Genre: Thriller / Sciencefiction
Gesproken taal: Engels, Japans en Frans
Releasedatum: 22 juli 2010
Bekijk via Prime Video
Plot Inception
"Your mind is the scene of the crime."
- Spoilertopic
- Inception: The Shooting Script (BoekMeter)
- Inception (MusicMeter)
Peter Browning
Mal Cobb
Maurice Fischer
PhongForce
Ik denk dat Inception meer draait om " dreams it's self "
Dromen kent zoveel verhalen, cliches, en moralen.. In iemand's droom komen en het onbewustzijn breken is al heel lang onderzoek over gedaan in het verleden (Zie Discovery Channel, NAT GEO)
Meer psychologisch dan wetenschappelijk.
En tja..Donald Duck-verhaal , boeit mij echt niets.. Inception blijft een goede film.
En wat de kluis betreft, het kon een kluis zijn, een schatkist.. dat is niet relevant, als je iemand's geheim wil stelen kon het net zo goed op een hard-disk staan..hangt van je projectielen af he.
Inception had gewoon een storyline nodig .. Zelfde geld als Black Swan bijv wat in feite niets te maken heeft met ballet, die wereld werd gewoon gekozen omdat het goed aansluit bij wat Aronofsky probeerde te maken, maar in feite ging het over een meisje dat schitz werd door perfectie willen presteren, en in ballet is perfectie belangrijk.
Plus Amerikanen maken van een mug altijd wel een olifant..
Dus nee niks lachwekkends..
Uhm. Aronofsky wilde juist wel een film over ballet maken (als tegenhanger van zijn worstel film) en koos vervolgens voor het verhaal rondom de gestresde hoofdrolspeelster.
esoxlucius
Al met al krijgt deze zwaar overgewaardeerde film veel te veel aandacht. Ik zou zeggen zet er een punt achter en nooit meer aan denken.
PhongForce
Ja en een gestresstte hoofdpersonage kwam al zo vaak voor in filmgeschiedenis..en Nolan hapt even een Donald Duck verhaal binnen en jij geeft een 1,5?
AC1
gestresstte
Ik zie dat de hevige fans van Inception maar beter niet meedoen met het Groot Dictee der Nederlandse Taal.
Nee, hoor mijn beoordeling staat volledig los van DD. Vind het gewoon een vervelende film. ZIe meningen (pagina 1) voor mijn review.
PhongForce
Dat heeft niks te maken met mijn nederlandse taal, maar met mijn typ-vaardigheid..ik typ soms te snel dat k wat foutjes maak
brigittedam
Geweldige film!!!! echt een topper. Je moet wel enorm goed opletten, hij is behoorlijk ingewikkeld. Dus je kan geen twee dingen tegelijk doen, wat heel moeilijk voor mij is. Maar super spannend, enorm gave special effects. Bijvoorbeeld in het begin waarin de zwaartekracht van de droomwereld wordt aangepast waardoor de wereld een soort kubus is, of verderop in de film waarin de droomwereld ronddraait door de spinnende bus, zeer gaaf!!!
Heel origineel verhaal, echt leuk verzonnen. Wat betreft het einde, erg tragisch en zielig, Leonardo is echt een verloren ziel hier, was even een slik moment. Geen onbevredigend einde in ieder geval. Al met al een top film, goede acteurs, Leonardo Dicaprio ofcourse!!! en zeer (voor mij) origineel verhaal.
Altijdklagen
Dames en heren! Hierbij de verklaring over het einde van Inception!
My mind is BLOWN!!!! (Niet zelf verzonnen, gevonden op reddit)
so, you know how everyone thinks that the spinning TOP is his totem, well in the beginning he mentions it is actually Mal's. Well, you see, if it's not his totem, than it's not going to properly work for him! Cobb's totem is his WEDDING RING! Whenever he is dreaming, he has his wedding ring on because, as he says, in his dreams, they're still together. In reality, he is not wearing a ring. During the last scene of the movie? he's not wearing his ring! BAM REALITY!!!!
lykathea
Dames en heren! Hierbij de verklaring over het einde van Inception!
My mind is BLOWN!!!! (Niet zelf verzonnen, gevonden op reddit)
Hij draagt zijn ring altijd links. En in de allerlaatste scène zie je nooit zijn linker ringvinger. Honest. Zelfs dat blijft dus in het ongewisse.
