• 9.378.933 stemmen

Genre: Thriller / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe en Joseph Gordon-Levitt

IMDb beoordeling: 8,8 (2.782.715)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 22 juli 2010

Plot Inception

"Your mind is the scene of the crime."

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is een meesterdief, gespecialiseerd in het “stelen” van waardevolle geheimen in de droomstaat van een mens, wanneer de geest het kwetsbaarst is. Cobb is hierdoor een gewilde speler in de verraderlijke nieuwe wereld van bedrijfsspionage, maar dit heeft hem tegelijkertijd ook tot een internationale vluchteling gemaakt, wat hem alles kan kosten wat hij ooit lief had. Nu krijgen Cobb en zijn team van specialisten een nieuwe taak aangeboden. Een 'laatste' taak die ervoor kan zorgen dat Cobb zijn oude leven weer terugkrijgt. Deze taak is niet het stelen van een idee, maar het plaatsen van een idee. Als ze slagen, dan kan het de perfecte misdaad zijn. Maar er is ook een levensgevaarlijke vijand, iemand die altijd Cobb's volgende zet lijkt te voorspellen...

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Tharoy schreef:

Overigens doet een film wat mij betreft al veel fout als veel mensen 'm niet snappen, en dan niet op een manier dat je je eigen verbeelding op los kan laten...

Hoe kom je daar bij? Dit schijnt namelijk juist wél zo te zijn. Zag toevallig net een stuk voorbij komen waar iemand zijn interpretatie van het verhaal kwijt wou, met dit als kop boven het stukje; 'In order to perform inception you need imagination...'

avatar van MrHorror

MrHorror

ik snap trouwens niet hoe het komt dat hier al is gestemd op de film! het komt pas de 22e uit! tenzij iemand heeft gepindakaasd...

avatar van revengeyo

revengeyo

dit is volgens mij de beste film die ik tot nu toe ga zien, als ik de recensies mag geloven.

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

4 stemmen. Op i'net staat nog niet veel volgens mij.

88Fabian

De laatste trailer voordat de film uitkomt

Trailer 4-Inception

avatar van Actionfreak

Actionfreak

avatar van Mr Marchoso

Mr Marchoso

Een nieuwe Nolan. Wohoooo

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Dit schijnt de beste film aller tijden te zijn!

Bron.

88Fabian

Willen degene die gestemd hebben ook even verklaren waar ze de film gezien hebben,want online kan je het nog niet vinden..

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

rokkenjager schreef:

Dit schijnt de beste film aller tijden te zijn!

Bron.

Erg vage bron

avatar van Mlis

Mlis

88Fabian schreef:

Ja, inderdaad! Bovendien als je de film dan toch gezien hebt, zeg dan alsjeblieft iets over de film wat opviel...

We want news

avatar van Brammm84

Brammm84

Denk aan de beste film ooit gemaakt.................... Stel je nu een film voor die 2,6 keer zo goed is..... DAT is Inception!

Dat is wat ik gehoord heb in ieder geval.

Brammm84 schreef:

Dat is wat ik gehoord heb in ieder geval.

Ja dat soort dingen hoor ik ook steeds,hopen maar dat het zo is.

avatar van Materny

Materny

SaNDuTjE schreef:

De score op IMDb is al gezakt naar 9.3 en zal waarschijnlijk na 22 juli nog verder zaken, mede doordat deze film inderdaad niet door iedereen op z'n waarde geschat zal worden.

Vooral diegene die hem niet snappen of te vaag vinden geven vaak een (te) laag cijfer.

En terecht denk je niet?

avatar van Phoenix

Phoenix

Nou dankzij die review zullen mijn verwachtingen dus mooi NIET worden overtroffen, maar ach... .

Wat gaat dit gaaf worden zeg. Een (natte) droom, zogezegd .

Reinbo schreef:

Zou fijn zijn als Nolan eindelijk iets maakt dat echt goed is.

Sorry dat ik het zeg,maar ik weet echt niet waar je het over hebt.

Of je begrijpt zijn films niet of je haat Nolans werk standaard omdat

ie is wat anders maakt dan de rest van dat hollywood zooitje.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Of hij vindt de films gewoon niks, alsof dat zo raar is..

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Materny schreef:

En terecht denk je niet?

