Genre: Thriller / Sciencefiction
Gesproken taal: Engels, Japans en Frans
Releasedatum: 22 juli 2010
Bekijk via Prime Video
Plot Inception
"Your mind is the scene of the crime."
Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is een meesterdief, gespecialiseerd in het “stelen” van waardevolle geheimen in de droomstaat van een mens, wanneer de geest het kwetsbaarst is. Cobb is hierdoor een gewilde speler in de verraderlijke nieuwe wereld van bedrijfsspionage, maar dit heeft hem tegelijkertijd ook tot een internationale vluchteling gemaakt, wat hem alles kan kosten wat hij ooit lief had. Nu krijgen Cobb en zijn team van specialisten een nieuwe taak aangeboden. Een 'laatste' taak die ervoor kan zorgen dat Cobb zijn oude leven weer terugkrijgt. Deze taak is niet het stelen van een idee, maar het plaatsen van een idee. Als ze slagen, dan kan het de perfecte misdaad zijn. Maar er is ook een levensgevaarlijke vijand, iemand die altijd Cobb's volgende zet lijkt te voorspellen...
- Spoilertopic
- Inception: The Shooting Script (BoekMeter)
- Inception (MusicMeter)
Peter Browning
Mal Cobb
Maurice Fischer
Brave-Neo
Hij is Dom en zij is Mal.
Alsof een Engels sprekende regiseur enig idee heeft hoe ongelukkig deze namen voor Nederlands sprekende kijkers overkomt....
NYSe
Alsof het daarom niet grappig kan zijn.
Franza
Ik hou niet zo van films waar je diep bij moet nadenken, ik moet gewoon een film kennen kijken met mijn verstand op 0 en gewoon genieten.
Ofterwijl is niet mijn soort film dit.
Ieder zijn smaak.
BBarbie
Maar het maakt geen reed uit, dat is nu net waarom het faalt. Bij The Thing is het verschil tissen optie 1& 2 van eminent belang. Bij usual suspects verandert het alles wat je zag. Hier is het enkel leuk voor de kijker als hij dat zelf leuk wil vinden. Het is een open eind zonder implicaties.
Reet schrijf je met een 'T'. Maar verder ben ik het wel met je eens.
T-man
Top film, ga je helemaal in op. En ja, je moet blijven opletten. Als je dat kunt opbrengen dan heb je met deze film een ab-so-lu-te topper.
daredevil666
Ik vond het echt wel een goede film, beetje langdradig maar was misschien wel nodig om alles te begrijpen.
Enig minpuntje vond ik het begin, toen had ik echt het gevoel naar wat ben ik aan het kijken. Gelukkig ging dit meteen weg toen de film op gang schoot en ik helemaal in het verhaal zat
Na hoeveel tijd schiet die dan op gang? Ik heb 3 kwartier zitten kijken en me continu afgevraagd,wanneer gebeurt er nou eens iets? Een droom in een droom in een droom.;er zijn veel betere films waarbij je wat moet nadenken,maar daar zit dan tenminste inhoud in en deze films slaan dan teminste op iets..deze film slaat negrens op..oersaai!
stipstap
Dit was een hoog lachwekkende film. Nolan probeert zich te profileren als een vernieuwende regisseur die een of ander wonder concept heeft gevonden met al die special effects. Maar het geheel is juist rommelig, oninteressant en vooral onbegrijpelijk saai.
daredevil666
Inderdaad,wat een contrast met zijn voorgaande films.
mikey
3x in slaap gevallen maar me toch door de film heen geworsteld zonder dat ik snapte waar de film over ging. Nou nou, zoveelste film van Nolan die me niet bevalt. Bijzonder overgewaardeerd figuur.
pablopetresco
DiCaprio was in de jaren negentig in prachtige kleine films te zien, en toen zonk de boot. Ik snapte geen snars van deze film en daarom een 0,5 voor de aftiteling.
lol
The Beast
Inception, toen ik naar de bios ging voor deze film had ik hoge verwachtingen van deze film, en gelukkig was deze film een groot spektakel, wat een film!
Op het begin een grote "Mindfuck" die later in de film makkelijker te begrijpen word, met spectaculaire scenes vol met actie en prachtige special effects, heerlijke film die je moet zien, door het goede verhaal en de geslaagde acteer prestaties krijgt deze film een 4.5 van mij.
repok
Dat je deze film niets vind is dat je goed recht, maar gewoon een 0,5 geven omdat je deze niet snapt is m.i wat kort door de bocht. Kijk hem dan nog eens aandachtig en probeer te begrijpen waar het om gaat. Ik vind het een prima film, die je hersens continue stimuleerd om na te denken. Dit is niet zomaar een wegkijker als Skyfall of Home Alone.
repok
Godallemachtig!
Hoe heb ik deze film ooit 2 sterren kunnen geven.
Gisteren voor de 2e keer weer bekeken en laten we maar zeggen dat het kwartje nu eindelijk valt.
gelukkig laat dan nooit.
Want ik zal de eerste keer wel met een half oog hebben gekeken en al het moois hebben gemist.
laten we het daar maar op houden.
Want wat een stukje top-cinema is dit.
