Genre: Thriller / Sciencefiction
Gesproken taal: Engels, Japans en Frans
Releasedatum: 22 juli 2010
Bekijk via Prime Video
Plot Inception
"Your mind is the scene of the crime."
Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is een meesterdief, gespecialiseerd in het “stelen” van waardevolle geheimen in de droomstaat van een mens, wanneer de geest het kwetsbaarst is. Cobb is hierdoor een gewilde speler in de verraderlijke nieuwe wereld van bedrijfsspionage, maar dit heeft hem tegelijkertijd ook tot een internationale vluchteling gemaakt, wat hem alles kan kosten wat hij ooit lief had. Nu krijgen Cobb en zijn team van specialisten een nieuwe taak aangeboden. Een 'laatste' taak die ervoor kan zorgen dat Cobb zijn oude leven weer terugkrijgt. Deze taak is niet het stelen van een idee, maar het plaatsen van een idee. Als ze slagen, dan kan het de perfecte misdaad zijn. Maar er is ook een levensgevaarlijke vijand, iemand die altijd Cobb's volgende zet lijkt te voorspellen...
- Spoilertopic
- Inception: The Shooting Script (BoekMeter)
- Inception (MusicMeter)
Peter Browning
Mal Cobb
Maurice Fischer
TimF
Zie hier: de meest overrated film van 2010. En ik nog met goede moed gaan kijken: de film was immers tot beste van 2010 uitgeroepen door mijn favoriete filmsite.
Wat volgde was een onbegrijpelijk en - erger nog - totaal onboeiend en plot. Di Caprio lijkt tegenwoordig garant te staan voor saaie, langdradige onzin. Het beste aan de film was het moment dat ik op de stop-knop drukte om het 10x vermakelijkere Devil (2010) op te zetten. DiCaprio fans zullen dat - terecht - ook een onzinfilm noemen. Maar beter vermakelijke onzin, dan dit wanproduct.
lanlan
2,5 voor de moeite en special effects.
Heb de film echt met moeite af moeten kijken. Kon mij totaal niet boeien verder.
jordkaka
Je hebt hem dus niet afgekeken?
Nee, Inception!
Nee, was gericht op de persoon boven mij die wel met wat leestekens mocht typen.
okaysjon
Wat mij betreft net ff iets te verwarrend om lekker weg te kijken.
Ik heb hem met en zonder gezelschap bekeken en zonder gezelschap is hij nog wel goed te volgen. Maar zodra je in gezelschap bent die zo nu en dan wat tegen je zeggen raak je het draadje vlot kwijt.
ondanks dit alles toch 3*
sammiesays
Wat een dikke film is dit!!!
Waarschijnlijk is alles al gezegd over deze film dus zal het kort houden:
Deze MOET je gezien hebben!
blurp194
Meestal heb ik het niet zo met films die erg op effecten leunen - maar deze is best leuk. Mooi gemaakt, en dat het verhaal nergens over gaat geeft niet zoveel, het wordt goed verteld.
13woutie13
Zeer aardige thriller, maar eigenlijk blijft het daar ook wel bij. Dicaprio herhaalt eigenlijk een beetje zijn acteerstijl van Shutter Island. Eigenlijk alle personages die net superhelden zijn deden me niet veel en kon ik me ook nauwelijks mee identificeren. Enkel Arthur (Gordon-Levitt) deed het aardig, door nergens echt vervelend aanwezig te zijn. Cotillard viel me ontzettend tegen met haar krokodillentranen, terwijl ik normaal wel behoorlijk verliefd op haar ben. (Good Year)
Gelukkig werd ik door het verhaal wel gepakt en werd ik door de verschillende werelden heen gesleept. De constante spanningsopbouw met zeer sterke muziek was ook erg sterk aanwezig en was denk ik de grote kracht van de film. Verder had het visueel misschien nog sterker en expressiever gekund met de verschillende werelden, enkel de scene uit de poster hierboven was lekker bizar. Ik kan me moeilijk voorstellen dat ik hier nog een keer naar zal kijken, zeker aangezien die constante spanning die ik nu wel had dan een stuk minder zal zijn.
3,5* nipt
Ik ben in slaap gevallen bij deze film.
Hoorde van iedereen dat ie o zo geweldig zou zijn.
Maar als ik eerlijk ben is het niet mijn ding. Smaken verschillen.
Ga hem ook geen sterren geven, omdat ik hem niet helemaal heb gezien.
Het grootste gedeelte wat ik heb gezien vond ik hem zwaar tegenvallen.
Had best hoge verwachtingen. Jammer.
KSUS
4,0[permalink] geplaatst op 2 januari 2011, 15:58 uur
Ben je nu alle comments aan het aflopen?
Wat ruikt dit naar een persoonlijke aanval...
Ik denk dat die van jou voldoende voor zich spreken om er niet eens verder op in te hoeven gaan.
Ik kan dit niet persoonlijk nemen omdat je het niet tegen mij in persoon had.
