• 9.378.153 stemmen

Genre: Thriller / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe en Joseph Gordon-Levitt

IMDb beoordeling: 8,8 (2.782.038)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 22 juli 2010

Plot Inception

"Your mind is the scene of the crime."

Elineloves

Omdat jij een lastig geval bent, wellicht?

avatar van AC1

AC1

Ik dacht dat je zou zeggen: "Omdat jij niet gemiddeld bent, AC1-tje. " Weer geen geluk!

Elineloves

Haha, nouja.. Jij zegt het!

avatar van chevy93

chevy93

AC1 schreef:

Waarom was ik dan niet geentertained? Hmm ....

Te weinig robots?

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Te weinig blote tieten?

avatar van Reinoir

Reinoir

Dan moet je Abducted by the Daleks kijken.

avatar van Reinbo

Hopelijk infiltreren ze in deel twee een erotische droom.

Elineloves

+1. Wel eentje van Joseph dan graag.

Hm.. alhoewel...

avatar van Stephan

Stephan

Hmm... ik zoek nog een mooi thema voor mijn drieluik. Zal er eens over nadenken

avatar van elayz

elayz

Leuk, bijzonder. Alleen erg moeilijk, zeker in het begin moeilijk te volgen.

Als je niet weet wat voor film het is snap je er niks van en kom je pas in de laatste 10 minuten er achter.

al met al valt het niks tegen maar een 3.5 genoeg, en dan reken ik nog ruim.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Onnodig gescheld en offtopic reacties verwijderd.

avatar van free_jk

free_jk

Om het in een bekende filmterm te zeggen

B-E-A-utifull echt wat een magnifieke film, ik ben er bijna sprakeloos van!!

soms moeilijk te volgen en daardoor maar een negentje!

Beter dan dit kan een film niet worden! Wauw, wat een specktakel was dit zeg! Heel orgineel en goed bedacht! Geweldig hoe Nolan bij al de mysteries van het dromen een theorie heeft gegeven!

Deze film verdient een 5/5 omdat het verhaal doordacht is, de soundtracks zijn indrukwekkend bij de scenes, de special effects waren geweldig, het acteerwerk was erg goed, het verhaal was orgineel, er was veel sprake van spanning en verwarring en het liet je nadenken, ook na de film dacht ik er nog lang over door.

Eerlijk gezegd leek het me niet zo leuk toen ik de trailer zag, het concept van in dromen gaan leek me een beetje gaar eigenlijk, en het zag er zo matrix-achtig-nep uit.

De enige nadelen die ik me kan bedenken zijn, dat ik het jammer vond dat het paradoxuh.ilussie.ding nouwlijks gebruikt werd (ook van die doolhof shortcuts heb ik niks van terug gezien, dat was toch de taak van dat meisje?) en dat de andere personages niet erg uitgewerkt waren, dus op cobb na.

Maar ik vind dat dat bij deze film niets uit maakt want de film gaat gewoon over HET PROCES VAN DE OPDRACHT en een beetje over Cobbs mysterie-probleempje van het verleden. De andere personagjes die boeiden me ook niet zo, 't was wel erg leuk om te zien hoe ze allemaal samenwerkten en hoe ze de taakverdeling hadden enzo maar ik vond het goed dat Nolan het daarbij hield. Het zou me dus echt vervelen om een heel levensverhaal van de anderen te moeten horen.

Kortom perfecte film 5/5!

avatar van legian

legian

JOOSTlikesMOVIES schreef:

dat waren de verschillende layouts van de droom, en dat moest als een doolhof ontworpen worden zeg maar

avatar van chevy93

chevy93

JOOSTlikesMOVIES schreef:

en dat de andere personages niet erg uitgewerkt waren, dus op cobb na.

Die doen er ook niet toe. Zijn (bewust) inwisselbaar gemaakt. Cobb vind ik ook niet echt uitgewerkt hoor. Had iedere willekeurige persoon kunnen zijn. Er wordt iets meer aandacht aan hem besteed, maar het verhaal is toch redelijk aan de oppervlakte en weinig diepgaand. Iets waar veel mensen ook tegenaan lopen.

avatar van CSIFBISD6

CSIFBISD6

Hele goede film, sterk geacteerd, mooie special effects en muziek.

Wel een film waar je met je gedachten moet bijzitten.

Tot nu toe beste film van 2010 vind ik!

avatar van Pierre1965

Pierre1965

Spectaculaire film, absoluut!

Ziet er allemaal indrukwekkend uit.

In het begin even moeilijk om het verhaal op te pakken.

Maar gaandeweg word alles wel helder.

Zeer interessant thema, dromen.

Daar omtrent had het voor mij niet zo complex hoeven te zijn.

Dromen zijn vaak vanzelf al complex en boeiend genoeg.

Ik had gehoopt, gezien het thema, de film me net zo zou raken en meenemen als destijds bij Flatliners.

Oke dat ging over schijndood.

Maar in het geval beide kwesties, dromen en schijndood, zijn wetenschappelijk nog veel mysteries.

Maar het raakvlak is in beide gevallen, dat we beelden zien, die we zelf in normale toestand niet bij mekaar bedacht krijgen.

In Flatliners is die mystieke lading veel groter.

Uiteraard, is dat mijn mening.

Ik had dat in deze film ook verwacht of meer gehoopt eigenlijk.

