• 9.378.489 stemmen

Genre: Thriller / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe en Joseph Gordon-Levitt

IMDb beoordeling: 8,8 (2.782.477)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 22 juli 2010

Plot Inception

"Your mind is the scene of the crime."

avatar van Djaxx

Djaxx

Eerlijk is eerlijk Reinbo, ook ik stoorde me hier wel aan. Je kan paar keer je mening zeggen, dat mag iedereen trouwens maar na 50 replys in dit topic kennen we je mening stilaan.

avatar van Reinbo

Ach, ik reageer vooral op anderen die mij aanspreken, dus dan kom je snel aan veel posts. En op een a twee plaagstootjes na is het altijd inhoudelijk en onderbouwd. Als je je dasr asn stoort heb je pech. Wil je wel een tip

Geven: spreek mij er gewoon niet op asn.

Weltrusten.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

neo schreef:

? Trevor Rabin en Harry Gregson-Williams deden die score samen. John van Tongeren, Steve Jablonsky, Don Harper en Zimmer hebben ook wat muziek geschreven. Zimmer componeerde de muziek voor een lange, belangrijke actiescène.

... maar buiten dat snap je m'n punt(je) hoop ik wel.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

88Fabian schreef:

Ja ik vind deze film minder goed dan The Prestige dat vind ik nog steeds

Nolan's beste film.

Snap ik wel. Ik vind ze opzicht wel gelijkwaardig. Alleen is het acteerwerk en de sfeer in The Prestige iets beter. Bale is vooral erg sterk daarin . Bij deze is het vooral het verhaal.

avatar van Ant

Ant

Meesterwerk! Moet je gezien hebben en waarschijnlijke vele malen!!

avatar van eRCee

eRCee

• 1979 stemmen

Maar wat zijn de gevolgen van het slagen van deze missie? :

Haha, je hebt de film dus gewoon niet begrepen.

avatar van Juvefan

Juvefan

Reinbo schreef:

Wat heb ik er mee te maken? Bemoei je lekker met je eigen zaken. Sentiment

Waar bemoeit hij zich mee? Als hij zich stoort aan jou mag hij dat toch kenbaar maken? Ik snap ook echt niet waarom je zoveel tijd en moeite steekt in een film die je zo k*t vindt, puur en alleen om hem af te zeiken.

Maar wat zijn de gevolgen van het slagen van deze missie? :

Meen je dit serieus? Dat geloof ik niet, maar het zou wel een heel eind die 1,5* kunnen verklaren. Laat even weten of die vraag serieus was.

avatar van angelotus

angelotus

Goeie film. Wij zijn gisteren geweest in de Kuip. Ten eerste: gezellig publiek, geen irritantjes in de zaal. Verder: kwam lekker in de film en begreep het verhaal meteen. Special effects waren tof en niet overmoedig. En er werd niet te gehaast naar het einde gewerkt. Toffe film, eindelijk weer eens!

avatar van Roel_

Roel_

• 2062 stemmen

Ant schreef:

Meesterwerk! Moet je gezien hebben en waarschijnlijke vele malen!!

Ik kan me voorstellen dat sommige mensen dit goed vinden, maar om dit een meesterwerk te noemen dan ontbreekt er volgens mij een goed referentiekader.

Juvefan schreef:

Deels. Wat zijn nu de gevolgen van de geslaagde Inception, dat het bedrijf door de Jap gekocht kan worden? So what?

avatar van Le Edzel

Le Edzel

In ieder geval dat dat bedrijf niet de wereldmacht (in die sector) ofzo krijgt zegmaar, of herriner ik me het begin verkeerd waar Saito uitlegd waarom hij de inception wilt? Omdat het bedrijf van de concurrent te groot wordt toch?

avatar van wimnoot

wimnoot

Reinbo schreef:

De motivatie van Cobb was de aanklacht van moord op zijn vrouw te laten verdwijnen met de invloed die Siato heeft in America.

Wat mij overigens nogal sterk lijkt maar ja, het moest van de regisseur.

avatar van Reinbo

Ik vreesde al dat dat het enige was. Met de corporate crime insteek wordt dus eigenlijk helemaal niets gedaan.... Het hele gebeuren draait enkel om de hereniging met z'n kinderen..... Inception is een tearjerker. Wat een sof, zou er bijna nog een 0,5 vanaf halen....

