• 9.381.055 stemmen

The Twilight Saga: Eclipse (2010)

Mystery / Thriller | 124 minuten

Genre: Mystery / Thriller

Geregisseerd door: David Slade

Met onder meer: Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner

Releasedatum: 30 juni 2010

Plot The Twilight Saga: Eclipse

"It all begins... with a choice."

Bella Swan is wederom omcirkeld met gevaar als Seattle wordt geteisterd door een opeenvolging van geheimzinnige moorden en een kwaadwillige vampier die haar zoektocht naar wraak voortzet. In het midden van dit alles wordt zij gedwongen om tussen haar liefde voor Edward en haar vriendschap met Jacob te kiezen - wetend dat haar besluit de potentie heeft om de eeuwige strijd tussen vampier en weerwolf opnieuw aan te wakkeren. Terwijl haar eindexamen snel naderbij komt, wordt Bella geconfronteerd met het belangrijkste besluit van haar leven.

avatar van angus

angus

avatar van clairelove

clairelove

Ik ben een grote fan van twilight, alleen vond ik deze film minder goed dan ik verwacht had. Zeker als je het vergelijkt met het boek.

Ik weet wel dat je nooit het boek met de film moet vergelijken alleen hebben ze zoveel weggelaten en dat vond ik jammer.

Ik ben nu vooral benieuwd hoe het vierde deel van de film eruit gaat zien.

Maar voor deze film 2,5 sterren

avatar van the-hague-pride

the-hague-pride

angus schreef:

het zijn gewoon meiden films! punt uit.

waarom kijk je naar commentaar onder een film die niet aan jou is besteed?

angus schreef:

het zijn gewoon meiden films! punt uit.

Intelligente en goed beargumenteerde bijdrage!

avatar van lagaiske

lagaiske

Twilight 1 vond ik goed tot zeer goed en was volgens mij een aanrader.

Deel 2 was een ramp van een film.

Twilight 3 is dan weer stukken beter dan deel 2 al kon het toch nog stukken beter.

Ook hier zit middenin de film een oneindig saai stuk over de keuze die ze nu moet maken.

Vampier-weerwolf,weerwolf-vampier?

Dan denk je van we krijgen hier een boeiend slot met een spannend gevecht maar nee dus.

De film blijft me net iets teveel op het liefdes verhaaltje doordrammen in plaats van zich iets meer te verdiepen in de actie scenes.

En ja ik weet het dit is geen actie/horror film maar een romantische film,maar toch ligt de nadruk iets teveel over eindeloze dialogen over wat ze nu juist moet aanvangen met Jacob.

Al bij al een degelijke afsluiter.

avatar van Greeneyelady1

Greeneyelady1

Wat een slechte film. Totaal geen spanning, de romantiek tussen die 2 vond ik fake en Kristen Stewart die keek elke keer alsof ze elk moment in tranen uit kon barsten.

Denk dat ik dit soort (in mijn ogen kinderachtige) films ontgroeid ben!

Greeneyelady1 schreef:

Denk dat ik dit soort (in mijn ogen kinderachtige) films ontgroeid ben!

Kinderachtig om deze film als kinderachtig af te doen. Dit ben je toch al wel ontgroeid?

lagaiske schreef:

Een romantische film die te veel doordramt op een liefdesverhaal?

Ja..., ik vind óók dat het hoog tijd wordt voor veel meer actie in romantische films. Al dat geneuzel over liefde; bah! Wat een onzin die liefde in romantische films!

avatar van _Casper_

_Casper_

Ik vind eigenlijk alle twilight films op elkaar lijken elke keer zon beetje hetzelfde verhaal, het was daarom ook geen vernieuwende film ofzo... maar toch keek ie lekker weg en heb ik me er mee vermaakt. Daarom geef ik het alsnog 3*

avatar van Katharina

Katharina

Ah, dat was weer een heerlijke twee uur. Film kijkt makkelijk weg en zag er weer goed uit, de wolven vond ik zelfs echter dan in New Moon! Jammer dat Victoria door iemand anders werd gespeeld.

avatar van Katharina

Katharina

Ik vind trouwens het vampierengevecht uiteindelijk wel een beetje tegenvallen, volgens mij viel het wel mee met die enorme kracht van de newborns.

