Genre: Thriller / Sciencefiction
Gesproken taal: Engels, Japans en Frans
Releasedatum: 22 juli 2010
Bekijk via Prime Video
Plot Inception
"Your mind is the scene of the crime."
- Spoilertopic
- Inception: The Shooting Script (BoekMeter)
- Inception (MusicMeter)
Peter Browning
Mal Cobb
Maurice Fischer
gmx
ben me in mijn droom juist vask wel bewust dat het een droom is
"Lucide dromen" heet dat: Lucide droom - Wikipedia - nl.wikipedia.org
Zelf nog nooit gehad trouwens, lijkt me te gek. Wel een 'dream within a dream' gehad (dat je denkt wakker te schrikken maar dat je dan nog steeds droomt en DAN wakker schrikt, erg vreemde ervaring, maar ook dat werkt geheel anders als Nolan hier doet geloven
moviemafketel
- 19752 berichten
Limbo heb ik ook nog niet bereikt, wel droom in een droom. Moet nog even oefenen.
gmx
Hehe, moet je nog effe in je droom sterven, lukt natuurlijk ook niet zo maar, Dom heeft ook heel veel geoefend
gmx
En bij gebrek aan 'sedative': een kratje bier zou ook de trick moeten doen toch ?
Stephan
Die kun je op je hersenpan zetten, maar ik adviseer inwendig gebruik
dominion
Hele aparte en ingewikkelde film.
Maar dat vond ik juist zo geweldig.
Het verhaal is ook heel origineel en vernieuwend.
Zitten ook echt gigantisch mooie effecten en het was ook leuk dat ze tekeer gingen met surrealistische omgevingen en vaak kreeg je een mooi resultaat.
Ik had deze film dus ook op Blu-Ray gekeken en ben blij dat ik dat had gedaan in plaats van DVD.
Leo acteert ook heel goed en overtuigend dus blijkbaar had hij er ook zin in.
4,5
6th
Man, net klaar met het kijken naar deze film.
Deze film is voor mij een verrijking geweest. Diegene die dit allemaal heeft bedacht is in mijn ogen genie. Het acteerwerk was in mijn ogen geweldig net zoals het verhaal.
Ik was al bekend met sommige aspecten uit de film zoals lucide dromen. Het heeft ooit in de quest gestaan wat het inhield en hoe je je eigen kon trainen om het ook te kunnen. Het grappige is dat het mij ook nog tot een bepaald level lukte. Ik wist me voortaan bijna iedere nacht een droom te herinneren (zodat je hem dan beleeft) en wist ook dat ik dan in een droom zat (dmv. realiteitchecks).
Jammer genoeg kon ik dan niet in mijn droom blijven hangen want zogauw ik wist dat ik droomde storte (letterlijk en figuurlijk) de droom in en werd ik wakker. (balen! haha!)
Heb nu wel weer de neiging om het weer te gaan proberen alhoewel ik een beetje schrik heb om te vergeten wat nou realiteit is (haha).
Ontopic: Geweldige film
TMP
De beste film van 2010 voor mij.
Vernieuwend idee, goed uitgewerkt in deze film. Had liever iemand anders gezien dan Cotillard, stoorde me een beetje aan haar. Leonardo DiCaprio speelt echter wederom prima. Hetzelfde geldt voor onder andere Page en Gordon-Levitt. Binnenkort maar eens terugzien.
MisterB.
Vond er niks aan ,serieus OVERROEPEN film.
Ja die special effects/beelden waren wel wijs,maar het verhaal,we gaan es dromen,dan nog eens dromen en weet ge wat we gaan dan nog eens dromen in die andere twee dromen die we al eerder gedroomt hebben
2 *
The-Batman
Vond er niks aan ,serieus OVERROEPEN film.
2 *
Weet je ook waarom ze dat deden?
patrick17
Your mind is the scene of the Crime
Een film die zeker voor een hele tijd in je gedachte blijft hangen!
Een film waarbij je echt je aandacht er bij moet blijven houden.
Gewoon weg om de film zo goed mogelijk te begrijpen.
Als je aandacht er bij focust is de film niet moeilijk om te volgen
en zeker aan het eind wordt alles duidelijk en valt er zoveel op
zijn plaats.
Heel de film doet het gewoon erg goed.
Er wordt gewoon zeer goed geacteerd door Leonardo di Caprio die voor zulke
films echt gemaakt is met uitschieters zoals Titanic, Joseph-Gordon Levitt
speelt ook een zeer sterke rol in dit geheel! Leviit heb ik in een eerdere film
gezien zoals Brick waar hij me eigenlijk niet in zekere zin opviel.
In algemeen gezien vond ik dat er behoorlijk werd geacteerd.
De scene's waren prima uitgewerkt en vooral de eindscene met de
limbo,3 lagen vond ik mooi. De scene met het busje wat te water raakt
hebben ze schitterend in beeld gebracht naar mij mening. De allerlaatste
eindscene vond ik prima bij deze film behoren. Gaarneweg de film werd er
echt al veel duidelijk gemaakt maar als je echt alles wilt begrijpen zou je binnekort
de film nogmaals terug moeten kijken om alles van top tot teen duidelijk te krijgen.
