Genre: Mystery / Thriller
Releasedatum: 30 juni 2010
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot The Twilight Saga: Eclipse
"It all begins... with a choice."
Bella Swan is wederom omcirkeld met gevaar als Seattle wordt geteisterd door een opeenvolging van geheimzinnige moorden en een kwaadwillige vampier die haar zoektocht naar wraak voortzet. In het midden van dit alles wordt zij gedwongen om tussen haar liefde voor Edward en haar vriendschap met Jacob te kiezen - wetend dat haar besluit de potentie heeft om de eeuwige strijd tussen vampier en weerwolf opnieuw aan te wakkeren. Terwijl haar eindexamen snel naderbij komt, wordt Bella geconfronteerd met het belangrijkste besluit van haar leven.
Bella Swan
Esme Cullen
Jasper Hale
Emmett Cullen
Threeohthree
Wat een verschrikkelijke film. Dacht dat het na het vorige deel niet slechter kon, blijkbaar wel dus.
Hoezo was het vorige deel beter ?
Apster
Slaapverwekkend vervolg. Het voelt net als voorgaande delen meer als een lange tv aflevering, dan een echte bioscoop film. Twee uur lang zit je naar niks te kijken. Veel moeilijke gezichten, eindeloos geouwehoer over de driehoeksverhouding en een verhaal dat niks om het lijf heeft. Zelfs de schaarse actiemomenten houden je moeilijk uit je slaap. Weinig bloed ook te bekennen en sinds wanneer zijn vampieren van steen?
TragieStar.*
Ten eerste waarom kijk je dan nog naar de Twilight-reeks?
Ten tweede kan je die laatste zin even in een spoiler plaatsen?
Apster
Ten eerste omdat ik ooit begonnen ben met deel 1 en ik niet van half werk houd. Je verzoek bij je tweede vraag is inmiddels gedaan.
lil'angel
Deze film was veel belovend met 'veel actie maar ook veel romantiek'..
In deze film was inderdaad meer actie maar die zag je bijna niet omdat bijvoorbeeld ze met zijn 3en in de tent zaten(!) of dat het van ver was gefilmd
en dat ( van die tent )vond ik misschien nog het grappigste in de film
[spoiler
en de romantiek, het enige was het stuk op het laatst het veld, met de ring
het acteren vond ik iets minder goed dan in de andere films
En soms snapte ik de film niet eens, zoals bij dat meisje, waarom moest zij nou dood?. en zat de voltury nou achter dit hele gevecht?....
En dat gedoe met edward, bella en Jacob werd me een beetje teveel, al na de 2e film!
dus daarom maar 2,5 sterren
Leviwosc
Je kunt ook nog niet alles snappen lil'angel, want bepaalde antwoorden worden pas gegeven in het laatste deel van de saga.
Het meisje werd vermoord omdat kindervampiers verboden zijn door de wetten van de Volturi. Kinderen die tot vampier worden gemaakt kunnen nooit een goed dubbelleven leiden, verder is de kans te groot dat ze het bestaan van vampiers bekend maken. Daarom dienen kinderen die tot vampier zijn gemaakt te worden vernietigd.
Wat de aanval van de newborn op Jakob betreft. Dat stukje is vrij kort, maar de kracht van newborns is wel ter sprake gekomen tijdens de voorbereiding en de gezamelijke training tussen de weerwolven en de vampiers.
Volgens mij moet je deze film niet als losse film bezien, maar als onderdeel van de saga.
Rebel80
ik heb er 1 woord voor, Matig!
dacht dat het een trilogie zou worden maar lees dat het een saga is, niettemin zou het steeds opgebouwd moeten worden tot een climax maar dit deel was meer afbouw imo
Leviwosc
Het zijn vier boeken die verfilmd worden dus dat is een tetralogie of een quatrologie. Saga is enkel de naam voor een reeks verhalen. Oorspronkelijk Noordse verhalen.
De termen opbouw en afbouw zijn hier nogal vaag; dus wat je bedoelt is mij een raadsel.
edmo
Ik vond het de minste van de 3 films tot noch toe. Voorspelbaar en langdradig. Erg, erg jammer.
skullcandygirl94
eerste twilight is nog steeds de leukste voor wat er voor door kan gaan. de tweede is een eindeloos gezeur over dat ze edward mist en dat jakob op dr verliefd word en deze was ongeveer hetzelfde alhoewel ze nu bijna zeker weet dat ze voor edward gaat kiezen........
de hoofdkarakters zien er ook anders uit, andere kleding enz. dat is erg jammer..
Jailey
Ik vind deze een best een teleurstelling. Ik had zo veel meer van verwacht. Er komt zo veel niet terug in het boek, en ik vind alles te snel op elkaar komt. Jammer!!
JakobFugger
Minste van de drie in mijn optiek, maar nog steeds vermakelijk.
Leviwosc
Je bedoelt vast dat er zoveel uit het boek niet terugkomt in de film.
Heb je het boek wel gelezen lieve kind?
Filmfreaker
hahahaha!