Een film niet snappen kan 2 oorzaken hebben, of deze is te complex en verwarrend dat je je achteraf afvraagt waar je nu eigenlijk naar gekeken hebt, of de kijker snapt het verhaal niet door gebrek aan kennis / fantasy / logica / etc...

In het laatste geval vind ik het niet terecht om een film dan lager te waarderen.

avatar van Montorsi

Montorsi

88Fabian schreef:

Sorry dat ik het zeg,maar ik weet echt niet waar je het over hebt.

Of je begrijpt zijn films niet of je haat Nolans werk standaard omdat

ie is wat anders maakt dan de rest van dat hollywood zooitje.

Nolan maakt anders behoorlijk simpele Hollywood blockbusters die door regie en sfeer wel boven de middelmaat uitkomen, maar om nou te zeggen dat zijn film zo 'anders' zijn?

Ik ben het wel met Reinbo eens dat zijn eerste echt goede film nog moet komen, ze zijn altijd wel aardig en vermakelijk, maar niets meer dan dat.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Momento wellicht uitgezonderd...

Btw in z'n algemeenheid: nu al kreten als 'beste film aller tijden' vind ik een beetje eng..

avatar van Montorsi

Montorsi

Memento vind ik ook zijn beste, maar ook niet écht briljant. maar dat is dan nog wel zijn meest unieke film ja.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

88Fabian schreef:

Jaa dat vind ik ook. De gebruikers die gestemd hebben mag dat ook wel verwacht worden. Recenties graag !!!

Q Jones

Ik vind het ook gevaarlijk om te zeggen dat het de beste film ooit is, nu zijn mijn verwachtingen zo hoog dat de film alleen maar tegen kan vallen denk ik. Meestal voorspellen hoge verwachtingen niet veel goeds.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Wanneer een film snel een hoge score op IMDb heeft wordt gelijk al gesuggereerd dat het 'de beste film ooit' wordt. Maar met zo'n hype rondom een film zegt die score vooralsnog ook niks.

Daarnaast bestaat er sowieso geen beste film ooit.

Q Jones

Klpt dat is voor iedereen persoonlijk, ik zeg alleen dat mijn verwachtingen enorm hoog zijn, en dat er dan een grote kans is dat de film tegenvalt, al hoop ik van niet natuurlijk

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Bij Paranormal Activity stond ook heel lang 9,x op Imdb maar dat kwam vooral door de exclusiviteit van voorpremieres en enorme hype

Onbewust ga jenu inderdaad rekening houden met een Meesterwerk met torenhoge verwachtingen.

avatar van dulcinea

dulcinea

Ik ben héél erg benieuwd, intrigerende trailer, één van m'n favoriete regisseurs en zo'n topcast. Kan dat wel misgaan?

Ik verwacht mij alvast aan een ingewikkelde maar hopelijk wel boeiende film. Voor mij toteel geen hype zoals The Dark Knight dat wel was hoor deze, maar de lovende kritieken doen mij er nu toch wel heel hard naar uitkijken. We'll see!

avatar van synec

synec

Hier op kan ik echt niet wachten! Het plot, de cast, de muziek... Nolan heeft al eerder bewezen dat hij een van de meest interessante filmmakers van vandaag is. Deze spreekt me ontzettend aan! Vooral dat 'droom' aspect.

Ik lees ook hier en daar dat sommige critici hem een lage score geven omdat ze hem niet snappen of té complex... dit maakt me alleen maar meer benieuwd En zoals we weten heeft de geschiedenis wel eerder kennis gemaakt met zulke films die nu als meesterwerken worden beschouwd.

Op awardsdaily staan zeer interessante artikelen over deze film en dat hij het potentieel heeft om de status van films als Vertigo, Blade Runner, Psycho, 2001... te krijgen. Een beetje mis grijpen bij de release maar over tijd zal het publiek zien hoe vernieuwend en goed de film werkelijk is. Zoiets kan je natuurlijk nu nog niet zeggen maar eerlijk gezegd voel ik die vibe hier wel.

Sommige zeggen meesterwerk, terwijl anderen eerder teleurgesteld waren. Heerlijk!

Ben echt benieuwd waar ik bij zal horen. Mijn verwachtingen zijn momenteel ook torenhoog, ik hoop dus echt niet dat hij zal teleurstellen.