Het element is wel aanwezig

Maar de maker van Inception legt de nadruk meer en teveel op het spectakel.

avatar van movielee

movielee

Goed verzorgd screenplay, cast op elkaar ingespeeld en de namen maken het waar. Ik heb me vermaakt met deze film!

avatar van Yash100

Yash100

Ben er gisteren voor de tweede keer naartoe gegaan en heb wat fouten ontdekt' niet in de verhaallijn, maar in de tools die werden gebruikt.

Desalniettemin blijft het een goede film!

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Yash100 schreef:

Spit it out .

avatar van Mornixuur

Mornixuur

In weekend eindelijk Inception gezien. Aangezien ik een enorme Nolan fan ben waren mijn verwachtingen hooggespannen. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: het viel me allemaal wat tegen. Waarom? Ten eerste het thema. De combinatie van dromen en heist movie en sf vergt nogal wat suspension of disbelief. Ten tweede begrijp ik niet zo goed wat er ingewikkeld aan zou zijn. Praktisch elke stap in de film wordt uitgelegd en of het tolletje nou wel of niet valt op het einde dat is eigenlijk helemaal niet zo boeiend. Niet meer dan een truukje van de regisseur om de kijker nog ff te laten nadenken. Ten derde het persoonlijke verhaal van Cobb is er echt met de haren bijgesleept en aangezien de film feitelijk toch een actie/heist film is hadden ze het beter weggelaten en hem een uurtje korter gemaakt. Ten vierde heb ik een enorme hekel aan vuurgevechten waar de salvos je om de oren vliegen en er alleen maar bad guys worden geraakt. Ten vijfde en ook wel belangrijkste punt is de rechtlijnigheid en ratio van de dromen. Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar bij mij gaan ze zo nooit. Dat is meestal prettige chaos. Kortom het grootste deel van de film had ik niet het gevoel naar een droom te kijken terwijl dat wel het geval was.

Toch ook positieve punten: De algehele sfeer was goed. Er zitten enkele fantastische effecten in de film die ik zeker niet had willen missen. En er werd toch zeker ook bovengemiddeld geacteerd.

Eindoordeel: gemiddelde actie/heist film die pretendeert diep te zijn maar eigenlijk alleen de kijker bij de neus neemt. 3 sterren dus. En om in stijl van de film te eindigen vroeg ik me na de aftiteling (direct afgebroken, shame on you Kinopolis Kortrijk!) hoe ben ik hier gekomen? Is dit wel echt?

avatar van harribo

harribo

Het idee is vernieuwend en de opbouw en afwisseling zijn goed in elkaar gezet. In het begin vond ik het wat verwarrend maar op den duur was de film goed te volgen.

Ik zoek naar kritische punten maar ik kan ze weinig vinden.

Soms té Amerikaans (gevechten, romantiek etc) en daardoor dus te pulp maar dat doet verder niet veel af aan de hele film.

avatar van MartiN_

MartiN_

In één woord FANTASTISCH... wat een prachtige film, wat een soundtrack, wat een geweldig acteerwerk. Deze film zet je goed aan het denken, het verhaal is te geniaal om hier in het kort te vermelden, dat moet je zelf ervaren. Nu 2x in de bios bekeken en als er weer een vriend vraagt of ik meega ga ik zo voor een derde keer. Dit is de eerste film die ik de volle 5 sterren geef en misschien ook wel de laatste.

soundtrack van de film:

YouTube - Inception - 03. Dream Is Collapsing

chevy93 schreef:

Ja weet ik, Ik zei ook

harribo schreef:

Ik hou niet massa films maar moet met pijn in mijn hart bekennen dat dit geen slechte film is..

Hoe kom je daar nu bij, je hele top 10 staat vol met lievelingetjes van de massa? Green Mile, Godfather, Shawshank... Meer middle of the road (massa) kan haast niet...

avatar van lykathea

lykathea

Ook de derde keer weet Inception mij door middel van de zeer interessante spelingen met handeling, tijd en structuur te boeien. Nolan weet doormiddel van zijn fenomenale opbouw, zelfs de meest herkenbare situaties zo te brengen dat ik ook ditmaal nog met spanning kan blijven kijken.

Heerlijk vermaak, maar ook zeker geschikt voor een diepere analyse (verhouding plot/story, structuur en handelingen en gespeelde tijd / speeltijd)

Inception heeft het allemaal.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Reinbo schreef:

Shawshank is zeker geen massa-film te noemen. Toen hij uitkwam draaide hij alleen in filmhuizen en werd binnen drie weken verwijderd uit de bioscopen. In de loop der jaren heeft hij via mond op mond reclame de (welverdiende) status verkregen die de film nu heeft. Dus zeker geen Hollywood-blockbuster zoals we ze kennen, maar gewoon een keigoede film die langzaamaan zijn waardering kreeg.

avatar van Reinbo

Er is geen film met meer stemmen dat Shawshank..... Had ook 7 oscarnominaties. Nu niet bepaald een obscuur cultwerkje. Ik geef toe dat het geen grote hit was, maar het is wel zo mainstream als het maar kan. Verder heeft hij ook nog Schindlers List, Forrest Gump en Raiders of the Lost Ark in zijn top 10 staan, dus hoe hij er bij komt dat hij niet van massa vermaak houdt is mij werkelijk een raadsel. Hij lijkt er juist erg van te houden... Of hij bedoeld met massa film, film die in een grote bioscoopzaal draait. Anyway blijft het raarste statement dat ik hier ooit gelezen heb.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Hoelang blijft deze film zo hoog staan?

avatar van lykathea

lykathea

planet_of_death schreef:

Hoelang blijft deze film zo hoog staan?

Zo lang die zo goed gewaardeerd blijft als nu.