• 9.373.012 stemmen

Geregisseerd door: Rodrigo Cortés

Met onder meer: Ryan Reynolds, Robert Paterson en José Luis García Pérez

Releasedatum: 25 november 2010

Plot Buried

"170,000 sq miles of desert. 90 minutes of oxygen. No way out."

Paul Conroy (Ryan Reynolds) is een vrachtwagenchauffeur uit de Verenigde Staten die werkzaam is in Irak. Na een aanslag van een groep terroristen wordt Paul wakker in een kist, onder de grond. Hij is levend begraven. Met enkel een aansteker en een mobiele telefoon moet Paul aan deze claustrofobische val proberen te ontsnappen...

Paul Conroy

Dan Brenner (stemrol)

Alan Davenport (stemrol)

Linda Conroy (stemrol)

Pamela Lutti (stemrol)

Maryanne Conroy / Donna Mitchell / Rebecca Browning (stemrol)

Special Agent Harris (stemrol)

911 Operator (stemrol)

State Department Rep. (stemrol)

avatar van Carl

Carl

Geweldige film. Echt een aanrader. weinig meer toe te voegen dan de lovende woorden die al genoemd zijn.

avatar van Beertje45

Beertje45

Erg spannende, claustrofobische thriller met een erg verrassend einde. minpuntje: soms moest je als kijker gissen wat er gebeurde in de flikkering van de aansteker. Toch een absolute aanrader.

avatar van frans123

frans123

meer van dit soort films gezien. zonde van mijn tijd. flink doorgezapt.wist dat het slecht zou eindigen.

avatar van TomBroers

TomBroers

Een film met slechts één personage in één hele kleine ruimte, hoe ga je zoiets spannend houden..?

Nou het is Rodrigo Cortés zeker gelukt met deze film! De film neemt je van begin af aan in z´n greep en laat je niet meer los. Je zal van begin tot eind geboeid zitten te kijken, en dat is best knap aangezien je slechts naar één persoon kijkt in een kist voor anderhalf uur.

Heerlijk spannende thriller dit, zeker een aanrader, misschien alleen niet als je claustrofobisch bent.

avatar van crowdsurfer

crowdsurfer

Saai en langdradig. Het maken zal zeker niet veel gekost hebben met 1 acteur en 1 locatie.

Niet waard om naar te kijken. Ben 2x in slaap gevallen tijdens het kijken.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een Amerikaanse vrachtwagenchauffeur in Irak wakker wordt in een houten kist onder de grond. Een uiterst origineel gegeven waarbij de gehele film zich in deze kist afspeelt (met dus ook maar één acteur, in een overigens fysiek lastige rol). Visueel wellicht wat minder interessant, maar het verhaal kent gelukkig genoeg vooruitgang. Vanwege het spannende en moedige einde 3.5 sterren.

avatar van Balotelli

Balotelli

Wat een hel om naar te kijken. Als je dan toch voor 1 acteur op 1 locatie gaat, huur dan een hoofdrolspeler in die de kijker blijft vasthouden. Geen idiote Reynolds met zijn dommige uitstraling.

3.- Irakezen spreken Engels met een Caribisch accent.
4.- Als je zuurstof tekort komt in een doodskist, moet je vooral een aansteker gebruiken.
7.- Wanneer je je eigen vinger afsnijdt, doet dat slechts 20 seconden pijn.
8.- Terroristen hebben een eigen Youtube-kanaal, maar nog steeds weet de NSA ze niet te vinden.
9.- De beeldscherm van een Blackberry geeft geen licht, je moet er een Zippo bij gebruiken.
12.- Wordt geen vrachwagenchauffeur in Irak.
13.- Bij alarmcentrales werken alleen mongolen die elk woord 100x herhalen en niet luisteren.
14.- Een film die gemaakt is in 17 dagen met slechts 1 acteur en locatie, kost 3 miljoen dollar.
15.- En levert slechts 1 miljoen dollar op.
16.- Als je aan je werkgever vertelt dat je gaat sterven, mag je ontslagen worden.
20.- Als je in Ohio zit, kan je niet iemand helpen die in Irak zit.
21.- Slangen weigeren te bijten als ze in je broek zitten en je hen van je af wil schudden.
22.- Je kan lekker limietloos telefoneren op de kosten van terroristen.
23.- Dezelfde terroristen hebben niets verdiend, slechts een peperdure telefoonrekening.

avatar van Bakema NL

Bakema NL

Balotelli schreef:

En......amen.

avatar van Angelo2

Angelo2

Balotelli schreef:

24.- Masturberen is geen optie als je levend begraven wordt.

