• 9.379.380 stemmen

The Twilight Saga: Eclipse (2010)

Mystery / Thriller | 124 minuten

Genre: Mystery / Thriller

Geregisseerd door: David Slade

Met onder meer: Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner

Releasedatum: 30 juni 2010

Plot The Twilight Saga: Eclipse

"It all begins... with a choice."

Bella Swan is wederom omcirkeld met gevaar als Seattle wordt geteisterd door een opeenvolging van geheimzinnige moorden en een kwaadwillige vampier die haar zoektocht naar wraak voortzet. In het midden van dit alles wordt zij gedwongen om tussen haar liefde voor Edward en haar vriendschap met Jacob te kiezen - wetend dat haar besluit de potentie heeft om de eeuwige strijd tussen vampier en weerwolf opnieuw aan te wakkeren. Terwijl haar eindexamen snel naderbij komt, wordt Bella geconfronteerd met het belangrijkste besluit van haar leven.

avatar van rep_robert

Daar kan ik dan niet tegenop, al heb ik ook leuke films met haar gezien hoor. Zoals Adventureland.

avatar van neo

neo

Off topic berichten verwijderd.

avatar van welat

The Truth

welat schreef:

Totaal bullshit.

Mijn mening!

En hier kom je nu pas achter ?

Na deel 1 werd het alleen maar belachelijker.

avatar van Falcon103

Falcon103

vond dit wel een aardige,
wat me opviel in deze was dat er (eindelijk) een aantal leuke grapjes in zaten,
bijvoorbeeldals die edward loopt te zeiken dat die Jacob nooit een shirt aan heeft

avatar van Colombo

Colombo

Bagger film.

Dat hele gedoe om die chick tussen die twee knapen kan ik gewoon niet aanstaan. Tjongejonge. Special effect viel ook erg tegen vooral op het einde.

Misschien leuke film voor de dames, maar ik kan me niet inbeelden dat een volwassen man hier hoge cijfer voor kan geven .1*

rep_robert schreef:

Oneens, juist in de films wordt er naar de spannende momenten toegeleefd. Er volgt wat mij betreft een opbouw van spanning (heel Eclipse hebben ze het erover dat die 'Newborns' eraan komen. Nou dan verwacht ik ook wat. Net zoals in New Moon en Twilight loopt het gewoon met een sisser af.

Als je alleen een liefdesdrama wilt hebben moet je die zogenaamde spannende elementen er ook uithalen wat mij betreft.

Dat is natuurlijk een heel erg krom en ondoordacht argument. Want de basis van de hele verhaalstructuur wordt daarmee aangetast. Moeten de hoofdpersonen dan onder het genot van een kopje thee de dialoog aangaan met de newborns om zo tot een geweldloze oplossing te komen?

Het is zelfs zo dat in een liefdesdrama er altijd sprake moet zijn van een bepaalde dreiging. Hoe deze dan ook wordt gedefinieerd, anders is er geen sprake meer van een liefdesdrama maar gewoon van liefde en dat is niet zo heel erg interessant.

De Twilight tetralogie kent twee dominante verhaallijnen welke absoluut afhankelijk zijn van elkaar. De ene verhaallijn is de liefde tussen Edward en Bella en de subtiele dreiging van Jacob naar Edward welke beiden strijden om Bella; waarvan laatstgenoemde ook niet ongevoelig is voor deze derde partij.

De andere verhaallijn is waar vijandelijke vampieren Bella als een snack beschouwen en zich niets aantrekken van de prille liefde tussen Bella en Edward of het relatieve vegetarisme van de Cullens. Tevens willen zij - verderop in de tetralogie wanneer newborns zijn gerecruteerd, geleid door Riley, in opdracht van Victoria - zich wreken op Bella en de Cullens voor de dood van James.

Door de liefde tussen de twee hoofdpersonen en de devotie van de Cullens om hen bij te staan enerzijds heeft de tweede verhaallijn zin. Namelijk het beschermen van Bella en haar vader. Zonder die liefde zou Edward niet zo hartstochtelijk voor Bella vechten.

