• 9.375.307 stemmen

The Blind Side (2009)

Drama / Sport | 129 minuten

Genre: Drama / Sport

Geregisseerd door: John Lee Hancock

Met onder meer: Sandra Bullock, Quinton Aaron en Tim McGraw

Plot The Blind Side

"Based on the extraordinary true story"

De film vertelt het waargebeurde verhaal van Michael Oher (Quinton Aaron), een jonge, dakloze Afro-Amerikaanse jongen. Michael wordt op een avond opgemerkt door Leigh Anne Tuohy (Sandra Bullock) en omdat hij geen slaapplaats heeft biedt Leigh Anne hem onderdak aan. Dit zet een serie gebeurtenissen in gang die het leven van zowel Michael als die van de familie Tuohy voorgoed zal veranderen...

Leigh Anne Tuohy

Mrs. Boswell

Denise Oher

avatar van Quaest

Quaest

Het lijkt mij een leuke film met veel emotionele scene in. Ik ga hem zeker kijken!

avatar van deTuinman

deTuinman

een lekker ouderwetse 90s-film, kga hem vast wel een x kijken

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2060 berichten

Jammer dat de trailer zoveel weggeeft. Als je dit nog kan mijden: niet kijken!

Lijkt me wel een beetje een waargebeurd RTL4-drama, maar kan mede door Bullock wel buiten de rest uitsteken.

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

Bubblez schreef:

Jammer dat de trailer zoveel weggeeft. Als je dit nog kan mijden: niet kijken!

Haha, inderdaad. Ik weet nu al hoe het afloopt

avatar van tottenham89

tottenham89

Lijkt me ook inderdaad een hele leuke film.

avatar van JustDen

JustDen

ohhh wat gaat deze film, een beetje onverwacht, goed in amerika!!!

op imdb heeft hij ook al en 7.8!!

Zal dit dan de eerste oscarnominatie voor Sandra worden???

avatar van mos18

mos18

Wanneer komt deze in de Bischoop in Nl

avatar van UrbanDjampa

UrbanDjampa

Ben wel fan van sportfilms(+ nodige drama) dus als ik tijd heb ga ik 'm wel kijken.

Net gezien, Super film. 5* Aanrader!

Na de The Kite Runner is dit mijn favoriete drama.

Een drama/sport met af- en toe wat leuke comedy ertussen.

avatar van Elineloves

Elineloves

Ben ontzettend benieuwd naar deze film! Lijkt me weer een mooie Bullock.

avatar van doe normaal

doe normaal

Elineloves schreef:

Lijkt me weer een mooie Bullock.

Bedoel je dan met 'mooie Bullock' dat ze er weer mooi gaat uitzien volgens jou of gewoon dat je een mooie Bullock film verwacht.

Duidelijker zijn heeaa.

avatar van Pistons

Pistons

Supersmooth.

Ik dénk dat ze toch op Bullock film doelt.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Ja, hier heb ik nou van genoten. Hartverwarmend en best wel ontroerend filmpje, waar Bullock één van haar beste prestaties neerzet. Prachtig en indrukwekkend verhaal over de jonge - maar enorm grote en beresterke - Micheal Oher.

Vreemd dat deze hier in Nederland niet in de bioscopen verschijnt, al in het succes in de US ook nogal onverwacht. Een grappig, ontroerend en meeslepend verhaal. Oké, het kabbelt soms wel érg snel en makkelijk aan en de nodige cliché's worden niet vermeden, maar het wordt allemaal op zo'n leuke en mooie manier gebracht dat ik hier grotendeels alleen maar positief over kan zijn.

Bullock steelt de show, maar ook Quinton Aaron, die 'Big Mike' speelt doet het prima. Veel zegt hij (vooral in het begin niet), maar regisseur Hancock heeft de touwtjes prima in handen en gaat goed met z'n karakter om. De ''rest'' van het gezin is ook leuk, Lily Collins, Tim McGraw en Jae Head, grappig jochie, zit geweldig leuk in z'n rol. Heb vaak kunnen glimlachen om hem, maar vooral ook om de vele hartveroverende scénes die de film rijk is.

Zwaar wordt deze film nooit, dat had ik wel (wat meer) verwacht, maar het bleef best luchtig allemaal. De film kent een paar mooie emotionele momenten en er wordt op een mooie manier naar een geweldig einde gewerkt, waar ik helemaal vrolijk van werd. Geweldig om Oher te zien ''slagen'' als football speler en dat z'n kleine broertje ook krijgt wat hij wil. De eindscénes met de echte Oher zijn ook leuk om te zien. De glimlach bleef maar op m'n gezicht staan. Ja, ik werd daar gewoon blij van.

Ik had best een leuk filmpje verwacht, maar deze The Blind Side werd gelukkig zelfs nog ietsje beter. Het zou me niets verbazen dat er misschien zelfs nog een oscar nominatie voor deze film op de loer ligt. Wie weet. Een dikke voldoende van mijn kant krijgt deze mooie film in ieder geval.

avatar van The One Ring

The One Ring

De film is een onverwacht succes in de VS. Mij spreekt het niet echt aan, maar komt er geen Nederlandse release? Er is duidelijk een groot publiek voor.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Nee, voor zover ik weet komt hier geen Nederlandse bioscoop release van.

avatar van degoe

degoe

Vond het wel een meer dan vermakelijke film. Goed verhaal. Jammer dat Bullock continu zo wordt opgehemeld en dat het nogal anti democraten en pro christelijk is opgezet.

avatar van Daniel112

Daniel112

fantastische film ! net gezien

degoe schreef:

Achja, als je ziet hoeveel films de andere kant op wijzen... Ik kan me daar niet zo aan ergeren, zeker niet zoals het in deze film is gedaan, namelijk met mate.

