Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Alexandre Aja
Met onder meer: Steven R. McQueen, Elisabeth Shue en Jerry O'Connell
Releasedatum: 2 september 2010
Plot Piranha 3D
"There's something in the water."
Elk jaar stijgt de populatie van het slaperige dorpje rondom Lake Victoria explosief van 5.000 naar 50.000 mensen, allemaal gekomen om een wild weekend te beleven. Het '4th of July' feest staat garant voor zuipend sextoerisme. Dit jaar echter, zijn katers en geklaag van de lokale bevolking niet de enige zorgen van de tijdelijke bewoners; een aardschok in Lake Victoria heeft een scheur in de bodem gemaakt waardoor een kolonie van prehistorische piranha’s zich in het meer heeft genesteld. Ongekende moordmachines die door hun primitieve instinct maar één doel voor ogen hebben: jagen op alles wat beweegt en schoonstrippen tot het bot. In luttele seconden...
Julie Forester
Paula Montellano
Novak Radzinsky
Matthew Boyd
mcdaktari
Ja Kraak geen film af die de kliek goed vind dat mag niet, je kunt beter zeggen dat je het een 5,0 sterren film vind

ik kan best wel inhoudelijk kritiek leveren op een film als deze hoor, maar dan ga ik dingen vertellen die voor iedereen duidelijk zijn. want als ik zeg dat de cast te erg is om naar te kijken (en daar komt de inhoudelijkheid! hou je vast...) want alle scholieren die in beeld komen zijn gecast op "het ideale uiterlijk' of het moet er erg dicht bij zitten. en dat is mijn (meestal bij USA films) grootste kritiek.
en als er een lelijk kind in voor komt is dat meestal de nurd.
en hoe verder het af gaat staan van het reeele in het dagelijks leven op de echte wereld, hoe meer ik er van walg!
en zo kan ik nog wel heel wat punten opsommen.
maar dan krijg ik waarschijnlijk van jou te horen dat dit juist bij een "campie" film hoort, en dat dit juist de stijl van de film is en het juist heel goed in beeld is gebracht, of iets dergelijks.
en na het kijken van zo'n film, ben ik gewoon slecht in staat om iets diepzinnigs te zeggen, omdat er in mijn ogen weinig diepzinnigs is te vertellen over een platte en goedkope film als deze.
Oftewel, je gaat compleet voorbij aan de essentie van deze film. Kijk alleen al de poster. Daar staat Sea, Sex and Blood op(poster in de bios). 3 onderdelen waar Piranha toch wel in uitblinkt lijkt me.
Overigens wil ik geen Springbreak feest met vadsige wijven/kerels zien, raar dat dit in jouw beargumentering zit. Daar wordt niemand vrolijk van namelijk
Naomi Watts had me een smsje gestuurd, dus ik reageer ook maar even
yeyo
en als er een lelijk kind in voor komt is dat meestal de nurd.
Wel al eens zo een spring break feestje gezien? Het krioelt daar van de 'mooie' jonge mensen, hoor. Niet bepaald representatief met de werkelijkheid. En daarnaast, wat deert het in een komische horrorfilm? Zelfs in de grondleggers van het 'killing teens' genre, werd de cast deels op vlak van uiterlijk gekozen. Ik zou me er enkel aan kunnen ergeren in een film die 'serieus' uit de hoek probeert te komen door de handelen over bv. de wisselwerking tussen mensen.
Naomi Watts
Genoeg voorbeelden van discussies hier waar die wel geaccepteerd worden, als die ondersteund worden door argumenten. Ga ons niet de schuld geven omdat jij op school tijdens Nederlands de hele tijd lag te ronken.
Naomi Watts
Altijd nog beter dan de liefhebbers van deze film zwaar tekort te doen door te claimen dat ze niet helemaal in orde zijn. Bovendien zijn op Spring Break alleen maar mooie mensen te vinden. Bovendien is Amerikaans volk ook het mooiste volk wat er is.
en zo kan ik nog wel heel wat punten opsommen.
Valt dus reuze mee, bovendien vind ik stereotypering nogal onderschat.
Je kent me zo goed
Dat kan wezen maar zeg dan niets.
mcdaktari
hahaha wel leuk dat jij je gelijk aangesproken voelt. Maar dat mag ook best want juist jou bedoel ik met KLIEK. En ga nu maar weer gauw tegengas geven want vlgs mij is MM jou lust en leven.
Vooral dat laatste argument, moet elke film dan persé diepzinnig zijn? Dit is gewoon campy vermaak met het verstand op 0. Als je diepzinnig wilt doen kan je beter een drama of een mindfuck film erbij pakken.