Door de overweldigende kracht van de newborns, worden de vegetarische vampieren en de weerwolven welke tot dan toe een status quo kenden, gedwongen samen te werken. Het is ook de dreiging die uitging naar Bella, die Jacob reden gaf om uit te komen als zijnde een weerwolf. Hierdoor wordt hun band versterkt en daardoor wordt de concurrentie tussen Edward en Jacob ook groter. Beiden proberen zij dé perfecte vriend/beschermer te zijn voor dit meisje.

De actie-elementen zijn nodig om een geliefde te beschermen. De liefde is nodig om de actie te rechtvaardigen. Dat is de blauwdruk van een liefdesdrama. Die dreiging kan heel subtiel zijn zoals in zoveel liefdesdrama's die kan ook iets extremer zijn zoals bij Twilight. Het gegeven blijft dat de spanning, de strijd, noodzakelijk is om het verhaal overeind te houden anders houd je enkel nog een aflevering van een soapserie over.

De twee verhaalelementen, de liefde en de dreiging, kunnen dus onmogelijk zonder elkaar bestaan anders valt het hele liefdesdrama in elkaar als een kaartenhuis. Zij werken tevens als katalysators en zorgen dus dat er ook een element van spanning in het verhaal kan worden gebracht. Welke op haar beurt weer katalyserend werkt op beide verhaalelementen. Hierdoor worden de verhaallijnen nog meer in elkaar verweeft, samen houden zij de verhaalconstructie overeind.

Conclusie: De Twilight-tetralogie zonder actie-elementen, hoe summier deze dan ook zijn in de ogen van sommigen, kúnnen niet worden weggelaten!

Colombo schreef:

Bagger film.

Dat zegt meer over de beperktheid van jouw referentiekader dan over de film.

avatar van Jozz

Jozz

rep_robert schreef:

Moet wel zeggen dat ik de cast erg sterk vindt, Stewart, Pattinson en Lautner zijn gewoon Bella, Edward en Jakob. Ondanks dat de dialogen teveel van hetzelfde zijn al 2,5 deel lang vind ik ze wel overtuigend geacteerd.

Hier heb je wel een punt. Het script dreigt gewoon te traag te worden en is voorzien van te lange dialogen. Toch blijf ik geboeid en dat komt mede door de cast. Niet alleen de hoofdrollen worden op overtuigende wijze neergezet, zo vind ik ook de familie Cullens zeer goed gecast. Ik denk dat de rol van Bella trouwens niet onderschat moet worden. Haar gezichtsuitdrukkingen en gedrag horen bij dit personage.

avatar van rep_robert

Leviwosc schreef:

lang verhaal

Je hebt veel nodig om te vertellen, ben het opzich ook met je eens.

Je zegt het zelf ook al, de spanningselementen horen gewoon in de film en daar ben ik het ook mee eens. Alleen die hele spanningsboog die de hele film wordt opgebouwd eindigt wat mij betreft in een anti-climax. Alsof alle ophef om niets is geweest. Dat gevoel heb ik ook bij de andere films.

avatar van Colombo

Colombo

Leviwosc schreef:

Dat zegt meer over de beperktheid van jouw referentiekader dan over de film.

Zo! beperktheid van jouw referentiekader? wat mag dat betekenen meneer hogeschoolleraarnederlands?

avatar van tal1b

tal1b

dat je niet alles over één kam moet scheren, persoonlijk vind ik dit een goeie film, beste tot nu toe. hopelijk is het 4e/laatste deel ook goed.

