Genre: Drama / Sport
Geregisseerd door: John Lee Hancock
Met onder meer: Sandra Bullock, Quinton Aaron en Tim McGraw
Plot The Blind Side
"Based on the extraordinary true story"
De film vertelt het waargebeurde verhaal van Michael Oher (Quinton Aaron), een jonge, dakloze Afro-Amerikaanse jongen. Michael wordt op een avond opgemerkt door Leigh Anne Tuohy (Sandra Bullock) en omdat hij geen slaapplaats heeft biedt Leigh Anne hem onderdak aan. Dit zet een serie gebeurtenissen in gang die het leven van zowel Michael als die van de familie Tuohy voorgoed zal veranderen...
- Trailer (YouTube)
- The Blind Side (BoekMeter)
- The Blind Side (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Miss Sue
Mrs. Smith
Madecineman (moderator films)
@ deft0nes
wel ff lezen wat ik schreef,ik zou hierop terugkomen.
en ja, op basis van een trailer kan/mag ik mijn stem uitbrengen
Nee, dat mag niet. Stem pas als je de film gezien hebt, bij deze ongeldige stem verwijderd.
guus roovers
een heerlijke film zoals ik al dacht, die 5 sterren blijven gewoon staan.
misschien was ik te vroeg met het uitbrengen van mijn stem op basis van de trailer,en heb hierbij misschien een discussie los gemaakt wat totaal niet de bedoeling was, en wil het hier ook bij laten.
terug naar de film:
de rol van Sandra Bullock in deze is bijzonder goed te noemen, niet de Sandra in haar altijd leuke typetjes rol maar een echte volwaardige actrice, ik heb gemerkt dat ze steeds meer gegroeid is in haar vak ,en dat dit allang in haar zat maar nooit heeft kunnen laten zien.
in deze film laat ze zien dat ze klaar is voor het grote acteerwerk, en dat haar komisch kant ook nog van pas komt.
heerlijke film echt een aanrader !! ,en Sandra mag voor mij ook een oscar krijgen.
5*****
deft0nes
een heerlijke film zoals ik al dacht, die 5 sterren blijven gewoon staan.
terug naar de film:
5*****
Wat vond je het sterkste stukje met Bullock dan? Door welk stukje acteerwerk heeft ze zeker een oscar verdient?
Mementos75
Quinton Aaron komt niet echt geloofwaardig over. Verder een erg goed drama. Met name Sandra deed het erg goed. Het was bovendien een waargebeurd verhaal, waarmee zeker een extra halve ster is verdient.
Caramba
Het zien van deze film was voor mij aanleiding om me in te schrijven bij MovieMeter. Ik vond deze film een juweeltje, een echte "feel good movie". De rol van Sandra Bullock, als moeder Leigh Anne Tuohy met een hart van goud, past haar prima. Alle lof gaat voor mij toch wel naar Quinton Aaron die de rol van Michael Oher formidabel neerzet.
Wanneer je op de naam "Michael Oher" googled en de video's van de echte personen ziet, wordt je pas duidelijk hoe goed de acteurs zich in hun rollen hebben weten in te leven.
In het begin van de film is Michael Oher nog de zwijzame reus, die gelaten alles over zich heen laat komen. Hij is geen licht, maar heeft toch bepaalde dingen die je niet verwachten zou (bijv. het keurig opvouwen van het beddegoed of het netjes aan tafel eten i.p.v. bij de TV). Geleidelijk zie je dat ook de rest van het gezin Tuohy zich schikt naar de nieuwe situatie. Vooral het jongste gezinslid SJ (Sean Jr) steelt af en toe lekker de show.
Enig minpuntje in de geloofwaardigheid was voor mij, dat alles in de film zo gladjes verloopt. Iedereen in huize Tuohy accepteert zomaar dat er een extra gezinslid in huis wordt opgenomen. Zelfs de puberdochter sputtert geen moment tegen en de leraren op school zijn zelfs bereid om Michael mondeling te laten toetsen want hij kan zich op papier niet goed uitdrukken.
Al met al een erg goede film die maar weer eens laat zien dat "the American dream" echt bestaat, maar of dit ook Oscarmateriaal is durf ik te betwijfelen.
Een dikke 4 sterren zijn hier zeker op hun plaats.
Klubbrobber
Goed verhaal, goed geacteerd en zeker 1 van de betere films van Bullock, kortom een goed waargebeurd verhaal!
freemovie
echt een film waar de usa goed in is "waargebeurd of gebaseerd" op
Maar blijft een erg mooie film voor gevoelsmensen
Hermannus
Goede sterke film, Sandra B eindelijk weer eens als vanouds, mijn vrouw heeft genoten van deze film. de jonge zoon speelt ook erg sterk. Geen moment verveeld.
Uitstekende feel good movie met een werkelijk wonder mooie Sandra Bullock.
Inderdaad een uitstekende feel good movie waar ik het in het begin moeite mee had om het droog te houden. