• 9.376.689 stemmen

The Twilight Saga: Eclipse (2010)

Mystery / Thriller | 124 minuten

Genre: Mystery / Thriller

Geregisseerd door: David Slade

Met onder meer: Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner

Releasedatum: 30 juni 2010

Plot The Twilight Saga: Eclipse

"It all begins... with a choice."

Bella Swan is wederom omcirkeld met gevaar als Seattle wordt geteisterd door een opeenvolging van geheimzinnige moorden en een kwaadwillige vampier die haar zoektocht naar wraak voortzet. In het midden van dit alles wordt zij gedwongen om tussen haar liefde voor Edward en haar vriendschap met Jacob te kiezen - wetend dat haar besluit de potentie heeft om de eeuwige strijd tussen vampier en weerwolf opnieuw aan te wakkeren. Terwijl haar eindexamen snel naderbij komt, wordt Bella geconfronteerd met het belangrijkste besluit van haar leven.

avatar van ibendb

ibendb

ben net terug van de twilight night hier in belgië en heb erg genoten van deze film!
het verhaal is niet het beste ooit, maar de gevechten en de special effects maken veel goedde 2 mooiste scènes vond ik Wanneer het leger van Victoria uit het water komt en het Gevecht! het was zeer mooi gemaakt hoe de "new-borns" werden gedood!

Acteerwerk was ook niet top. (2,5 voor acteerwerk)
muziek was goed! (3,5 voor muziek)
verhaal was matig (3 voor verhaal)
Actiescènes waren zeer mooi gemaakt! (4,5voor actie!!!)

4**** voor de gehele film!

avatar van Q Jones

Q Jones

Ik ben gister naar de marathon, en heb alle drie de films weer eens mogen bewonderen, mijn conclusie de nieuwste film is de beste van allemaal.

Het verhaal is goed, er zit veel spanning in en de film is niet zo langdradig als de vorige. Dit keer ontwikkeld het verhaal zich ook echt en de film blijft niet in de slop hangen waardoor het saai wordt wat ik bij deel twee wel het geval vond.

De big three is erg goed (Stewart, Pattinson en Lautner) ja ik noem ze de big three want wat kunnen die goed acteren zeg, Sterwat kan ook goed gillen en schreewen en gaat ontzettend goed om met emotionele scenes, beter dan Gemma Arterton in POP ik denk dat we nog veel van haar gaan horen na Twilight, want talent heeft ze genoeg. De andere twee zijn ook heel goed en je ziet dat Pattinson en Lautner aan elkaar gewaagd zijn. Maar ook de bij rollen worden heel goed vertolkt Fanning speelt heel goed als ijskoude vampier bitch, en Jackson Rathbone heeft een grotere rol en dat geeft de film ook veel meerwaarde.

Eclipse onderscheid zich van de andere delen doordat er veel humor in zit, en dat komt de film ten goede de grappen die gemaakt worden zijn ook bijna allemaal even sterk de mensen in de zaal deelden mijn mening want af en toe gierde de mensen het uit van het lachen. Ook zit er meer actie in de film en die ziet er heel goed uit, de veldslag is ook heel mooi in beeld gebracht, en dit is absoluut geen kinderfilm meer. Dat de actie scenes er zo goed uitzien is denk ik mede te danken aan Slade die hier laat zien dat hij echt een vakkundig regisseur is. Petje af voor de beste man.

Ik geef de film geen 5 sterren dus er is ook iets mis. De lange twijfeling tussen Jacob en Edward begint nu wel een beetje irritant te worden maar ja dat zal er wel bij horen.

Kortom een prima film die de andere overtreft, en je ziet dat de acteurs flink gegroeid zijn in hun kunnen, op naar deel 4

avatar van DonLeone

DonLeone

beter dan deel 1, minder dan New Moon. toch een prettige ervaring, die me op bepaalde momenten op het puntje van mijn stoel bracht.

avatar van wwelover

wwelover

Deel 1 en deel 2 vond ik vermakelijk, dus ook nu deel 3 gezien. Maar helaas viel het wat tegen. Ik had dankzij de trailer toch wat meer spanning verwacht, en dan niet op romantisch gebied. Dat was toch wel jammer, het is allemaal wat te klef en cliché. Maar de actie DIE er in zat, was wel goed en opzich het is allemaal wel redelijk te doen. Acteerwerk is prima, al vind ik het nog steeds erg overdreven dat die weerwolven steeds zonder shirt lopen, daarom vond ik het wel leuk dat Edward vroeg of Jakob niet eens een shirt aan kon doen.

avatar van Veruca

Veruca

Ik ben geen fan. Ik ben fan van Harry Potter. Ik zweer op Harry Potter. Maar Eclipse, wist me toch te bekoren. En, hoewel ik een meisje ben, kwam het gewoon, puur door de actie. De special effects waren beter, de gevechten waren beter, het was tot noch toe het sterkste Twilight verhaal, met meer humor (waar ik echt om heb gelachen), Taylor Lautner heeft goede acteerskills (én een mooi lichaam), Robert Pattinson kan er mee door als gefrustreerde vamp, and last but definitely not least Jackson Rathbone met zijn heerlijke zuidelijke accent én eindelijk wat meer screentijd, en natuurlijk the always charming Volturi. Dat waren mijn hoogtepunten.

Kristen Stewart bakte er natuurlijk weer niets van, maar dat had ik -gezien de voorgaande films - al helemaal zien aankomen. Dat meisje moet echt leren glimlachen, bah, wat kijkt dat kind altijd chagrijnig.

Ik blijf bij Harry, die jongen is epic. Maar Eclips, kan er mee door.

avatar van xBrownie

xBrownie

Vandaag gekeken. Ik vond Twilight heel goed, New Moon heel slecht en deze is weer goed. Heerlijke humor, wat actie en Seth was echt superschattig. Ik denk dat ik Team Seth (Kansloos maar Cute) word. Robert Pattinson als Edward overtuigde namelijk niet, Edward was een bezitterige creep en ik snapte niet waarom Bella hém niet eens flink in zijn gezicht sloeg.
Taylor Lautner oftewel Jacob was naar mijn mening wat sympathieker, tot hij Bella ging aanranden en haar ging dwingen hem te zoenen. Maar die arme jongen is ook maar een tiener (wel een beetje aan de zelfverzekerde kant, "You love me, you know you love me") en hij heeft wel charme. Bella is gewoon het domste karakter uit de serie - opnieuw naar mijn mening. In de boeken is ze al depressief en Kristen Stewart vertaalt dit perfect naar het doek met het inmiddels behoorlijke vervelende, halfopen mondje met twee konijnentanden erin. Het was wel leuk dat ze op het einde "I'm not normal" zei. Zó waar. Eigenlijk had Bella Jacob niet moeten zoenen de 2e keer... Ze had ook even logisch na kunnen denken.
Verder vind ik dat Jasper en Esme Cullen er niet op vooruit zijn gegaan met hun kapsels. Jackson Rathbone acteerde wel goed, net als Nikki Reed als Rosalie. Die twee kregen eindelijk een kans om hun karakters wat diepte te geven, een kans die ze allebei goed benut hebben. Het verschil tussen Kristen Stewart en Nikki Reed tijdens de balkonscène was echt enorm; Reed met haar sublieme glimlachje bij de herinnering aan haar 'wraak' en Kristen met dezelfde verveelde kop als altijd. Ik vraag me trouwens af of ze Stewart geen drugs of zo geven tijdens de opnamens; ze ziet er grofgezegd nogal stoned uit.

De acteerprestaties vond ik matig, maar deze film is een stuk beter dan New Moon. De beginscène kwam wel aanwaaien. Ik dacht eerst (en ik was niet de enige) dat het een trailer van een andere film was. Zodra ik het personage Riley uit de trailer herkende, wist ik dat Eclipse echt begonnen was. Jammer dat het tempo van de film wat terugviel na die scène.

Een paar pluspuntjes om mee af te sluiten: Charlie Swan. De sex talk was hilarisch. "Oh, she's a virgin. Nu vind ik Eddie toch wel leuk :'D". De makers van de film hebben zich aan het boek gehouden. Rosalie en Jasper waren mooi uitgewerkt. De ogen van de Cullens zagen er natuurlijk uit. De muziek sloot perfect bij de film aan, BooBoo als Seth was echt heel schattig. Team Jacob fans krijgen genoeg gelegenheden om te gillen als Taylor zijn shirt uittrekt. De tent-scène is mooi gedaan, het gevecht ook (de afgerukte ledenmaten/hoofden zagen er wel nep uit.) en Jacob ziet er echt heel kwetsbaar uit als hij gewond is. Het 'sharpshifters' gebeuren werd al een keer genoemd, zodat de term niet compleet vreemd wordt in de volgende film. Naar mijn mening was de film te kort, dus dat is altijd goed/

