Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 26 augustus 2010
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Plot El Secreto de Sus Ojos
Op het einde van de twintigste eeuw is Benjamin Esposito een gepensioneerde man die zijn leven heeft doorgebracht als een strafrechterlijke onderzoeker. Hij besluit een roman te schrijven gebaseerd op een oude zaak uit 1974, waarin een mooie vrouw op brutale wijze werd verkracht en vermoord.
Benjamín Espósito
Pinche Mariano
Juez Fortuna Lacalle
Ordóñez
bladerunner63
sterke aanrader ...eindelijk nog eens een goede film gezien...
Insignificance
Herinneringen aan toen en/of herinneringen aan herinneringen. Hoe dan ook; een heel aardig gelukte parallelvertelling tussen de gevolgen van een bruut geweldsdelict en een in zekere zin onmogelijke, wederzijdse liefde. Met ook nog een dosis humor. Sandoval, ja, maar ook de stagiair heeft het zwaar te verduren. Knap dat zoiets nergens uit de toon valt. De romance pakt ook al netjes uit.
Niet het type waarbij beide elkaar meteen in de armen vliegen, maar een film lang om elkaar heen draaien met blikken die meer dan woorden zeggen. De keer dat het mis dreigt te gaan (het afscheid op het perron) wordt ook nog eens listig gepareerd in de daaropvolgende scène. Zoals het misdaadlijntje weer handig gebruik maakt van de politieke omstandigheden van daar en toen. Krachtig moment wanneer blijkt dat Morales op het station zit te wachten. Geeft het hele gebeuren wat extra kleur en kracht.
De wijze waarop Campanella de zaken ontknoopt, valt gelukkig bescheiden uit en eigenlijk ook wel bevredigend. Verder deftig en soms in het oog springend gefilmd, getooid in aangename aardetinten, een tempootje dat het midden houdt tussen niet te snel en niet te langzaam en ook nog eens prettige vertolkingen. Niet een overdonderende film, maar wel eentje die blijft plakken.
Gisteren herzien , een werkelijk prachtige film en acteurs die echt top zijn en elk personage is perfect gecast. Er zitten zo veel mooie shots in de film te veel om op te noemen de scene op het station is geniaal en heel erg gevoelig en een soundtrack om kippevel van te krijgen.
DwarreI
Ook gisteren gezien, op een spaanse taalschool in Costa Rica welteverstaan
Niet dat ik erg veel van de tekst verstond, maar ondanks was het erg aangenaam om naar te kijken vanwege het complementaire groen-rood contrast door de hele film heen. En daarbij nog eental prachtige scenes waarvan de stadionscene met de ellenlange ''trackingshot'' uiteraard het hoogtepunt is.
3 2 1 cut
Oeioeioei.. Wat een topfilm. Heerlijke dialogen, mooie beelden ( inderdaad, dat stadionshot !! ) en ook de make-up, mooie muziek, goed verhaal enz, enz..
Maarruh, dat liefdesverhaal erin. Daar heb ik van geleerd. Het is zo. Je hebt maar 1 leven en als je kans dan komt, moet je hem pakken.. Hoe moeilijk ook..
Ga ik ook doen..
Ralf81
Sterke film. Van de TV-Krant krijgt hij 5*, dus ik was vol van verwachting. Helaas vond ik de film toch niet zo uitmuntend, met name door het trage tempo, maar goed en boeiend was ie zeker!
Toontje35
Verrassende film. Beetje traag. Maar mooi verhaal en prima ontknoping
SaNDuTjE
Mooi en rustig verteld verhaal dat ondersteund wordt door een goede cast.
Op subtiele wijze wordt het verhaal over het leven van Benjamin verweven met de brute moord op de jonge vrouw die hem bezig blijft houden. Het schakelen tussen verleden en heden is werkt erg goed en geeft de kijker onopvallend een terugblik op wat zich eerder heet afgespeeld. Vooral de relatie tussen hem en Irene wordt mooi in beeld gebracht.
Het zwaartepunt ligt met name op het drama waardoor er van echte spanning geen sprake is. De actiescènes en natuurlijk het prachtige tracking shot in het stadion zorgen dat tempo niet al te laag komt te liggen. De dialogen zijn sterk en laten vooral tussen Ben en Irene de duidelijk aanwezig chemie zien. De overige bijrollen vond ik niet heel erg interessant en sommige nogal zwak.
Ook al ligt het tempo behoorlijk laag, tot het eind blijft de film boeiend en weet daarnaast op gepast en bevredigende wijze te eindigen.
Een goede en degelijke film.
Number23
Mooi verteld verhaal met zeer goede hoofdrolspelers en een zeer bevredigend einde.
Prachtige film die wat traag op gang komt waarin een strafrechterlijk onderzoeker 25 jaar na dato op eigen initiatief een zaak heropend en vele oude herinneringen boven komen drijven. Een mooi verhaal met vele lagen, waarbij er soms net iets te veel onderwerpen worden aangestipt. Technisch zit de film goed in elkaar, waarbij het camerawerk tijdens de scene in het voetbalstadion een absoluut hoogtepunt is. Ook het acteerwerk is goed, en de veroudering van de acteurs is subtiel gedaan.
Jacquestheone
Afgelopen 3 maart gezien. Een prachtige weergave van hoe mensen zichzelf niet datgeen gunnen wat zij beide willen. Een liefdes verhaal zonder (gelukkig) de Hollywood sfeer, prachtig gefilmd met mooie muziek. Een absolute aanrader.!!

