Genre: Mystery / Thriller
Releasedatum: 30 juni 2010
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot The Twilight Saga: Eclipse
"It all begins... with a choice."
Bella Swan is wederom omcirkeld met gevaar als Seattle wordt geteisterd door een opeenvolging van geheimzinnige moorden en een kwaadwillige vampier die haar zoektocht naar wraak voortzet. In het midden van dit alles wordt zij gedwongen om tussen haar liefde voor Edward en haar vriendschap met Jacob te kiezen - wetend dat haar besluit de potentie heeft om de eeuwige strijd tussen vampier en weerwolf opnieuw aan te wakkeren. Terwijl haar eindexamen snel naderbij komt, wordt Bella geconfronteerd met het belangrijkste besluit van haar leven.
Bella Swan
Esme Cullen
Jasper Hale
Emmett Cullen
Thomas83
Compleet naar verwachting een vrij matige film. Dat Eclipse actiescènes zou bevatten rondom de moorden van de new borns dat kon je van tevoren al eenvoudig voorspellen, maar de slachtoffers moeten natuurlijk ook weer per se knap zijn toevallig.
De special-effects (CGI) zien er trouwens weer erg lelijk uit. Wel wederom een aardige soundtrack (los van de momenten waarop de dramatische nummers worden ingezet). Verder is positief dat Taylor Lautner verrassend genoeg zijn aardige momenten heeft. Ook zeker nog zijn negatieve uitschieters, maar hij doet het met een moeilijke rol toch heel aardig over het algemeen.
Wel raar dat er wat dingen onnodig zijn veranderd die zelfs raar overkomen, zoals de Volturi die al eerder ter plaatse zijn en de new borns hun gang laten gaan. Onthoofdingen zagen er trouwens nog nooit zo onschuldig en letterlijk bloedeloos uit. Ben benieuwd hoe ze dat in de laatste verfilming gaan doen, aangezien het laatste boek toch wel een enkel bloederig momentje kent.
dragonmaster
wat een drama. er wordt teveel om de hete brij gedraaid. een zeer trage film met op het einde wat actie. sorry, maar deel 1 was wel te pruimen, daarna is het wat mij betreft ver achteruit gegaan. zit dan ook niet meer op een volgend deel te wachten en laat deze dan ook aan mij voorbij gaan.
Leviwosc
Ik blijf me verbazen over het gegeven dat mensen hier toch per se een mislukte actiefilm van willen maken.
Het wil er kennelijk maar niet in, dat het geen actiefilm betreft, het is geen thriller (ook al staat dit boven aan de pagina), het is geen horror, het is geen vechtfilm.
Het is een liefdesdrama met als enige vreemde aspect dat er bovennatuurlijke karakters in het verhaal voorkomen.
Die vasthoudendheid, die tegendraadse houding zegt veel over de bezoekers van deze site.
the new guy
Misschien aardig om in de trailers de hint van actie en spanning weg te laten.
Thomas83
Als zoiets in de film zit weet je van tevoren al dat het in de trailer ook terugkomt.
Trouwens, als liefdesdrama is de film ook flink mislukt wat mij betreft, net als de boeken. Al werd ik nog best aangenaam verrassend door het sfeertje in de eerste film.
logghe
eigenlijk beter of verwacht! Had dit totaal niet verwacht!! Dan nog vind ik het verhaal grotendeels niet veel waarde en zijn er verschillende plot holes te vinden. Maar de sfeer zit redelijk goed. Maar 'k blijf er bij als je echt een film wilt zien tussen vampieren en weerwolven(lycans) bekijk dan de Underworld trilogy!
the new guy
Wat is dat nou? Als iets in de film zit weet je dat het terugkomt in de trailer? Jij kijkt de film op youtube en de trailer in de bioscoop? Als de trailer wijst naar een soort van uberbattle en de hele film doet hetzelfde maar hij blijft uit, voel ik me genaaid. Net als bij deel 2.
Thomas83
Mijn punt is dat als er actie en special-effects in dit soort Hollywood-films zitten ze daar ook altijd wel wat van in de trailer gooien om het publiek te lokken. In dit geval lijkt het dus wel gelukt te zijn.
the-hague-pride
toch benieuwd naar de nieuwe 2 delen
helaas nog ff wachten
DeCol
Nog steeds oké.
Ik waardeer hem even hoog als New Moon, maar vind hem net iets beter. Wederom een aantal langdradige scenes en ik begin het heen en weer gaan van Bella een beetje vervelend te vinden. Make up your mind! Daar staat tegenover dat dit derde deel wat meer actie bevat. Het is dan wel niet geweldig, maar wel vermakelijk evenals de special effects die in mijn ogen in orde zijn.
jumperjack
Saai en oer vervelend, die ene ster krijgt deze film omdat Kristin Stewart lekker is.
Musicer
Heb in de week wat fragmentjes gezien, maar voel voorlopig nog niet de drang om eraan te beginnen.
Eén opmerking, het lijkt alsof ze wel willen dat de mensen gaan zeiken over deze film.
Wanneer Edward aangevallen wordt (op het einde), snijdt Bella zichzelf om ervoor te zorgen dat de slechterikken hem met rust laten.
En dan blijven de fans ontkennen dat dit emo is?
DeCol
je vind deze iets beter maar geeft een punt minder?
Een punt minder? Ik geef New Moon ook 2,5* dus ik snap niet wat je bedoelt.
Meersie
Te beperkt en te weinig actie. Net iets te veel dialoog vergeleken met de rest. In een boek werkt zoiets, in een film niet. Ik vind het persoonlijk bergaf gaan met deze serie, hopelijk wordt het naar het einde toe terug beter.
rootrulez
Het eerste deel vond ik wel aardig, het tweede deel vond ik redelijk saai, en dit deel heb ik niet af kunnen kijken. Eigenlijk gebeurt er weinig in de film, en hetgeen dat er gebeurt is erg langdradig.
Maar dat is mijn bescheiden mening natuurlijk
tal1b
ah gelukkig, dit viel reuze mee, eerlijk gezegd beste vd 3.
1ste was ok, 2e was saai, en 3e was 'n vermakelijke film, onder de nieuwe categorie:
rom vamp
met een vleugje wolf

