• 9.381.247 stemmen

Geregisseerd door: Alexandre Aja

Met onder meer: Steven R. McQueen, Elisabeth Shue en Jerry O'Connell

Releasedatum: 2 september 2010

Plot Piranha 3D

"There's something in the water."

Elk jaar stijgt de populatie van het slaperige dorpje rondom Lake Victoria explosief van 5.000 naar 50.000 mensen, allemaal gekomen om een wild weekend te beleven. Het '4th of July' feest staat garant voor zuipend sextoerisme. Dit jaar echter, zijn katers en geklaag van de lokale bevolking niet de enige zorgen van de tijdelijke bewoners; een aardschok in Lake Victoria heeft een scheur in de bodem gemaakt waardoor een kolonie van prehistorische piranha’s zich in het meer heeft genesteld. Ongekende moordmachines die door hun primitieve instinct maar één doel voor ogen hebben: jagen op alles wat beweegt en schoonstrippen tot het bot. In luttele seconden...

Julie Forester

Novak Radzinsky

avatar van Friac

Friac

FatMike schreef:

3D gebeuren moeten ze echt mee stoppen.

Het voegt geen reet toe. Het maakt me alleen maar meer bewust

van het feit dat ik een film zat te kijken, terwijl ik er in op wilde gaan.

Daarnaast haalt het de kleur en scherpte weg en is het vooral bij de

snellere scenes moeilijker om te zien wat er gebeurt.

Precies, ik wou het eigenlijk ook nog vermelden. Ook Piranha 3D is geen reclame voor de nieuwe generatie 3D-films: de effecten versterkten nergens de gore en verhoogden nooit de spanning. Bij shots met extra diepte (reeds in 2D) wordt het beeld soms zelfs veel te wazig om er met plezier naar te kijken (ik had het bij deze film slechts met één shot, nl. het shot aan het begin van de film waarbij de camera doorheen een hek focust op jongeren die op een parking lopen).

De kleuren vond ik bij deze Piranha 3D wel enorm goed overeind blijven, bij Alice in Wonderland was dat minder het geval had ik het idee.

En nog een vermelding waard: dat waterballet van die twee naakte vrouwen op de tonen van Lakmé's Flower Duet! Een mooie parallel met gelijkaardige scènes uit l'Atalante of Creature from the Black Lagoon, grappig dat de regisseur dit in de film heeft gestopt.

avatar van Cybill.

Cybill.

Ik vond het toch leuker om hem in 3D te bekijken. Vooral de scènes onder water komen er beter in uit vind ik. Ik denk niet dat ik deze anders bekeken zou hebben in de cinema.

Voor de rest vond ik dit echt een ranzige en bijzonder ongeloofwaardige film, hoewel ik mij ervan bewust was toen ik ernaar ging kijken. Toch heeft het mij nog positief kunnen verrassen, vooral de gore had ik zo erg niet verwacht. En op bepaalde momenten schrok ik toch, ook al wist ik dat er iets ging gebeuren. Maar dat kan ook aan de muziek gelegen hebben die te luid werd gezet. Een verhaal zat er natuurlijk niet echt in, maar vond het wel leuk hoe ze de horror combineerden met de wilde feestjes en al het naakt.

Over het einde was ik dan weer niet te spreken, het leek alsof men echt niet wist wat te doen en er dus maar een draai aan hebben gegeven.. Anyway, moest toch even bekomen na al die gruwelijke scènes

avatar van fluppebxl

fluppebxl

Topper! Neemt zichzelf niet te serieus, en gelukkig maar, want slaat eigenlijk helemaal nergens op. Dat werd echter ruimschoots goedgemaakt door de bijzonder komische gore en de overvloed aan vrouwelijk schoon :d

Wel helemààl anders dan vorige films van Aja: veel minder aandacht aan het verhaal en de spanning, veel meer nadruk op bloed en afgerukte ledematen. Me kostelijk vermaakt met deze pulp!

avatar van Neder0001

Neder0001

Helaas hadden de makers van deze film er op het eind geen zin meer aan, blijkbaar. Ik vond het een leuke film (4, misschien 4,5 sterren waard) tot het moment dat die oudere zoon van die moeder het lichaam van die schipper overboord gooide en als een held het water in dook om zijn toekomstige vriendinnetje te redden. Hij beweerde dat het wel een paar minuten zou duren voordat die Piranha's weer terug kwamen, wij weten echter wel beter. Dan dat moment dat de 10 seconden over zijn, de motor begeeft het! Wat een verrassing! Dat heb ik echt nog nooit eerder gezien in een film! Uiteraard slaat ie net op tijd aan om te vertrekken, maar voordat dat gebeurde moesten de Piranha's nog wel even afremmen want ze hadden de hoofdrolspelers al bereikt. Eenmaal aan boord krijgen ze te horen dat dit nog maar de kleintjes zijn. Goh, wat zal er nu gebeuren. Ja hoor, "als dit de kleintjes zijn, waar zijn de groten dan?" HAP! Ja, en mensen schrokken zich ook nog een hoedje naast mij.