goongumpa
Pluspunten van deze film zijn vooral de fotografie en het camerawerk. Die lange take in het voetbalstadion was indrukwekkend (al zaten er volgens wel een aantal gecamoufleerde cuts à la Rope in). Inhoudelijk is het allemaal veel minder interessant. Het detectiveplot hangt aaneen als los zand en buiten het politieke randje (interessant voor Argentijnen of historici) heeft de film maar weinig te vertellen. De film is niet slecht, maar beslist overschat.
tevelenco
Mooie, sfeervolle maar vooral ook langzame dramafilm waarin erg goed wordt geakteerd.
En waarin nog meer verhaal zat dan dat ik in het begin van de film verwachtte.
Ja een goede film waarbij je wel even door het trage begin heen moet komen.
mcdaktari
Zo zeg dat ziet er veelbelovend uit en Spaanse films bevallen me zowiezo wel, ben heel benieuwd.
Child in time
Mooie sfeervolle film. Misschien iets te trage spanningsboog waardoor je nooit echt op het puntje van je stoel zit. Mooi camarawerk en goede acteerprestaties.
Een aanrader!
mcdaktari
Het mag dan mischien wel wat traag zijn maar dat heb ik niet echt als storend ervaren.
Ik vond het echt een prachtige film en wat een mooie vrouw zeg die hoofdrol speelster.
flaphead
wat een verdomd goede film! de laatste jaren kijk ik steeds meer Spaanse films en de meeste blijven me verrassen.
goed verhaal dat mede door de verspringingen tussen heden en verleden prettig blijft, ondanks het lage tempo. de boel ademt een goede sfeer uit en het acteerwerk is sterk. het camerawerk is werkelijk subliem, soms uiterst sfeervol en soms meeslepend, zoals de scene in het voetbalstadion. er zitten diverse twists in zodat het verhaal aantrekkelijk blijft.
enige echte minpuntje is dat vanaf het moment dat Esposito tegen Morales zegt dat Gomez vrijgelaten is, de laconieke houding van Morales al duidelijk maakt dat de kans groot is dat hij het heft in eigen hand gaat nemen. gelukkig is er wat dat betreft ook weer een twist.
8,5/10
johstripper
Wat een prachtige, werkelijk prachtige, film! Mijn God, wat zit hier een lading emotie in, die nooit explodeert maar wel langzaam afgaat en zijn weg vind naar de kijker. Geweldige sfeer, spanning, muziek, acteerwerk en regie. Een meesterwerk. 5*
Ben de Hoog
Hij komt heel traag op gang, pas laat wordt het verhaal duidelijk. Maar dan....dan komt er een scene die zo krachtig is.....wat een meesterwerk. En in dit verhaal is de spanning en romantiek van het verlangen zo secuur in beeld gebracht, dat is een tijd geleden dat ik het zo mooi in een film heb gezien. Trage film? Hoe kan dat nu een opmerking zijn? Het is precies zoals het moet zijn. Een ware topfilm.
Noodless
Een sfeervolle misdaadfilm vol dramatiek en oneerlijke wanpraktijken waarbij een vleugje romantiek getoetst wordt aan het boeiende verhaal. Het verhaal wordt weliswaar traag opgebouwd, maar het wordt op geen enkel moment langdradig door het aangrijpende, interessante verhaal en door het sublieme acteerwerk van de cast. Daarbij komen er ook een paar schitterende scènes in voor op gebied van camerawerk en montage : bv. het treinstation, het voetbalstadium... . Als kijker heb je na een tijdje wel een vermoeden hoe de vork in de steel zit, al blijft het toch spannend door de sfeer en de onzekerheid dat het toch anders kan uitdraaien.
Het slot is zonder meer goed en heeft ook een boodschap in petto voor de kijker.
8,5/10
Simon Smith (crew films)
Goedgemaakte film hoor, maar die Oscar vind ik onbegrijpelijk. Zo bijzonder is de film nou ook weer niet.
dusbaba
Dit vind ik wel hoor, vind ik zeker verdiend !! Zalige sfeer die je de volledige film meesleept...
Simon Smith (crew films)
Meesleept, dat klopt, maar op een manier die in een Hollywood-film niet zou misstaan.
goongumpa
De oscar verbaasde me niet. Verhalen die zich in tijdsperiode afspelen, en terloops verwijzen naar historische gebeurtenissen, doen het altijd wel goed bij de academy. Denk aan Forrest Gump, Die Blechtrommel etc.
Fran
- 1953 berichten
Ik heb het eerste drie kwartier gezien en ik vond het werkelijk een hele goede film. Ik zat er ook helemaal in maar toen viel de ondertiteling uit. Bedankt film 1. Zo irritant als je helemaal in een film zit. Zo snel als mogelijk wil ik de rest van de film gaan bekijken want ik ben heel benieuwd hoe het afloopt. Wat ik tot nu toe gezien heb is in ieder geval ijzersterk !
loreen
goede spannende film zeker een oscar waard voor de buitenlandse film
marcelvkan
Leuk zo een film waar je helemaal inzit... jammer dat film 1 niet mee wil werken !!
Wat is dat dit weekend met die techniek.. Geen interactief van Ziggo.. Geen ondertitels bij film 1.. Schiet lekker op !!
nightbreed
Het grootste deel van de film was redelijk, maar door de laatste sterke 20 minuten toch meer dan de moeite waard.
@ marcelvkan: Ik heb een uur gewacht en toen heb ik overgeschakeld naar de zender waar alles van film1 premiere een uur later begint, daar deden de ondertitels het wel. Maar wel zeer irritant natuurlijk.
marcelvkan
@nightbreed
Thanks! ik had hem opgenomen en wilde hem vanmorgen kijken.. nu maar ff wachten tot die weer komt en dan nog een poging doen
Wil deze film 100% zeker afkijken!

'El Secreto de Sus Ojos' is morgenavond (6 november) op televisie te zien: 'Magnifieke puzzel van een film'

Jagten
Drama, 2012