• 9.375.650 stemmen

The Blind Side (2009)

Drama / Sport | 129 minuten

Genre: Drama / Sport

Geregisseerd door: John Lee Hancock

Met onder meer: Sandra Bullock, Quinton Aaron en Tim McGraw

Plot The Blind Side

"Based on the extraordinary true story"

De film vertelt het waargebeurde verhaal van Michael Oher (Quinton Aaron), een jonge, dakloze Afro-Amerikaanse jongen. Michael wordt op een avond opgemerkt door Leigh Anne Tuohy (Sandra Bullock) en omdat hij geen slaapplaats heeft biedt Leigh Anne hem onderdak aan. Dit zet een serie gebeurtenissen in gang die het leven van zowel Michael als die van de familie Tuohy voorgoed zal veranderen...

Leigh Anne Tuohy

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

guus roovers schreef:

@ deft0nes

wel ff lezen wat ik schreef,ik zou hierop terugkomen.

en ja, op basis van een trailer kan/mag ik mijn stem uitbrengen

Nee, dat mag niet. Stem pas als je de film gezien hebt, bij deze ongeldige stem verwijderd.

avatar van guus roovers

guus roovers

een heerlijke film zoals ik al dacht, die 5 sterren blijven gewoon staan.

misschien was ik te vroeg met het uitbrengen van mijn stem op basis van de trailer,en heb hierbij misschien een discussie los gemaakt wat totaal niet de bedoeling was, en wil het hier ook bij laten.

terug naar de film:

de rol van Sandra Bullock in deze is bijzonder goed te noemen, niet de Sandra in haar altijd leuke typetjes rol maar een echte volwaardige actrice, ik heb gemerkt dat ze steeds meer gegroeid is in haar vak ,en dat dit allang in haar zat maar nooit heeft kunnen laten zien.

in deze film laat ze zien dat ze klaar is voor het grote acteerwerk, en dat haar komisch kant ook nog van pas komt.

heerlijke film echt een aanrader !! ,en Sandra mag voor mij ook een oscar krijgen.

5*****

avatar van deft0nes

deft0nes

guus roovers schreef:

een heerlijke film zoals ik al dacht, die 5 sterren blijven gewoon staan.

terug naar de film:

5*****

Wat vond je het sterkste stukje met Bullock dan? Door welk stukje acteerwerk heeft ze zeker een oscar verdient?

avatar van Mementos75

Mementos75

Quinton Aaron komt niet echt geloofwaardig over. Verder een erg goed drama. Met name Sandra deed het erg goed. Het was bovendien een waargebeurd verhaal, waarmee zeker een extra halve ster is verdient.

avatar van gerard64

gerard64

Zeer mooie aangrijpende film.

Ik heb ruim 2 uur genoten

avatar van Caramba

Caramba

Het zien van deze film was voor mij aanleiding om me in te schrijven bij MovieMeter. Ik vond deze film een juweeltje, een echte "feel good movie". De rol van Sandra Bullock, als moeder Leigh Anne Tuohy met een hart van goud, past haar prima. Alle lof gaat voor mij toch wel naar Quinton Aaron die de rol van Michael Oher formidabel neerzet.

Wanneer je op de naam "Michael Oher" googled en de video's van de echte personen ziet, wordt je pas duidelijk hoe goed de acteurs zich in hun rollen hebben weten in te leven.

In het begin van de film is Michael Oher nog de zwijzame reus, die gelaten alles over zich heen laat komen. Hij is geen licht, maar heeft toch bepaalde dingen die je niet verwachten zou (bijv. het keurig opvouwen van het beddegoed of het netjes aan tafel eten i.p.v. bij de TV). Geleidelijk zie je dat ook de rest van het gezin Tuohy zich schikt naar de nieuwe situatie. Vooral het jongste gezinslid SJ (Sean Jr) steelt af en toe lekker de show.

Enig minpuntje in de geloofwaardigheid was voor mij, dat alles in de film zo gladjes verloopt. Iedereen in huize Tuohy accepteert zomaar dat er een extra gezinslid in huis wordt opgenomen. Zelfs de puberdochter sputtert geen moment tegen en de leraren op school zijn zelfs bereid om Michael mondeling te laten toetsen want hij kan zich op papier niet goed uitdrukken.

Al met al een erg goede film die maar weer eens laat zien dat "the American dream" echt bestaat, maar of dit ook Oscarmateriaal is durf ik te betwijfelen.

Een dikke 4 sterren zijn hier zeker op hun plaats.

avatar van Klubbrobber

Klubbrobber

Goed verhaal, goed geacteerd en zeker 1 van de betere films van Bullock, kortom een goed waargebeurd verhaal!

avatar van jadolino

jadolino

warm familie verhaal.

avatar van freemovie

freemovie

echt een film waar de usa goed in is "waargebeurd of gebaseerd" op

Maar blijft een erg mooie film voor gevoelsmensen

avatar van Hermannus

Hermannus

Goede sterke film, Sandra B eindelijk weer eens als vanouds, mijn vrouw heeft genoten van deze film. de jonge zoon speelt ook erg sterk. Geen moment verveeld.

avatar van stinissen

Uitstekende feel good movie met een werkelijk wonder mooie Sandra Bullock.

avatar van Ouassi

Ouassi

Ik ga 'm zo bekijken, maar weet iemand of ie uit is in de bios?

avatar van Theunissen

Inderdaad een uitstekende feel good movie waar ik het in het begin moeite mee had om het droog te houden. Vooral de eerste 80 minuten vond ik ijzersterk van de deze film. Ook de laatste 15 minuten van de film waren mooi en in de aftiteling zie je zelfs de echte personen waar het om gaat. De film voelt aan als een sprookje en je zou dat ook geloven als je niet wist dat het echt gebeurt was. Deze film zou trouwens uitstekend passen bij de EO (en dat bedoel ik dan niet negatief).

