• 9.373.168 stemmen

Geregisseerd door: Rodrigo Cortés

Met onder meer: Ryan Reynolds, Robert Paterson en José Luis García Pérez

Releasedatum: 25 november 2010

Plot Buried

"170,000 sq miles of desert. 90 minutes of oxygen. No way out."

Paul Conroy (Ryan Reynolds) is een vrachtwagenchauffeur uit de Verenigde Staten die werkzaam is in Irak. Na een aanslag van een groep terroristen wordt Paul wakker in een kist, onder de grond. Hij is levend begraven. Met enkel een aansteker en een mobiele telefoon moet Paul aan deze claustrofobische val proberen te ontsnappen...

Paul Conroy

Dan Brenner (stemrol)

Alan Davenport (stemrol)

Linda Conroy (stemrol)

Pamela Lutti (stemrol)

Maryanne Conroy / Donna Mitchell / Rebecca Browning (stemrol)

Special Agent Harris (stemrol)

911 Operator (stemrol)

State Department Rep. (stemrol)

avatar van vincentclaesen

vincentclaesen

Ik vond trouwens het einde ongelooflijk. Heel de film door draait rond hoop. De gsm, de ambassade die wilt helpen, de hoop dat hij wordt vrijgelaten als hij zijn vinger afsnijdt, en vooral de hoop op het laatste moment, als hij hoort dat ze 'in de buurt' zijn.

Daarnaast mag ook niet geklaagd worden over de muziek. Die zorgt op de geschikte momenten voor de juiste spanning.

Ook de camerastandpunten zijn prachtig. Voor de steeds terugkerende close-ups bij een telefoongesprek zijn prachtig. Ook het bovenaanzicht van de nooit-eindigende kist is een shot om niet te vergeten.

avatar van fooraap

fooraap

Waar Tape zich enkel in een kamer afspeelde, beperkt deze film het decor tot een houten kist. Ongelooflijk dat een man in een doodskist onder de grond een film van 95 minuten kan vullen zonder te gaan vervelen. De verrassing van het jaar!

avatar van fluppebxl

fluppebxl

Haha, geniaal, mensen die er vlotjes vanuit gaan dat ze een gevaarlijk ogende slang waarvan ze geen flauw idee hebben wat voor eentje het is, zomaar zouden plattrappen. Dat doet ge in zo'n situatie nooit. Ik herhaal, nooit.

Fantastische film voor de rest, vooral het einde. Enerzijds hoopte ik op een happy end, anderzijds had dat nooit bij deze film gepast. Verder nog opvallend: de moeite die hij ondervindt om eindelijk iemand aan de lijn te krijgen die 'm wat kan helpen. Ik kan me zó voorstellen dat dat echt op die manier zou verlopen. Bureaucratie, om gek van te worden.

Sterk geacteerd, mooi filmwerk en een bijzonder intrigerend verhaal. Echt iets voor liefhebbers van films als Phone Booth!

avatar van jadolino

jadolino

Deze film op vrijdag gezien de laatste voorstelling in Antwerpen. Ik las net bij een andere film op deze site dat meer mensen er last van hadden . Mensen die tijdens de voorstelling gaan telefoneren, of constant de gsm afgaat . Of die uit puur verveling beginnen te schelden doordat ze de film minder vinden dan ze er van hadden verwacht. De jeugd scheen vakantie te hebben.

Maar ik vond deze film wel een verrassing. Als je de trailer ziet en het verhaal had ik dit niet zo erg verwacht. De muziek is goed getimed, en zit vol met goed gespeelde emoties, en dat door een acteur. Klasse.

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Knap gemaakte film op een klein oppervlak. Boeiend om te zien hoe Rodrigo Cortés het spannend houdt met alleen maar een persoon in een gesloten kist onder de grond. Spanning wordt opvoert door bijvoorbeeld een slang in de kist te laten en langzaamaan zand binnen te laten. Het einde wordt uitgewerkt naar een fantastische climax. Briljant; bijna Hitchcockiaans. Je denkt dat hij gered wordt en dan toch.... helaas. Briljant plot! Het claustrofobisch sfeertje wordt erg goed neergezet en Ryan Reynolds zet, ik ken hem voornamelijk uit komedie, een erg sterk dramatische rol neer. Veel respect dat je met zo weinig middelen zo'n film neerzet. Chapeau!