Ik vind het alleen jammer dat als iemand een film goed, ze er vaak geen kritiek op kunnen hebben.
Ik geloof wel dat deze film goed is, anders krijgt hij niet zo'n hoog cijfer maar ik houd niet van siencefiction that's all.
Slik de kritiek als je je mening geeft.
Als je 0,5* hoort het tot de slechtse films.
Rodger
Moeilijke film voor in de nachtdienst, ik ga deze nog eens kijken als ik wat fitter ben...
toch een 3*
Otjee88
in 1 woord: GEWELDIG!
Ik ben met mijn familie ernaartoe geweest en hij bleef mij boeien, ik was scene na scene benieuwd wat ze nou weer uit de kast trokken.
De special effects zijn verbluffend, hoe ze de kamer om draaien, de straten erboven laten komen.
Sterk spel van Dicaprio, wel iets te lang maar zeker de moeite waard.
Thijssie1990
'k heb de film gister voor het eerst gezien (op blu-ray) en na het kijken had ik het gevoel dat de film vol zat met een groot aantal plotholes en onjuistheden c.q. ik begrijp de helft niet (denk ik?). Iemand enige uitleg?:
Mal heeft haar draaitol toch zelf opgeborgen omdat zij niet wilden weten/accepteren wat de droomwereld is? Als Cobb dit verrekte ding eindelijk vind, plaats hij het terug in de kluis. Als hij Mal om wou krijgen zou hij het toch juist mee moeten nemen en het aan haar geven?
Het begin is het einde, lijkt mij. Als je dit zo bekijkt zie je Saito in de openingsscène van film gewoon zoals hij - leeftijd technisch - is in de gehele film. In de eind (exact dezelfde?) scène is hij 30 jaar ouder?
Hoe kan Cobb ineens in het vliegtuig wakker worden, hij had toch moeten wachten op de volgende (mocht die ooit komen) back kick. Of word hij veel later wakker als de rest in de vliegtuig (vlak voor landing) en is dit in droom tijd weer een paar weken?
LOL, nu alweer tijd voor een herziening.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
LOL, nu alweer tijd voor een herziening.
Je eerste vraag snap ik even niet
, je tweede vraag: volgens mij heb je hier iets goed verkeerd begrepen. In de openingsscene zie je die oude man, dat is Saito, en in 1 van de laatste scenes zie je de scene met de oude man (Saito) weer. Saito zat in de Limbo en is zo oud geworden omdat hij daar al heel lang zat: hoe dieper je in een droom gaat, hoe langer de tijd lijkt te duren. Dus wat voor Cobb een paar minuten was, was voor Saito (die een niveau lager zat) vele jaren. En je derde vraag: je zag hoe Saito naar een geweer greep, waaruit je kunt afleiden dat beide zelfmoord hebben gepleegd, de manier waardoor je uit de Limbo kunt komen (Cobb en Mal hadden ook zelfmoord gepleegd door voor de trein te gaan liggen).
Een herziening is inderdaad aan te raden, dat heb ik ook gedaan vandaag (toevallig) en dan begrijp je de details in de film stukken beter.
komerad
Idd.
Geen probleem hoor, ik kortzichtig jij zwakbegaafd. Kunnen we samen hand in hand de bus naar onze instelling nemen en onderweg naar home alone 2 kijken, die is stukken beter toch?
Timba69
Die vraag stelde ik mijzelf ook bij jouw reactie. "Ik hou niet van Science Fiction dus daarom geef ik hem een 0,5". Prima onderbouwde reactie. Net alsof er geen verschil zit in de Science fiction films. En waarom kijk je zo'n film dan uberhaupt...
Jozz
DiCaprio is goed bezig. Was ik eerder in 2010 al onder de indruk van Shutter Island, met Inception doet hij er nog een schepje bovenop. Wat een veelzijdig acteur is het toch, iets wat ik na zijn pretty-boy optreden in Titanic absoluut niet had verwacht. Toch wordt keer op keer duidelijk dat hij veel meer in zijn mars heeft.
Inception zelf is daarnaast gewoon een fantastisch boeiend verhaal. Het is altijd een verademing om een film te zien met een vernieuwend plot, dus dat maakt de film al direct interessant. Zo ontwikkelt zich een veelzijdige film die blijft boeien.
Visueel had ik overigens graag nog meer vuurwerk gezien in de verschillende droomlagen. Het had nog wel wat indrukwekkender gekund. Verder niets dan lof voor deze prachtfilm. Way to go, DiCaprio
DBTim
Had echt een heel ingewikkelde film verwacht, waarbij je echt scherp moest zijn om het verhaal te kunnen volgen. Dat viel mee. Interessant en boeiend verhaal en erg goed uitgewerkt. Maar vond het verder niet echt heel bijzonder oid. Begrijp de hype niet echt. Misschien binnenkort nog een keertje herbekijken
moviemafketel
- 19752 berichten
Vannacht is het me volgens mij voor het eerst gelukt om met een groep mensen in mijn droom even ver te geraken als Leo en zijn vriendjes. Was wel heel gaaf, omdat ik nog heel veel weet van mijn droom(dromen). Het uiteindelijke doel(moest ipv een idee, een heel duur doosje jatten) is gelukt en ik werd tevreden wakker.
stem100
Kan mij hier volledig in vinden.
