• 9.381.586 stemmen

Geregisseerd door: Alexandre Aja

Met onder meer: Steven R. McQueen, Elisabeth Shue en Jerry O'Connell

Releasedatum: 2 september 2010

Plot Piranha 3D

"There's something in the water."

Elk jaar stijgt de populatie van het slaperige dorpje rondom Lake Victoria explosief van 5.000 naar 50.000 mensen, allemaal gekomen om een wild weekend te beleven. Het '4th of July' feest staat garant voor zuipend sextoerisme. Dit jaar echter, zijn katers en geklaag van de lokale bevolking niet de enige zorgen van de tijdelijke bewoners; een aardschok in Lake Victoria heeft een scheur in de bodem gemaakt waardoor een kolonie van prehistorische piranha’s zich in het meer heeft genesteld. Ongekende moordmachines die door hun primitieve instinct maar één doel voor ogen hebben: jagen op alles wat beweegt en schoonstrippen tot het bot. In luttele seconden...

Julie Forester

Derrick Jones

Kelly Driscoll

Deputy Fallon

Paula Montellano

Novak Radzinsky

Naomi Watts schreef:

Dat zijn gewoon studenten hoor .

Hoe weet je dat? Was je erbij?

avatar van misterwhite

misterwhite

Ik wou dat ik erbij was

Maar het zal blijven dromen worden

avatar van wimnoot

wimnoot

JacoBaco schreef:

We verplichten niemand een hoog cijfer te geven. Wij vinden het gewoon jammer dat er mensen zijn die deze pretentieloze film totaal niet kunnen waarderen en dat ze mentaal blijkbaar niet een schakelaar om kunnen of willen zetten.

Ik vind de film helemaal niet pretentieloos. Hij pretendeerd pretentieloos te zijn maar dat is dus niet zo. Het is een aftreksel van originele B film, met dit keer veel grotere sterren en een veel en veel groter budget. Dit is geen exploitation, maar cashploitation. (zelf verzonnen ) en dat vind ik best. Ik houd niet zo van B films.

JacoBaco schreef:

Hoe weet je dat? Was je erbij?

Ik ben niet los gegaan ofzo hoor maar dat wordt altijd georganiseerd door fraternity's, dus ook leden van die fraternity's die zelf fungeren als beveiliger. Ik heb het allemaal gepland zien worden maar tijdens spring break begon ons uitwisselingsproject dus. Dat zuigt behoorlijk dus .

misterwhite schreef:

Ik wou dat ik erbij was

Maar het zal blijven dromen worden

Hele poespas natuurlijk, en echt een heel circus dat Spring Break maar je hebt altijd Mardi Gras nog, zelfde laken een pak maar dan niet alleen voor jong volk . Amerikanen weten wel hoe ze een feestje moeten bouwen.

JacoBaco

Ik wil dat ook wel eens ondervinden zoiets.

avatar van rep_robert

Ben wel in Daytona Beach geweest, alleen toen was het december. Ik heb het me wel kunnen inbeelden gelukkig

Maar als ik dit zo in Piranha zie, godsedikkemie, dat wil ik ook meemaken.

wimnoot schreef:

Met veel grotere pornosterren dan in het origineel bedoel je? Daar ben ik het mee eens! Maar zijn B-films niet films met o.a. een relatief laag budget, weinig marketing en onbekende acteurs? Deze film heeft voor zijn doen nog een behoorlijk budget volgens mij ja. Alleen voor mij heeft een pretentieloze film heel weinig met geld en acteurs te maken. Het mag van mij een dure film zijn met bekende acteurs, maar ook een goedkope met onbekende acteurs of een dure met onbekende acteurs etc..