Heel erg jammer dat ze er zo'n verschrikkelijk lelijk einde aan moesten breien.

avatar van Mister Movie

Mister Movie

Erg leuke film heb me zeker goed vermaakt.

3D is niet echt goed maar oke geeft de film wel net wat extra.

Voorral de Gore was ook echt Smerig

avatar van johan_sb2

johan_sb2

geinige wegkijker. verstand op nul en genieten van alle gruwelijkheden!

1 van de slechtse films ooit. het 3D voegt niks toe en het verhaal slaat nergens op. Veel te overdreven en onrealistisch. De film had 10x beter gekund.

Zonde van mijn tijd en geld.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Tja, als je nog maar één film gezien hebt .

gordeldier schreef:

Zonde van mijn tijd en geld.

En dan toch nog even de moeite nemen om een account aan te maken...

Dat kost ten minste niks

Daar heb je een punt.

avatar van Ricochan38

Ricochan38

Maar met zijn pathepas heeft hij hier wrs ook niks voor betaald.

stelletje spammers. Ik kijk zo vaak op deze site, maak ik een account aan reageren er direct een paar gasten die denken filmkenners te zijn. Laat een ieder zijn oordeel geven. Daarvoor is deze site tenslotte.

avatar van mikey

mikey

Laat je niet kisten joh

avatar van Reinbo

Beetje rare gozer. Plaatst hij een berichtje op een discussie forum, is hij verbolgen dat hij een reactie krijgt......

Maar kom op, leg ons 'filmkenners' eens uit hoe het 10 keer beter had gekund?

avatar van rep_robert

Ricochan38 schreef:

Maar met zijn pathepas heeft hij hier wrs ook niks voor betaald.

Je betaalt alsnog voor die 3d bril

avatar van mikey

mikey

[quote="Reinbo"Maar kom op, leg ons 'filmkenners' eens uit hoe het 10 keer beter had gekund? [/quote]Ik zou ver komen!

avatar van puckb96

puckb96

Is nou Richard Dreyfuss hetzelfde personage als in Jaws of niet?

avatar van rep_robert

Nee, hij wordt meer als cameo gebruikt in een refererende rol aan die in Jaws.

avatar van Zinema

Piranhapulp.

Aja zal Dante vast doen gniffelen, want deze remake borduurt eigenlijk alleen op het pulpgehalte voort. En dat nog wel in 3D, dus extra veel gesplatter. Het effect voegt weinig toe overigens, op een paar geinige gimmicks na.

Dat Aja met het matige 'Mirrors' al liet zien dat hij defenitief in Hollywood is beland deed het ergste vermoeden. Gelukkig is hij hier niet aux serieus. Meer dan grinniken zit er helaas niet in, iets wat wel mogelijk was bij de hausse aan jaren '70/80 onderwater-horror en zelfs het veel latere 'Anaconda' en 'Lake Placid'. Toch is deze flick vooral luchtig. Maar ondanks de knipoog van Dreyfuss hadden sterkere characters zoals bijvoorbeeld in de blauwdruk van Spielberg een en ander absoluut naar een hoger plan kunnen trekken. Pulpgehalte of niet.

Goed.

avatar van schram101

schram101

Heerlijk goor, lekker en cool!

Waar Aja met The Hills Have Eyes mischien wel mijn favoriete horror leverde, doet hij het hier iets minder, maar zeker niet onaardig. De film is bij momenten lekker luchtig maar op het volgende moment ontzettend bloederig. De grootste cliche's worden weer uit de kast getrokken, maar wat geeft het ook. We krijgen een opeenstapeling van blote borsten, bloeddorstige piranha's ranzige kills op onze schoot geworpen en wat wil je dan nog meer.

De 3D in de film is overigens geinig, maar meer ook niet. Hier had naar mijn idee veel meer me gedaan kunnen worden.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Tsja, na het origineel en de remake uit 1995 gezien te hebben, is dit toch wel een hele eigentijdse en vooral zeer matige remake die zichzelf duidelijk niet serieus neemt.

Waar toen nog enig moeite werd gedaan om de spanning op te bouwen en redelijk 'geloofwaardig' over te komen lijkt het nu alleen nog maar te gaan over CGI en naakte vrouwen. Ik weet zeker dat ik meer vrouwen heb gezien dan piranha's! Op zich natuurlijk geen probleem, maar het is zo nadrukkelijk aanwezig dat er scenes zijn die zolang duren dat je je afvraagt of dit nog wel dezelfde film is.

