Genre: Thriller / Sciencefiction
Gesproken taal: Engels, Japans en Frans
Releasedatum: 22 juli 2010
Bekijk via Prime Video
Plot Inception
"Your mind is the scene of the crime."
- Spoilertopic
- Inception: The Shooting Script (BoekMeter)
- Inception (MusicMeter)
Peter Browning
Mal Cobb
Maurice Fischer
davidz352
Alleen al de grote discussie hier toont aan hoe populair deze film is!
yeyo
Alleen al de grote discussie hier toont aan hoe populair deze film is!
duh
Het zijn ook twee tegenovergestelde films...
Avatar vertelt een kleurrijk avonturenverhaal, daar past de high gloss art direction en wervelende cinematografie perfect bij. Baise Moi verteld een rauw verhaal aan de zelfkant van de samenleving, daar past een rauwe onafgewerkte stijl perfect bij.
Zo moeilijk is het toch niet wat ik allemaal schrijf....
AGE-411
Ik denk toch dat deze film me een pak beter zal liggen dan Avatar. Veel slechter en inhoudslozer dan die laatste kan dit al niet zijn.
mikey
Ik snap wel wat je schrijft (dat laatste dan), ik probeer alleen me voor te stellen hoe in 1 persoon die 2 films op die 2 punten (cinema/verhaal) zo beoordeeld. Ik mis die brede waardering denk ik.
Montorsi
Tja dat is toch volstrekt normaal
De ene member vindt dit mooi, de ander weer niet, en die ander vindt weer andere dingen mooi.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Ik weet wel zeker dat ie gaat dalen. Heel veel mensen gaan mee met de vele recencenten en zijn gevoelig voor promotiecampagnes. Maar eh... Ieder zijn meug, hoor, maar laat dan ook mensen in hun waarde die de film niet waarderen.
Mensen die deze film niet waarderen laat ik compleet in hun waarde, jij zegt alleen dat jij verwacht dat deze film in zijn gemiddeldes nog flink gaat dalen en ik zeg dat ik dat niet verwacht. Dat is alles.
ongeloofwaardig denk ik,wat ik me wel een beetje kan voorstellen,veel
mensen vinden dit soort films namelijk niet leuk of goed genoeg,ik zie zelf bv een film als The Prestige liever op die plek staan als INCEPTION
sinterklaas
Laat ik jullie eerst vertellen dat science fiction niet mijn ding is. Maar aangezien de beoordeling op deze en op de IMDB-site en het feit dat DiCaprio mijn favoriete acteur is van dit moment was ik erg benieuwd naar deze film. Ook de trailer beloofd een heleboel. Helaas werden mijn verwachtingen niet ingewilligd. Nolan heeft een vertel-stijl wat mij totaal niet aanspreekt. Het gaat mij allemaal te vlug, iets wat ik ook vond van "The Dark Knight". Eén keer knipperen met je ogen en je mist een detail. Ik heb erg mijn best gedaan om deze film te waarderen. Er word goed geacteerd, zondermeer, maar het raakt me niet echt. De camera beweegt mij veel te veel, wat een rommelig beeld geeft. De visuele effecten zijn werkelijk geweldig te noemen, maar hiermee red je de film niet. Het verhaal heb ik goed begrepen, daar ligt het niet aan. De teleurstelling in deze film ligt vooral in het feit dat ik het allemaal veel te ver gezocht vind. En het tweede feit is dus dat het me niet raakt. Ik ging met een hol gevoel de bioscoop uit, mezelf afvragend wat ik nu eigenlijk net gezien had. Nee, niet mijn film. 2 * voornamelijk voor de acteerprestaties.
Dat gevoel had ik ook een beetje toen ik de bioscoop uitliep en daarom ga ik hem ook binnekort weer opnieuw zien. Maar het hangt ook meestal van de situaties af want in een bioscoop is het ook niet altijd bepaald stil en zitten der allemaal mensen om je heen waarbij je ook vooral bij een film als deze je niet echt goed kan concentreren. Ik zal hem iig geen 2 of 3 willen geven want dat zou toch wel zonde zijn, na Memento, Insomnia, Batman, The Prestige, en The Dark Knight.
louisvf
gemaakt,echt grandioos
The Prestige en Hitchcock gaan volgens mij toch echt niet samen in eenzelfde zin.
88Fabian
Ik vind zelfs dat Nolan veel elementen van een Hitchcock film in zijn films
stopt af en toe.
Dan heb ik het onderandere over:De spaningsopbouw,de belichting,de ouderwetse chique decors.
Allemaal van dat soort dingen.
AmazingPP
Dat is ook zo! Amen.
Greeneyelady1
Zo te zien is de film bij IMDB één tiende punt OMLAAG gegaan.
Zeriel
Vooral dat gedoe met DiCaprio en zijn overleden vrouw zorgden er vooral voor dat het tempo uit de film gehaald werd. 3,5*
Dit is nu precies het verhaal waar de film om draait! En is juist te weinig uitgewerkt. Ten eerste is er al geen enkele chemie tussen Cobb/DiCaprio en Mall/ Marion Cotillard.
Is Cobb verantwoordelijk voor de dood van zijn vrouw direct of indirect. ?, dat is de vraag. Merkwaardig is de overeenkomst met Shutter Island waarin DiCaprio met iets soortgelijks worsteld. Geen wonder dat hij in onze werkelijkheid bang is om te trouwen.