Tonypulp
Als je diepzinnige films wilt en je gaat naar Piranha 3D, dan zijn diepzinnige films sowieso niet aan jou besteedt..
Je moet wel het IQ van een varken hebben om zoiets niet van te voren te beseffen.
Vraag me ook af wat je denkt op het moment dat je voor de zaal staat en je ziet een poster hangen voor de zaal met "Sea, Sex and Blood" erop. Verwacht je daarna nog steeds een serieuze film met diepgaande dialogen?
JacoBaco
We verplichten niemand een hoog cijfer te geven. Wij vinden het gewoon jammer dat er mensen zijn die deze pretentieloze film totaal niet kunnen waarderen en dat ze mentaal blijkbaar niet een schakelaar om kunnen of willen zetten. Een film is een film, maar er zit toch duidelijk onderscheid in. Ik kan van een arthouse film genieten, maar dat neemt niet weg dat ik daarom een film als Piranha ook goed kan vinden. Je stelt je er ergens op in en dan weet je waar je je wel op moet oriënteren en waar niet. Film kijken op zn best is film kijken met een brede benadering. Maar als we er echt niets aan vinden, dan willen we dat ook goed onderbouwen en dan liever niet met argumenten aankomen als: Stom verhaal, neppe CGI.
Jawaddedadde
Redelijk non-argument...De Amerikanen zijn het mooiste volk dat er is? Kan je dat staven of verzin je dat nu ter plekke?
Verder maakt het me niet uit, ik kijk ook liever naar mooie mensen dan naar lelijke en uiteraard past het gewoon in een film als deze, maar kom dan niet met zo'n stelling af aub want dat slaat nergens op natuurlijk.
ralfsjam
Bovendien is Amerikaans volk ook het mooiste volk wat er is?
i rest my case....
Naomi Watts
Dat vind ik en is helemaal geen argument. Gewoon een kort door de bocht reactie omdat hij mooie mensen in Amerikaanse produkties al storend ervaart.
Niks stelling. Het slaat wel ergens op, namelijk wat ik vindt. Maar vreemd dat je juist op iets van mij moet reageren (dit selectieve gequote kom ik wel vaker van jou tegen aan mijn adres) terwijl er zelfs wordt geclaimed dat mensen boven de 18 die dit leuk vinden mentaal niet in orde zijn. Toch gaan jouw ballen jeuken als ik zoiets zeg, als je zonodig moet rageren op stellingen wat nergens op slaat vind ik je selectief gequote erg vreemd. Maar nogmaals, die reactie was dus sarcasme gecombineerd met mijn mening.
Naomi Watts
Jij bent oo kzo doorzichtig. En FYI; een kliek bestaat uit meer mensen, niet alleen Naomi Watts. Je tegengas is dan ook niet zo effectief hoor.
Jawaddedadde
Ralfsjam ageert tegen het feit dat er allemaal mooie mensen te zien zijn waarop jij "stelt" dat dit normaal is aangezien de Amerikanen het mooiste volk ter wereld zijn. Lijkt op een argumentatie, zij wel een heel erg zwakke, maar goed.
Als ik je daarop "pak" vlieg je uit tegen mij... Vreemd hoor. En selectieve gequote? Alsjeblieft, voel jezelf niet belangrijker dan je bent. Misschien moet je maar eens bij jezelf te rade gaan waarom mensen op jouw uitspraken reageren. Lijkt me duidelijk.
By the way: dat argument dat mensen van boven de 18 die dit leuk vinden mentaal niet in orde zijn heb ik gemist. Uiteraard is ook dat een uitspraak te triest voor woorden.
Naomi Watts
Ok, als je dat gemist hebt, dan neem ik wat woorden terug. Het leek mij vreemd dat je op mijn opmerking moet reageren en ralfsjam die dat beweerde niet. That's all.
Nee mijn argument dat er mooie mensen zijn is omdat het zo is bij Spring Break, bij mijn uitwisselingsproject op school ook meegemaakt. Maar dat argument zie ik je nergens naar voren brengen? Selectief gequote dus.
Bij mezelf ten rade gaan? (ik ben heel tevreden met mezelf en de manier hoe ik mij manifesteer, ik kleur overigens prima binnen de lijntjes) Ik ben er erg van bewust dat mensen persé mijn quotes eruit pikken maar ga dan niet reageren als een gebeten hond als je dan zo'n post als mijn voorgaande voor je kiezen krijgt.
ralfsjam
goed verhaal, helemaal mee eens! ik kijk ook erg breed en alle soorten films. kan van me zelf aardig zeggen dat ik goed kan schakelen. alleen romantische komedie is niet aan mij besteed als het uit hollywood komt, dus die kijk ik gewoon niet of zeer sporadisch. horror is helemaal mijn ding, maar ik maak wel eens een inschattingsfout, en dan kom ik bij een film als deze terrecht.
