• 9.378.203 stemmen

Genre: Thriller / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe en Joseph Gordon-Levitt

IMDb beoordeling: 8,8 (2.782.038)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 22 juli 2010

Plot Inception

"Your mind is the scene of the crime."

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is een meesterdief, gespecialiseerd in het “stelen” van waardevolle geheimen in de droomstaat van een mens, wanneer de geest het kwetsbaarst is. Cobb is hierdoor een gewilde speler in de verraderlijke nieuwe wereld van bedrijfsspionage, maar dit heeft hem tegelijkertijd ook tot een internationale vluchteling gemaakt, wat hem alles kan kosten wat hij ooit lief had. Nu krijgen Cobb en zijn team van specialisten een nieuwe taak aangeboden. Een 'laatste' taak die ervoor kan zorgen dat Cobb zijn oude leven weer terugkrijgt. Deze taak is niet het stelen van een idee, maar het plaatsen van een idee. Als ze slagen, dan kan het de perfecte misdaad zijn. Maar er is ook een levensgevaarlijke vijand, iemand die altijd Cobb's volgende zet lijkt te voorspellen...

AC1

Het is de Lady Gaga van de film.

Naomi Watts

Inception gaat veel gerenommeerde awards winnen dus.

avatar van canciser

canciser

Leuk dat de massa's er van smullen. Maar een 0,5 geven voor deze film is gewoon tegenkracht geven aan het hoge cijfer. Het is een goed uitgewerkte Science-Fiction film. Natuurlijk op veel fronten erg cliché en verschrikkelijk Hollywood. Het verhaal zelf vond ik erg leuk om te volgens, en de uitwerking is briljant te noemen. Hoe je dus aan een 0,5 komt is mij erg onduidelijk. We kijken hier niet naar Paris Hilton filmpje waar een hondje 3 keer dezelfde grap uithaalt. Het acteerwerk was goed, en de film verveelde mij niet. 3,5*

MoFeDu

Ik krijg ook langzamerhand het idee dat sommige users het idee hebben dat zodra ´de´massa van een film smult, hij al bij voorbaat slecht is. Dat is toch wel een beetje het idee van film of niet? Entertainen.

Naomi Watts

Bemoei je lekker met jouw criteria, en ga niet lopen verkondigen wat de hidde nagenda is van de laagstemmers. Alsof je dit geen 0,5* kan geven. Met Paris Hilton ipv Ellen Page was al een vooruitgang geweest.

MoFeDu

Nou ik vind eigenlijk dat je deze film inderdaad geen halve ster kan geven, tuurlijk het kan niks voor je zijn. Het verhaal spreekt je niet aan ofzo, maar dan nog kan je toch niet ontkennen dat je echt naar een professioneel gemaakte film zit te kijken. Gemaakt door een regisseur die het verhaal goed weet uit te leggen. Oké het verhaal is niet heel diepgaand maar dat betekend toch niet meteen dat het afgezaagd is? Bij films die een 0.5 ster verdienen denk ik aan films waarbij het aan alle kanten rommelt, en je gewoon het idee hebt naar iets te kijken dat snel in elkaar geflanst is zonder ook maar enige inleving.

canciser schreef:

Wil je zeggen dat ik Inception stiekem helemaal niet slecht vind maar dat het hoge cijfer me niet aanstaat?

MoFeDu schreef:

Dat een film 'professioneel' gemaakt is wil nog niet zeggen dat je dit geen 0,5* kan vinden. Jouw criteria heeft natuurlijk weinig met die va neen ander te maken.

Gemaakt door een regisseur die het verhaal goed weet uit te leggen.

Die uitleg is ook een groot minpunt in mijn optiek.

Dat wil een 0,5* toch niet alleen zeggen. Er is meer aan film dan storyline alleen, verhaallijn is maar een miniscuul detail.

Doet het hier ook ook een beetje. Al geef ik ook niet alleen 0,5* aan misbaksels als Volle maan. Misplaatste pretenties die ook niet uit de verf komen solliciteren bij mij ook naar een hele lage beoordeling. Niets mis mee als je ambitieuze projecten kritisch beoordeeld.

In mijn optiek kan elke film een 0,5* krijgen/verdienen.

MoFeDu schreef:

Gemaakt door een regisseur die het verhaal goed weet uit te leggen.

Ik weet niet of je dit zo bedoeld hebt maar ik hou sowieso al niet van regisseurs die het verhaal uitleggen. Als je wil zeggen dat Nolan het verhaal goed kan vertellen dan zijn onze meningen onverenigbaar. Tijdens de film kreeg ik het gevoel dat Nolan geen begenadigd verteller is maar een bedenker van trucs en die toevallig ook een filmcamera heeft. De reden voor mijn '0.5' is dat Inception alles doet wat ik niet wil dat film doet: Het raffelt een verhaaltje af. 'Afraffelen' is de nieuwe trend. En het werkt!

planet_of_death

Laat AC lekker zijn gang gaan. Ik ben het helemaal met hem eens: dit is een gedrocht.

avatar van lykathea

lykathea

Heeeeeel lang...... de massa smult ervan.

Verre van alleen de massa hoor.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Heeeeeel lang...... de massa smult ervan.