Jozz
Deeltje 3 borduurt op dezelfde manier verder als de eerste 2 films. Er wordt wederom uitgebreid de tijd genomen om het verhaal te vertellen en het liefdesdrama speelt daarbij een belangrijke rol. Wel ligt vaak het gevaar op de loer dat er te weinig gebeurt.
Ik heb opnieuw met plezier gekeken. Nergens wordt het echt memorabel, maar het bijzondere verhaal wordt boeiend genoeg verteld.
Jammer dat er mensen zijn die de film sowieso al afkraken omdat het nu eenmaal een commerciele filmreeks is. Voor mij is het echter een prima vervolg! Leuke effecten trouwens, de wolven zien er geweldig uit.
In de eerste twee delen kon ik het nog hebben, maar het totale gebrek aan interessante gebeurtenissen begint de reeks nu toch echt te nekken hoor.
In feite ben je net zoals in New Moon niks wijzer geworden aan het einde van de film, ze hadden net zo goed die 2 uur kunnen overslaan. De film bevat namelijk weer ellenlange dialogen over de liefde en de twijfels van Bella. Na 6 uur hetzelfde gehuppelkut raak je er toch wel een keer vermoeid van.
Ik blijf erbij, er kan zoveel meer worden gedaan met dit interessante thema, maar alle spanning wordt gewoon vakkundig de mond gesnoerd in deze reeks. Ook in Eclipse mogen we maar liefst 1 uur en 36 minuten wachten tot er uberhaupt wat gebeurt in de film, juist de opbouw hiernaar toe is toch nog redelijk spannend. Dat dan weer wel, maar als eenmaal de actie begint loopt het toch weer met een sisser af. Allemaal net even te simpel en te weinig spanning in de actiemomenten. Toch jammer vanwege die opbouw.
Moet wel zeggen dat ik de cast erg sterk vindt, Stewart, Pattinson en Lautner zijn gewoon Bella, Edward en Jakob. Ondanks dat de dialogen teveel van hetzelfde zijn al 2,5 deel lang vind ik ze wel overtuigend geacteerd. Ook is de sfeer goed voelbaar, je krijgt toch een gevoel van constante dreiging tijdens de film. Daarom vind ik het zo jammer dat er verder zo weinig mee gedaan wordt.
Eclipse tapt in principe uit hetzelfde vaatje, voor enige vorm van actie zou je de Twilight Saga niet moeten kijken. Als je van liefdesperhikelen houdt tussen een mens, vampier en een wolf dan is dit echt de film voor jou. Voor mij persoonlijk gaat het toch echt bergafwaarts, juist omdat er geen einde aan lijkt te komen.
Oneens, juist in de films wordt er naar de spannende momenten toegeleefd. Er volgt wat mij betreft een opbouw van spanning (heel Eclipse hebben ze het erover dat die 'Newborns' eraan komen. Nou dan verwacht ik ook wat. Net zoals in New Moon en Twilight loopt het gewoon met een sisser af.
Als je alleen een liefdesdrama wilt hebben moet je die zogenaamde spannende elementen er ook uithalen wat mij betreft.
Elineloves
Leviwosc zegt toch juist dat het een liefdesdrama gemixed met enkele sci-fi gebeurtenissen is? Dat klopt wel hoor.
Geen horror en geen vechtfilm. Slechts een liefdesdrama met enkele bovennatuurlijke karakters(Jakob en Edward?). Het hele zijplot met Victoria en de Newborns is toch bedoeld om wat actie en spanning in de film te gooien? Dan gebeurt er wat mij betreft gewoon te weinig. Je moet niet vergeten dat je na het einde van deze film ongeveer 5 uur naar een twijfelende Bella zit te kijken he
Elineloves
Ja, precies. Dus dan is het voornamelijk een film over een gigantische doos die niet weet welke van de twee knappe kerels ze aan de haak moet slaan om een hele hoop bovennatuurlijke baby's mee te maken. Woah, spannend zeg. De gemiddelde Oprah episode bevat meer spanning dan dit ellenlange geneuzel.
Daarom
Maar ik vind ze wel goed in hun rol hoor, alleen het script werkt totaal niet mee.
Ik vind deel 1 nog wel het leukst, het kennismaken en de omgeving op de high school van Bella.
Elineloves
Bella goed haar rol neerzetten? Dat zou toch elke willekeurige actrice kunnen, een beetje met een gekwelde en slome blik rondparaderen, alsof de hele wereld op je schouders leunt?
Nou, je noemt nu al twee acteereigenschappen. In deze wereld is niets vanzelfsprekend
Ik vind deze rol wel bij haar passen, zou me geen andere Bella kunnen voorstellen.
Elineloves
Haar hoofd is van nature al chagrijnig en irritant, dus daar heb je een punt ja.

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
2012

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
2011

The Twilight Saga: New Moon
2009

Twilight
2008

Gehele 'Twilight'-reeks met Robert Pattinson wordt deze week uitgezonden op televisie

'Twilight'-schrijfster komt na twaalf jaar met vervolg

Remember Me
Drama / Romantiek, 2010