg dat de cast te erg is om naar te kijken (en daar komt de inhoudelijkheid! hou je vast...) want alle scholieren die in beeld komen zijn gecast op "het ideale uiterlijk' of het moet er erg dicht bij zitten. en dat is mijn (meestal bij USA films) grootste kritiek.
en als er een lelijk kind in voor komt is dat meestal de nurd.
en hoe verder het af gaat staan van het reeele in het dagelijks leven op de echte wereld, hoe meer ik er van walg!
en zo kan ik nog wel heel wat punten opsommen.
maar dan krijg ik waarschijnlijk van jou te horen dat dit juist bij een "campie" film hoort, en dat dit juist de stijl van de film is en het juist heel goed in beeld is gebracht, of iets dergelijks.
en na het kijken van zo'n film, ben ik gewoon slecht in staat om iets diepzinnigs te zeggen, omdat er in mijn ogen weinig diepzinnigs is te vertellen over een platte en goedkope film als deze.

Piranha 3DD
2012

Netflix-hit ‘K-Pop Demon Hunters’ hint op mogelijk vervolg

'Heated Rivalry' verbreekt records voor HBO Max: 'Waanzinnig'

De western 'Horizon: An American Saga - Chapter 1' verdwijnt binnenkort van Netflix

De Argentijnse dramafilm 'Goyo' van Marcos Carnavale is een kijktip op Netflix

Jackass 3D
Komedie / Documentaire, 2010

Kurôzu Zero II
Actie, 2009
graveyachtfilm in filmscuba divingschepselpiranha spring breakman eating monster post-credits scene3d3dghoulish