• 9.376.792 stemmen

Geregisseerd door: Rodrigo Cortés

Met onder meer: Ryan Reynolds, Robert Paterson en José Luis García Pérez

Releasedatum: 25 november 2010

Plot Buried

"170,000 sq miles of desert. 90 minutes of oxygen. No way out."

Paul Conroy (Ryan Reynolds) is een vrachtwagenchauffeur uit de Verenigde Staten die werkzaam is in Irak. Na een aanslag van een groep terroristen wordt Paul wakker in een kist, onder de grond. Hij is levend begraven. Met enkel een aansteker en een mobiele telefoon moet Paul aan deze claustrofobische val proberen te ontsnappen...

Paul Conroy

Dan Brenner (stemrol)

Alan Davenport (stemrol)

Linda Conroy (stemrol)

Pamela Lutti (stemrol)

Maryanne Conroy / Donna Mitchell / Rebecca Browning (stemrol)

Special Agent Harris (stemrol)

911 Operator (stemrol)

State Department Rep. (stemrol)

Downloadberichten verwijderd.

avatar van scorepio

scorepio

Voor een film met één acteur en één kleine locatie is deze film bijzonder spannend.

De film wist bijna de volle 95 min. mijn aandacht vast te houden . Naar het einde toe verlangde ik wel heel sterk naar de ontknoping , (en niet alleen vanwege de spanning maar anderhalf uur kijken naar iemand in een doodsdkist is me net iets te lang )

Het einde is een koude douche maar toch wel verrassend.

Aanrader.

avatar van The_Game

The_Game

Vanavond gezien tijdens een voorprimiere in Hilversum.

De film begon net en toen kwam eerst Giel Beelen hem even verstoren, aangezien hij te laat was. Ondanks dat, boeide me de film van begin tot het eind. Ryan Reynolds wist de aandacht goed tot zich te houden.

avatar van Femmish

Femmish

WoW, wat een film, vooral het laatste half uurtje zat ik helemaal in de film, of kist haha.

Ik had niet verwacht naar een film te kunnen kijken die zich 1,5 uur in een grafkist afspeelt.

Zeker de moeite waard om te zien!!

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Haha hoe goedkoop moet het geweest zijn om deze te produceren?

Desalniettemin doet dit niks af aan de kwaliteit van de film. De regisseur wist mij soms een goed gevoel van claustrofobie te geven, niet gek ook want je kijkt constant naar iemand in een kist. . De acteur doet het in mijn ogen ook sterk, hij weet je echt goed het gevoel te geven van wanhoop.. Vooral naar het einde toe als de kist langzaam volloopt met zand krijg je dat gevoel van wanhoop..

avatar van Fortune

Fortune

Ryan Reynolds (Van Wilder) doet het goed hierin?

Hoor ik graag want altijd wel gedacht dat hij sterke rollen aan kan.

FillumGek

Mooie poster die precies hetzelfde gevoel teweeg brengt als tijdens het bekijken van de film. Claustrofobisch, gevangenschap maar vooral hulpeloosheid.

Schumacher deed het het eerder met Phone Booth en de onbekende Spaanse regisseur Cortés doet het weer: gebruik maken van één locatie en daar een succesvolle thriller van maken. Als er iets is waar je niet aan moet denken is het levend te worden begraven, dat moet toch één van de ergste manieren zijn om dood te gaan. Het overkomt Paul Conroy, een doodgewone vrachtwagenchauffeur die een klusje had in Irak. Helaas voor hem wordt hij nietsvermoedend wakker tussen zes planken met slechts een mobieltje en een aansteker.

Uiteraard is Buried een erg claustrofobische film geworden. De hele film beperkt zich tot Paul's eigen kist waarin de camera voortdurend bovenop hem zit. Je krijgt als het ware het gevoel dat je zelf ook in de kist zit. Daarbij is er weinig licht en weinig geluid, behalve het ademhalen van Paul. Ik merkte dat ik af en toe ook mijn adem inhield tijdens het kijken.
Nogal wrang zijn de telefoongesprekken die hij voert met verschillende mensen wanneer hij om hulp vraagt. Meerdere malen wekte het irritatie op bij Paul, maar ook bij mij. Is het nu zo moeilijk om hulp te krijgen, of in elk geval dat mensen fatsoenlijk naar je luisteren? De gesprekken geven de film wat extra spanning omdat je je toch af gaat vragen of ze echt komen helpen en of dat ze echt wel te vertrouwen zijn.