De dialogen waren af en toe saai en het acteren was af en toe echt bagger, maar de actiescènes en de acteurs die wel goed acteerden vingen de boel meer dan aardig op.
Beter dan New Moon, bijna gelijk aan Twilight. 3,5*

Ik denk dat ik nog een keer naar deze film ga... nu ik deze recensie typ, zie ik het weer helemaal voor me en wil ik terug!

avatar van purekillah

purekillah

Erg zwak, we hadden het idee dat we naar een soapserie zaten te kijken. Heel erg slaapverwekkend.

Regisseur heeft veels te veel de verhoudingen/relaties uitgediept met romantiek en zwoele momenten etc.

Actie was overigens wel goed maar erg kort. Film duurde 2 uur waarvan 5 minuten echt goeie actie aan het eind?!

Vanaf dat ik begon te kijken en zag dat dat wijf nog steeds zat te zaniken over "het vampier worden of niet" had ik zoiets van "oooh niet weer he".

Gezien het huidige gemiddelde maar een 1 gegeven voor de moeite. Want 3,5 sterren (een 7) is het zeker niet waard.

Deel 2 was stukken beter.

Wel lachen toen Taylor Lautner vol in beeld was zonder shirtje aan en tegen de truck aan leunde. Ik meen gehoord te hebben dat menig vrouw in de zaal een spontane orgasme kregen

"After all... I am hotter than you"

avatar van suffocation

suffocation

ben een 'fan ' van de boeken en film.Dus persoonlijk vond ik de film Geweldig. de leukste van de 3. Het acteerwerk van Lautner was een beetje matig (fan of niet ik vind dat dat niet te ontkennen valt.), Pattinson en Stewart waren goed.(velen vinden Stewart slecht , duidelijk dat ze haar gewoon 'haten' want ze is zeker geen slechte acties ) vond het jammer dat ze ene nieuwe Victoria hadden was een beetje irritant om ze als de zelfde te zien

Verhaal: Wat veel nog altijd zien te vergeten is dat het een liefdesverhaal is geen vampier - actie film. daar gaat het eigenlijk alleen maar om en het is natuurlijk geen alledaagse liefde dus moet je er ook niet zo naar kijken. Maar de actie die erin kwam was zeker leuk verfilmd en leuk om naar te kijken. Vond het zeer leuk dat ze eindelijk ook eens tijd gaven voor de anderen personages en hun verhalen lieten horen. Waren wel grappig momenten in de film -persoonlijk- vind ik de Edward - Jacob strijd nog wel leuk om naar te kijken. ik ga niet beginnen boeken met film te vergelijken want iedereen weet dat boeken beter zijn, als je de film gaat kijken moet je open staan voor iets anders dan de boek. en voor het hele Harry potter / Twilight gedoe jezus het zijn 2 totaal verschillende verhalen dus stop ze te vergelijken. maar Vond het toch een leuke film die me niet heeft verveeld

Vond het wat minder.

Toch jammer, want had met Slade aan het roer wel iets meer verwacht eigenlijk. Hij doet eigenlijk redelijk weinig met het Twilight gegeven, had volgens mij evengoed door iemand anders geregisseerd kunnen worden.

De film zelf is misschien niet erg verschillend van de voorgaande, maar dit is toch al de derde en door de sterke focus op de Bella-Jacob-Edward driehoek wordt het wat melodramatisch. Veel moeilijke blikken weer, veel getwijfel en veel gebabbel over relaties. De afwisseling in de vorm van humor kwam ook niet meteen goed aan.

De actie is beperkt en ook niet geweldig in beeld gebracht. Toch leeft de film daar wel een beetje op, al zit dat vooral op het einde van de film.

Slecht is het allemaal nog steeds niet, maar dit deel is wel een uitvergroting van het dipje dat in de meeste films rond een uurtje (zo net voor de start van de finale) optreedt. Deel 4 mag weer wat pittiger.

avatar van Elineloves

Elineloves

Best een sterk begin van de film. Meteen al wat ''harder'' dan wat je gewend bent van een Twilight film. Maar helaas: vlak na de goede openingsscène,begint het geklef. Het blijft een beetje vreemd, een vampier die een huwelijksaanzoek doet, en een meid -die er tevens al uitziet als een lijk- die maar smeekt of ze veranderd kan worden. Gevolgd door een sentimenteel vader-dochter gesprek waarbij paps goede raad gaat geven over wat zijn dochter wel of niet moet doen. Natuurlijk luistert ze naar haar paps, en besluit ze Jacob te bellen. Staat vriendjelief het toe dat ze naar Jacob toe gaat? Nee, want hij moet haar kost wat kost beschermen. We have heard it all before.

