• 9.379.002 stemmen

Genre: Thriller / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe en Joseph Gordon-Levitt

IMDb beoordeling: 8,8 (2.782.715)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 22 juli 2010

Plot Inception

"Your mind is the scene of the crime."

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Begrijp niet helemaal waarom deze film zo enorm populair is. Ben best een liefhebber van het werk van Christopher Nolan maar ben met Inception voor het eerst echt teleurgesteld in één van zijn films. Het probleem van de film is dat het feitelijks niets anders is dan een technisch knap in elkaar gezet verhaal. Aan de hele film is niets filmisch, niets sfeervols of ook maar vermakelijks. Wanneer je constant tussen vier verschillende dimensies knipt is het echt moeilijk om op te gaan in het verhaal en de actie. Sterker zelfs, de bijzondere beelden deden me helemaal niets en ik vond het zelfs slaapverwekkend. Ik moet bekennen dat het verhaal heel vernuftigt is, vooral de manier waarop DiCaprio's personage wordt uitgepluist is zeer uniek. Anderzijds deed dat me weer helemaal niets vanwege de totale lak aan band. Nolan is een goed regisseur maar met Inception weet hij wat mij betreft toch echt niet goed zijn aandacht te verdelen.

Reinbo schreef:

Ik heb liever dat een film mij emotioneel weet te raken dan dat ik er over na moet denken. Daarbij werd alles haarfijn voorgekauwd, zodat dat denken ook niet meer nodig bleek.

Voorgekauwd? Denk dat de meeste mensen alsnog met een vol hoofd de bioscoop uitliepen hoor.. Geen film waarbij je denkt: ''Oh ja, het zal wel'', en die je vervolgens snel vergeet..

avatar van Reinbo

O, dat laatste omschrijft juist perfect mijn ervaring.

Elineloves

En toch blijf je hier maar doorlullen en je gelijk proberen te halen, ondanks dat je hem vrijwel alweer 'vergeten' bent.

avatar van Reinbo

Ach, dat ik de film vrijwel 'vergeten' ben wil niet zeggen dat ik niet meer weet wat ik ervan vond. En als je hier iets schrijft wordt je vrij snel in een discussie getrokken, als je er een andere mening op na houdt. En ik vind het nu eenmaal leuk om over films te discussieren. En dat ik het weinig indrukwekkend vond schreef ik al in mijn eerste review.

avatar van JohnLennon

JohnLennon

Reinbo serieus wanneer heb je deze film gezien want dan weet ik hoever ik terug moet gaan in de reacties om dat negatieve geneuzel van jou niet te hoeven lezen. Je hebt je punt na 12 miljoen reacties wel een keer gemaakt! Wat wil je nou bereiken kerel? Steek die tijd liever in het kijken van andere films of kijk Inception nog een keer zodat je het wel snapt en waardeert.

Een goeiedag.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

tja ik ken hem hier op MM niet anders als een doordrammer, zowel bij films die hij goed dan niet slecht vind. Je kunt maar ergens je vrij tijd insteken he? want die heeft ie blijkbaar nogal wat.

mcdaktari schreef:

1 ding begrijp ik niet goed van je @planet_of_death , als je het niks vind deze film dan besteed je er verder toch geen aandacht aan, dat je een keer je mening geeft ok maar verder laat het je dan toch koud, of zie ik dat verkeerd?

Dus ik mag niet meediscusseren bij een film die ik niet goed vind?

JohnLennon schreef:

Een goeiedag.

Tja, als jullie dit soort berichtjes plaatsen vraag je me toch om een reactie? Dat anderen dat weer als negatief of vervelen geneuzel beschouwen kan ik weinig aan doen. Helaas moet ik je meedelen dat ik de film op zijn premieredag gezien heb, dus mijn berichtjes gaan vrij ver terug. Maar klik anders gewoon op de tab meningen, daar sta ik maar een keer tussen, kan je verder vooral genieten van positieve verhalen.

En met andere films kijken gaat het prima, maar bedankt voor de tip.

mcdaktari schreef:

Nooit van multitasking gehoord?

Drs. DAJA schreef:

Oef, ik dacht dat ik alleen op de wereld was. Dat lucht op, zeg!

Reinbo schreef:

Nooit van multitasking gehoord?

Multitasking? Zit je soms ook op IMDb?

planet_of_death schreef:

Dus ik mag niet meediscusseren bij een film die ik niet goed vind?

Er zijn grenzen. Wat is het nut van 20.000 keer hetzelfde benadrukken?

AC1 schreef:

Multitasking? Zit je soms ook op IMDb?

Misschien bedoelt ie dat ie switcht tussen Inception en the Expendables.

Vergeet Machete niet.

Elineloves schreef:

Er zijn grenzen. Wat is het nut van 20.000 keer hetzelfde benadrukken?

Oke, dan stop ik daar nu mee.

Elineloves

Had het niet over jou, jij valt me (nog) niet zo op.

avatar van Reinbo

Maar je quote/reageerd zijn bericht... Over wie heb je het dan?

Over jou natuurlijk.

Elineloves

O.a. over Ome Reinbo ja. Maar dat wist ie al wel.

avatar van Reinbo

IK? Ik zit hier nog lang niet aan de 20.000 berichten.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Reinbo schreef:

Je zegt nu gellukig wat voor soort kijker je bent.

avatar van Reinbo

Ja, ik ga inderdaad naar de bios om vermaakt te worden, een gevoel van spanning, angst, vreugde en enthousiasme te beleven. In plaats van dat ik met pen en papier moet gaan zitten bijhouden in wel level we zitten of plottwist 23 te analyseren. Die emotieloze puzzeltochtjes van Nolan zijn dan ook niet mijn ding.

planet_of_death

Het was meer een algemene opmerking van Eline denk ik.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Reinbo schreef:

Ik denk niet dat je door hebt wat ik precies wil zeggen,maar die puzzel mag je zelf uitvogelen

avatar van Reinbo

Was ik al bang voor, vandaar mijn verder uitleg, Maar vertel beste fabian88, wat wou je kwijt?

Elineloves schreef:

O.a. over Ome Reinbo ja. Maar dat wist ie al wel.

Ach, het is toch wel bewijs dat Reinbo niet altijd de kant kiest van de blockbuster.

avatar van Dridge

Dridge

Wat een oeverloos gezeik hierboven.

Dit is gewoon een prima 'Hollywood blockbuster' en als dergelijke commerciele megabudgetfilms niet je ding zijn moet je er ook niet naar gaan kijken en daarna eindeloos gaan liggen doorzagen ,want meer is het niet.

Geef je rating en je toelichting en opfucken.

avatar van Reinbo

Ja, laten we een slotje op deze topic doen.

Voor een toelichting kijk je toch gewoon bij Inception (2010)

Laat ons hier lekker zeiken en discussiëren. Verder hou ik best van dergelijke commerciële megabudgetfilms, alleen deze toevallig even niet. Kan er ook niets aan doen.....

(Sorry, maar ik kan het niet nalaten te reageren als ik weer wordt aangesproken en van alles wel of niet moet doen van anderen.)

avatar van Stephan

Stephan

Ach... je hebt een reputatie of niet hè.

Elineloves

De vraag was alleen wáárom je het er telkens metersdik bovenop wil leggen, hoe slecht je hem wel niet vindt. Het is toch na een paar discussies ook wel duidelijk?

Dat was het punt eerder waar meerdere mensen nu over vallen, geloof ik.