• 9.384.794 stemmen

Genre: Thriller / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe en Joseph Gordon-Levitt

IMDb beoordeling: 8,8 (2.785.965)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 22 juli 2010

Plot Inception

"Your mind is the scene of the crime."

Ramon K schreef:

@The-Batman: ik bedoel in het vliegtuig! Voor de inception, of NA de inception.

Simpel,Het hoeft helemaal niet zo te zijn dat fischer weet hoe saito eruit ziet.Hij weet alleen van z'n bedrijf en de medewerkers daarvan maar niet hoe Saito er zelf uitziet.

Ramon K

Dat kan ik gewoon echt niet geloven. Dat je niet weet hoe je grote zakenrivaal eruit ziet!

Ooh dat kan hoor.

gmx schreef:
jij vindt het normaal dat je geen reflex hebt als je busje van een brug flikkert

Als ik jou out of the blue een klap in je gezicht geef dan schrik je. Niet als we al een tijdje in de boxring klappen aan het uitdelen zijn.

je 3 dromen gelijktijdig in parallel kan hebben,

Als je daar al moeite mee hebt is de film niet voor jou. Inleving in een bizar concept is jou dus vreemd. Waarom ging je überhaupt naar deze film als je dat idee al niet trekt?

een droommachine met je pols interfaced ipv met je hersenpan,

Wellicht omdat de sedatie in een slagader moet? (niet het pilletje in het vliegtuig. Dat is logischer wijze enkel om hem 'out' te krijgen). De cocktail die bij de machine hoort moet blijkbaar door de bloedstroom. Enne.. email me even de blauwdruk van een echte droommachine dan.
Dit valt voor mij onder de noemer "Artistieke vrijheid".

er geen bewakingcamera's in hotels zijn

Die zullen er best zijn, maar Dominic is eigenwijs en denkt dat hij er toch voor opdraait. Overigens vind ik voor deze wel wat te zeggen, maar ik heb me er tijdens het kijken niet aan gestoord. Het moest een diep gravende Amerikaan zijn die deze op een forum heeft gezet.

Dom er niet aan denkt om nogmaals inception te plegen om zijn vrouw te redden.

Omdat de vorige keer zo vlekkeloos gegaan is? Wordt ook in de film gezegd dat het geen succes was.

01:09:48,292 --> 01:09:50,351
What, with Mal?
Because that worked so good?

Volgens anderen is het uitstekend gelukt omdat ze haar leven in limbo niet meer als realiteit zag. Dat dat idee als een virus is gaan doorwerken zodat ze ook 'real life' als droom zag is lullig. Misschien toch niet zo'n goed idee, dat inception-concept.

Jij vindt het logisch dat hij een tolletje eeuwig laat draaien en dan weer wegstopt in een kluis ipv dat ding onder haar neus wrijft,

Het is natuurlijk LOGISCH dat hij haar later de tol laat zien als hij de kluis opent. Haar totem, waarvan alleen zij de eigenschappen kent (voordat ze in limbo kwamen.)
Geconfronteerd worden met een al uren/dagen draaiende tol valt niet meer te ontkennen. Elke andere vorm kan ze negeren, omstoten, weglopen etc.

dat Dom in Limbo precies weet wanneer de sedation is uitgewerkt en het tijd is terug te gaan.

Ik heb hem niet op zijn horloge zien kijken. Hij vond het zelf ook 50+ jaar (limbo tijd) erg prettig. Hij zal na zoveel jaren geluk uiteindelijk bedacht hebben... zo, en nu is het goed zo.

En als die tijd daar is dat ie dan inception pleegt om zn vrouw zelfmoord te laten plegen ipv dat ie haar zelf neerschiet Etc etc etc

Zoals we in de film tot in den treuren zien heeft hij nogal moeite om op zijn vrouw te schieten... droom of niet. Dat valt dus perfect binnen de wijze waarop Cobb handelt en ik zou het dan ook juist een karakter-moord vinden als hij het daar dan wel opeens kon.
En die zelfmoord plegen ze samen, met beider goedkeuring. Da's wat anders en dat snap ik heel goed.

Kortom... dit zijn jouw zogenaamde plotholes. Ik vind dat daar een redelijk antwoord op te geven is.
We zijn het daar niet mee eens, maar aan deze post kunnen we vanaf nu refereren. Jij met je plotholes. Ik met mijn antwoorden.

Onthoud deze post... zet 'm in je favorieten. Samengevat is dit waar we al 100 pagina's over lullen geloof ik.

Ze kunnen ons in ieder geval niet verwijten dat we de discussie niet tot in den treure hebben gevoerd.

Ramon K

Voor mij pertinent niet The Batman. Zelfde zakenwereld, overlappende contacten, magazines etc.

Fischer Jr. Heeft (nog) niets met Saito te maken. Dat is zijn vader.

En dan? Hij gaat 'm toch opvolgen in dat wereldje?

Fischer Jr. Heeft (nog) niets met Saito te maken. Dat is zijn vader.

Kijk dat bedoel ik,alles gaat via via.

avatar van gmx

gmx

Stephan schreef:

En werkelijk op AL je antwoorden heb ik een tegenantwoord gegeven waarin ik uitzet dat je antwoorden belachelijk zijn. Ik kan alles weer gaan citeren maar dat voegt gewoon NIKS toe, ik ga dat ook niet meer doen. Tabee.