Leviwosc

Persoonlijk vind ik juist deze film het mindere deel tot nu toe. In tegenstelling tot velen die juist New Moon slechter vinden, welke ik weer veel beter vind.

Ik besef mij heel goed dat deze films een serie volgen en er moet nog een 4e deel komen (The Twilight Saga: Breaking Dawn). Deze wordt volgens IMDb, in twee delen uitgebracht.

http://www.imdb.com/title/tt1324999/ (deel 1, komt uit in 2011)
http://www.imdb.com/title/tt1673434/ (deel 2, komt uit in 2012)

Katharina schreef:
Jammer dat Victoria door iemand anders werd gespeeld.

Helemaal mee eens! Wat ongelooflijk jammer! Wat had ik graag nog even Rachelle Lefevre gezien.

Katharina schreef:

Hier ben ik het eigenlijk wel mee eens. De alliantie tussen vampieren en weerwolven werd juist gesmeed omdat newborns zoveel sterker zouden zijn. Ze trainen zelfs samen. Maar de weerwolven konden het kennelijk vrij goed af samen en ook de vampiers zelf vernielde de ene na de andere newborn zonder al te veel problemen. We zien alleen iets van de kracht van de newborns doordat Jakob zowat wordt geplet in de dodelijk omarming van een newborn.

Wat mij vooral tegenstond was dit overduidelijke open einde. Uiteraard er was bij de vorige films ook sprake van een open einde, maar in deze film irriteerde het mij bijna. Nu zit ik echt met spanning te wachten op Breaking Dawn.

Toch is de film wel mooi, ik heb met plezier gekeken en de film heeft me geen moment verveeld. Overigens heb ik echt gelachen om de opmerking van Edward over Jacob. "Doesn't he own a shirt?". Die rivaliteit tussen de beide heren vind ik wel cool.

Ik zat eerst te denken aan 2,5 ster vanwege dat open einde. Maar ik ben mild en geef daarom 3 sterren.

avatar van Bitking

Bitking

Saai, ik had beter verwacht dan het 2de deel, helaas niet... Vond eerste deel nog steeds de beste. Ik dwaalde snel van gedachte ergens anders heen omdat het zo saai was. Toch ben ik benieuwd naar de volgende delen.

Had meer actie willen zien en minder romance willen zien tussen bella en Edward.

Achtervolging van victoria (ergens in het begin van de film) vond ik de beste scene.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Ook al vind ik Twilight ook beter, deze was toch meer up-tempo dan het eerste deel uit de saga. Actie had zeker beter gekunt, aangezien dit het deel is waar daadwerkelijk ook de meeste actie in zit. Maargoed deel 4 belooft veel.

Ongepast taalgebruik + persoonlijke aanval verwijderd.

avatar van james_cameron

...en de saga zeurt rustig door. De driehoeksverhouding begint inmiddels behoorlijk vervelend te worden, net als de irritant hoogdravende dialogen. Iets meer vaart en aktie dan in voorganger New Moon, maar ik had van regisseur Slade toch wel iets meer verwacht, zeker op visueel vlak. De film ziet er wederom nogal kitscherig uit, met lelijk production design en doorzichtige special effects. Qua verhaal stelt het ook ditmaal weer bar weinig voor. Hoe is het toch mogelijk dat een dergelijk dun plot uitgesmeerd kan worden over zoveel films? Dat kan uiteraard alleen in Hollywood...

james_cameron schreef:

De regisseur heeft hier weinig input omdat er een boek wordt verfilmd.

Het valt me overigens op dat veel mensen zoals jij blijven klagen over deze saga. Maar je had toch ook al wel bij New Moon door, dat je deze saga überhaupt niets vindt?

Ik zou zeggen bespaar jezelf een hoop ergernis en kijk Breaking Dawn niet, want die film vind je ongetwijfeld ook niks.

avatar van RickZ

RickZ

Beter dan 2e deel, nu met een strijd tussen vampieren en weerwolven. Helaas werd de actie en redelijke special effects afgewisseld met ongeloofwaardige romantische scenes: nog steeds vechten om die meid die geen keuze kan/wil maken.

avatar van ken1976

ken1976

Tja, heb ze nu alle 3 gezien en ik moet zeggen de special effects ,de gevechten waren echt top! Maar buiten dat vond ik de film soms toch wel een beetje langdradig!!