Enerzijds vind ik de film heel knap gemaakt, om 5 (droom) nivo's door elkaar synchroon te laten lopen, knap gedaan. Maar ik bleef wel een beetje met een leeg gevoel achter in de bios. Dat komt doordat Nolan een erg mentale regiseur is, die er niet of nauwelijks in slaagt om je gevoel aan te spreken.
Verder vond ik de hele aanloop naar de Fischer-Inception, nogal langdradig. Alles moest eerst helemaal uitgelegd worden, zodat Henk en Ingrid de film ook kunnen snappen, nou dat is iig gelukt...alhoewel.....
De Fischer- klus zelf sprak nou ook niet echt tot de verbeelding, moet je daarvoor je leven wagen, een simpel multinational-boef-wil-concurrentie-uitschakelen- plotje? Waar een club mensen hun leven voor wagen, want dat doen ze,zodat Cobb weer de States in kan en zijn kinderen weer kan zien. Zonder enige garantie overigens. Of is dit een droom/fantasie van Cobb?
Sommige dingen gingen me dan weer veel te snel; Ellen Page / Ariadne, the Architect, snapt wel héél erg snel hoe je de droomwereld kunt manipuleren. Iets waar de anderen jarenlang voor getraind hebben.
De droomwereld zelf getuigd wel van heel erg weinig fantasie, en ziet er bovendien nogal grijs en grauw uit voor een droomwereld, waarin kleuren meestal superintens zijn. Het toppunt is de stad van Cobb en Mal, waar ze 50 jaar (!) aan gebouwd schijnen te hebben; een verschrikkelijk stedelijk inferno, waar je nog niet dood gevonden zou willen worden!