Dat is nou het mooie van film, daar kunnen dingen die in werkelijkheid niet kunnen. Zo kan je elke film wel nalopen. Maar als je een super realistische thriller had verwacht dan kom je bedrogen uit

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Balotelli zegt hier eigenlijk alles al, kan er weinig aan toevoegen. Wat was me dit een partij slecht zeg. Bij Balotelli's punten 1, 4 en 9 begon ik al te fronsen. Ben vervolgens in slaap gesukkeld en zou normaal gesproken niet stemmen. Dit keer was er echter sprake van pure desinteresse. Werd uiteindelijk vlak voor het einde van de film toch nog wakker, bleek ie nog in de kist te zitten. Had zowaar niets gemist en daarom deze terechte 1*.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Angelo2 schreef:

Zo kan je elke film wel nalopen.

Nou dit zijn wel erg veel en pijnlijke dingetjes, en dat is nog niet eens alles

Alleen die 1 miljoen opbrengst klopt niet, is 19 miljoen.

avatar van jippie2010

jippie2010

Claustrofobisch en zenuwslopend.

Spanning die in je lijf kruipt en die je niet meer los laat.

Ja, er zitten schoonheidsfoutjes in,

maar wat heeft Reynolds mij aangenaam verrast.

Hij heeft laten zien dat hij een film kan dragen.

Puik werk. *4.0

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

Hè hè, eindelijk een film met een goed einde..

Origineel !

avatar van Icer

Icer

Het deed mij toch wel aan 'spoorloos' denken...

avatar van dwid

dwid

Tja, saai en langdradig zijn correcte woorden, je kunt rustig ff een toiletbezoekje maken, of een aantal keer een biertje pakken, je mist weinig. Toch zat er ook wel wat spanning in, maar dat was minimaal. Grootste pluspunt was het einde, maar een voldoende haalt die in mijn ogen bij lange na niet.

avatar van Parisa

Parisa

Geweldig einde. Ik heb nog een tijdje na het einde geirriteerd door het huis gelopen. Verder: ontslagen worden via de telefoon. Argggg. En dan die gesprekken met de callcentermedewerkers. Lol.

avatar van RuudC

RuudC

Een origineel script is het halve werk. Zo geldt dat ook voor Buried. De film speelt zich voor de volle honderd procent op een locatie af en wat dat betreft vind ik het knap dat de makers iets hebben weten te creëren dat de volle anderhalf uur de aandacht goed weet vast te houden. Uiteindelijk is alleen niet datgene gedaan om er een echt goede film van te maken. Het verhaal is best tof. Echter, minder tof is de hoofdpersoon die met iedere woedeaanval na een ongewenst antwoord steeds weer aan sympathie inlevert. Daarnaast zijn er de genoemde plotgaten, waarvan het ongelimiteerde bellen wel een van de fraaiste is. Het einde is best sterk en behoorlijk aangrijpend, maar ik haal verder te weinig uit de film om me ooit aan een herziening te wagen. Leuk voor een keer dus.

avatar van Eric001

Eric001

Ondanks dat het allemaal zeer ongeloofwaardig in mekaar zat was het toch grappig om naar te kijken.

avatar van SPEEDROCK

SPEEDROCK

Met minimale middelen, maximale effect. Dat is wel het idee dat ik krijg van deze film. Lekker spannend en goed gespeeld.

avatar van Kuwiel

Kuwiel

Film blijft boeien tot het einde. Acteer prestatie is uitstekend.

Maar ............Film roept wel wat vraagtekens op !

avatar van 84robkuh

84robkuh

Wat een film.

Van begin tot het eind op het puntje van m'n stoel gezeten.