Leuk om wel nog even een scène te zien tussen Bella en haar moeder. Die vrouw is nog niet erg vaak aan bod gekomen natuurlijk, maar het was mooi om te zien dat Bella toch iets van emotie toonde.

And there he was. Jacob. Wat een ongelofelijk lekker ding is het toch. Ik ben altijd Team Edward geweest, maar toch is Jacob stiekem leuker. Heerlijk als hij zo zit te grijnzen op zijn motor, wanneer Bella bij hem achterop gaat. Kende het stuk wel uit de trailer natuurlijk, maar het blijft een leuke scène. Maar god, wat heeft ze het toch zwaar. Kiezen tussen twee mannen die telkens om je vechten. Nou nou. ''You wouldn't have to change for me Bella. I'm in love with you, and I want you to pick me instead of him.'' Nou, ik zou het wel weten!

Er gebeurt genoeg in het verhaal, maar er is weinig tot geen echte actie. Zoetsappige liefdesdilemma's en de bijbehorende problemen, dezelfde gekwelde blikken en smachtende ogen die we al kennen uit de vorige twee films, en de dialogen zijn ook nog steeds niet veel soeps. Soms zelfs tenenkrommend slecht en zwaar geforceerd. Het gaat dan -voor mij- voornamelijk om de driehoeksverhouding tussen de drie hoofdpersonen. De rest is bijzaak. De makers van de film weten goed gebruik te maken van wat de hysterische fans graag willen: veel ontblootte bovenlijven, knappe kerels en een strijd om de liefde van je leven voor je te winnen. Volwassen mensen zullen dit snel als ridicuul zien, maar ergens heeft het toch zijn charme. Bij ''let's face it, I'm hotter than you" was er dan ook flink gelach.

Valt het jullie ook op dat Bella vaak naar iemand zijn nek/borst kijkt, in plaats van recht in de ogen? Op die manier lijkt ze niet alleen een lijk, maar ook nog een scheel lijk. Beetje vervelend. Is er dan niemand die toegeeft dat het kind werkelijk niets van inhoud heeft? Ze proberen het nu al 3 films lang, maar nog steeds is ze ''leeg''. Wat zien al die fans toch in haar? Al die berichten over haar ''groei'' zie ik dan ook niet. Wie ik wel heb zien groeien, is Jacob. Die heeft wel iets meer humor, en vooral emotie weten over te brengen.

Voordeel van dit deel is wel dat er meer vaart in zit. De film trekt zich minder sloom vooruit dan zijn voorgangers, en dat is voor de kijker prettig. Ook zitten hier en daar wel wat grappige momenten in, voornamelijk oneliners die goed blijven hangen, en is er zo nu en dan een fijne dosis zelfspot. De bijrollen zijn ook prima, met name Jasper blijf ik goed vinden. Victoria natuurlijk ook. Visueel is het ook allemaal niet slecht, denk aan de scène waar de weerwolven allemaal naar beneden komen als de vampieren zich verzameld hebben in hun gebied. Interessant om te zien, vooral omdat de weerwolven mooi uitzien en zelfs een tikkeltje eng ogen.

Verder is het nog steeds niet vernieuwend genoeg. Hanteer een ''lossere'' manier van filmen, werk aan je karakterontwikkelingen en zorg dat het allemaal minder vlak en overdreven sentimenteel wordt, dan heb je weer een kansje voor een goed volgend deel. Voor nu:

Twilight: 3.5*
New Moon: 3.0*
Eclipse: 2.5*

Om maar af te sluiten met iets wat ik zelf zeer grappig vond klinken: '' Zelfs in een diepgevroren kip zit meer leven dan in ' The Twilight Saga: Eclipse '. ''

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

The Eclipse. Veel te veel gekus, gezoen en geklef om een thriller te zijn, gelukkig kwamen er nog net geen tranen aan bod anders zou het drama gehalte echt te hoog worden. Het draait allemaal om de vriendschap tussen Bella, Edward en Jacob en het overgrote deel van de dialogen heeft hier ook mee te maken.