Kortom knap gemaakt, maar er was veel meer uit te halen geweest.
Vergeleken met boeken over lucide dromen; de Kunst van het dromen, van Carlos Casteneda, en de boeken van Taisha Abelar ;De sprong in het onbekende en Florinda Donner; De gedroomde werkelijkheid,, is deze film dodelijk saai.
Na Carlos Castaneda's dood in 1998, zijn Taisha Abelar, Florinda Donner samen met nog 3 leerlingen van Castaneda spoorloos van de aardbodem verdwenen. In 2003 is één lichaam teruggevonden. De droomwerkelijkheid is een groot raadsel waar men nog nauwelijks enig benul van heeft.
Casteneda
demercy
gemaakt,echt grandioos
Hij komt misschien niet geloofwaardig over maar daarom is het ook een Science-Fiction. Deze film verdient zeker de top 3 op zowel IMDB als moviemeter. Ik zie dit jaar (misschien zelfs volgend jaar) geen betere film als deze uitkomen. Dit is gewoon een top film als je hem snapt.
Billy-Pilgrim
Ben ik het totaal niet mee eens. Nolan's films spreken mij juist heel erg aan, omdat de emoties er niet te dik bovenop liggen. Bovendien spreekt deze Inception mijn gevoel juist heel erg aan. De staat waarin Cobb verkeert, waarin hij moet kiezen tussen zijn vrouw of de realiteit, is juist een zeer interessant dilemma. Bovendien was het voor mij niet duidelijk was nu de juiste keuze voor hem was om te maken. Beide keuzes konden verantwoord en begrepen worden. Nog zo'n pluspunt die ik in veel Nolan films terugvind, het is aan de kijker zelf om te bepalen wat goed is en wat slecht.
Niet alleen Henk en Ingrid hoor. Of was jij zelf op het idee gekomen dat je hersenen sneller werken op diepere niveaus waardoor de tijd langzamer lijkt te gaan? Die eerste scenes, waarin de exception/inception wordt uitgelegd, zijn zo fundamenteel voor het goed begrijpen van de film.
Je zegt het zelf al, ze doen het niet alleen maar om een multinational-boef blij te maken, iedereen heeft zijn eigen motieven om er aan mee te doen. Als je goed opgelet hebt tijdens de film merk je hoezeer de droomwereld de levens van mensen overneemt, omdat de echte wereld na een tijdje niet goed genoeg meer is (Die scene met al die mannen in de kelder die voortdurend aan het dromen zijn zit er niet voor niets in). Cobb heeft alleen nog maar zijn kinderen om voor te leven in de echte wereld. Daardoor is hij bereid om een dergelijk risico te nemen.
Dat zeggen ze zelf toch ook tijdens de film? Caine verkoos haar niet voor niets toen DiCaprio hem vroeg om een architect. Hij zei al dat zij zelfs beter kon worden dan hij was. Ik vind het een beetje overdreven om zulke details te onderstrepen. Bovendien zeg je net zelf al dat je vond dat de introductie te lang duurde, als zij het niet zo snel onder de knie had duurde het nog veel langer.
Ik vond Inception wel een geweldige film. De mogelijkheden die ontstaan door het idee van dromen in dromen zijn fantastisch geven deze film iets unieks. Het zorgt ervoor dat je een auto een half uur lang richting water ziet vallen maar toch volledig accepteert dat het zo lang wordt uitgesponnen. Regelmatig zit ik bij clichematige actiefilms te zuchten als er weer eens een bom net niet ontploft op 0.02 seconden. Doordat de regels van Inception zo haarfijn worden uitgelegd accepteer je dit feit en kan het tijdrekken gerechtvaardigd worden omdat het plots geen tijdrekken meer is.
Daarnaast is de droom een uitstekend decor voor prachtige visuele vormgeving. De scene waarin Parijs wordt dubbelgeklapt is adembenemend. De kern van de zaak, wanneer ze daadwerkelijk Inception proberen te plegen, is een meesterlijk stuk film. Het hangt allemaal zo mooi samen. De plotselinge keiharde regenval in het hotel, of de muziek in het bewaakte sneeuwfort. Ik vond de stad die Cobb en Mal samen hadden ontworpen geweldig trouwens. De megalomaan uitziende torens, ik zou er weleens rond willen wandelen. Ik denk ook dat menig architectuur liefhebber (zoals ikzelf) deze film wel kan waarderen.
Voorlopig laat ik het hier bij, ik moet de film nog even op me laten inwerpen, ik ben wel zwaar onder de indruk. Dat moge duidelijk zijn.
88Fabian
Sorry als ik niet geheel duidelijk ben geweest mischien maar met ongeloofwaardig voor de derde plek bedoel ik dus:dat er films zijn die filmisch beter zijn.
KwintenS
Nolan heeft net als bij The Dark Knight de fout gemaakt om de film te lang te rekken. En waar bij The Dark Knight de spanning behouden bleef, viel die hier totaal weg in het laatste uur.
Wat me meteen opviel was dat er totaal geen chemie was tussen DiCaprio en Cottilard. Jammer genoeg draait het hele verhaal daar rond. In het laatste half uur wordt dan nog eens bijna letterlijk alles herkauwd wat een half uur eerder al gezegd was. Dit haalt het tempo hopeloos uit de film. Het stoort me een beetje dat je een verhaal anderhalf uur schitterend opbouwt om dan het tempo enorm te laten zakken.
Wat me ook stoorde was dat het verhaal me nogal bekend voorkwam. Het idee van de droomwereld van DiCaprio en Cottilard komt nogal letterlijk uit een aflevering van the 4400. Ik vond dit persoonlijk nogal storend.
Dus als conclusie vond ik het 1ste deel van de film zeer goed opgebouwd, maar wordt het tempo daarna zodanig zwaar uit het verhaal gehaald dat het bijna saai werd om naar te kijken.
louisvf
Jij geeft aan elke film een 5*. Dus als we u willen geloven staan the Sentinel en the Island ook in de top 3. Waar ik naartoe wil is dat ik nu niet kan weten waarom deze voor jou in de top 3 kan? Onderbouw aub je mening want ik snap dit hoog gemiddelde echt niet...
En er is trouwens echt niets moeilijk aan deze film...
Nooiert
Het missen van "chemie" tussen DiCaprio en Cottilard, of eigenlijk eerder de personages die zij spelen, is simpel uit te leggen.
Cottilard speelt een droomversie, een schim, van wat DiCaprio zich wil herinneren. Hij zegt dit later zelfs expliciet in de film. Ze is nog geen fractie van wat zijn vrouw in de echte wereld ooit voor hem betekend heeft/nu is. Daar hoort dan, lijkt mij, het afstandelijke van DiCaprio's personage tegenover het personage van dat van Cottilard bij.
Het lijkt wel of Nolan overal aan gedacht heeft.
Karl van H.
Dat laatste shot zit er niet voor niks in; daarmee kan Nolan álles goed praten wat 'ie gedurende de film heeft verpest
Nand
Goed gezegd.
Threeohthree
Dus dankzij het laatste shot geef je een 3 en halve ster? zo goed vond ik het zelfs niet
Nomak
Zo ken ik ook een film waarbij de fans altijd één argument aanhalen om alles proberen goed te praten wat de kritische kijker niet zomaar wil slikken.
Je zal wel weten over welke film ik het heb.
Juvefan
Je zal wel weten over welke film ik het heb.
Ik vermoed Avatar. Maar zeg eens...
Juvefan
Fight Club.
Ow ik weet dat argument niet. Wil je zo vrij zijn die ook even prijs te geven? Sorry voor mn verzoeken.

Wereldberoemde sciencefictionfilm 'Inception' van Christopher Nolan is vanavond op televisie

Wereldberoemde scifi-thriller 'Inception' van Christopher Nolan binnenkort te streamen op HBO Max

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Vijf Oscar-winnende films die op Netflix te vinden zijn

The Shawshank Redemption