Natuurlijk zitten er hier en daar wat kleine foutjes, maar niks waar ik me ook maar een beetje aan heb geërgerd. Heel verrassend einde. Reynolds heeft me zeer verrast.

avatar van Pauluschhh

Pauluschhh

Langdradig, traag (geen vaart) en niet-spannend. Ik vond het helemaal niks.

avatar van pindope

pindope

Hier kunnen Vodafone en t mobile nog wat van leren kwa bereik

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Briljant hoe (de stem van) Stephen Tobolowsky ("the worst kind of cold-blooded villain one is likely to encounter" volgens James Berardinelli) een reden vindt om zijn werknemer te ontslaan. Het is natuurlijk fictie, en wellicht ongeloofwaardig, maar ik werd er toch warempel éven kwaad om. (Net als bij die scène in Die hard wanneer Bruce Willis het noodnummer van de politie belt om een gijzeling te melden en de telefoniste hem waarschuwt dat dat nummer alleen voor noodgevallen is. Willis: "No shit, lady – does it sound like I'm ordering a fucking pizza?!") Indrukwekkende film die nog lang in mijn hoofd blijft doorzaniken.

avatar van Dzonny

Dzonny

Wat een zonde van mijn tijd!

Simpel verhaal over een simpele gijzeling. Dat alles in een kist wordt gefilmd, maakt het gewoon nog minder interessant dan het al was. Ryan Reynolds is verre van goed genoeg om 95 minuten onafgebroken in beeld te zijn. Verder bevat de film een heleboel ergerlijke details:

- In godsnaam, waar komt die slang bijvoorbeeld vandaan?
- En hoe kan die slang doodsimpel door een kier ontsnappen
, alsof daar geen aarde hoort te zitten?
- Hoe kan het dat hij die zak met glowsticks, zaklamp, zakmes, ... pas vindt als de gijzelaar er hem attent op maakt?

- Waarom moet het altijd meer dan 5 seconden duren vooraleer hij zijn telefoon oppakt?
- En waarom in godsnaam belt hij niet terug als hij te laat was om de telefoon op te nemen - wat op zich ook al dikke bullshit is.
- Een paar keer zelfs negeert hij een oproep!
- Filmpjes uploaden gaat als niets, maar een simpel gps-signaal uitzenden lukt blijkbaar niet!

Als je jezelf respecteert, sla deze dan gerust over!

avatar van jippie2010

jippie2010

Dzonny schreef:

Als je jezelf respecteert, sla deze dan gerust over!

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Deze was onderdeel van Halloween night enkele jaren geleden in de bios. Dat het weinig met Halloween te maken had was niet mijn grootste ergernis, maar vooral dat het me totaal niet kon boeien. Steeds dezelfde saaie locatie en al even flauwe acteur. Dat het uiteindelijk niet zo goed is afgelopen kan ik misschien wel een pluspunt noemen want op dat moment kon het me niets meer schelen wat er met het enige zichtbare personage in de film zou gaan gebeuren.

Ik zal de woorden van de jongedame die achter ons zat nooit vergeten toen de film afgelopen was:

"Bah, wat een stomme film!" en ja daarover waren we het allemaal eens.

avatar van NYSe

NYSe

Het plot mist nog wel eens de nodige logica, maar desalniettemin is Buried één van de meest zenuwslopende thrillers die ik de afgelopen tijd gezien heb!

Dat het verhaal af en toe wel iets te geforceerd wordt voortgestuwd is te vergeven, want Cortés toont vakmanschap en bovenal durf door gebruik te maken van slechts één piepkleine locatie, één acteur, minimale expositie en alleen natuurlijk licht: effectief is het zeker.

avatar van schumacher

schumacher

Echt de top deze film, blijft van begin tot het einde boeien.

Je moet het maar doen; in een kist liggen ondergronds met een gsm en toch de film zo boeiend kunnen houden met een zeer sterke acteerprestatie van reynolds.

Al de rest maakt niks uit, het is film, FIILLLMMMMMMM.

Is er dan ergens gepost mss dit een waargebeurde film is, alleeja, met waargebeurde feiten? Nope, dus zo'n films neem ik ook nooit serieus en dat hoeft ook niet, daarom is het film. Naar star wars moet ge ook nie kijken dan of terminator haha, ook allemaal onrealistisch.