Een beetje jammer dat het verhaal zich niet concentreert op de moorden en op de achtergrond van de tegenstanders bijvoorbeeld. Het gedeelte in het sneeuw zag er niet echt geloofwaardig uit maar de kleurlenzen waren wel wreed.

Goed acteerspel, dat zeker. De actie was matig maar de sfeer bleef er in, ook dankzij de prima muziek die hiervoor is gekozen.

- 2,5 -

avatar van clairelove

clairelove

Ik ben een grote fan van twilight, alleen vond ik deze film minder goed dan ik verwacht had. Zeker als je het vergelijkt met het boek.

Ik weet wel dat je nooit het boek met de film moet vergelijken alleen hebben ze zoveel weggelaten en dat vond ik jammer.

Ik ben nu vooral benieuwd hoe het vierde deel van de film eruit gaat zien.

Maar voor deze film 2,5 sterren

avatar van james_cameron

...en de saga zeurt rustig door. De driehoeksverhouding begint inmiddels behoorlijk vervelend te worden, net als de irritant hoogdravende dialogen. Iets meer vaart en aktie dan in voorganger New Moon, maar ik had van regisseur Slade toch wel iets meer verwacht, zeker op visueel vlak. De film ziet er wederom nogal kitscherig uit, met lelijk production design en doorzichtige special effects. Qua verhaal stelt het ook ditmaal weer bar weinig voor. Hoe is het toch mogelijk dat een dergelijk dun plot uitgesmeerd kan worden over zoveel films? Dat kan uiteraard alleen in Hollywood...

vond de film goed aansluiten op het boek, sommige stukken waren inderdaad soft maar dat is nu eenmaal de stijl.

kan niet wachten op breaking dawn

avatar van DeCol

DeCol

Nog steeds oké.

Ik waardeer hem even hoog als New Moon, maar vind hem net iets beter. Wederom een aantal langdradige scenes en ik begin het heen en weer gaan van Bella een beetje vervelend te vinden. Make up your mind! Daar staat tegenover dat dit derde deel wat meer actie bevat. Het is dan wel niet geweldig, maar wel vermakelijk evenals de special effects die in mijn ogen in orde zijn.

avatar van rep_robert

In de eerste twee delen kon ik het nog hebben, maar het totale gebrek aan interessante gebeurtenissen begint de reeks nu toch echt te nekken hoor.

In feite ben je net zoals in New Moon niks wijzer geworden aan het einde van de film, ze hadden net zo goed die 2 uur kunnen overslaan. De film bevat namelijk weer ellenlange dialogen over de liefde en de twijfels van Bella. Na 6 uur hetzelfde gehuppelkut raak je er toch wel een keer vermoeid van.

Ik blijf erbij, er kan zoveel meer worden gedaan met dit interessante thema, maar alle spanning wordt gewoon vakkundig de mond gesnoerd in deze reeks. Ook in Eclipse mogen we maar liefst 1 uur en 36 minuten wachten tot er uberhaupt wat gebeurt in de film, juist de opbouw hiernaar toe is toch nog redelijk spannend. Dat dan weer wel, maar als eenmaal de actie begint loopt het toch weer met een sisser af. Allemaal net even te simpel en te weinig spanning in de actiemomenten. Toch jammer vanwege die opbouw.

Moet wel zeggen dat ik de cast erg sterk vindt, Stewart, Pattinson en Lautner zijn gewoon Bella, Edward en Jakob. Ondanks dat de dialogen teveel van hetzelfde zijn al 2,5 deel lang vind ik ze wel overtuigend geacteerd. Ook is de sfeer goed voelbaar, je krijgt toch een gevoel van constante dreiging tijdens de film. Daarom vind ik het zo jammer dat er verder zo weinig mee gedaan wordt.

Eclipse tapt in principe uit hetzelfde vaatje, voor enige vorm van actie zou je de Twilight Saga niet moeten kijken. Als je van liefdesperhikelen houdt tussen een mens, vampier en een wolf dan is dit echt de film voor jou. Voor mij persoonlijk gaat het toch echt bergafwaarts, juist omdat er geen einde aan lijkt te komen.

avatar van Leviwosc

Leviwosc

rep_robert schreef:

Oneens, juist in de films wordt er naar de spannende momenten toegeleefd. Er volgt wat mij betreft een opbouw van spanning (heel Eclipse hebben ze het erover dat die 'Newborns' eraan komen. Nou dan verwacht ik ook wat. Net zoals in New Moon en Twilight loopt het gewoon met een sisser af.