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Een erg leuke film. Het verhaal is bespottelijk en er wordt geen poging gedaan er iets enorm realistisch van te maken, het gaat om de bloederige beelden, en die zijn er (met name later in de film) volop. Een aantal moordscenes zijn echt geniaal lomp. Daarnaast vond ik het 3D-effect erg goed gedaan, beter dan bij bijvoorbeeld Avatar (vind ik dan weer). Er is overvloedig naakt (met uitsluitend lekkere wijven) en dat maakt Piranha eigenlijk een halve pornofilm (of een kwart, of zoiets), maar het past bij de campy uitstraling van de film.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Naomi Watts schreef:

Het ging om Spring Break an sich, en voordat ik dat zei gaf ik het Sprink Break argument (vandaar dat ik het selectief quoten vindt). Dat is voor mooie mensen. Je hebt daar vaste Spring Break locaties (zoals hier Lake Victoria), en daar zijn zelfs beveiligingsmensen die lelijke mensen proberen te weren. Dus het slaat wel degelijk ergens op (die Amerikanen opmerking gold gewoon als net zo kort-door-de-bocht als wat ralfsjam stelde. Gewoon een counter, niets meer, niets minder.

Kijk, dat vind ik dan weer nuttige info die alles in beter daglicht zet. Zo zeg, beveiligingsmensen die de lelijkaards eruit halen. Gekke jongens die Amerikanen!

avatar van Bélon

Bélon

Naomi Watts schreef:

Bovendien is Amerikaans volk ook het mooiste volk wat er is.

Zeker nooit Jerry Springer gezien

Dat jij Amerikanen het mooiste volk acht is natuurlijk subjectief (ik vind Europeanen er over het algemeen beter uitzien) maar feit is wel dat het Amerikaanse volk het dikste volk van de wereld is. Statistisch gezien zouden die piranha's daar nog een flinke kluif aan gehad hebben (magere modellen een stuk minder en siliconen zijn ook voor piranha's niet eetbaar). Maar goed misschien in deel 2.

Naomi Watts

Lol maar je hebt gelijk en puur subjectief natuurlijk .

Je Jerry Springer argument heb je ook gelijk in, had even dat trailer trash volk over het hoofd gezien .

avatar van yeyo

yeyo

Haha, de moordende piranha's in fat camp zou best grappig kunnen worden.

avatar van yeyo

yeyo

Naomi Watts schreef:

Amerika is simpelweg een land van extremen. The American Dream wordt al gauw The American Nightmare!

mikey

Zijn pornosterretjes over het algemeen ook niet afkomstig uit trailer county?

Naomi Watts

Een klein deel, Las Vegas, British Columbia en L.A. zijn hofleverancier.

Naomi Watts schreef:

Een klein deel, Las Vegas, British Columbia en L.A. zijn hofleverancier.

Daar gaan ze op zoek naar werk. Daar komen ze niet vandaan.

Naomi Watts

Je zou ervan opkijken hoeveel natives het zijn, maar beetje offtopic is het wel natuurlijk.

mikey

Ja daar ik inderdaad van opkijken. En off topic is het niet.

avatar van rep_robert

Ken je nog een paar uit Grunn NW?

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Waar gááááát dit over?

avatar van mnrk

mnrk

Zal er nu ook versie van Piranha komen van uitgever Private ...dat zal me een versie worden

Private sucks.

avatar van pierrrke

pierrrke

goede film alleen nadat die zogezegde pornokoning (defenitief) dood werd het toch allemaal slapjes nu ja das dan wel het einde van de film bijna maar dat kon beter. Het is tegenwoordig precies moeilijk om nog een mooi einde te verzinnen. maar maakt je wel klaar voor een eventueel vervolg
een zeer goeie horror

avatar van Vascago

Vascago

Het origineel blijft beter, maar dit is absoluut ook een geweldig filmpje. Wat een heerlijk bloedbad. De sfeer is ook goed, het acteerwerk lekker overdreven en slecht. Af en toe wat naakt is ook niet verkeerd, maar ik had liever wat mooiere dames gezien. Die plastic tieten zijn geen gezicht, gebruik toch gewoon mooie naturelle dames.

Gewoon een erg fijn filmpje.

Vascago schreef:

Het origineel blijft beter, maar dit is absoluut ook een geweldig filmpje..

[frust]Toch niet.. want in het origineel zaten hele stukken zonder blote dames. En dat maakt die film best saai.[/frust]

avatar van Vascago

Vascago

Interesseert me weinig dat jij dat niet vind. Ik vind het wel

avatar van Stephang

Stephang

Leuk verhaal, slecht uitgewerkt..