Colombo schreef:

Je moet eens weten hoe ongelooflijk amusant en tevens bevestigend je reactie is!

avatar van skipy05

skipy05

Ik heb de film nu alle 3 achtereen gezien. Zeer goed vervolg. Verhaal was goed. Ik hoop dat ze nu wel gekozen heeft want daar is nu toch genoeg verhaal aan gegeven. Ik vind Kristen Stewart toch wel goed spelen. Robert Pattinson begin ik tegen tegenwoordig ook wel goed spelen.

avatar van Actionfreak

Actionfreak

Threeohthree schreef:

Kom op, Kristen is op z´n minst 2 sterren waard

Hehe, eindelijk eens iemand die het begrijpt.

avatar van melvddonk

melvddonk

Deze was een stuk beter als deel 2, hoewel ik ze alledrie erg vermakelijk vond. Het verhaal is wat langdradig, de dialogen ook en sommige dialogen komen in de film wel 10 keer terug ('Wie moet ik nou kiezen?'), maar toch blijft de film mij boeien.

Het acteerwerk vind ik wel top. Soms wordt er door Steward een beetje overdreven geacteerd, maar dat past wel lekker bij het personage wat ze neerzet. Verder is het gewoon verstand op 0 en kijken maar.

avatar van kliko29

kliko29

Als je denkt dat een film niet slechter kan worden dan kom je bedrogen uit want deel 3 is nog slechter dan zijn voorgangers. De aktie is nog steeds niks, het verhaal kabbelt maar voort, de tergende liefdescenes worden als maar langer en een geeuw is dan al snel geproduceert.....zzzzzzzzzz

avatar van Spetie

Een stukje beter dan New Moon, maar nog steeds niet heel goed.

De focus in deze film ligt vooral op de driehoeksverhouding tussen Bella, Edward en Jacob. In dit hele soapgebeuren begint vooral het personage Bella op een gegeven moment mij flink te irriteren. Maak eens een keuze i.p.v. telkens heen en weer te gaan tussen de beide mannen. Door Jacob te zoenen onder toeziend oog van Edward en het constante getwijfel, is Bella wat mij betreft afgezakt naar het slapste personage van de film.

Verder moet ik zeggen dat het wat vermakelijker was dan het vorige deel, al is het jammer dat de actie wat lang op zich laat wachten en dat alles lang niet altijd even goed in beeld wordt gebracht. Daar had ik vooraf bij een regisseur als Slade stiekem wel op gehoopt. Ook viel het gevecht nogal tegen want de vooraf supersterk gespiegelde Newborns waren achteraf niet zo heel sterk.

Nu maar eens kijken wat deel vier gaat brengen. Gelukkig zijn de verwachtingen van mij niet zo heel hoog.

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Ik heb dus 2 uur zitten kijken naar: "kies niet voor hem, maar kies voor mij", "ik ben beter voor jou dan hij" en "maak me vampier, op mijn afstuderen"... De eerste film vond ik goed, de tweede leuk maar al iets minder maar nu begint het toch wel janken te worden.

Nog 2 sterren voor de moeite, de omgeving en een beetje voor de actie.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Makkelijk gemaakt filmpje.

'Eclipse' heeft een flinterdun verhaal. Als je van de driehoeksverhouding af ziet blijft er verdomd weinig over om een twee uur durende film te rechtvaardigen. De film biedt inzicht in wat mythologie en introduceert enkele personages die ietsje meer toevoegen dan het overgrote deel van de al bestaande cast die machteloos moeten toezien hoe Bella tussen Jacob en Edward kiest. Want daar draait Twilight nu eenmaal om, zo weten ook de makers.
Bella, zwoel gespeeld door Stewart, blijft het meisje dat moet kiezen tussen een bar slecht geacteerde weerwolf en een karakterloze vampier. De beste scène van de gehele film is dan ook degene waarin Jacob Bella zoent en deze hem vervolgens weg duwt, slaat en haar hand breekt. De overige speelduur bestaan uit niets meer dan 'kies voor mij' en 'hij verdient je niet'. Romantisch en hoopvol voor het handjevol meiden dat niet begrijpt dat volgens de regels van moderne driehoeksverhoudingen Bella toch wel voor Edward kiest aan het einde van deel vier, belachelijk en ronduit saai voor de rest van de wereld. Ik blijf Twilight maar kijken in de hoop dat de kwaliteit de richting op gaat van TV-series die zonder de eerste film niet zouden bestaan (True Blood, The Vampire Diaries) maar deze filmserie doet geen moeite om boven de originele doelgroep uit te komen. Het is en blijft een film "saga" over een meisje die moet kiezen uit twee jongens. Meer heeft Twilight niet te bieden.