Afgaande op het vorige werk van Aja is het haast niet te geloven dat een film als Haute Tension van dezelfde regisseur komt. Heel jammer. Zelfs de 3D kan deze film niet redden en voegt praktisch niets toe aan het geheel en is vooral een manier om je naar de bios te lokken.

Na ruim een uur wordt het dan toch nog interessant wanneer er een vat met gore wordt opengetrokken en de ene na de andere aan z'n bloederige einde komt. Helaas wordt de stijgende lijn niet doorgezet en wordt het einde in een paar minuten amateuristisch afgeraffeld.

Mijn verwachtingen waren al niet te hoog maar zelf daaraan voldeed Piranha niet. Jammer, want er had meer ingezeten.

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Jerry O'Connell (heet ie geloof ik) was echt heel slecht in de film zeg (en niet alleen in deze).

avatar van CSIFBISD6

CSIFBISD6

Ik vond deze remake toch iets beter dan de oude versie.

Het verhaal op zich is misschien wel iets meer overdreven maar er is veel beter gefilmd (mooiere beelden), betere special efects, de muziek en acteerprestaties zijn ook goed. Enja, het 3D effect maak de film een tikkeltje specialer maar kon nog wat beter.

3,5 *

avatar van schram101

schram101

SaNDuTjE schreef:

die zichzelf duidelijk niet serieus neemt.

Dat vind ik juist een positief punt aan de film.

avatar van lordmars

lordmars

ik had best hoge verwachtingen van deze film maar hij viel vreselijk tegen! soms grappig soms "spannend" ik weet niet wat ik er mee aan moet, en al die blote vrouwen.. best leuk, maar als ik dat wil zien huur ik wel een porno..

nee ik vind hem erg tegenvallen.

en het 3D is ook niet om over naar huis te schrijven.

avatar van Phoebe318

Phoebe318

Bah bah bah! Ongelooflijk voorspelbare film, want je wist eigenlijk vanaf het begin al dat die jongen, zijn moeder en zijn broertje en zusje het zouden overleven. Te standaard bij dit soort films. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het stuk dat de motor niet startte. En dan, net op het juiste moment, natuurlijk wel! Zou juist leuk geweest zijn als die jongen gewoon opgegeten werd, dat zou tenminste nog een beetje onverwacht zijn. Maar het gore gehalte was erg hoog, daar zijn ze met vlag en wimpel voor geslaagd! Vooral het stuk dat dat meisje met haar haar vast zit in de motor van die boot. Smerig toen dat hoofdhuid eraf ging! En dat iemand door 2 mensen op het strand getild werd, en door de midden ging. Lachwekkend was overigens het stuk dat die penis van die gast eraf gebeten werd. Zag er wel weer vaag uit hoe die werd opgegeten in het water. Dus, voor een smerig avondje is deze film zeker een aanrader! Erg hoog kan ik hem niet waarderen, omdat het gore gehalte alleen niet genoeg is.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Precies wat ik had gehoopt. Piranha 3D is heerlijke pulp.

Het begint allemaal al met een flinke korrel zout, maar Aja weet knap de balans te houden het eerste uur, waardoor het laatste half uur, wanneer de remmen los gaan, het ook daadwerkelijk genieten is. De gore vliegt je dan om de oren en dat doet de liefhebber van dit soort werk erg goed. Lang geleden dat ik zoiets uit Hollywood heb zien komen.

Maar wat dit allemaal echt de fun maakt die het is, is de cast. Het begint al goed met de cameo van Richard 'Jaws' Dreyfuss, die zelfs het lied dat hij samen met Robert Shaw en Roy Scheider in Spielbergs klassieker zingt en dat nu op zijn radiootje klinkt, meezingt. Zulke subtiele knipoogjes kan ik erg waarderen, net als de zoom-in op Elisabeth Shue op een gegeven moment. Ook was het fijn Christopher Lloyd weer eens te zien die een bijna net zo hysterische rol als die van Doc in Back to the Future neerzet. Maar het is vooral Jerry O'Connell die mij heeft verrast met zijn over de top rol van porno-regisseur. Geweldig foute rol. 'Wet T-Shirt'

Piranha 3D is een genot voor mensen die van deze onzin houden en film niet altijd zo serieus nemen. Aja heeft dan weliswaar niets zo goed als Haute Tension meer gemaakt de laatste tijd, maar dit is toch echt wel een product van iemand die van horror afweet. Heerlijk einde ook.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Fijn dat een horror fanaat pur sang hier van kan genieten. Ik ken weinig 70/80 horror freaks die dit kunnen waarderen, al verwacht ik dat het meer om niet willen waarderen gaat.

avatar van hero88

hero88

super leuke film alleen behoord niet tot de top of horror vond de 3d echt 3x niks het leek meer horror/komedie met sommige stukjes wel vermakelijk voor n avondje maar het zal nooit n topper worden