Als je alleen een liefdesdrama wilt hebben moet je die zogenaamde spannende elementen er ook uithalen wat mij betreft.

Dat is natuurlijk een heel erg krom en ondoordacht argument. Want de basis van de hele verhaalstructuur wordt daarmee aangetast. Moeten de hoofdpersonen dan onder het genot van een kopje thee de dialoog aangaan met de newborns om zo tot een geweldloze oplossing te komen?

Het is zelfs zo dat in een liefdesdrama er altijd sprake moet zijn van een bepaalde dreiging. Hoe deze dan ook wordt gedefinieerd, anders is er geen sprake meer van een liefdesdrama maar gewoon van liefde en dat is niet zo heel erg interessant.

De Twilight tetralogie kent twee dominante verhaallijnen welke absoluut afhankelijk zijn van elkaar. De ene verhaallijn is de liefde tussen Edward en Bella en de subtiele dreiging van Jacob naar Edward welke beiden strijden om Bella; waarvan laatstgenoemde ook niet ongevoelig is voor deze derde partij.

De andere verhaallijn is waar vijandelijke vampieren Bella als een snack beschouwen en zich niets aantrekken van de prille liefde tussen Bella en Edward of het relatieve vegetarisme van de Cullens. Tevens willen zij - verderop in de tetralogie wanneer newborns zijn gerecruteerd, geleid door Riley, in opdracht van Victoria - zich wreken op Bella en de Cullens voor de dood van James.

Door de liefde tussen de twee hoofdpersonen en de devotie van de Cullens om hen bij te staan enerzijds heeft de tweede verhaallijn zin. Namelijk het beschermen van Bella en haar vader. Zonder die liefde zou Edward niet zo hartstochtelijk voor Bella vechten.

Door de overweldigende kracht van de newborns, worden de vegetarische vampieren en de weerwolven welke tot dan toe een status quo kenden, gedwongen samen te werken. Het is ook de dreiging die uitging naar Bella, die Jacob reden gaf om uit te komen als zijnde een weerwolf. Hierdoor wordt hun band versterkt en daardoor wordt de concurrentie tussen Edward en Jacob ook groter. Beiden proberen zij dé perfecte vriend/beschermer te zijn voor dit meisje.

De actie-elementen zijn nodig om een geliefde te beschermen. De liefde is nodig om de actie te rechtvaardigen. Dat is de blauwdruk van een liefdesdrama. Die dreiging kan heel subtiel zijn zoals in zoveel liefdesdrama's die kan ook iets extremer zijn zoals bij Twilight. Het gegeven blijft dat de spanning, de strijd, noodzakelijk is om het verhaal overeind te houden anders houd je enkel nog een aflevering van een soapserie over.

De twee verhaalelementen, de liefde en de dreiging, kunnen dus onmogelijk zonder elkaar bestaan anders valt het hele liefdesdrama in elkaar als een kaartenhuis. Zij werken tevens als katalysators en zorgen dus dat er ook een element van spanning in het verhaal kan worden gebracht. Welke op haar beurt weer katalyserend werkt op beide verhaalelementen. Hierdoor worden de verhaallijnen nog meer in elkaar verweeft, samen houden zij de verhaalconstructie overeind.

Conclusie: De Twilight-tetralogie zonder actie-elementen, hoe summier deze dan ook zijn in de ogen van sommigen, kúnnen niet worden weggelaten!

avatar van Spetie

Een stukje beter dan New Moon, maar nog steeds niet heel goed.

De focus in deze film ligt vooral op de driehoeksverhouding tussen Bella, Edward en Jacob. In dit hele soapgebeuren begint vooral het personage Bella op een gegeven moment mij flink te irriteren. Maak eens een keuze i.p.v. telkens heen en weer te gaan tussen de beide mannen. Door Jacob te zoenen onder toeziend oog van Edward en het constante getwijfel, is Bella wat mij betreft afgezakt naar het slapste personage van de film.

Verder moet ik zeggen dat het wat vermakelijker was dan het vorige deel, al is het jammer dat de actie wat lang op zich laat wachten en dat alles lang niet altijd even goed in beeld wordt gebracht. Daar had ik vooraf bij een regisseur als Slade stiekem wel op gehoopt. Ook viel het gevecht nogal tegen want de vooraf supersterk gespiegelde Newborns waren achteraf niet zo heel sterk.