Ryan Reynolds heeft voor mij met The Amityville Horror al bewezen dat hij veel meer kan dan een Van Wilder spelen en dat laat hij hier op overtuigende wijze zien. Een groot compliment voor Ryan, want hij speelt hier ontzettend sterk. Geen moment had ik het idee dat het gespeeld was of dat hij onlogisch handelde, hier was sprake van echte angst. De situatie wordt slechter en slechter en mede doordat je je gaat meeleven met Paul hoop je op een goed einde, ook al is de wanhoop nabij. Het einde vond ik niet verrassend, wel erg sterk maar het gaf me wel een kut gevoel. Maar dat lijkt me ook de bedoeling geweest. Een film als deze staat of valt door de acteur en Ryan maakt van deze Buried een spannende bovengemiddelde thriller.

avatar van Elineloves

Elineloves

Werkelijk verbluffend.

Ik denk dat het voor veel mensen een grote, dan wel niet de grootste nachtmerrie is. Levend begraven worden. Wakker worden in een kleine ruimte, geen licht, geen mogelijkheid om je fatsoenlijk te bewegen, opgesloten terwijl je niet weet waar je bent en je niks kunt zien of horen.

Buried is dan ook een zeer gewaagde gok die waarschijnlijk niet boeiend genoeg zal zijn voor het grotendeel van de kijkers. Je ziet maar één personage. Één man, opgesloten in een kist, met een mobieltje en een aansteker. De eerste reactie van velen zal zijn: ''Wat saai, telkens maar naar een iemand kijken, er zal vast wel weinig gebeuren, hoe kan zoiets nou spannend zijn?'' Mensen zouden zich nog eens kunnen verbazen hoeveel je kunt zien in dik andershalf uur, terwijl je eigenlijk de kist niet verlaat. Fantastisch.

Zeker voor mensen die al claustrofobisch zijn, zoals ik, zal dit een beklemmende en toch intrigerende film zijn. Ik hou hier wel van. Eindelijk weer eens geen film die zich na 10 minuten al in de kaarten laat kijken. Het scenario is ingenieus te noemen en het heeft behoorlijk wat emotionele wendingen. Je weet niet precies wie hij is, waarom juist hij in die kist ligt en je betrapt jezelf er op dat je meedenkt: Hoe kan hij in godsnaam hier uit ontsnappen voordat hij stikt? Zal hij zijn vrouw nog kunnen bereiken? Na verloop van tijd krijg je wel de antwoorden op je vragen, maar dat doet niks af aan de empathie die je voelt.

Dat brengt me bij Reynolds. Ik heb hem nog nooit zo goed gezien. Zijn angst was voelbaar. Vanaf de eerste minuut leef je met hem mee en wens je dat hij er uit komt. Wat een verschrikkelijk krachtige rol weet hij hier neer te zetten. No more mister funny guy, maar een hij speelt een bloedserieuze rol die je op het puntje van je stoel weet te houden. Is dit echt die Van Wilder knul? Yep. Nu zie je dat hij veel meer in zijn mars heeft. Alle emoties die hij toont, wanhoop, woede, onmacht, paniek, angst, frustratie komt geloofwaardig over. Ook de dialogen in de film zijn ijzersterk. Je wordt meegezogen in de belevingswereld van Paul en je hebt werkelijk geen idee wat er in de buitenwereld gebeurt.

Buried is voor mij één van de grote verrassingen van 2010. Geweldig acteerwerk, ijzersterk verhaal en uitstekend camerawerk.

avatar van RyanReynolds

RyanReynolds

Buried

Buried is qua verhaal en spanning de beste film die ik gezien heb.

Ik zat echt de hele tijd op het puntje van mijn stoel.

Wat ik het beste aan de film vind is Ryan Reynolds, wat speelt hij goed.

En het briljante einde wauw ik kreeg er tranen van hoe goed de einde was.

De film is gwn briljant.

avatar van Elineloves

Elineloves

Het einde was inderdaad perfect. Bleef helemaal geshocked en flabbergasted zitten, met open mond naar het beeld starend.. Je had echt gehoopt dat ze hem zouden redden, ergens wist je wel dat die kans klein was, maar toch gunde je het hem zo erg. Fantastisch.

avatar van Chucky0

Chucky0

Mooie spannende film, gisteravond eventjes gezien nadat ik laatst een trailer had gezien.