Oke het verhaal moet je absoluut je gedachte wel bij houden, maar is dat soms niet fijn?
De gehele film is een wervelstorm voor je hersens.
heerlijk!!!
Dat zouden meer mensen moeten doen. Heb ik zelf ook gedaan!! Fenominaal gemaakte film!!
NYSe
Ik vind het een prima film, die je hersens continue stimuleerd om na te denken.
Ik vind het ook een prima film, maar zo complex is het nu allemaal ook weer niet. Gewoon blijven opletten: de personages leggen elkaar alles haarfijn uit, dus van zelf nadenken is ook niet echt sprake. Ook de zogenaamde twist ending vind ik nogal overgewaardeerd.
Starmaster501
Als je je erin gaat verdiepen dan zul je merken hoe complex deze film eigenlijk is en hoeveel dingen dus onduidelijk blijven, probeer het eens!
NYSe
Dat heb ik ook wel gedaan, hoor. Heb de film zelfs drie keer in de bios gezien, o.a. voor een analyse voor mijn studie. Gebaseerd daarop durf ik te stellen dat alles in de film redelijk expliciet wordt uitgelegd, daar is het personage Ariadne uiteindelijk ook voor. Het gaat hooguit wat snel, maar vrijwel alles komt wel aan bod. Dus gewoon opletten, dan ontgaat je niks van belang.
Dat wat ambigue blijft is eigenlijk alleen het einde. Maar ja, of Cobb nou nog steeds droomt of niet veranderd eigenlijk niks aan de rest van de film, dus zo belangrijk vind ik het niet om dat uit te gaan vogelen.
Al DeNiro
Briljante film, maar Inception heeft mij iets bezorgt waar ik veel last van heb gehad en nog steeds heb: Vals Ontwaken.
Al DeNiro
Denken dat je wakker bent, terwijl je nog aan het dromen bent?
Precies. Één keer valt nog mee, maar als je er meerdere hebt, dan is dat wel vervelend, beangstigend en vermoeiend.
TomPSV
Heerlijke film. Je moet bij Inception de hele tijd na blijven denken en daarom kan ik ook best begrijpen dat niet iedereen zit te wachten op deze film, maar voor mij maakt dat deze film juist zo goed. De verschillende dromen worden heel goed uitgewerkt en er wordt ook ruimte gegeven om zelf wat dingen in te vullen.
Het acteerwerk is top. Eigenlijk overtuigde de gehele cast me en dat gebeurt niet vaak. Ook de keuze van de muziek is prima. Het einde was eveneens erg mooi. Al kun je je natuurlijk afvragen of hij op dat moment droomt of niet. Dat laat wel ruimte over voor een deel 2, al is het denk ik beter om het hier gewoon bij te houden. Dit niveau gaan ze niet zo makkelijk meer bereiken.
Ik heb genoten. 4*
JanDahler
film ziet er prachtig uit alleen het verhaal word nergens interessant. Het verhaal boeit nergens. En ik heb het echt wel begrepen , want zo heel moeilijk is het niet.
3.0
tattoobob
Gewoon een vette film,origineel en hij verveelt geen moment!!!
Een dikke aanrader
vessel
ik heb de film nu voor de derde maal gezien en ontdekt steeds wat nieuws .Wat een ongelovelijke goede film
Viel behoorlijk tegen. Een paar interessante ideeën verpakt in een heleboel waardeloze.
Twijfelde tussen twee en twee en een halve ster. Aangezien de film wel goed gemaakt is, kies ik voor **1/2
Bas1987
Wauw! Ik had deze film al heel lang op mijn lijstje staan, filmmuziek stond al hoog in mijn favorieten lijstje. Eindelijk had ik eens de tijd en concentratie om de film in een keer goed te gaan bekijken. En wat een absoluut meesterwerk. Je moet de aandacht er zeker bij houden, maar hij is zeker niet onmogelijk.
Noir
Vakkundig gemaakte film die niet eens zo ontzettend moeilijk te volgen is.
Als de kruitdampen van alle ‘ingewikkeldheid’ en vermeende interessantdoenerij van Nolan zijn opgetrokken blijft, vind ik, een visueel mooie, enigszins interessante, goedgemaakte, gelikte Hollywood-kwaliteitsfilm over met een einde dat voor meerdere uitleg vatbaar is. Leuk om over na te denken maar ik denk niet dat er een ‘echte’ waarheid uit de gehele film te destilleren valt of dat dit zelfs maar de bedoeling is geweest van de makers.
Accepteer je bijvoorbeeld dat Cobb’s totem overgenomen is/kan zijn van Mal of niet? En als Cobb Mal’s totem niet voor eigen dromen kan gebruiken, wat is dan wel zijn totem, zijn ring of toch iets anders?
Mijn hoog gespannen verwachtingen zijn niet helemaal ingelost maar dat zal aan mijzelf liggen en niet aan de film op zich. Ik had voor het zien van deze film denk ik op wat meer diepgang en minder actie gehoopt, 3.5*.

Wereldberoemde sciencefictionfilm 'Inception' van Christopher Nolan is vanavond op televisie

Wereldberoemde scifi-thriller 'Inception' van Christopher Nolan binnenkort te streamen op HBO Max

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Vijf Oscar-winnende films die op Netflix te vinden zijn

The Shawshank Redemption