Maar verder is het wel een interessante en zeer belangrijke theorie.
karilem
saaie saaie saaie saaie film ! die ik niet tot het einde heb gekeken. Kon me niet boeien
W.M.J.M
saaie saaie saaie saaie mening! die ik niet tot het einde heb gekeken. Kon me niet boeien
mr miyagi
Goede film, voor de liefhebber, maar niet mijn soort film. Ik vind Shutter Island stukken beter.
Natuurlijk geweldig mooie special effects. Maar kon mijn niet echt boeien.
Skycrawler
Inception laat zich ook zo goed vergelijken met Shutter Island.
m@rtijn
Inception laat zich ook zo goed vergelijken met Shutter Island.
de cabrio speelt iig precies hetzelfde
The-Dark-Knight
Een film die perfect in elkaar steek kwa twists/plots maar orgineel? nee dat niet.
De film is een op 1 stapeling van ideeen uit andere films zoals The Matrix en de Ocean 11 films.
Wat de film wel degelijk presteert is in 't creeeren van een apart verhaal die je aandacht tot 't eind vasthoud.
De cinematography is terecht beloond met een oscar,want het is heel mooi.
wendyvortex
Hele prima publieksfilm, waarin nota bene alle meerdere lagen nog duidelijk uitgelegd worden.
Veel beter te verteren in ieder geval dan al die recht-toe-recht-aan-aktie-films.
Smaakt een beetje naar The Matrix en het thema is wat voortborduren op het thema van Dreamscape (uit 1984).
Wat aardige twistpunten voor de discussies achteraf.
Maar net als bij The Matrix hoef je er niet te veel achter te zoeken.
Top-amusement en film wordt nergens saai of vervelend.
Fijn ook dat DiCaprio een beetje z'n baby-face kwijtraakt.
timburton
Ik vond de film tegenvallen en ben zelf heel gevoelig voor Nederlandse grammatica en spelling. Desalniettemin is dit Moviemeter en niet Ikdismensenwegenshunspellingmeter.
m1701
pfff slaapverwekkend!
Na 1,5 uur zat ik nog niet in de film
ben toen ook in slaap gevallen helaas.
Had hier echt heel veel van verwacht maar viel dus tegen.
Enige pluspunt aan deze film is het acteerwerk!
Miss. als ik de film nog een aantal x zal bekijken het me een stuk duidelijker zal worden
maar voor wat ik nu gezien heb
RSmovie91
Ik vind het toch altijd knap dat mensen in slaap vallen als ze een film kijken (tenzij het 3 uur 's nachts is).
Ik ga me altijd vervelen, maar in slaap vallen is me nog nooit overkomen
Starmaster501
Als ik in zo'n situatie kom blijf ik gewoon kijken. Vind het zonde om middenin te stoppen. Als ik er aan begin wil ik hem ook afzien. Als ik het niet snap blijf ik ook gewoon kijken. Ik heb vaak mensen gezien die gaan dan naar het plafond kijken of een beetje aan hun trui pulken en later zeggen van ik snap het niet. Nee logisch moet je ook naar het beeld kijken. Als iets saai is vind ik de film nog altijd interessanter dan het plafond.
Zo dat moest ik even kwijt.
Snap ook niet dat mensen in slaap vallen. Blijkbaar is de film zo goed dat het net echt is.
Maar komop zeg in slaap vallen is toch wel erg overdreven?
erikholtrop
Ik vond het wel een goede film, maar wel nodeloos ingewikkeld. Ben niet afgehaakt, maar kan me wel voorstellen dat je dit kan gebeuren.
Denzz
Zo dat moest ik even kwijt.
Maar komop zeg in slaap vallen is toch wel erg overdreven?
Inderdaad, mee eens
. Werkelijk in slaap vallen?
Ik vind ook niet dat je een film dan op een goede manier kunt beoordelen.
Starmaster501
Tenzij je een of andere ziekte hebt ofzo lijkt het me onlogisch om zomaar even in slaap te vallen. En nog en cijfer geven ook? Tja...
TheLionKingFan
jordkaka
Gestolen... Altijd leuk om met zulke woorden te gooien, geïnspireerd misschien beter al vraag ik me af of het waar is.

Wereldberoemde sciencefictionfilm 'Inception' van Christopher Nolan is vanavond op televisie

Wereldberoemde scifi-thriller 'Inception' van Christopher Nolan binnenkort te streamen op HBO Max

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Vijf Oscar-winnende films die op Netflix te vinden zijn

The Shawshank Redemption