tja, en als ik ook nog eens mensen deze film een 5 gaan geven, en later gaan zeggen dat ze het USA-volkje het mooiste volke op aarde vindt.... oef!
Jawaddedadde
Wat loop je nou te zeuren op selectief gequote man? Ik quote toch gewoon iets wat je gezegd hebt, of niet soms?
Het ging trouwens hierom:
Slaat toch nergens op? Dat jij toevallig via een uitwisselingsproject (vertel je er trouwens nu pas bij) wat mooie mensen in de VS gezien hebt leid je tot de conclusie dat heel de VS vol zit met mooie mensen?
Dàt vond ik een vreemde stelling / mening hoe je het ook wil noemen. Mag je verder prima vinden hoor, slaat alleen nergens op natuurlijk, en al zeker niet als tegenargument.
Tja... Ik ben niet degene met lange tenen hier hoor.
ralfsjam
okay, laat ik ook wat woorden terug nemen. dat van boven de achtien gezever van mij. waren mijn eerste gedachtes na het kijken van deze film. en na een nachtje slapen begrijp ik dat ik hiermee de liefhebbers van deze film over 1 kam scheer. zeker als ze ouder dan 18 zijn. excuses!
ik zal proberen mijn eerste reactie wat meer tijd te geven in het vervolg. wat niet wegneemt dat ik het niet kan begrijpen dat mensen deze film een 5 geven. maar dat was wel duidelijk denk ik.
wimnoot
We weten allemaal over welke mensen hij het heeft. Namelijk porno actrices, die kent hij allemaal!
, en dat zijn natuurlijk ook "echt" mooie mensen. Die allemaal echt gelukkig zijn en van sex houden!
( zie mooie/leuke actrice topic).
Wat een ventje...
Naomi Watts
Het ging om Spring Break an sich, en voordat ik dat zei gaf ik het Sprink Break argument (vandaar dat ik het selectief quoten vindt). Dat is voor mooie mensen. Je hebt daar vaste Spring Break locaties (zoals hier Lake Victoria), en daar zijn zelfs beveiligingsmensen die lelijke mensen proberen te weren. Dus het slaat wel degelijk ergens op (die Amerikanen opmerking gold gewoon als net zo kort-door-de-bocht als wat ralfsjam stelde. Gewoon een counter, niets meer, niets minder.
Ik zeg ook niet dat heel de VS mooi is maar dat je daar op grote schaal mooie mensen ziet. Sowieso kan je qua uiterlijk toch wel een structuur zien per land.
Tonypulp
. Ook lekker, behoorlijk subjectief gedoe namelijk
wimnoot
Ik snap alleen niet wat jij er dan te zoeken had! Waren die beveiligingsmensen blind ofzo?
@ jeroen:
Dat wel maar die grens is best makkelijk te trekken. Hun referentiekader is geen smaak maar aantrekkelijk of gewoon lelijk. Best makkelijk toe te passen.
Naomi Watts
Mwah, vind dat je na je post toch dieper op de materie in gegaan bent. Ik heb nu al een beter inzicht waarom je de film niet zoveel vindt en ik begrijp ook wel dat het bij zo'n film soms lastig is diepgaand op de materie in te gaan als de diepgang zo ver te zoeken is.
Je stelling dat je niet kan begrijpen dat ik 5* geef kan ik goed begrijpen hoor, vooral omdat je dit een slechte film vindt natuurlijk.
@ jeroen:
Rascal Ryan
Mooi verwoord. Het lijkt er op dat bij veel mensen die schakelaar niet of maar half functioneert. Maar er zullen altijd mensen zijn die het gewoon niet vatten. Ik ga altijd met vrienden naar de bioscoop en één ervan kan het gewoon nooit volgen. Achteraf bij het na praten lijkt het vaak of hij een totaal andere film heeft zitten kijken. Fascinerend soms, maar veel al irritant. Dan komen ook altijd de non-relevante argumenten (bij films als The Expendables, Machete en deze) als kut CGI, stom verhaal, te cliché, te ver gezocht ter spraken. Terwijl je dat al van te voren kan verwachten bij dit soort films lijkt mij.

Piranha 3DD
2012

'Heated Rivalry' verbreekt records voor HBO Max: 'Waanzinnig'

De western 'Horizon: An American Saga - Chapter 1' verdwijnt binnenkort van Netflix

De Argentijnse dramafilm 'Goyo' van Marcos Carnavale is een kijktip op Netflix

Waargebeurde misdaadthriller 'City of Lies' met Johnny Depp morgenavond op televisie

Saw II

Jackass 3D
Komedie / Documentaire, 2010

Kurôzu Zero II
Actie, 2009
graveyachtfilm in filmscuba divingschepselpiranha spring breakman eating monster post-credits scene3d3dghoulish