En laat ik het verder hier maar bij laten.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Albus Dumbledore schreef:

Hmm... dat verklaart niet waarom de 246 recensenten op Rotten Tomatoes gemiddeld een 8 geven . Dat lijken me toch mensen die wel "echte filmliefhebbers" zijn en die niet wat spektakel-fanboys zijn. Ook de 36 getelde Top Critics houden het op een 7.4. Ook heeft de film op IMDb al meer dan 80 000 stemmen, ik verwacht niet dat ie nog ver gaat dalen, man.

Ik weet wel zeker dat ie gaat dalen. Heel veel mensen gaan mee met de vele recencenten en zijn gevoelig voor promotiecampagnes. Maar eh... Ieder zijn meug, hoor, maar laat dan ook mensen in hun waarde die de film niet waarderen.

avatar van wimnoot

wimnoot

Volgens mij heb je dit van te voren ingestudeerd! Boef!

En ik ben er in gestonken.

avatar van beavis

beavis

Inception is vooral erg frustrerend door de dingen die het te simpel doet (de spelregels uitleggen en deze vervolgens nogal lineair uitspelen), niet doet (écht het onderbewuste induiken) en te veel doet (nog meer uitleg en tijd rekken). Een boek als Ubik of een film als Synecdoche New York bieden een veel interessantere kijk op de realiteit buigende capaciteiten van het menselijk brein. Maar ze plant toch die zaadjes die tot interessante gedachtes leiden. Zo is de mogelijkheid open dat Mal helemaal niet dood is en Cobb rond waard in haar droom (dat tolletje was toch van haar? en steeds klinkt het Piaf lied dat ze nergens spijt van heeft? in tegenstelling tot Cobb wil zij helemaal niet terug naar de kids maar gewoon in die kelder van haar onderbewuste blijven zitten! Ook in tegenstelling tot de andere karakters kan ze in elke droomlaag opduiken zonder eerst in slaap te hoeven vallen). Maar de film zelf blijft liever oppervlakkig en focussed op de zeer voorspelbare twist aan het eind. "hij droomt nog steeds!", goh, alsof we dat niet doorhadden. Waar anders dan in een droom kan iemand zomaar van het ene moment op het andere tot in de hoogste regionen van een multinational infiltreren, een airline kopen, een land weer binnen naar eerst gezocht te zijn alsof hij de meest gevaarlijke terrorist was, het onmogelijke moeten doen en dan ook zomaar de briljante mensen vinden die dat onmogelijke kunnen klaarspelen, en dan ook nog alleen maar om de macht van een multinational op te splitsen? nee, dat was allemaal duidelijk een ontworpen droom/game level die Cobb de mogelijkheid zou geven tot de realiteit weer te keren... maar laat ik nu maar dromen dat Mal nog leeft en dat die daar helemaal geen behoefte aan heeft.

avatar van Charmbracelet

Charmbracelet

Erg boeiende en leuk bedachte film, waarin zoveel gebeurt met dito details.. goed opletten geblazen anders weet je niet meer in welke droom je zit.

avatar van GekkeHenk

GekkeHenk

Jij zegt: verhaal is briljant, maar is niet goed uitgewerkt (?)

Avatar: standaard verhaal, maar goed uitgewerkt. Meneer Cameron had het dan ook even wat makkelijker of niet? Lekker veel kans om flink uit te halen met CGI, wat erg goed was daar niet van. Maar dat verhaal van leeghalen van een planeet (metafoor voor Irakoorlog) lag er wel verdomde dik op, waar sommigen zich aan ergerden.

Zijn maar weinig filmmakers gegeven om een meerdere niveau droomsequentie duidelijk en spannend in beeld te brengen . Dit is een blockbuster met brains en een hart. Ja, voor sommige mensen zal het teveel uitleg zijn, maar men moet ook bedenken dat niet iedereen in de bioscoopzaal gezegend is met IQ>100 (iets met Bell curve ), en voor hen zal het een uitdagende ervaring geweest zijn, zonder echt aan spanning in te boeten. Dat kun je van hap-slik-weg Avatar niet zeggen....