Had veel meer verwacht dan een ´verstand op nul´ film. Zeker van Nolan. Ik heb het al eerder gezegd: van mij mag hij terugkeren naar de low-budget films zoals Following en in mindere mate Memento. Films waarin het verhaal ijzersterk is en waarin niet al teveel infromatie wordt prijsgegeven en de uitwerking subliem is.
Thijssie1990
Je eerste vraag snap ik even niet
Vraag 1 had ik het over die kluis van hun in hun zelf gecreëerde wereld.
Bij vraag 2 meen ik mij te herinneren dat je in de openingsscène zowel die oude man (van achter weliswaar) als Saito ziet. Daarom vond ik dat zo raar.
Als je zo diep in die dubbel dromen zit kan je er toch niet uitkomen als je zelfmoord pleegt. Sterker nog, dan ga je toch werkelijk dood (dat wat met Saito in die Call Of Duty scène gebeurde)?
(verwijderd)
Zullen we het over de film hebben?
Wanneer denk jij, Timba69, maar alle overige lezers van dit berichtje mogen natuurlijk meedenken, dat Dom Cobb voor het eerst wakker wordt? Deze vraag is de kern van je interpretatie, waarmee alles "valt en staat".
Grootste misvatting: Inception is SciFi (net als Donnie Darko).
PS Vanavond op Canvas misschien wel de beste van Nolan: Memento (5* volgens VPRO gids). Kunnen mensen eens goed nadenken over hoe 't zit met dat spuitje (dat een vergelijkbare rol speelt als 't tolletje), en of "ie de goeie te grazen neemt". Als je met je verstand op nul gewend bent om naar films te kijken, sla 'm dan beslist over. Tip: neem 'm op, en pluis 'm uit.
sweinsteiger
Waarom 0.5 ?
De effects, het acteerwerk en de cast is goed ( alleen het verhaal is ingewikkelt).
Karl van H.
Veel plezier.
Hij wordt natuurlijk voor het eerst wakker op het eind in het vliegtuig. Je ziet 'm ook denken: tjonge, wat een vreemde droom waar toevallig al mijn medepassagiers inzaten. Gelukkig kan ik nu weer naar mijn kinderen toe, na deze lange zakenreis!
Timba69
Veel plezier.
Volgens mij ging dit over de film. En ik ben het met je eens dat de term SciFi voor deze film nogal ver gaat. Vandaar mijn reactie, zeker als iemand ook nog zegt "het is SciFi en daarom geef ik hem een 0,5".
En over dat opnemen. Dat is nu net het verschil tussen jou en mij Xav. Jij benadert films wetenschappelijk, ik als puur vermaak. Dacht je nu echt dat ik met de afstandbediening in de hand films ga kijken om dan op de minuut te kunnen aangeven waar of wat er mis mee is. Het gaat om een gevoel. En wekenlang op een forum de discussie aangaan over een film waar je toch geen moer aan vindt, vind ik persoonlijk zonde van mijn tijd. Volgens mij waren wij trouwens ook al klaar, dus wakker het niet opnieuw aan.
En nog bedankt voor de tip over Memento. Eindelijk weer een positieve bijdrage van je.
(verwijderd)
Het achterovervallen van een stoel maakt iemand wakker, maar een val met een busje in de diepte niet.
Volgens mij vliegen mitrailleur kogels gewoon door de auto heen, dus je kunt bukken wat je wilt..
En over dat slaapdrankje. Dan heb je vast het stukje gemist waar ze via een achterover vallende stoel lieten zien dat het evenwichtsoorgaan het enige was dat niet door het slaapdrankje zou worden aangetast. Neem van mij aan dat je evenwichtsorgaan in een rondtollende bestelbus aardig op de proef wordt gesteld.
Als ik dezelfde opmerkzaamheid zou hebben als jij dan zou ik me ook beperken tot films puur en alleen als vermaak, wat overigens het denkwerk van vele talentvolle regisseurs enorm tekort doet - een groot deel van veel films zit in het plezier tijdens de ontdekkingstocht om te achterhalen wat de filmmaker bedoeld zou hebben. Helaas gaat dat plezier aan jouw neus voorbij. Daarom is over Inception nakaarten leuker dan de film zien- wat natuurlijk nooit de bedoeling van Nolan geweest zou kunnen zijn!

Wereldberoemde sciencefictionfilm 'Inception' van Christopher Nolan is vanavond op televisie

Wereldberoemde scifi-thriller 'Inception' van Christopher Nolan binnenkort te streamen op HBO Max

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Vijf Oscar-winnende films die op Netflix te vinden zijn

The Shawshank Redemption