2,0

Leviwosc

Ik blijf me verbazen om de recalcitrante houding van de bezoekers hier. De onwil om verder te kijken dan hun neus lang is en zeker de onkunde om een actiefilm van een liefdesdrama te kunnen onderscheiden.

Ik word er haast moedeloos van!

Kennelijk zie ik dingen die vele anderen niet zien.

avatar van sofripa

sofripa

Kan Bella niet gewoon een weer-pier worden...Afijn,na deel 2, behoorlijk butt, is dit het aankijken redelijk waard. Het blijft natuurlijk een bouquet-reeks met een laag Blade-gehalte, maar er is tenminste sprake van enige spanningsopbouw. Hoeveel delen staan trouwens in de planning? Hopelijk genoeg om er echt iets spannends van te maken.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Nog twee delen, althans deel 4 staat gepland om in 2 delen te worden gefilmd.

avatar van jirachi03

jirachi03

Hopelijk komen daar wat betere vamps in

avatar van mroffbeat

mroffbeat

Het laatste deel van het boek net uit.. kan me niet voorstellen dat ze daar een spannende filmversie van gaan bakken.

Ook deze film zal ik geen 2de keer bekijken.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Onzin. Dat boek is alles behalve zoetsappig (op het begin na). Lekker sfeervol en rauw, althans, zo zou ik het verfilmen.

avatar van Drikturpin

Drikturpin

Top film je kan gewoon ff buiten gaan roken en je komt terug en je hebt niets gemist maar dan ook niets.

Wat een soap en dan duurd hij nog lang ook je kan hem beter naar honderd minuten spoelen en dan gaan kijken.

avatar van jorriroosen

jorriroosen

Leviwosc ik snap wel wat je bedoelt. Veel mensen willen actie zien en kiezen soms de vreemste films uit om die actie te vinden (er is meer in de film wereld dan actie). Ik heb deze film echter niet gezien en ga dat waarscheinlijk ook zo houden.

De boeken heb ik echter wel gelezen en vond ze best aardig. Ik ben toch wel ergens een romanticus maar bij film twee houd het bij mij op. Net als Boogeyman zecht. Het moet veel rauwer en ik mis sfeer. De dialogen zijn zeer slecht geschreven en ze proberen de film serie voor een zo jong mogelijk publiek kijkbaar te maken (extra geld). De boeken hebben echter ook grovere kanten. Niet veel maar wel meer dan deze zoetmakende zesjarige disney troep.

Jammer dat ze zo snel en zo makkelijk mogelijk willen score want over 10 jaar gaat niemand het meer over deze films hebben. De boeken zitten echter slimmer in elkaar en hebben meer dan genoeg sfeer en een unieke stijl.

avatar van Bartt88

Bartt88

Matig deel, evenals de vorige. Heb wel moeten lachen om de scene waarin iemand zichzelf doodsteekt om de aandacht van iemand af te leiden.

avatar van jorriroosen

jorriroosen

En wanneer mensen zeggen dat ze de film goed vinden dan komt dat puur door het boek.

Of in zekere zin door het verhaal in de film. Maar het kan niet zo zijn dat het komt door dat je de zo goed vind. Film technisch gezien is het zeer slecht in elkaar gezet. Niemand met een beetje film kennis en die een beetje waardering heeft voor oude klasiekers kan mij vertellen dat dit een goed geregisseerde film is. Er zitten zo veel haken en ogen aan dat er geen vlak stukje meer te vinden is.

Jammer dat ik de film toch opgezet heb na mijn comment van 2 dagen terug

Ik heb het geprobeerd fans maar voor mij een deze film meuk niet besteed. uberhaupt jammer dat er mensen bestaan die zo'n film durven af te leveren en er nog geld mee willen verdienen ook.