Ramon K schreef:

En dan? Hij gaat 'm toch opvolgen in dat wereldje?

Dat klopt. En als Fischer Jr. Saito ziet denkt hij.. hé.. ik heb laatst over hem gedroomd. Zal hem wel eens ergens eerder gezien hebben. En dan?

Fischer Jr. weet toch niet dat zijn droom gemanipuleerd is? Hij zit daar toch niet dagelijks mee te werken? Voor Fischer Jr. is het gewoon een bizarre droom waarin hij geen zakelijke geheimen heeft prijsgegeven. Hij kent het concept EXtraction dan wel, maar niet INception.

Overigens... als het Inception gewerkt heeft, dan geeft Fischer Jr. zijn advocaten de opdracht de zaak te ontmantelen en heeft niets meer met Saito te maken. Als hij hem later nog eens ziet, en tot de conclusie komt dat hij gepiepeld is, dan is het te laat.

Ramon K

En daarvoor dan? Hey, mijn toekomstige zakenconcurrent komt 1e klas binnen?

Het hangt weer aan een zijden draadje toch? Wij als kijker moeten de onwaarschijnlijkheid weer dichtredeneren. En verdommes vaak tijdens het kijken! Waarom moet Saito uberhaupt mee op inception-avontuur? Waarom dat risico nemen?

The-Batman

Alleen Fischer Senior weet hoe Saito eruitziet,maarja die vader is overleden.Dus Fischer Jr weet nog niet hoe Saito eruit ziet.Die zou er te laat achter komen dan toch?.Logisch allemaal.

Stephan

Op het moment dat Fisher in het vliegtuig zit, kent hij Saito niet omdat hij nooit met hem te maken heeft gehad. Dat is zijn vader geweet. Fischer Jr. komt pas net kijken.

Maar dan dit:

Waarom is Saito op het juiste moment in Mombassa? Waarom zegt Caine tegen Cobb: "Come back to reality?" Waarom heet Ariadne Ariadne? Waarom krijgt Cobb niet de kans om na het eerste sedatie-experiment met Yusef zijn totem te checken? Allemaal aanwijzingen waaruit je zou kunnen concluderen dat ALLES een droom is en dan zijn al die onvolkomenheden in één klap niet meer relevant.

Dit gegeven hebben we bij al die "plotholes" vergeten. Het zal voor veel mensen een "ja... zo kan ik het ook" gevoel geven, maar dat is waar deze hele film natuurlijk om draait. Vandaar ook het eindshot.

Maar dan dit:

The-Batman schreef:

Helemaal niet logisch in deze moderne wereld. Alsof Wesley Sneijder tijdens de bespreking in de rust de aanwezigheid van de trainer van AC Milan niet kan bespeuren. Dat gaat er bij mij niet in.

Ramon K

Dus Stephan: het is een droom dus ALLES kan! Dat is nou precies waar gmx de hele tijd op doelt. Het zijn gewoon plotholes!

Ramon K schreef:

Nope.. dat is juist waarom het script aan alle kanten dichtgetimmerd is. Omdat beide opties kunnen.

Ramon K schreef:

Sneijder speelt al jaren voetbal. Fischer Jr. heeft niets met het bedrijf van Pa te maken, behalve dan dat hij het gaat erven.

The-Batman

And so it goes on and on and on and on and on and on and on and on and on and on and on

Stephan

De film is één grote INCEPTION. It's like a virus that keeps growing.

Je kunt in ieder geval niet zeggen dat de film je koud laat. Dat kan ook niet elke film claimen. In die zin is het al een geslaagd project.

Ramon K

Echt Stephan : dat kun je gewoon niet menen! Jullie laten je echt bedotten door Nolan: ziet ie dat zijn filmscript aan alle kanten rammelt, verwijst ff naar een droom, opgelost!

Dat is niet dichttimmeren, maar eerder een geforceerde noodgreep!

The-Batman

Precies de film 'Inception' is een Inception.

Stephan schreef:

Tuurlijk heeft Fischer daar mee te maken! Hij komt toch niet vanuit de tuinkas papa aflossen! Die weet echt wel wat er speelt.

The-Batman

De film doet iniedergeval waarvoor die eigenlijk gemaakt is....

The-Batman schreef:

De film doet iniedergeval waarvoor die eigenlijk gemaakt is....

Ramon K schreef:

Dat is niet dichttimmeren, maar eerder een geforceerde noodgreep!

Ik durf te beweren dat Nolan wist hoe hij wilde eindigen voordat hij scène 1 uitschreef.
Jij ziet het als een vangnet, ik zie het als een mindfuck... iets wat we van Nolan gewend zijn, dus daar zouden we ons niet door genaaid moeten voelen.

Persoonlijk blijf ik bij de keuze dat het géén droom is... maar dat ben ik

En... uiteindelijk is het allemaal maar een film hè. Het is niet echt hoor

Ramon K

Tuurlijk is het niet echt! Maar plotholes relateer ik wel immer aan de toon en eigen logica van een film. Ik vind Nolan trouwens ook geen mindfucker of groot regisseur.

Ramon K

Sterker nog: ik vind Following zijn beste film!

avatar van Montorsi

Montorsi