Knap hoe ze deze film zo interessant hebben kunnen houden dat je er ander half uur na hebt kunnen kijken. Want hij was erg spannend. En inderdaad het eind had ik zo niet verwacht, dan zou inderdaad je mond openvallen!

avatar van rep_robert

Elineloves schreef:

Een van de sterkste punten van de film, laatste tijd zelden vertoond dat ik even moest bijkomen van een film. Ook het enige logische einde eigenlijk, maar je blijft maar hopen. Verschrikkelijk dit.

avatar van 2116

Dit is Phone Booth in het kwadraat. Bij Phone Booth krijg je nog te maken met meerdere acteurs en een grotere locatie waar het een en ander gebeurd. Bij deze film kijken we 90 minuten lang naar 1 acteur en de locatie is een doodskist. Wanneer je dit in acht neemt is het sowieso al heel knap om een film als deze spannend te laten zijn. Toch is het Cortes (en Reynolds, door zijn geweldige acteerwerk) gelukt. Direct na de film wist ik niet zo goed wat ik ervan moest denken, vooral door het verrassende (maar toch wel logische) einde. Nu ik er een tijdje over na heb gedacht kan ik niet anders dan concluderen dat dit toch wel een hele goede, spannende film is. Toch denk ik dat hij hier op mm niet een heel hoog gemiddelde gaat halen omdat ik bang ben dat de gemiddelde kijker het niet kan waarderen om 90 minuten in een doodskist te kijken en vervolgens geconfronteerd te worden met zo'n einde. Wanneer Reynolds zou worden gered op het laatste zou het voor mij een goedkoop en flauw einde geweest zijn. Dit einde is veel beter gevonden

avatar van gauke

gauke

Naar aanleiding van deze film heb ik gelezen dat de gemiddelde mens drie grote angsten kent: levend begraven worden, een haai in zee tegenkomen en opgesloten worden tussen krokodillen of slangen. De film is in ieder geval claustrofobisch, bloedstollend en inderdaad beangstigend. Toen Paul Conroy de opdracht kreeg om z'n vinger af te snijden, heb ik even mijn ogen gesloten..... Rodrigo Cortés heeft deze produktie bijzonder knap gemaakt: anderhalf uur gefascineerd kijken naar een man ingeklemd tussen vier planken. Het camerawerk is zonder meer subliem en Ryan Reynolds maakt kans op een Oscar nominatie.

Gauke, even spoilertags plaatsen

avatar van starbright boy

FillumGek schreef:

Gauke, even spoilertags plaatsen

Heb ik maar even gedaan.

avatar van RickZ

RickZ

ThrillerDrama over man opgesloten in een doodskist, redelijk spannend maar die slang is echt veen afknapper. Daarom geen 4 maar 3,5 *.

avatar van suk750

suk750

Gisteren met weinig zin aan begonnen met de gedachte dat een film die zich 90 minuten

in een kist afspeeld niet spannend kan zijn.

Wel dus!

Echt een goeie film en je begint je zelfs in te leven in de rol van Paul Conroy.

Wel een raar einde dat je niet verwacht

avatar van BB1991

BB1991

het is apart dat in Buried de meeste spanning niet gegenereerd wordt door het feit dat Ryan Reynolds zich in een kist bevindt. Weliswaar wordt je zenuwachtig van het gegeven, maar ik vind helaas dat Reynolds niet heel erg sterk zijn angst weet over te brengen. De eerste paar minuten maakt de film louter gebruik van absolute donkerte en veel gehijg en geschreeuw. Dat gaat na een tijdje vervelen.

De spanning en de kracht van de film zit hem in de dialogen en de algemene hulpeloosheid, die je doen beseffen hoe weinig je op mensen aankunt. Deze slechte karaktereigenschappen van mensen staan centraal in deze film en Reynolds weet gelukkig vaak met cynisme zijn positie te verduidelijken. Hierin wordt de film interessant, maar het gros van de dialogen zijn helaas niet heel erg boeiend. Daardoor wordt de film niet zo indrukwekkend als bijvoorbeeld the Mist, waarin de aard van de mensheid ook meer angst bracht, dan de monsters.

Over The Mist gesproken, Buried tracht met zijn einde dezelfde impact te hebben, maar ook dat komt niet helemaal goed uit de verf. Dat komt omdat de film nogal abrupt veranderd van verschillende soorten scenes waarin verschillende soorten emoties worden verlangd. Daardoor wordt de film richting het einde toe slordig en dat doet af aan kracht.

Uiteindelijk is Buried een film met een aantal hele sterke dialogen vooral de scene waarin Reynolds praat met de baas van zijn bedrijf en erachter komt dat hij ontslagen is. Helaas wordt dat te veel afgewisseld met zwakke scenes en oninteressante sequenties. En dat is jammer, want het concept nodigt uit tot een hele sterke film.

avatar van Boemchris

Boemchris

Ik heb de film gister gezien maar vond de film grotendeels vrij saai. Er gebeurt nog niet zoveel en het is allemaal maar frustrerend zowel in de film als om er naar te kijken. Gelukkig was het eindstuk wel spannend en verrassend. Dat maakt de film nog wel de moeite waard.

avatar van burdmain

burdmain

Jongens ik heb de film gezien alleen snap niet zo goed het verhaal zo iemand dat duidelijk kunnen uitleggen.

ik snap een paar dingen niet. Waarom en wat doet zijn werkgever wanneer hij Paul aan het recorden is.
Waarom zegt paul op een gegeven moment tegen de terrorist are you still alive?

