Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Alexandre Aja
Met onder meer: Steven R. McQueen, Elisabeth Shue en Jerry O'Connell
Releasedatum: 2 september 2010
Plot Piranha 3D
"There's something in the water."
Elk jaar stijgt de populatie van het slaperige dorpje rondom Lake Victoria explosief van 5.000 naar 50.000 mensen, allemaal gekomen om een wild weekend te beleven. Het '4th of July' feest staat garant voor zuipend sextoerisme. Dit jaar echter, zijn katers en geklaag van de lokale bevolking niet de enige zorgen van de tijdelijke bewoners; een aardschok in Lake Victoria heeft een scheur in de bodem gemaakt waardoor een kolonie van prehistorische piranha’s zich in het meer heeft genesteld. Ongekende moordmachines die door hun primitieve instinct maar één doel voor ogen hebben: jagen op alles wat beweegt en schoonstrippen tot het bot. In luttele seconden...
Julie Forester
Paula Montellano
Novak Radzinsky
Matthew Boyd
mikey
al verwacht ik dat het meer om niet willen waarderen gaat.
SaNDuTjE
Dat vind ik juist een positief punt aan de film.
Tegenwoordig moet een film blijkbaar gewaardeerd worden omdat deze zichzelf zogenaamd niet serieus neemt.
Piranha bewijst dat je ook daarin te ver kunt gaan.
Naomi Watts
Geldt niet voor iedereen, maar kan wel indenken dat veel fans van Dante's Piranha, erg blijven vasthouden aan die film.
schram101
Dat is jouw conclusie. In een film als dit vind ik dat wel erg op zijn plaats. Als je echter afgaat op de trailer, de recensies, de plotomschrijvingen had je toch ook wel kunnen raden dat dit geen bloedserieuze film zou worden? Eentje die zichzelf af en toe totaal niet serieus neemt.
Piranha bewijst dat je ook daarin te ver kunt gaan.
Dat is een mening. Eéntje die ik niet deel.
SaNDuTjE
Natuurlijk verwachtte ik geen serieuze film, maar zoiets goedkoops had ik ook weer niet verwacht. Het draait hier meer om het in beeld brengen van zo veel mogelijk vrouwelijk schoon dan er een lekker bloederige piranja-film van te maken. Richting het einde werd het ook pas redelijk vermakelijk, maar dat kon de film al niet meer redden.
Een film als bijvoorbeeld Dawn of the Dead vind ik een geweldige no-brainer die nergens serieus is maar wel goed in elkaar zit en spanning en humor erg goed combineert. Dat is precies wat ik in Piranha miste.
ralfsjam
en langzaam zie je de waardering (gelukkig) dalen. ik denk dat hij op ten duur onder de 3*** zal zakken, en terecht!
Naomi Watts
Ik hoop het ook, film verdient een slechtere rating. Beetje een zelfde rating die je bij veel pulp films tegenkomt. Rond de 2,55 ofzo.
SaNDuTjE
Inderdaad, want het origineel was zeker niet slecht. Dus daar valt best nog wel wat goeds van te maken.
Naomi Watts
Het is geen remake, uitgangspunt is hier ook totaal anders. Maar point well taken dat jullie de uitvoering niet goed genoeg vinden.
mikey
Het is wel een remakerimagination toch
Uitgangspunt is hetzelfde namelijk.
Naomi Watts
Dat wou ik zeggen, uitgangspunt is wel hetzelfde, invulling is alleen anders. Gelukkig ben jij wel adrem.
Ja, wordt je er oprecht blij van als een gemiddelde van een film die je niks vind daalt?
Best wel tragisch.
Het zou mij worst wezen hoe hoog of laag films die ik kijk geklasseerd worden.
Drs. DAJA
Dit was ontzettend gaaf. Een heel gaafe trip van een regisseur die duidelijk weet waar hij mee bezig is. Ik moet toegeven: het concept klinkt niet aanlokkelijk. Ik was ook al helemaal geen fan van Piranha van Joe Dante en dat terwijl ik van zijn werk een grote liefhebber ben. Van Alexandre Aja ben ik misschien nog wel een grotere fan want bij deze film laat hij een ongelooflijke fantasie zien. Hij creeert een waanzinnige setting waarin hij schaamteloos over alle grenzen heen gaat. Dat de camera duidelijk geilt op de vele mooie vrouwenlichamen wordt dusdanig zelfbewust gebruikt dat je als kijker enthousiast lachend en verlekkerd naar het scherm zit te kijken. Piranha tilt het zelfbewust knipogen naar een heel nieuw niveau. Bovendien; hoe veel gore kun je in een Hollywood film stoppen? Er wordt werkelijk alles aan gedaan om uit situaties van chaos met moordlustige piranha's zo origineel mogelijke kills te creeeren die in volle glorie op het scherm worden getoond. Het gevolg is vaak verbazing over de moordlustige vondsten en zelfs een enkele keer het DJ-massacre een oprechte schock. Piranha is een waanzinnige horrorfilm die weet te verbazen vanwege haar gedurfde, knipogende karakter maar die ook als schockhorror weet te werken. Alexandre Aja is een heel sterk en creatief horrorregisseur en werkelijk een verademing in het huidige horrorkilmaat.