Je vind jezelf wel erg uitzonderlijk he?.

planet_of_death

Reinbo is Teminste kritisch. En dat zouden jullie ook moeten zijn. Smaken kunnen best verschillen, maar deze film heeft zichtbaar te veel minpunten.

avatar van lykathea

lykathea

planet_of_death schreef:

Wijsheid in pacht, he?

Gewoon minachting voor degene die dit wél een goede film vinden, en tevens zeer zeker kritisch (kunnen) zijn, maar inception en de term "lovend" matchen volgens mij niet zo goed in jouw gedachtegang.

Maar laat andere dat tenminste wel kunnen doen. Oké.

lykathea schreef:

Verre van alleen de massa hoor.

Wat is er dan nog meer? De massa is toch gewoon een hele grote groep, de dikke meerderheid.

88Fabian schreef:

Je vind jezelf wel erg uitzonderlijk he?.

Wat heeft die opmerking met mijzelf van doen? Het is gewoon een feitelijke opmerking....

lykathea schreef:

Wijsheid in pacht, he?

Maar laat andere dat tenminste wel kunnen doen. Oké.

Prima, vroeg me alleen af of jullie de minpunten wel kunnen zien of maar gewoon blind de film de lucht in prijzen. (en dus de minpunten niet willen zien).

MoFeDu

En ik vroeg me af of jullie de pluspunten kunnen zien of alleen verblind zijn door het afkraken van deze film.

planet_of_death

Het acteerwerk is zeer aardig. Klaar.

MoFeDu

De film is misschien minder intelligent dan hij zich voordoet, minpunt.

Maar dat mag in mijn optiek niet opwegen tegen het feit dat inception gewoon een erg fijne bioscoopervaring is, lekker geacteerd wordt door Dicaprio en over een goed vermaakt.

planet_of_death

Dat is natuurlijk prima. Het feit dat ik met m'n vader naar de bios ging (en hij houd meer van pulperige science fiction) kan ook meespelen. Hij zat geeuwend op zijn stoel in te kakken.

MoFeDu

Ik was ook met m´n pa. Die vond hem ook wat minder goed dan ik, wel een leuke discussie in de auto daardoor (vervelend trouwens voor het bioscoop personeel dat je pa in de stoelen zat te kakken )

avatar van Elineloves

Elineloves

planet_of_death schreef:

Dat zou voor juist een extra stimulans moeten zijn om je niet te laten beïnvloeden.

MoFeDu schreef:

De film is misschien minder intelligent dan hij zich voordoet, minpunt.

Ik ben het niet echt eens met het spel van DiCaprio, vond er geen bal aan. Beetje op de automatische piloot en een herhaling van zijn rol in Shutter Island. Had bij Machete een discussie dat DeNiro de laatste 10 jaar steeds weer hetzelfde trucje doet, maar DiCaprio is daar toch nog veel te jong voor. Nee, de laatste paar films vind ik 'm echt zwak. En laten we eerlijk zijn, de film bevat toch geen enkel personage waar je achteraf van zegt "Dat was een interessante of bijzondere verschijning."

Verder heb ik me grote stukken zitten vervelen en was de actie (op de zweefscnes na) weinig bijzonders. Dan kan ik toch geen voldoende gaan geven omdat de opzet origineel was....

Elineloves schreef:

Dat zou kunnen, maar ik voor er zelf ook geen reet aan. Dat van m'n vader speelde maar een beetje mee.

Reinbo schreef:

Tja, dat blijft toch altijd persoonlijk. Ik vond DiCaprio sterker dan ik hem in andere films zag, had echt het idee dat hij zich voor een keer echt inleefde in een personage. Shutter Island moet ik trouwens nog zien.

En laten we eerlijk zijn, de film bevat toch geen enkel personage waar je achteraf van zegt "Dat was een interessante of bijzondere verschijning." Verder heb ik me grote stukken zitten vervelen en was de actie (op de zweefscnes na) bijzonder zwak. Dan kan ik toch geen voldoende gaan geven omdat de opzet origineel was....

Tja dat jij je hebt zitten vervelen kan ik natuurlijk niks aan doen. Qua personages heb je wel een beetje gelijk, ik vond de film dan ook niet meer dan een goede film die zeer vermakelijk is en knap in elkaar steekt. Meer dan 4 sterren zal het voor mij dan ook nooit worden omdat het verhaal niet echt een gigantische indruk op me maakte, waarschijnlijk zelfs minder want ik denk dat een groot deel van de kijkervaring ook op de overweldiging van de bioscoop leunt.

planet_of_death

Maar het verhaaltje van zijn vrouw is toch wel echt het dieptepunt. Verschrikkelijk plat en clichématig. Omdat het moet....

MoFeDu

Tja het had niet echt meerwaarde, maar vond het ook niet echt storend eigenlijk.

avatar van Reinbo

Ik had Shutter Island net drie dagen eerder gezien, dat hielp niet echt... Had daar grotendeels dezelfde moeilijke blik. Een wees eerlijk. Caprio is toch veel beter in zijn eerdere films; Gilbert Grape, Basketball Diaries, The Beach, Romeo + julliet.

MoFeDu

Shutter Island heb ik dus nog niet gezien, in Gilbert Grape vond ik diCaprio ook wel leuk (de film niet echt), basketball diaries heb ik nog niet gezien, in The Beach vond ik hem matig en in body of lies vond ik hem ook wel leuk. In The Departed vond ik hem dan weer tegenvallen, vond die hele film trouwens tegenvallen.