• 9.373.117 stemmen

Geregisseerd door: Rodrigo Cortés

Met onder meer: Ryan Reynolds, Robert Paterson en José Luis García Pérez

Releasedatum: 25 november 2010

Plot Buried

"170,000 sq miles of desert. 90 minutes of oxygen. No way out."

Paul Conroy (Ryan Reynolds) is een vrachtwagenchauffeur uit de Verenigde Staten die werkzaam is in Irak. Na een aanslag van een groep terroristen wordt Paul wakker in een kist, onder de grond. Hij is levend begraven. Met enkel een aansteker en een mobiele telefoon moet Paul aan deze claustrofobische val proberen te ontsnappen...

Paul Conroy

Dan Brenner (stemrol)

Alan Davenport (stemrol)

Linda Conroy (stemrol)

Pamela Lutti (stemrol)

Maryanne Conroy / Donna Mitchell / Rebecca Browning (stemrol)

Special Agent Harris (stemrol)

911 Operator (stemrol)

State Department Rep. (stemrol)

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Prachtige poster

Justinw schreef:

Deed me denken aan een episode van CSI. Licht ook iemand levend in een kist onder de grond. Maar leuk concept, en Ryan Reynolds vind ik ook gewoon een amusante acteur.

Die aflevering was geregisseerd door Tarantino. Tarantino heeft ook wel eens zo'n kist scène in een film gehad, maar dan met Uma Thurman in de hoofdrol.

Wat betreft Buried, ik hoop dat Ryan Reynolds niet de hele 95 minuten buried blijft, zal nogal saai zijn.

planet_of_death

Hoe weet je nou of het saai is, misschien wordt er wel zo veel uit het concept gehaalt dat het de gehele film intressant blijft.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Kan wel wat worden, ik ben benieuwd hoe ze dit spannend gaan houden. Maar mocht dat niet lukken, hebben we gelukkig altijd Ryan nog, ik hou het in ieder geval wel in de gaten.

planet_of_death schreef:

Als ik 95 minuten alleen maar naar een vent kijkt die is begraven onder de grond, een beetje mensen gaat bellen en probeert uit te breken wordt het nogal saai, of ben je het daar niet mee eens? Hopen dat er nog een leuk plot omheen wordt gebouwd, maar dit zal wel niet een heel erge hoogvlieger worden (alhoewel sommige het script wel erg goed vinden). Toch wil ik wel een fatsoenlijke trailer zien om wat meer licht te krijgen op dit filmpje.

planet_of_death

Zoals ik al zei: Je weet nooit wat de hoofdpersoon allemaal doet daar. De meest onverwachte dingen kunnen gebeuren.

TrickySmalls

Dit zou zomaar wel eens een hele interessante film kunnen worden.

planet_of_death schreef:

Een man alleen, wat kan er allemaal gebeuren, knipoog knipoog

TrickySmalls

Phone Booth was toch ook op één locatie? En was die saai? Nee.

Eigenlijk gewoon zelfde principe.

avatar van mikey

mikey

Karl van H. schreef:

Prachtige poster

Vertigo??

avatar van Elineloves

Elineloves

Ik krijg al de rillingen als ik het plot lees, brrr. Zeer benieuwd hoe Ryan Reynolds dit gaat doen.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

mikey schreef:

Vertigo??

Er stond eerst een andere poster die helemaal zwart was met onderin de kist waar Reynolds in lag, maar deze is ook erg mooi, moet ik zeggen. Als de film net zo naar mijn smaak is als de posters, dan hebben we met een topfilm te maken

Imdb zegt ja!

Imdb heeft 293 stemmen Zegt dus niks

TrickySmalls

Is het al bekend wanneer deze film in de bios verschijnt?

avatar van Elineloves

Elineloves

Ben ik ook wel benieuwd naar.

avatar van MrHorror

MrHorror

op imdb is al gestemd (9.3!!), en ik heb snel gekeken bij de releasedata, maar tot mijn verbazing staat nederland er niet tussen...