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Ik heb hier weinig over te zeggen, alleen 'heftig filmpje'

Qua decors en locaties om te filmen was er weinig en ik vond het straf dat het de hele 90 minuten de spanning erin kan houden

avatar van Musicer

Musicer

Blijkbaar grandioos geflopt in Vlaanderen, ondanks de sterke reclamecampagne. Na één week bijna enkel nog maar te zien in de late avond (m.a.w. 23 uur).

avatar van dudebag

dudebag

Het idee van 94 minuten alleen een man in een kist op het scherm is ongelooflijk uitdagend, en dat is ook waarom ik naar deze film ben gegaan. Exceeded my expectations! Geweldig acteerwerk van Ryan Reynolds hierin, nogmaal onverwacht vanwege al zijn andere rollen in films. De film begon wat langzaam, maar dat was eigenlijk hartstikke realistisch. Zeer 'edgy' om de eerste twee minuten gewoon een zwart scherm op het doek te houden. Jammer van de andere boerenlullen in de zaal die geen gevoel voor film hebben en er doorheen gingen praten. Het enige wat ik echt op de film zelf had aan te merken was de slang in de doos. Niet nodig, leunde veel meer naar een Hollywood film toe wat juist deze film totaal niet had.

Kortom, sterk verhaal, mooi acteerwerk en gewoon een leuke spannende film met (eindelijk) ONVERWACHTE twists!

Persoonlijk voor mij 4.5 - 5 *, voordeel van de twijfel --> 5.

Plus, ik vind het geweldig dat men eindelijk een keer de ballen heeft om het slecht te laten eindigen in plaats van al dat happy ending bullshit.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Bedankt voor de spoiler...

avatar van Hero-man

Hero-man

Een nachtje over geslapen

Heb ooit eens ergens die trailer gezien en was niet iets bijzonders

Dan sta je daar in de metropolis om een film te kijken en niet wetende welke.

Iene miene mutte, en buried kwam eruit.

Nah, eigenlijk was het buried of Unstoppable.

maar buried sprak qua poster meer aan al wist ik bijzonder weinig van de film

En dan begint het hoor:O

Ik ga niet over de inhoudvertellen

Maar damn wat was dit een goede uitmuntende vooral geniale(in zin van de kist:P) film

Echt chapeau!

Er zijn maar 3 film waarbij ik een waardering van een 5 heb beoordeeld en dit kwam niet in de buurt

Maar was zeker een topper en is zeker de moeite om em eens te herzien

Een dikke verdiende 4.5*

avatar van wkev

wkev

Ryan Reynolds' laatste prent is alles behalve zoete koek. De Canadese acteur bekend van goed verteerbare rom-coms als "The Proposal" en "Definitely, Maybe" speelt deze keer mee in een ingenieuze claustrofobische thriller van, de tot nu toe onbekende Spaanse regisseur, Rodrigo Cortès.

Maar Ryan haalt er, als enige hoofdrolspeler trouwens, alles uit de 'kast', of moeten we zeggen 'kist'.

Met veel gevoel voor suspens zien we hoe Paul Conroy, een amerikaans truckbestuurder in Irak, na een losgeld gijzeling is gevangen komen te zitten in een ondergrondse kist. Een zippo en een mobieltje met een bijna platte batterij is al wat ie heeft. Met behulp met inventief camerawerk en een slim plot voelen we intens mee met zijn hoop, wanhoop en razernij. En verlangen naar thuis - zie de scene wanneer hij belt met zijn demente moeder !

Of pauls' kreten om hulp verhoord worden, kan ik uiteraard niet verklappen. Maar u zult u er zelf op betrappen een paar ademhalingen over te slaan. (wkev)

avatar van toke30

toke30

Ik vond dit echt een geniale film ! echt zien ! Maf hoe ze rond 1 persoon en 1 locatie zo'n ijzingwekkende thriller kunnen make!

aanrader!

avatar van stinissen

Deze film laat weer eens zien dat goede films geen superbudget nodig hebben maar gewoon een goede acteur en een lokatie.
Het is wel een film waar je het zelf steeds benauwder krijgt en langzaam maar zeker ook hoofdpijn krijgt van de werkelijk geweldige spanning.

Door het heftige einde hoef ik de film zelf nooit meer te zien , ik had toch liever gehad dat ze bij de juiste kist waren aangekomen.

avatar van Anjin

Anjin

banjana schreef:

Wat een slechte film!

Fout einde en een saai verhaal

Slapend in de bios.

Vanaf 25 nov. in de bios!!!

avatar van xaid

xaid

banjana schreef:

Wat een slechte film!