Verder hoop ik toch niet dat er een 4e deel komt want ik denk dan ,dat er weinig nieuws gaat komen en dat zou zonde zijn voor de reeks.

Cast is gewoon goed zoals de voorgaande delen!

Wel een voldoende , 3 sterren maar ik zag te weinig nieuws...

avatar van tomola

tomola

lekkere film om samen met je vrouw/vriendin te kijken.

Ondanks de 124 minuten verveelde hijmij geen moment...

avatar van CaptainTwisted

CaptainTwisted

tomola schreef:

lekkere film om samen met je vrouw/vriendin te kijken.

Ondanks de 124 minuten verveelde hijmij geen moment...

Daar sluit ik me bij aan. Alleen, wat is die Bella toch een besluiteloze, aanstellerige trut zeg. Ach, anders hadden ze natuurlijk geen 5 films kunnen maken zullen we maar zeggen....

Observator

Overigens jammer dat Breaking Dawn in twee delen uit moet komen. Het is al, hoewel het dikste boek, niet het deel waar het meeste in gebeurt, dus hoe Bill Condon (wie?!) dat over twee films uit wil smeren... Zou mij benieuwen.

avatar van tomola

tomola

CaptainTwisted schreef:

inderdaad,maar ach... ze ziet er zo lief uit.... je kan er niet boos op worden.

avatar van filmobsessie

filmobsessie

Kies ze voor Jacob of Edward, dat is drie films lang slechts het hele verhaal. het zijn 3 precies dezelfde films. Oja 5 minuten per/film vallen er is wat supersnelle vampieren aan.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

CaptainTwisted schreef:

Liefde is heel gecompliceerd hoor. Wat zou jij doen als je tussen 2 mensen moet gaan kiezen, terwijl je ze allebei leuk vind?

Observator

Met z'n drieën in één tentje in de bergen kamperen.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

TragieStar.* schreef:

Kijken of ze in zijn voor een trio Nee dat is gekheid natuurlijk, maar ik zou het als Bella zijnde toch wel weten. Maar ja als dat in de film ook zo was, hebben we geen verhaallijn meer natuurlijk

avatar van Bura

Bura

Wat een verschrikkelijke film. Dacht dat het na het vorige deel niet slechter kon, blijkbaar wel dus.

avatar van soom

soom

Observator schreef:

't Is meer Edward die de boel 'vertraagt'. Als het aan Bella lag was Breaking Dawn de laatste pagina van Twilight. Zou mij benieuwen.

Observator, wat bedoel je met die opmerking? Breaking Dawn is toch het laatste deel van de reeks die Stephenie schreef?

En ja, ik ben ook benieuwd, ja . (Bill Condon heeft Dreamgirls geregisseerd, en Kinsey)

avatar van RickZ

RickZ

Observator schreef:

Met z'n drieën in één tentje in de bergen kamperen.

soom schreef:
CaptainTwisted (en later met andere woorden ook filmobsessie) noemt Bella besluiteloos en aanstellerig. Alsof de hele Twilight Sage gaat over haar keuze tussen Edward en Jacob. Wat niet het geval is. Vanaf Twilight (deel 1) is haar keuze voor Edward meer dan duidelijk. Misschien dat dat in de films anders naar voren komt. Dat er vier boeken (en vijf films) zijn is meer 'de schuld' van Edward, dan van Bella.

Bella wil omgevormd worden tot vampier. Dat is in deel 1 al duidelijk. Edward twijfelt. Edward is bang dat ze verdoemd raakt. Edward wil het uitstellen. Edward wil eerst trouwen. Edward enz... Wat ik dus wil zeggen is dat als het aan Bella lag, ze in Twilight (deel 1) al omgevormd zou worden tot vampier, dat Edward vervolgens nooit naar de Volturi zou gaan, dat Jacob nooit een op deze manier een optie zou zijn geweest, dat Victoria geen leger zou hebben gevormd, enz...

Dus wie is hier nou besluiteloos?

En wat betreft Condon: Dreamgirls heb ik gezien en daar werd ik allerminst blij van.