Een uitstekende film! Ook al ben ik inpricipe geen fan van het gerne ''Sciene-Fiction''.
Toch heb ik me prima 2.5 uur zitten te vermaken met deze film.
Het is zeker de moeite waard om deze film te bekijken, ook als geen liefhebber
van dit gerne!
4.0 *
Weet je ook waarom ze dat deden?
Was toch omdat Leo zijn kinderen niet op het vliegtuig durfde te zetten?
notoirefilmhater
Jezus, weer zo'n blockbuster die bij mij totaal niet aanslaat. De film is slaapverwekkend en tamelijk irritant (sowieso langdradig omdat ie lang duurt).
Oké, het acteerwerk is prima en er zitten soms ook mooie beelden tussen. Maar dat maakt een film nog niet entertainend genoeg om naar te kijken.
Vooral het uitgebraakte Hollywood-cliché wat opkwam maakte de film irritant (de geestelijk gestoorde liefdespartner van dinges (het karakter van DiCaprio) en het uiterst irritante gezeik om de 'verloren' kinderen. Man, schiet dat wijf gewoon direct dood als je toch weet dat het een manipulerende hallucinatie is. For christ sake nog aan toe!
Helemaal lachwekkend is het laatste gedeelte, alsof je in een goedkope Call of Duty-game belandt bent. Man, man, man, wat onzin allemaal. Geen van de karakters is "likeable" (het zijn allen een stel ordinaire dieven), dus het interesseerde me ook helemaal niets wat er met hun gebeurde. Geen enkele spanning op dit vlak.
1,0* voor de moeite, had net zo goed een 0,5* kunnen zijn. Groetjes, een kritische filmkijker.
notoirefilmhater
"notoirefilmhater", je doet je naam weer eer aan
Dank je, iemand moet toch kritisch zijn? Ik kan overigens wel begrijpen waarom mensen dit anderzijds ook best een aardige film vinden (als je nog nooit een film gezien hebt bijvoorbeeld). Dan lijkt het waarschijnlijk nog wat.
Dank je, iemand moet toch kritisch zijn?
Daar heb je wel groot gelijk in. Er zijn best veel die kritisch zijn over deze film (o.a. Reinbo
Maar volgens mij houdt jij meer van niet complexe films, of beter gezegd "rechttoe aan films met weinig verhaal". Niks mis mee overigens.
6th
Ik vind de looppas van Ellen Page amateuristisch in Inception. Ze loopt een beetje als een onzekere tiener op een tienercamping die zo normaal mogelijk probeert te lopen waardoor het er juist gemaakt uitziet.
notoirefilmhater
Page had veruit de slechtste acteerprestaties. Vooral de volleerde "intelligente" zinnen die ze af en toe uitsprak sloegen echt nergens op (ze was immers een "simpele" studente die net om de hoek kwam kijken, en gaf DiCaprio om de haverklap intellectuele liefdesadviezen)
Uberhaupt bizar om een stagaire mee te nemen voor zo'n opdracht.
Beatboy
dus jou mening voegt eigenlijk niks toe aan moviemeter.
Nee hoor, mijn stem is gemiddeld 2,45*, dus zeg niet dat ik niet genuanceerd ben
6th
Maar dat heeft toch weinig met slecht acteren te maken? De regisseur bepaalt wat de acteurs zeggen.
The-Batman
Uberhaupt bizar om een stagaire mee te nemen voor zo'n opdracht.
Het was de beste architect van die school.Dus zo raar is dat niet.
Nou, dan heb jij blijkbaar weinig idee tussen het verschil van een scholier en iemand die al, pak 'm beet, een jaar of 8 werkervaring heeft. Heb zelf een bedrijf en zou toch echt die laatste meenemen.
DjFrankie
Vanwege het hoge gemiddelde had ik hoge verwachtigingen. Maar hoger dan een 3,5 ga ik niet.
Is inderdaad vooral in het begin een ingewikkeld verhaal, maar wel erg origineel.
Mij kon het geheel niet pakken, te ver doorgeschoten binnen in het dromenland. Wel ging de tijd snel voorbij.
W.M.J.M
Een rookie zit altijd in zo'n soort films. Simpelweg om het publiek te vertellen wat er gebeurt en wat wat is. Als je iemand met 8 jaar werkervaring zou meenemen, zou je hem of haar geen uitleg geven over inception/extraction, en zou je, als kijker van de film, hoe de droomwereld werkt.
Karl van H.
dus jou mening voegt eigenlijk niks toe aan moviemeter.
Want alleen als je alleen maar hoge punten geeft dan voegt je mening wat toe, natuurlijk
Alsof dat laatste zo interessant is, het is toch volslagen onzin. Een blauwe pil was voor mij afdoende geweest om het avontuur te laten beginnen.

Wereldberoemde sciencefictionfilm 'Inception' van Christopher Nolan is vanavond op televisie

Wereldberoemde scifi-thriller 'Inception' van Christopher Nolan binnenkort te streamen op HBO Max

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Vijf Oscar-winnende films die op Netflix te vinden zijn

The Shawshank Redemption