ralfsjam
Best wel tragisch.
Het zou mij worst wezen hoe hoog of laag films die ik kijk geklasseerd worden.
mij maakt het over het algemeen ook niet uit, maar soms heb je zo'n film die echt niets is maar in het begin met 4en en 5en bestempeld wordt. en als ik later zie dat het doorsnee publiek de film toch naar een waardering haald die ik meer in de richting vind komen, dan deel ik die vreugde met jullie.
leuk toch?
24 miljoen kost, bijna het driedubbele eruit gehaald tot nu toe.
sjoerd79
Ik vond de film heel erg goedkoop en erg onrealistisch gemaakt, Alles is zo voorspelbaar dat er totaal geen spanning meer inzit. Tevens is het verhaal ook heel slapjes. Ik heb Dantes versie ook niet gezien maar dit ging helemaal nergens over
dutchtuga
Gaat het ook niet. Een paar prehistorische piranha's die een spring break feest terroriseren. Maar net als bij Jaws is het verhaal hier onderhevig aan de invulling. Jaws heeft spanning, Piranha heeft een hoop tieten en gore!
Tonypulp
Lexcoaster
De makers hebben nooit de intentie gehad de film realistisch te maken, of een goed doordacht verhaal te laten hebben. Het gaat om tits & gore, en daar is hier een veelvoud van aanwezig. Hersenloos pulpvermaak dus, en houd je daar niet van, dan is Piranha 3D inderdaad niets voor jou.
mikey
Wie zegt dat sjoerd niet van titties en gore houdt?
Je hebt 1 ding wel goed hoor: de maker moet geven wat hij beloofd: tits & gore in dit geval.. Maar tits en gore zegt jammer genoeg niets over kwaliteit..
Hetzelfde zou zijn. ik ga een film maken over auto's... en wat krijg je te zien: auto's.. en toen?
Of ik ga een film maken over mijn oma een briljante film want mijn oma is in beeld
Naomi Watts
Gaat er wel om de film in het verkeerde perspectief te plaatsen. Beetje diepgang in het verhaal verwachten bvb
mikey
Als iemand zegt: de film is niet goed want het verhaal is slap en er zit geen spanning in, lijkt me de tegen-argumentatie: er zit wel tieten en bloed in nogal mager en onjuist.
Naomi Watts
Dat ben ik dan ook met je eens. Al vind ik het argument dat er geen verhaal in zit ook erg vreemd. Want dat pretendeert Piranha ook nergens.
Lexcoaster
Wie zegt dat sjoerd niet van titties en gore houdt?
Als dat het feit is waar het in deze film om draait (tits & gore), zou ik de kwaliteit van de film daarop baseren, want dat is namelijk het vermaak wat ik zoek.
guussy
Het was opzich een vermakelijke film, maar het verhaal is slecht.
2.5 sterren
TimZor
vandaag geweest en liep de zaal in met het idee gewoon lekker verstand op 0,00 en lekker dom kijken (wat je meestal moet doen met dit soort horror) en achteraf ik heb echt genoten hoor vondt het heel leuk gedaan gewoon lekkere komische horror met genoeg (behoorlijk redelijke) gore wat mij betreft in zijn genre een echte topper.
Alleen was er niets te bekennen van 3d moest een brilletje op maar waarom ???
erg leuke scene was het meisje dat met haar haar vast zat in de schroef van de motorboot en dat hij daarna weer aansloeg
Naomi Watts
Zat je niet bij de 2D versie ofzo?
Een huge 3D ervaring was het niet maar door te stellen dat je geen 3D hebt gezien laat me toch sterk in twijfel trekken of je de film wel gezien hebt.

Piranha 3DD
2012

Waargebeurde misdaadthriller 'City of Lies' met Johnny Depp morgenavond op televisie

Netflix-documentaire 'Jeffrey Epstein: Filthy Rich' wordt na zes jaar weer goed bekeken

'The Investigation of Lucy Letby' goed bekeken op Netflix: Top 10 van dit moment

Netflix onthult eerste beelden van 'The Adventures of Cliff Booth' met Brad Pitt

Saw II

Jackass 3D
Komedie / Documentaire, 2010

Kurôzu Zero II
Actie, 2009
graveyachtfilm in filmscuba divingschepselpiranha spring breakman eating monster post-credits scene3d3dghoulish