Wil iemand dus een soort uigebreidde samenvatting van de film geven met alles erop en eraan

Alvast bedankt!!

burdmain schreef:

Waarom zegt paul op een gegeven moment tegen de terrorist are you still alive?

Alvast bedankt!!

Wat ik denk: zijn werkgever wil natuurlijk niet negatief in de publiciteit komen door de eventuele dood van Paul dus hij probeert zijn handen er vanaf te trekken door zo'n gesprek te voeren.

Dat 'Are you still alive' vraagt hij volgens mij nadat er bommen gevallen waren op Paul's verblijfplaats ( lees: de naam van de stad waar hij in ligt) dus hij dacht en hoopte wellicht dat de terrorist dood was.

avatar van noke

noke

Ik ga deze zeker kijken. Ben echt benieuwd....al kan ik me het einde eigenlijk wel al voorstellen

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik vind het best wel een goeie film maar om nou te zeggen dat ik helemaal geshocked en flabbergasted bleef zitten na de film, zoals sommigen , nee dat kan ik niet zeggen.

avatar van Dooz

Dooz

Heb gewoon 95 minuten naar een man in een kist zitten kijken, boeiend tot het end.
alleen de slang vond ik niks

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Low budget en gemaakt met hele beperkte middelen, maar toch een uitstekende film. Lekker claustrofobisch, goed acteerwerk en intrigerend, het is onduidelijk hoe het afloopt. Bioscooppubliek vond de film vooral grappig door het gehijg van de hoofdrolspeler (gaat inderdaad wat lang door), misschien is vrijdagavond niet helemaal het tijdstip om naar een film als deze te gaan. Aan de andere kant komt het ook omdat er enkele lichtelijk misplaatste, enigszins komische scenes inzitten,

Misschien een aantal afgezaagde dingetjes om de tijd vol te krijgen de slang was onnodig, en ook het standaard telefoonleed met antwoordapparaten, bereik ed. had misschien wat ingeperkt kunnen worden), maar desondanks knap om een film toch de hele speelduur - je moet er wel even inkomen - boeiend te laten zijn (met de beperkte hulpmiddelen).

Het einde is erg goed en indrukwekkend.

dikke 3,5*

avatar van gideonsw

gideonsw

ik vond het een leuke film maar het einde whou hoe maakte ze dit in een kist vol zand wel jammer dat hij dood ging op het einde
lees de spoliers niet (bevat einde)

Goed.

Films op één locatie zijn niet bepaald nieuw, maar nog nooit was een locatie zo klein en duister. Da's ook meteen de kracht van de film. Jammer genoeg wordt er niet echt alles uitgehaald.

Hier en daar wordt er wat aan de film gerekt om tot 90 minuten te komen. Zo is bijvoorbeeld de scene met de slang best aangenaam, maar ook compleet (!) overbodig. En zo zitten er nog wel een aantal zaken in waaraan je merkt dat men soms iets teveel op zoek was naar vulling.

Verder ook iets teveel tijd om over bepaalde zaken na te denken. Waarom Reynolds bijvoorbeeld de hele tijd met die zippo zit te klooien terwijl zuurstof toch een essentieel goed is in dat kistje. Met de batterij van z'n telefoon is hij ook niet al te zuinig. Of waarom die telefoonreceptie midden in een woestijn in Irak beter lijkt te zijn dan in hartje Antwerpen. Kleine details, maar doordat er soms een iets te grote leegte valt gaan ze iets teveel opvallen.

Maar verder een aangenaam filmpje. Reynolds doet het niet uitzonderlijk maar draagt de film verder wel. Best spannend ook en een passend einde. Al kon je bij de begincredits al verwachten dat het wat meer ging zijn dan een Hollywoodeind, dus als een echte verrassing kwam het niet.

Beetje jammer dat men de film niet net wat korter gemaakt heeft, dat had de spanning ten goede gekomen en waren er iets minder stiltes gevallen. Maar verder een leuk filmpje voor een avondje bioscoop.

avatar van Mrburns

Mrburns

Wat een slechte film. Het verbaast me dat niemand hier de gaten in het verhaal is opgevallen.

avatar van mandy7

mandy7

Mrburns schreef:

Nou, vertel ons de gaten eens.