Eerst deed Twilight het beter in de bioscopen als Inception, nu zijn de rollen omgedraaid. Inception gaat Twilight voor met een verschil van maar liefs ruim 80 miljoen dollar.
In Your Face!
Slechte film btw.
jorriroosen
Waarom moet Apster dat zinnetje verbergen. dat zecht totaal niets van het verhaal. Ik heb deze film nog niet gezien, ga ik ook niet doen maar mij zecht dat stukje niets hoor.
En weinig bloed in een vampire film gaat bij mij te ver. Dus bedankt voor de info en ik sla deze maar over.
*zegt
Het zinnetje zegt wel degelijk iets, maar omdat jij de film niet hebt gekeken begrijp je het niet.
Het is trouwens een liefdesverhaal, vampieren zijn slects één facet van het verhaal
Sylverr
Ik ben dus bij dezen een van de weinige die deze film wel weer helemaal geweldig vind? Heb alle boeken gelezen en alle films tot nu toe. Vind juist deze weer beter dan deel 2, idd omdat Bella in deel 2 heel de tijd dingen uit loopt te halen om Edward maar te zien. En in dit deel weer iedereen compleet is, maar ook omdat er in dit deel weer wat meer actie zit. Het begon een beetje te zoetsappig te worden allemaal .. Heb iig weer zin in deel 4, al zal dat nog even duren
Leviwosc
Je bent niet de enige Sylverr. Net als jij hoop ik snel op deel 4.
marlijn
vind hem beter dan twilight, jammer dat idd deel 4 veelste lang duurt
simonegaragoski
vond de film goed aansluiten op het boek, sommige stukken waren inderdaad soft maar dat is nu eenmaal de stijl.
kan niet wachten op breaking dawn
Tristan Scelso
Ik vind hem dus VEEL slechter dan het deel hiervoor. Veel gepraat. Erg langzaam. Veel uitleg. Teveel witte make-up en mannen met lippenstift op.
Alleen voor de goede effecten een 2
Erg overdreven geacteerd. Kristen Stewart lijkt net alsof ze elke keer bijna moet huilen.... met elk zinnetje die ze uitspreekt..
Ik had hem een 2 gegeven, maar nu dat ik verder ben... een 1,5*
Zit nu op 1 uur en 34 minuten 1*
1 uur 50 en lijkt alsof ze naar de wc moet... ik zet hem uit... 0,5*
Tristan Scelso
Mee eens! En het woord Newborns wordt zo vaak gezegd dat ik mij eraan ging irriteren...
the new guy
Nou leviwosc, ik ga me wagen aan deel 3. Ben benieuwd. Las net wel dat er veel moeilijke gezichten in zitten. We zullen zien.
MiezZz
Ik vond eclipse echt zo rommelig!
Ik heb hem 2x gekeken of het niet aan mij lag de eerste keer. Alles gaat zo snel achter elkaar alsof ze echt hun best hebben gedaan om de film net als de andere 2 in 2 uur vol moeten hebben! Nu vind ik deel 1 en 2 goed met 2 uur maar in boek 3 zijn er veel meer gebeurtenissen die gewoon wat langer de tijd nodig hebben. Dat is echt zo jammer! Omdat het boek echt leuk is krijg je nu een zure na smaak!
Hopelijk wordt BD beter ze hebben die al in 2 delen gesplitst om dat dikke boek niet in 2 uur vol te proppen!
the new guy
Beter dan deel 2. Toch blijft het me verbazen hoeveel mensen dit geweldig vinden. In dit deel gebeurde weliswaar meer dan in deel 2 maar ik heb nog steeds het idee dat de makers geen idee hebben wat ze nou willen. Een trailer vol actie, een film vol romantiek en Bold and the Beautiful momentjes te over. Hij zoent met die, die komt binnen en dan 1000x.
Teveel semi emotionele diepgang en onverklaarbare keuzes die de lezers van de boeken heus wel zullen begrijpen, maar mij totaal ontgaan.
Lúthien
Ik heb alle delen gelezen, eigenlijk vond ik alleen deel 1 enorm mooi, de rest las ik door omdat ik toch wilde weten hoe het verhaal zou eindigen.
De eerste film heb ik ook onnoemelijke malen gekeken: Prachtig. Deel twee vond ik al gauw veel minder en dit deel was gewoon triest. Het overkomt me vrij weinig dat ik me kan vervelen in de bioscoop en met deze film zat ik gewoon letterlijk te wachten tot het einde. Het was gewoon saai. Veel te langzame langdradige conversaties, nietszeggend vaak en soms schaamde ik me om het enkele feit alleen al dat ik daar zat. Gewoon een beetje kijken naar alledaags gezeik tussen een paar mensen. Zo niet boeiend gewoon. De schrijfster is er bijzonder goed in geslaagd het concept, wat in principe goed was, uit te melken, eigenlijk te verkrachten. Meer kan ik er niet van maken. Voor tieners is het vast helemaal geweldig.

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
2012

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
2011

The Twilight Saga: New Moon
2009

Twilight
2008

Gehele 'Twilight'-reeks met Robert Pattinson wordt deze week uitgezonden op televisie

'Twilight'-schrijfster komt na twaalf jaar met vervolg

Remember Me
Drama / Romantiek, 2010