Genre: Thriller / Sciencefiction
Gesproken taal: Engels, Japans en Frans
Releasedatum: 22 juli 2010
Bekijk via Prime Video
Plot Inception
"Your mind is the scene of the crime."
Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is een meesterdief, gespecialiseerd in het “stelen” van waardevolle geheimen in de droomstaat van een mens, wanneer de geest het kwetsbaarst is. Cobb is hierdoor een gewilde speler in de verraderlijke nieuwe wereld van bedrijfsspionage, maar dit heeft hem tegelijkertijd ook tot een internationale vluchteling gemaakt, wat hem alles kan kosten wat hij ooit lief had. Nu krijgen Cobb en zijn team van specialisten een nieuwe taak aangeboden. Een 'laatste' taak die ervoor kan zorgen dat Cobb zijn oude leven weer terugkrijgt. Deze taak is niet het stelen van een idee, maar het plaatsen van een idee. Als ze slagen, dan kan het de perfecte misdaad zijn. Maar er is ook een levensgevaarlijke vijand, iemand die altijd Cobb's volgende zet lijkt te voorspellen...
- Spoilertopic
- Inception: The Shooting Script (BoekMeter)
- Inception (MusicMeter)
Peter Browning
Mal Cobb
Maurice Fischer
88Fabian
Wat is er dan nog meer? De massa is toch gewoon een hele grote groep, de dikke meerderheid.
Wat heeft die opmerking met mijzelf van doen?
Alles.
chevy93
Reinbo is Teminste kritisch.
Gaan we nog 100 pagina's dezelfde argumenten aanvoeren?
Beetje op de automatische piloot en een herhaling van zijn rol in Shutter Island.
Waarom?.
Hij zegt toch dat de massa er van smult. Niet: de massa smult ervan en ik ben heel bijzonder omdat ik er niet van smul en ik me dus distantieer van de massa. Want dat is wat je bedoelt met: je voelt je wel heel erg bijzonder.
Ik ben ook erg bijzonder.
Maar hoe Fabian dat uit mijn opmerking haalt is mij een raadsel.
planet_of_death
Chevy, ik bedoel dat de minpunten gewoon genegeerd worden. Dat vind ik niet zo netjes.
Nomak
Bij andere films worden de minpunten ook gewoon genegeerd door de kritische Reinbo. Daar kan het wel, vind je dat dan wel netjes?
MoFeDu
Het cijfer dat je aan een film geeft is dan ook geen optelsom van min en pluspunten, althans bij mij niet. Het hangt meerendeels af van het gevoel dat een film mij geeft, raak ik de hele film in trance, dan is dat iets bijzonders, ook als hij wat minpunten heeft.
planet_of_death
Ik had het over de mensen in het algemeen.
lykathea
Prima, vroeg me alleen af of jullie de minpunten wel kunnen zien of maar gewoon blind de film de lucht in prijzen. (en dus de minpunten niet willen zien).
Jouw minpunten zijn subjectief hé, ik hoop dat je dat door hebt. Feitelijk gezien zijn er min noch pluspunten, die creëren wijzelf.
Nee hoor die negeer ik nergens, alleen bij sommige films overheerst een algeheel positief gevoel, vaak in analyse terug te voeren op pluspunten. Bij deze overheerste een negatief gevoel en kan ik op het concept na geen pluspunt verzinnen. Dus dan blijft de focus op de minpunten over.
Dat mensen hier het acteerwerk roemen is absurd. Gewoon auto pilot performences van de gehele cast en kleurloze personages bevolken dit verhaal. Maar bljkbaar denkt het gros. "Oh, DiCaprio, dat is het vast heel goed".
lykathea
Als jij onder de massa iedereen schaart die de film goed vind, a la. Maar bij die massa hoort dan ook écht iedereen, niet alleen het mainstream publiek, maar ook recensenten, filmcritici, kortom iedereen.
Dan begrijpen we elkaar.
planet_of_death
Dan is mijn vraag: wat vind jij minpunten aan deze film?
Zeker niet iedereen smult ervan, maar wel de grote meerderheid (waaronder ook recensenten (die vaak voor een mainstream publiek schrijven en wat mij betreft ook niet anders gewogen hoeven te worden dan jan met de pet.) ). Dat noem ik de massa. De films die in de top 250 staan zijn films die goed liggen bij de massa, anders kom je simpelweg niet hoop op zo'n lijst. Was niets meer dan een feitelijk statement....
88Fabian
Ik ben ook erg bijzonder.
Maar hoe Fabian dat uit mijn opmerking haalt is mij een raadsel.
Wat simpelweg opvalt is dat je bij de meeste populaire films,een tegenreactie wilt geven,vind ik wel lollig,daarmee wil je je gewoon bijzonder mee voordoen.
Fortune
Vind de top 250 hier op moviemeter wel een goede mix tussen commercieel popcorn vermaak en meer de diepgaande films die technisch ook heel goed in orde zijn.
Stalker, the return, 2001, rear window, clockwork orange, La heine enzovoorts wat echt geen typische massa films zijn in ieder geval niet voor huidige tijd waarin we leven.
Daarnaast staat Saw, Blood diamond, Forrest gump en the green mile ook op ongekende hoogtes voor bepaalde redenen, maar niet perse omdat de massa grotendeels bananen zijn die elke film zomaar slikken.
Vooral die laatste drie zijn mainstream bananen bij uitstek. Verder is de massa een groep die uit wissellende samenstelling bestaat. Soms maak ik daar deel vanuit, soms niet.
Wat een onzin. Enkel omdat ik deze film en het werk van Darabont niet goed vind? Verder ben ik positief over Machete, Expendables, Avatar, Titanic en vele andere populaire films.... Maar als jij me bijzonder wilt vinden dan mag dat.
88Fabian
Nee je leest niet goed jonge,ik zeg "je vind jezelf bijzonder" dus ik vind dat niet.fijne dag.
:? Wie kan er nu niet lezen...
Wat simpelweg opvalt is dat je bij de meeste populaire films,een tegenreactie wilt geven, daarmee wil je je gewoon bijzonder mee voordoen.
Je stelt toch echt dat ik bij populaire films een tegen reactie geef om 'mijzelf bijzonder voor te doen'.... Dat is iets anders en onwaar. Ik schrijf gewoon bij elke film wat ik vind.
Verder reageer je wel erg veel op wat ik schrijf. Misschien toch latent fan?
chevy93
Ik schrijf gewoon bij elke film wat ik vind.