avatar van puckb96

puckb96

Buried is een film geregisseerd door Rodrigo Cortès waarin onze bekende Ryan Reynolds in speelt. Toen ik hoorde dat Reynolds in deze film zal spelen raakte ik er meteen in geïntresseerd. Toen ik het plot las dacht ik dat dit precies een film voor mij zal zijn. Helaas was ie in Nederland nog niet te zien, dus ging ik via pindakaas kijken waar hij tot mijn verbazing bij stond. Het unieke aan deze film is is dat er geen flashbacks in deze film zitten of andere scènes en alleen maar die scènes in die doos waar Reynolds in is levend begraven. 90 minuten in een doos! Ik vond het concept in die roos heel erg spannend. Zelf vond ik Reynolds echt perfect spelen, hij heeft echt lef ook om in deze film te spelen. Ik denk helaas dat sommige film-fans de film niet leuk zouden vinden omdat deze film zich echt alleen maar in die doos plaatsvindt. Echt dit is een zeer spannende film! Dus ik zal zeggen wacht niet op de bioscoop maar download em op Torrent. Maar om die reden dat fans het saai vinden, vind ik het juist leuk. Ik vind dat serieus origineel. Het doet me denken aan Tarantino's Grave Danger. Ik vond deze film ook heel erg onvoorspelbaar. Ik zal jullie de details besparen, want jullie hebben hem vast nog niet gezien. Het enige wat ik minder vond was het schrijven van de film. Het regisseurwerk was wel goed, alleen het schrijfwerk voor de writers van deze film. De hele film was voor de rest te gek! Dus het enige was het writing van deze film, maar dat viel op zich nog wel mee. Dus eigenlijk verdiend deze film een dikke 10! En trouwens de opening sequence was echt gaaf! Jullie zullen denken het is maar een opening sequence, maar die was wel gaaf. Dus kortom ik vond Buried een zeer spannende film. Ik snap waarom je hem niet leuk zal vinden, maar ik vond deze film zeker geslaagd. Ook het originele verhaal is goed. Deze film is kortom gewoon goed! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Groeten puck.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

schram101

Trailer is erg interessant. De teaser was wat spannender, maar hier krijgen we dan ook iets meer te zien/horen over t verloop van de film. Ben heel erg benieuwd naar deze!

TrickySmalls schreef:

Is het al bekend wanneer deze film in de bios verschijnt?

11 november (E1 Entertainment)

avatar van Seam

Seam

puckb96 schreef:

Buried is een film geregisseerd door Rodrigo Cortès waarin onze bekende Ryan Reynolds in speelt. Toen ik hoorde dat Reynolds in deze film zal spelen raakte ik er meteen in geïntresseerd. Toen ik het plot las dacht ik dat dit precies een film voor mij zal zijn. Helaas was ie in Nederland nog niet te zien, dus ging ik bij Torrent kijken waar hij tot mijn verbazing bij stond. Het unieke aan deze film is is dat er geen flashbacks in deze film zitten of andere scènes en alleen maar die scènes in die doos waar Reynolds in is levend begraven. 90 minuten in een doos! Ik vond het concept in die roos heel erg spannend. Zelf vond ik Reynolds echt perfect spelen, hij heeft echt lef ook om in deze film te spelen. Ik denk helaas dat sommige film-fans de film niet leuk zouden vinden omdat deze film zich echt alleen maar in die doos plaatsvindt. Echt dit is een zeer spannende film! Dus ik zal zeggen wacht niet op de bioscoop maar download em op Torrent. Maar om die reden dat fans het saai vinden, vind ik het juist leuk. Ik vind dat serieus origineel. Het doet me denken aan Tarantino's Grave Danger. Ik vond deze film ook heel erg onvoorspelbaar. Ik zal jullie de details besparen, want jullie hebben hem vast nog niet gezien. Het enige wat ik minder vond was het schrijven van de film. Het regisseurwerk was wel goed, alleen het schrijfwerk voor de writers van deze film. De hele film was voor de rest te gek! Dus het enige was het writing van deze film, maar dat viel op zich nog wel mee. Dus eigenlijk verdiend deze film een dikke 10! En trouwens de opening sequence was echt gaaf! Jullie zullen denken het is maar een opening sequence, maar die was wel gaaf. Dus kortom ik vond Buried een zeer spannende film. Ik snap waarom je hem niet leuk zal vinden, maar ik vond deze film zeker geslaagd. Ook het originele verhaal is goed. Deze film is kortom gewoon goed! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Groeten puck.

Moet ik dit serieus nemen ?

avatar van Figo

Figo

Geweldig plot, kijk hier erg naar uit!

Behoorlijk lelijk ook.

schram101

Mwa, vind het wel stijlvol..

avatar van starbright boy

Vind 'm mooi.

Met al die reclamekreten???

schram101

Ja dat is wel leuk toch? Zeker in combinatie met de hier geplaatste poster vind ik het erg origineel.

Weer een nieuwe trailer:

Nieuwe Buried trailer - Video op FilmTotaal

Hoewel het allemaal wat van hetzelfde is, blijf het me interessen!