Tweede blockbuster met brains van de hand van Nolan, respect! Ben nu nog meer benieuwd zijn derde Batmanfilm!

avatar van 88Fabian

88Fabian

!

Wat je hier zegt over Avatar,daar ben ik het volkomen mee eens eerlijk

gezegd,hij kon inderdaad behoorlijk bluf spelen met al die CGI.

Jij zegt: verhaal is briljant, maar is niet goed uitgewerkt (?)

Ben het volledig met je eens hoor. Dat Reinbo deze film een 1.5 geeft. Oke, maar dan expliciet Avatar wel de volle punten geven en dan kritiek op Inception geven terwijl Avatar naar mijn mening op die vlakken totaal niet beter is. (verhaal, acteer prestaties, cliche's etc.)

En ik zie deze film niet zo ver terugzakken als Avatar.

avatar van Montorsi

Montorsi

Hoevaak moet Reinbo het nog uitleggen dan mensen? En als hij dat doet komt er vast wel iemand zeuren dat hij zo veel reageert hier..

Montorsi schreef:

Er zit een verschil tussen tegenstrijdigheden en het gegeven dat je het gewoon leuk vind om met anderen over films te praten.

avatar van Montorsi

Montorsi

Filmi Corleone™ schreef:

Tegenstrijdigheden? Zoals?

GekkeHenk schreef:

Nolan is daar in ieder geval niet een van.

avatar van Sgerrard_8

Sgerrard_8

Alsof films kijken (en het bijbehorende stemmen) een exacte wetenschap is... man man..

Montorsi schreef:

Tegenstrijdigheden? Zoals?

Avatar wel goed vinden en Inception niet, op basis van argumenten waar het overgrote deel het juist andersom vind.

Filmi Corleone%u2122 schreef:

En ik zie deze film niet zo ver terugzakken als Avatar.

Ik geef Avatar 5* om dat het op visueel gebied (art direction en cinematografie) niets minder dan briljant is. Verhaal heeft welliswaar weinig maar leent zich perfect voor een achtbaanrit. Ik heb er nu al drie keer ingezeten en blijf het geweldig mooi vinden wat ik zie.

Inception vond ik visueel saai (Zowel vanwege verkeerde keuze in de benadering van de droom look (art direction), als cinematografisch) en staat bol van de verkeerde keuzes en gemiste kansen. IMO.

Ik kan best begrijpen dat mensen bij Avatar p een goed moment de binding met de personages kwijt raakten en dan zakt elke film in elkaar. Nu ik had niets met de personages uit Inception. Ik heb ook veel meer met de natuur (op Pandora) dan met (de) kinderen (van Dom Cobb).

Vandaar de 3,5* verschil.

Sgerrard_8 schreef:

Daar kun je wel degelijk een statistieke wetenschap van maken hoor? Als iets enorm in de media komt heb je altijd een percentage fanboys en mensen die exact tegenovergesteld stemmen zonder ook maar over de inhoud te discussiëren. High school musical? Twilight? Films met 'celebs' zoals Paris Hilton en anderen.

Het feit dat die 'grote' groep mensen totaal niet openstaat voor kritiek zorgt er voor dat er op MM juist zoveel gekletst wordt over films.

We zouden het maar allemaal eens zijn over films zeg

avatar van mikey

mikey

Reinbo schreef:

Ik geef Avatar 5* om dat het op visueel gebied (art direction en cinematografie) niets minder dan briljant is. Verhaal heeft welliswaar weinig maar leent zich perfect voor een achtbaanrit..

Huh? Dit is weer het tegenovergestelde van wat je over de dames van baise moi schrijft. Daar sluit 't gebrek aan kwaliteit (verhaal/visuals) naadloos op elkaar aan en bij avatar is er een groot verschil tussen kwaliteit van het verhaal/ visuals, maar toch een 5. Verwarrend.

avatar van Greeneyelady1

Greeneyelady1

Ik werd vanochtend wakker en ik dacht: "Is dit een droom of is dit echt?"

Bleek het mijn projectie van de werkelijkheid te zijn .. Pffff.