De film zelf vond ik echt mooi. Goed acteerwerk, ik vond dit ook een van Bullocks beste. Heel oprecht en "echt".

avatar van De Knip

De Knip

Voor een drama: geen koude rillingen gekregen.

Kwam doordat de komische scenes de film tot een kinderachtige maakten.

Spanning zat er ook niet in. Eigenlijk van alles niks. Acteren? Ik vind deze film echt nergens boven uitsteken.

En onze Big Mike speelde nou niet echt de pannen vh dak.

Vooral het football-gedeelte was erg kinderachtig, zodat een krachtig drama volledig werd verwoest Het neigt meer naar een familiefilmpje:

Heel fijn filmpje, totaal onverwacht eigenlijk. Ik kende het verhaal totaal niet (zit niet zo in de American Football-wereld), maar dit was toch wel heel aardig.

Bullock is zowaar eens goed op haar plaats (hoewel Julia Roberts dat misschien nog meer zou zijn dacht ik bij het kijken, en nu zie ik ook dat zij eigenlijk de eerste keuze was.)

Het meest belangrijke en verdienstelijke aan de film is eigenlijk dat de makers het voor elkaar krijgen grotendeels langs de gevaarlijke rtl-4 dramafilm-valkuilen te manoeuvreren. Iets wat nogal op de loer ligt bij dit verhaal. Een paar korte momenten vreesde ik dat het mis ging, maar de personages en het verhaal zijn eigenlijk dermate goed uitgewerkt dat het toch uitbleef.

Gewoon een prima feelgood-film.

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2060 berichten

Erg mooie film. Ik vind dat Sandra Bullock het érg goed doet, Oscarwaardig! Ik zag laatst een interview bij The View met Sandra Bullock en de echte Leigh Anne Touhy en haar man. Dan zie je hoe groot de gelijkenis is.

Goed, de film heeft best een hoop sentimentele momenten. En als dit verhaal bedacht was, had ik die momenten juist minder gevonden, maar gezien het gaat om een waargebeurd verhaal, dat ook nog waarheidgetrouw is, kon ik me er gemakkelijker in verplaatsen en waardeer je het verhaal voor wat het is; mooi, menselijk, ontroerend.

avatar van jochemslot

jochemslot

echt een mooie film!

avatar van MissyNador

MissyNador

Zo echt een top film!! Sandra bullock was geniaal!

avatar van martenaria

martenaria

oscar voor sandra!!!!!!!!

avatar van guus roovers

guus roovers

net de trailer gezien en op basis al daarvan een dikke 5

hield het in de trailer al niet droog, mocht ik mijn mening veranderen dan verander ik mijn aantal sterren, maar dat betwijfel ik, ik kom hier nog op terug als ik hem gezien heb,

en btw sandra bullock wordt met de jaren steeds aantrekkelijker om naar te kijken, dit in haar films en in haar uiterlijk.

5*****

guus roovers schreef:

net de trailer gezien en op basis al daarvan een dikke 5

5*****

Je geeft 5 sterren op basis van de trailer? Kom nou. Ga alsjeblieft pas stemmen als je de film gezien hebt. Dit is gewoon goedkoop.

avatar van Swastika

Swastika

Een Sandra Bullock die een sterk staalje acteer prestatie neerzet.Een zeer gevoelig en sentimenteel film met hier en daar een komische noot die een ieder zeker zal aanspreken.Wat een groot hart laat de fam.Touhy hier in zien.En niet te vergeten dat deze film is gebaseerd op een daadwerkelijk levensverhaal.En ook ik zie hier een oscar nominatie in voor Sandra Bullock.Zeker een aanrader.*****5

avatar van guus roovers

guus roovers

@ deft0nes

wel ff lezen wat ik schreef,ik zou hierop terugkomen.

en ja, op basis van een trailer kan/mag ik mijn stem uitbrengen

guus roovers schreef:

@ deft0nes

wel ff lezen wat ik schreef,ik zou hierop terugkomen.

en ja, op basis van een trailer kan/mag ik mijn stem uitbrengen

Als je dat écht vind, moet je dat vooral doen, maar ik vind het vervuiling van het hoogste niveau. En waar houd het dan op? Mag ik ook films op hun poster beoordelen? "Oh, das een leuke poster, laat ik die film 5* geven. Misschien, als ik de film ooit nog zie, zal ik mijn punt veranderen, maar voorlopig laat ik die staan!" Kom nou. Daarnaast zijn trailers heel vaak misleidend en/of niet een volledige representatie van de film.

avatar van strunglady

strunglady

Totaal onverwacht deze film gevonden. Ik ben absoluut positief verrast. Ondanks de toch wel lange duur van deze film, vloog de film voorbij. Ik heb Sandra Bullock in tijden niet meer zo goed zien acteren. Prachtig ingetogen en zonder over de top te gaan genoeglijke film! Aanrader!

4.0