Genre: Drama / Sport
Geregisseerd door: John Lee Hancock
Met onder meer: Sandra Bullock, Quinton Aaron en Tim McGraw
Plot The Blind Side
"Based on the extraordinary true story"
De film vertelt het waargebeurde verhaal van Michael Oher (Quinton Aaron), een jonge, dakloze Afro-Amerikaanse jongen. Michael wordt op een avond opgemerkt door Leigh Anne Tuohy (Sandra Bullock) en omdat hij geen slaapplaats heeft biedt Leigh Anne hem onderdak aan. Dit zet een serie gebeurtenissen in gang die het leven van zowel Michael als die van de familie Tuohy voorgoed zal veranderen...
- Trailer (YouTube)
- The Blind Side (BoekMeter)
- The Blind Side (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Denise Oher
Miss Sue
Mrs. Smith
16 nominaties en toch maar 2 oscars
Gezien haar rollen, is dat niet genoeg.
Meryl is the beste levende actrice ter wereld.
Maarrrr, ben ontzettend blij dat Sandra Bullokc gewonnen heeft, top-wijf.
Zijn er naar mijn mening nog steeds 2 te veel
amme-iim
16 nominaties en toch maar 2 oscars
Gezien haar rollen, is dat niet genoeg.
Meryl is the beste levende actrice ter wereld.
Maarrrr, ben ontzettend blij dat Sandra Bullokc gewonnen heeft, top-wijf.
Zijn er naar mijn mening nog steeds 2 te veel
Naar mijn mening heel wat te weinig!
Le Professionnel
Leuke feel good movie soms wel een beetje erg zoetsappig maar dat weet je van tevoren met dit soort films.
The Blind Side is toch wel een fijne film. Hoewel de film de typische voorspelbare verhaallijn volgt en nergens verrassend wordt, liet de film mij toch wel met een zeer goed gevoel achter. Een echte feel-good film dus. Sandra Bullock won zelfs een oscar voor haar rol en hoewel ik moet zeggen dat ze het prima doet, is een oscar misschien net wat teveel van het goede, want ik heb in het verleden zeker wel eens betere rollen zien winnen. Maar goed ik gun het haar wel, want het is verder wel een erg sympathieke vrouw.
Terug naar de film maar weer. Naast Bullock spelen ook de andere acteurs wel goed. Quinton Aaron als Big Mike is heel degelijk en verder valt vooral Jae Head als het vaak erg enthousiaste zoontje van Bullock in positieve zin op. Verder is het dus allemaal heel degelijk en blijft de film de volle twee uur interessant, zonder dat de film ergens inzakt. Het oogt allemaal vlot en fris en ondanks dat het verhaal waarschijnlijk op sommige momenten net wat mooier is gemaakt dan het in werkelijkheid was, werkt het allemaal wel en dat is toch een van de belangrijkste punten van een film voor mij. Daarnaast blijft het allemaal lekker luchtig en neemt het drama gelukkig nooit teveel de overhand.
Het loopt dus zoals het loopt en het einde, waarbij we ook nog de echte Oher te zien krijgen is ook alleraardigst. Leuke film dus wat mij betreft die mij met een goed gevoel achterliet en gewoon een erg leuke feel-good film is.
amme-iim
Super mooie film met goede acteerprestaties.
Ik had de oscar alleen liever naar Meryl Streep zien gaan, die me toch meer overtuigde in Julie & Julia. alleen nominatie voor Sandra was wel genoeg (en terecht). Maar ik gun de oscar haar wel. het is een leuke actrice en een vrouw met ballen!
marchje-
Leuke feel-good film, maar voelt voor mij soms wat te overdreven aan..
Nancy1980
Erg genoten van deze mooie film. Sandra Bullock en Quinton Aaron
spelen erg goed..
Het verhaal is erg mooi, leuk ook dat het waargebeurd is.
Al twijfel ik eraan of iemand met twee kinderen in huis, zomaar een vreemde jongen in huis haalt.
Maar heerlijke feel good movie.
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Eigenlijk wat Spetie hierboven zegt.
Erg leuke film, die je met een goed gevoel achterlaat. 4 sterren.
PS: Sandra Bullock is echt een topwijf, altijd al gevonden. Zoals door meer mensen gezegd, qua persoon verdiende ze de Oscar, maar ik zag haar nu niet veel anders spelen als in haar andere rollen.
SaNDuTjE
Aardige film maar niets bijzonders. Snap ook eerlijk gezegd niet waarom Bullock hier een Oscar voor heeft gekregen.
Het waargebeurde verhaal wordt op deze manier zo overdreven neergezet dat het glazuur je bijna van de tanden springt. Je verwacht ieder moment een twist in het verhaal, maar alles blijft maar voor de wind gaan dat het ongeloofwaardig wordt.
De film is wel onderhoudend en blijft de 2 uur wel boeien, maar komt mij over als een middelmatige film.
ralfsjam
erg teleurstellend allemaal, het is echt een amerikaanse film die op de gevoelens van de amerikanen inspeeld. alles verliep gladjes en iets te mooi allemaal. Bullock deed het inderdaad wel leuk/goed in mijn ogen, maar een Oscar? de film was zo mooi dat zelfs de Gangsters aandoenlijk waren. kortom, in mijn ogen iets te veel mooi weer spelen in the blind side. dus niet iets voor mij.
2.5 voor Bullock
queenie
Ontroerende film. Sandra Bullock speelt erg goed, zo ook Big Mike.
Bij nader inzien verlaagd naar 2.5*