Fout einde en een saai verhaal

Slapend in de bios.

aan jouw top 10 aan favoriete films is wel te zien dat we hier niet met een kenner te maken hebben

avatar van Q Jones

Q Jones

Echt erg. Ik wou deze film zo graag zien, dus ging ik naar de voorpremiere om vervolgens voordat de film begin in slaap te vallen. Jammer dat me vrienden me niet wakker kregen. Nu moet ik helaas nog tot 25 november wachten

mcdaktari

Goh deze film lijkt me echt super spanend, het verhaal klinkt teminste helemaal niet verkeerd. Deze ga ik vanavond maar eens kijken, en Spaanse films vind ik over het algemeen toch wel goed dus verwacht hier ook veel van, maar als ik hier de recencies lees dan komt dat wel goed.

avatar van freeze

freeze

vond het een aangename film om naar te kijken, maar of het erg realistisch is?!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Kwa productie moet ik wel een beetje aan The Machinist denken. De film is Amerikaans maar komt uit Spanje.

avatar van Hero-man

Hero-man

huh draait ie pas 25 november hier in holland in de bios

Ben ik blij dat mijn vaste bioscoop de metropolis is, het stukje extra is het ZEKER waard:D

freeze schreef:

vond het een aangename film om naar te kijken, maar of het erg realistisch is?!

moet dat dan?? het mag toch best fictief zijn.

mcdaktari

Zo ik heb Buried net gekeken en ik heb al heel wat films gezien in m'n leven maar een film die constand afspeeld in een kist en dan toch nog de aandacht weet te houden, nou dat vind ik knap.
De film heeft me echt geen minuut verveeld en saai was het geen moment ook al zien we maar 1 acteur
Niet bepaald een film voor mensen met Claustrofobie want je zou er de kriebels van krijgen als je je in probeert te leven in de situatie van Paul, teminste als je last mocht hebben van Claustrofobie
Ik vind Buried toch wel 3 sterren verdienen alleen al om het feit dat ze van zo weinig toch een aardige film hebben kunnen maken.

avatar van The_Game

The_Game

Ik ben benieuwd, vanavond ga ik naar de exclusieve voorpremiere van de film dankzij Giel Beelen.

avatar van tottenham89

tottenham89

Redelijke, en tegelijkertijd een leuke film. Het was knap met betrekking tot het feit dat de hele film zich op een plek afspeelde en dan ook nog eens met name in iemands 'graf', en het bleef je aandacht houden. Weet niet zozeer of het als bioscoopfilm geschikt is en de moeite waard is om het daar te bekijken, maar als ik hem in de bioscoop zou hebben gezien, dan zou ik hem misschien zelfs beter hebben gevonden.

avatar van Nienke1981

Nienke1981

Ik had er niet teveel van verwacht, omdat ik van tevoren wist dat heel de film zich in de kist af zou spelen. Op de helft van de film dacht ik, dit is een redelijke film. Maar toen de film afgelopen was, dacht ik dit is een goede film! Het einde is erg spannend.

Zeker de moeite waard (vooral in de bios, extra spannend).

avatar van Fortune

Fortune

Waar hebben jullie deze film gekeken ?

avatar van The Oceanic Six

Bij vlagen best spannend.

Buried weet op zich aardig te boeien van begin tot einde, zonder dat ik de film echt een topfilm vind. Kwestie van gevoel.

De film draait om hoop om gered te worden. Die hoop blijft tot het einde van de film aanwezig, tot in de laatste seconden. Geniaal einde om het toch slecht te laten aflopen doordat ze de verkeerde hebben bevrijd. Hulde voor de makers dat ze dit aandurfden, want ik had eigenlijk een happy end verwacht.

Verder is de film niet altijd even spannend. De scene met de slang was trouwens wel briljant. Bijzonder beklemmend. Ik kan me dan zijn enorme angst begrijpen. Brr.
Buiten die 2 stukken vond ik de film niet zo heel bijzonder. Het concept is origineel en boeiend maar doordat je alles maar met 1 man en 1 locatie krijgt zaten er ook wel wat saaie momenten in.

Toch wil ik de film zeker wel een aanrader noemen. Origineel idee, paar sterke momenten, prima einde, goed acteerwerk en een bij vlagen beklemmende sfeer.

Fortune schreef:

Waar hebben jullie deze film gekeken ?

wat denk je zelf??? ooit van internet gehoord?

avatar van _Casper_

_Casper_

damn goeie film, echt ongelooflijk hoe ze met zo weinig budget (nja weet ik niet zeker maar kan me niet voorstellen dat deze film veel gekost heeft) zon ontzettend spannedne film hebben kunnen neerzetten. Vond de film erg lekker kijken en hij duurt ook precies lang genoeg. TIs gewoon een hele toffe film!

3.5 ster!

avatar van superkooi

superkooi

Zojuist gezien en deze film heeft mij prettig verrast. Het gegeven heeft wat weg van phone booth maar dan onder de grond. Ik heb 90 minuten lang gefascineerd zitten kijken. Alleen de scene met de slang had wat mij betreft niet gemoeten. Hoogtepunten van de film zijn wat mij betreft het einde en niet te vergeten de scene waarbij de werkgever via een bandopname alle betrokkenheid kan laten verdwijnen door hem nog diezelfde ochtend via een truc te ontslaan. Prima film. Ik geef 4 sterren!