Nu maar eens kijken wat deel vier gaat brengen. Gelukkig zijn de verwachtingen van mij niet zo heel hoog.

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Ik heb dus 2 uur zitten kijken naar: "kies niet voor hem, maar kies voor mij", "ik ben beter voor jou dan hij" en "maak me vampier, op mijn afstuderen"... De eerste film vond ik goed, de tweede leuk maar al iets minder maar nu begint het toch wel janken te worden.

Nog 2 sterren voor de moeite, de omgeving en een beetje voor de actie.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Makkelijk gemaakt filmpje.

'Eclipse' heeft een flinterdun verhaal. Als je van de driehoeksverhouding af ziet blijft er verdomd weinig over om een twee uur durende film te rechtvaardigen. De film biedt inzicht in wat mythologie en introduceert enkele personages die ietsje meer toevoegen dan het overgrote deel van de al bestaande cast die machteloos moeten toezien hoe Bella tussen Jacob en Edward kiest. Want daar draait Twilight nu eenmaal om, zo weten ook de makers.
Bella, zwoel gespeeld door Stewart, blijft het meisje dat moet kiezen tussen een bar slecht geacteerde weerwolf en een karakterloze vampier. De beste scène van de gehele film is dan ook degene waarin Jacob Bella zoent en deze hem vervolgens weg duwt, slaat en haar hand breekt. De overige speelduur bestaan uit niets meer dan 'kies voor mij' en 'hij verdient je niet'. Romantisch en hoopvol voor het handjevol meiden dat niet begrijpt dat volgens de regels van moderne driehoeksverhoudingen Bella toch wel voor Edward kiest aan het einde van deel vier, belachelijk en ronduit saai voor de rest van de wereld. Ik blijf Twilight maar kijken in de hoop dat de kwaliteit de richting op gaat van TV-series die zonder de eerste film niet zouden bestaan (True Blood, The Vampire Diaries) maar deze filmserie doet geen moeite om boven de originele doelgroep uit te komen. Het is en blijft een film "saga" over een meisje die moet kiezen uit twee jongens. Meer heeft Twilight niet te bieden.

2,0

avatar van Aapje81

Aapje81

Derde en voorlopig de minste film uit de reeks. Voornaamste probleem is dat alles wel erg braaf en op safe wordt gespeeld. Daarnaast heeft het scenario nauwelijks iets te bieden en zijn de dialogen soms tenenkrommend. Desondanks blijf ik ontzettend zwak houden voor deze saga. Stewart en Pattinson zijn een leuk stel en de wolfjes zijn ook erg mooi gemaakt. Eigenlijk is dit een film die het verdiend om afgekraakt te worden maar toch blijft dit leuk genoeg om met een big smile naar te kijken.

Overigens is de soundtrack van New Moon nog een stukje beter.

The Twilight Saga: New Moon (2009) - MusicMeter.nl

avatar van Zeriel

Zeriel

Friday the 13 th schreef:

Dit begint steeds meer te lijken op "The Bold and The Beautiful", maar dan op kinderniveau. Als je even rationeel erover nadenkt en de disney-formule vergeet, besef je pas wat een grote dosis 'slutty' en volwassenheid deze film over zich heeft.

Op dit tempo en met dit concept kan je nog 10 films maken. Ook "The Bold and The Beautiful' gaat lang mee. Aan die traagheid stoorde ik mij soms wel. Voor de rest keek het allemaal wel goed weg..

Precies waar ik aan dacht bij deze film; The Bold and the beautiful. Slaapverwekkend traag, zeer weinig actie, en dan ook nog actie die weinig indrukwekkend was. Het is idd vooral een romantische film. Met moeite het einde gehaald.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik moet zeggen dat ik dit deel het minst geslaagd vind van alle delen. Ik vond het bij het eerste deel wel leuk dat het verhaal ging over de liefde tussen een vampier en een mens. Ikzelf had dat nog niet eerder bij een film gezien in een dergelijke moderne setting. Het tweede deel vond ik heel bijzonder omdat er weerwolven bij het verhaal werden betrokken. De effecten vond ik in dat deel ook veel beter.