Geen wonder dat deze niet in NL wordt uitgebracht. Dit soort films werken alleen in Amerika en op een zondagmiddag op RTL4.
Film Fan
Ik denk dat dat nog reuze meevalt, film krijgt hier in ieder geval bijna vier sterren en volgens mij zitten er weinig Amerikaanse stemmers bij.
mushroomcloud
Mooie film voor een rustige zondag ofzo. Goede soundtrack, goed geacteerd, alleen jammer van het nummer "going up the country" aan het einde, deed me gelijk denken aan Into the Wild. 4*
an36
ja, het is idd een feel-good-movie. And so what?? Ik vond Sandra B. echt super spelen. Iets wat ik van haar niet gewend ben.
De film zet mij in ieder geval echt aan het denken...Gewoon een super film en nog waar gebeurd ook!!
DonLeone
ja, take that Morgan Freeman, met die belachelijke Invictus! The Blind Side kickt je gewoon omver qua verhaal, en blijft toch lekker sportief!
AmazingPP
Pakkend, maar toch luchtig drama, nergens te zwaar of inspelend op valse emotie's. Bullock zet een prachtige rol neer, waarbij ik moest denken aan Julia Roberts in "Erin Brokovich". Terecht een Oscar voor deze rol. Wel voorspelbaar, maar dat mag de pret niet drukken. 4 *
DonLeone
voorspelbaar? ik had enigzins verwacht dat de dochter een relatie zou beginnen met Michael, en zo dus eigenlijk incest zou plegen, maar uiteindelijk is het niet zover gekomen. vreemd, want doorheen de film zie je haar wel hem zo verliefd aankijken.
SaNDuTjE
Dat is nou precies het probleem met deze film, het verhaal is te braaf. Ik hoopte steeds op een wending in het verhaal om het de hoofdrolspelers nog een beetje lastig te maken alvorens ze aan het cliche einde zouden beginnen.
Maar helaas is dat er niet van gekomen en valt alles zoals verwacht op z'n plaats.
Film Fan
Net als in het echt. Oh ja, de film berust op een waar gebeurt verhaal.
ralfsjam
Net als in het echt. Oh ja, de film berust op een waar gebeurt verhaal.
ja, misschien is daarom het verhaal zo mierzoet en over de top braaf. zo van: kijk eens hoe mooi het echte leven kan zijn....
ik snap al die 4en en 5en niet echt.
vwtune
Ik snap die 4en en 5en ook niet. Ik zeg niet dat het een slechte film is maar ik heb ze wel beter meegemaakt (dan doel ik meer op het verloop) acteerwerk was wel prima maar ik miste toch iets van spanning/wending.
BB1991
wat ben ik ongelooflijk verast door deze film. een lekkere feel-good film met een warm en ontroerend verhaal. de acteerprestaties zijn uitstekend en wekken symphatie en medeleven op. en misschien onrelevant, maar wat is Lily collins een plaatje....
overigens valt er wel wat aan te merken op deze film. zo zijn er wat plotlijnen die niet helemaal bevredigend aflopen.... zo had ik graag willen zien hoe het afloopt met de moeder en broer van michael. Dit is echter wellicht gedaan om de nadruk te leggen op de band tussen Michael en de familie.
ook is het verhaal miss een beetje feelgood. elke mogelijke tegenslag wordt snel weggewuifd, ruzies zijn er niet en het is allemaal wel heel erg rooskleurig.
dat ik dit echter pas opmerkte na de film, wil wel wat zeggen over de kracht van de film. wat het doet, doet het gewoon goed. Hancock weet met zijn film de juiste snaren te raken op het juiste moment en is nergens geforceerd dramatisch. zo zie ik mijn drama's graag
_Casper_
best goeie feel good film, hij duurde mij alleeniets te lang
maar alsnog zeker een aanrader
helleke
Heel goeie film met schitterende acteerprestaties van Bullock, Aaron, en zeker ook de 'kleine broer van Michael'.
Het verhaal heeft redelijk wat om het lijf en gaat gelukkig niet gans de tijd over American Football.
Daarin vind ik hem aangenamer kijken dan bv. Invictus.
Een meer dan verdiende 3,5 sterren
Raffael77
Daarin vind ik hem aangenamer kijken dan bv. Invictus.
Een meer dan verdiende 3,5 sterren
Mee eens.
Boxmeer
Super leuke film. Een feel good movie wat doet wat ie moet doen. Alleen wordt het er soms wel een beetje teveel opgegooid. Maar dat maakt de film voor mij niet kapot. Voor mij is een film met Bullock zoiezo al aardig maar hier komen ook nog Big Mike en SJ (wat een komisch ventje) bij. Een film die ik zeker moet hebben op blu ray.
4,5 ster voor deze topper.
Cutiepie
Ik heb echt genoten bij deze film!
Goed acteerwerk en een boeiend verhaal.

Waargebeurde sportfilm 'The Blind Side' van John Lee Hancock morgenavond te zien op televisie

Toenemende discussie rond geluiden om Oscar van Sandra Bullock af te nemen: 'Laat haar met rust'

Michael Oher doet boekje open over 'The Blind Side' met Sandra Bullock: 'Gelogen over adoptie'

Netflix voegde vandaag onder meer deze vijf goed beoordeelde films toe

The Song of Bernadette

Boys Town
Drama / Biografie, 1938

The Express
Biografie / Sport, 2008
amerikaans voetbaladoptieopleidingprivate schoolmemphis, tennessee sportgebaseerd op een waargebeurd verhaalduringcreditsstingerchristianhigh school football