Dankzij de humor en het vrouwelijk schoon bleef de film boeien!

avatar van Friac

Friac

Een meevaller, tegen al mijn verwachtingen in.
De film gaat op geregeld tijdstip de mist in; sommigen kunnen zeggen dat dit zo hoort bij pulpcinema, maar ik ben er van overtuigd dat je voldoende camp kunt zijn met een solide verhaal en meer overtuigende special effects (al kan je over dat laatste nog discussiëren). Het einde van de film was in elk geval een schandvlek (de ontdekking dat de piranha's slechts jongeren waren, waarna een volwassen exemplaar de wetenschapper mee het water in sleurt: érg!), maar ook andere zaken zoals de niet vlekkeloos geanimeerde piranha's, de flitsende montage tijdens de aanvallen (het past bij het gevoel van een school piranha's die vliegensvlug en meedogenloos toeslaan, maar het blijft allemaal zo onoverzichtelijk) en enkele vreemde hersenkronkels bij de personages (met als toppunt het idee van de protagonisten dat ze de piranhaplaag op het meer gestopt hadden, gewoon omdat ze eventjes een honderdtal piranha's op één locatie tot ontploffing hadden gebracht).

Op vlak van verhaal en animatie gaat het dus af en toe wat verkeerd, maar Piranha 3D is wel een erg leuke horrorremake wat mij betreft. De film baadt in een zee van felle, zomerse kleuren, enkele traditionele "nevenkenmerken" zoals drank en niet-functioneel naakt zijn in overvloed aanwezig en de film kijkt erg makkelijk weg.

Maar dé troef van Piranha 3D is het schaamteloze gorefest dat ons voorgeschoteld wordt: het ging er behoorlijk wild en smerig aan toe, en dat vond ik prachtig. Gaande van nonsensikale ranzige grappen (de afgebeten penis die onder water dreef, opgeslokt werd door een piranha en vervolgens haflverteerd weer uitgeboerd werd...classic pulpmateriaal!) tot enkele bijzonder smerige "kills" (het meisje dat in tweeën scheurde toen ze op het strand gebracht werd, het meisje dat met haar haar in de schroef van de motorboot bleef steken waarna haar gezicht er half afgerukt werd, de jongen wiens hoofd geplet werd tussen twee boten,...), met een waanzinnige opeenvolging van schokkende beelden tijdens de grote slachtpartij op het Spring Break-feest. In tegenstelling tot de piranha's zelf vond ik de special effects en make-up bij de verminkingen wel geslaagd, zeker de afgekloven benen, die er elke keer weer bijzonder onsmakelijk uitzagen.
Ook leuk is dat deze film, net zoals Jaws, een interessante dreiging met zich meebrengt, nl. een dreiging onder water. Ongetwijfeld zullen veel Piranha 3D-kijkers terugdenken aan deze film wanneer ze nog eens in zee of in een meer duiken.

Piranha 3D is wat mij betreft een mooie terugblik op de geniale horrorfilms uit de jaren '70 en '80. Eéntje die schaamteloos naakt en gore naar het hoofd slingert en een vlotte film aflevert (die absoluut her en der slecht uitgewerkt werd).

avatar van FatMike

FatMike

• 1976 stemmen

Weer geen lenzen, dus een zware klote bril op, waarbij je

constant tegen de randen aankijkt!

Piranha is nergens orgineel, maar meer dan vermakelijk!

Fijne mix van computer-effecten en echte grime.

Veel bekende koppen en leuke sterfgevallen.

3D gebeuren moeten ze echt mee stoppen.

Het voegt geen reet toe. Het maakt me alleen maar meer bewust

van het feit dat ik een film zat te kijken, terwijl ik er in op wilde gaan.

Daarnaast haalt het de kleur en scherpte weg en is het vooral bij de

snellere scenes moeilijker om te zien wat er gebeurt.

Geen koppijn zoals na het zien van Avatar, maar dat heeft niet

alleen met 3D te maken!