Van Sandra Bullock walg ik nornaal en ik kan me dan ook geen film herinneren waar ze echt goed in speelt (in Speed 1 en Crash ging het nog wel) maar hier vond ik haar echt in schitteren. Ze speelde de rol van Leigh Anne Touhy schitterend en ze was zelfs regelmatig grappig. Dat laatste komt overigens regelmatig terug in de film want ook Ray McKinnon (als de Coach) zorgde regelmatig voor grappige momenten.

Behalve Sandra Bullock vond ik overigens ook de rest van de cast behoorlijk goed en realistisch spelen.

Zijn er dan ook minpuntjes in deze film ? Het antwoord is "Ja" want Micheal Oher had best Leigh Anne Touhy en haar familie meer mogen bedanken voor al wat zij voor hem gedaan hebben.

stinissen schreef:

Uitstekende feel good movie met een werkelijk wonder mooie Sandra Bullock.

dik opgemaakt dan he?

leuke film vond ik het, SB speelde erg goed, en uiteraard de rol als MO is ook top.

ik ging blank in de film, niet wetende dat dit een waargebeurd verhaal is, wat het op het eind nog beter maakt

avatar van floriz

floriz

Sorry maar wat een verschrikkelijke film is dit zeg. Het zielige negertje word in huis gehaald alsof het een weggelopen hondje is door de o zo goede christelijke gemeenschap. (ja hoor de zwarte amerikanen wonen in de ghetto en hebben een verschrikkelijke jeugd gehad) Ai ai wat een onrealistisch super amerikaanse pulp dit!

avatar van Theunissen

floriz schreef:

P.S. deze film is waar gebeurd. Misschien dat het allemaal in de film wat mooier is gemaakt maar de realiteit is wel dat het waar gebeurt is en dus geen onrealistische film is. En ik geef je groot gelijk want in werkelijkheid zal zoiets zelden voorkomen. Maar dit is wel toevallig zo'n zeldzaam geval wat verfilmd is.

floriz schreef:

Ai ai wat een onrealistisch super amerikaanse pulp dit!

ligt er wat dik bovenop idd, maarja, het schijnt waargebeurd te zijn

avatar van stinissen

tal1b schreef:

dik opgemaakt dan he?

Opgemaakt ..... Ja en.....? Je moet van van nature wel mooi zijn , bv Geraldine Chaplin

kun je smeren wat je wilt maar ze blijft lelijk.

avatar van Tomsheep

Tomsheep

Amerikaanser dan dit wordt het niet.

Slijmerig hap slik weg high budget film voor de grote massa.

Jammer want het waar gebeurde concept biedt toch zeker andere mogelijkheden.

avatar van aileen90

aileen90

- 5*

- Ik vond/vind dit een zeer mooie,emotionele en geloofwaardige film!

- Als je deze film ziet, dan besef je hoe een mooi leven wij wel niet hebben en dat dat niet vanzelfsprekend is.

avatar van Ayuri

Ayuri

Klopt, en toch voelt hij lekker.. Misschien dat sommigen anders zijn dan ongeveer 80% van de kijkers: kijk deze film dan ook gewoon niet. Ga niet lopen zeuren dat het concept anders had moeten zijn, want blijkbaar zijn die personen juist die er anders over denken.

stinissen schreef:

kun je smeren wat je wilt maar ze blijft lelijk.

hahah touché

ze is niet lelijk, zeker niet

avatar van TiMmS

TiMmS

Wat een heerlijke film! Ik vond het een pakkend verhaal en heb echt de volle zit genoten aanrader!

avatar van Desh

Desh

Zojuist deze film gezien. Heb niet veel woorden nodig om deze te omschrijven, slechts 2: Prachtige, prachtige film... okay 3 dan

Een echte feel good movie!!

avatar van lagaiske

lagaiske

Zeer goeie feel goed movie met een uitstekende Sandra B.

Al vind ik dat blonde haar zo afschuwelijk!!!

avatar van denn0

denn0

hard!

avatar van Toontje35

Toontje35

Mierzoete Amerikaans geente film. Zeker niet slecht!

Maar er had toch wel iets verkeerd kunnen gaan in dit leven?

avatar van Waku

Waku

Eigenlijk is alles hier al eens eeder gezegd.

Dus bij deze sluit ik mij bij de meeste positieve reacties aan.

Met de nadruk leggend op een zeer verrassend en goed acterende Sandra Bullock.

avatar van cafe1900

cafe1900

'n echte EO topper, mijn vrouw hield het niet droog, zelfs 'n volledig verbouwde Sandra Bullock speelde 'n goeie rol. 4 sterren meer dan waard.

avatar van RickZ

RickZ

Mooie waargebeurde feelgood movie, maar wel wat lang (> 2 uur) .

Na "All about Steve" toont Sandra Bullock duidelijk aan dat ze naast komedies ook heel goed kan acteren in drama's.