In dit deel vond ik ten eerste de effecten veel minder spectaculair dan in het tweede deel en ik vond het verhaal nogal schamel. Het enige wat we hebben gezien is dat Victoria terug is gekomen samen met een samengesteld leger van vampieren. Bella verstopte zich in een tent samen met de 2 jongens. Victoria vind Bella toch. Het komt tot een gevechtje die volgens mij niet langer duurde dan 10 minuten en daarna is alles weer goed. Gooi er een paar lieve scène's in een lavendelveld tussen en je hebt het hele verhaal. Kom op zeg, voor een dergelijke "boxofficehit" had ik veeeeeel meer spanning, spectacel en sensatie verwacht.

avatar van scorsese

Tweede vervolgfilm is verrassend genoeg het beste uit de reeks. Ondanks dat er verhaaltechnisch weinig nieuwe ontwikkelingen zijn en het eigenlijk meer van hetzelfde is, wordt de driehoeksverhouding goed uitgespeeld waarbij de scene in de tent toch wel het hoogtepunt is. Ook zijn er wat plezierige achtergrondverhaaltjes over de vampieren en weerwolvenfamilie. Visueel zit het weer mooi in elkaar en bevat de film toch ook het meeste actie.

avatar van Decec

Decec

Ik vond een leuke Fantasy film...

Uitstekend acteerwerk...

Prachtig HD kwaliteit...

Zeker weer een geweldig deel in the Twilight Saga...

Prima verhaal...

Ja, er komt nieuw deel The Twilight Saga: Breaking......

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Ik vond hem minder slecht dan verwacht. Ik heb in ieder geval geen één keer vooruit gespoeld. Het gevecht op het einde was ook wel tof. Verder is het allemaal maar een slappe puberale hap.

avatar van Xandecs

Xandecs

Deze viel me reuze tegen! Het boek was zo goed.. en dan krijg je dit. :S

In het boek zijn de Quilettes zo enorm, in de film zijn het gewoon kleine kinderen met wat spieren. ><
Tijdens het tribe-verhaal wordt alles door Billy Black verteld en is het maar één verhaal. In het boeken waren het meerdere verhalen en werd er ook wat door Quil Senior verteld.
De Volturi zijn kort bij de nieuwelingen om ze te bekijken, dit is in het boek nooit gebeurt.
Jessica doet de graduation-speech, in het boek doet een onbelangrijk iemand dat.

Verder wat veranderingen in de oefengevechten, en het feit dat Bella al voor diezelfde oefengevechten wist dat er meer wolven bij het Pack waren gekomen.
Sowieso liep de hele tijdlijn in de film anders als in het boek.. En heel vaak dingen die gezegd werden door iemand anders dan in het boek.. heel irritant.

avatar van dave

dave

Beter dan de twee voorgangers, en dus vreemd genoeg het beste deel uit de Twilight Saga. De film is op zich uiteraard nog steeds bijzonder slecht, laat dat duidelijk wezen. Het acteerwerk is ontzettend stijf en stijgt nauwelijks boven dat van een gemiddelde soap uit. Stewart is hier minder godgeklaagd, maar nog steeds een kleine miskleun. De chemie tussen haar en Pattinson of de immer ingeoliede 'Mowgli' is vrijwel onbestaand. Slechts een kind of ten hoogste een lichtelijk onnozel mevrouwtje zal moeiteloos doorheen het plastieken omhulsel kunnen kijken. Verder zijn de dialogen oninteressant en biedt het schamele verhaaltje amper vermaak. De samenwerking tussen natuurlijke vijanden was wel ietwat boeiend, maar die ellendige romantische driehoeksverhouding mag voor mijn part in de diepste vergeetput belanden. Met een andere cast en een betere uitwerking kan deze trilogie misschien een voldoende in de wacht slepen.

Vooralsnog gebuisd op alle fronten.

1,50

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Yoyoyo, wat een draak van een film is dit! Het gaat over lijkbleke vampieren, wanstaltige CGI-weerwolven en pubers die denken alle wereldproblemen op te kunnen lossen . Mên, het is één groot zouteloos gebeuren en tot overmaat van ramp sleept het zich tergend langzaam voort met allerlei flashbacks. En na deze film heb je nog twee delen tegoed, oh oh wat een matigheid !

avatar van LeenLief

LeenLief

De beste film van de Twilight serie tot nu toe en daarbij ook nog beter dan het boek. Juist de stukken uit het boek die me irriteren zijn in de film weggelaten! Een prachtige rol van Jackson Rathbone als Jasper Hale! Ook de vechtscenes zijn heel mooi in beeld gebracht!