Ach, als het hebben van een uitgesproken mening dat manifesteert, so be it....
Haha, dat nou juist jij dit zegt...

MoFeDu
Inderdaad Fabian, als ik bij jouw profiel op stemmen op 0.5 klik, zie ik toch behoorlijk wat populaire films, meer dan bij Reinbo in ieder geval.
MartiN_
Het feit dat ik met m'n vader naar de bios ging (en hij houd meer van pulperige science fiction) kan ook meespelen. Hij zat geeuwend op zijn stoel in te kakken.
Zucht, jammer dit weer zeg. Dit heeft meer te maken met het intelligentieniveau van de kijker als je het mij vraagt, dit soort films zijn blijkbaar net even te lastig. Volgende keer gewoon weer met je vader naar ''Sinterklaas en het geheim van het Grote Boek''.
planet_of_death
Grapjas. Dit soort films te intelligent? Nee, dit WIL intelligent overkomen. Weet je wat echt een intelligente film is? Donnie Darko. Die is trouwens ook nog eens niet saai! het kan! Als we geforceerd moeilijk gaan doen dan is het het niet waard.
mcdaktari
1 ding begrijp ik niet goed van je @planet_of_death , als je het niks vind deze film dan besteed je er verder toch geen aandacht aan, dat je een keer je mening geeft ok maar verder laat het je dan toch koud, of zie ik dat verkeerd?
MartiN_
Iemand als Nolan weet echt wel een film met een beetje niveau op het doek te toveren, sterker nog 10 jaar terug werd hij bekend met de film Memento, een film die op denkniveau goed weet te scoren. Inception is hierop geen uitzondering, technisch gezien misschien niet helemaal waterdicht, maar het verhaal is alles behalve standaard en doet een groter beroep op je hersenen dan een gemiddelde film binnen dit genre. Inception is een psychologische, moderne en vooral originele thriller met een pakkende soundtrack (Hans Zimmer).
Ik heb liever dat een film mij emotioneel weet te raken dan dat ik er over na moet denken. Daarbij werd alles haarfijn voorgekauwd, zodat dat denken ook niet meer nodig bleek.

Wereldberoemde sciencefictionfilm 'Inception' van Christopher Nolan is vanavond op televisie

Wereldberoemde scifi-thriller 'Inception' van Christopher Nolan binnenkort te streamen op HBO Max

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Vijf Oscar-winnende films die op Netflix te vinden zijn

The Shawshank Redemption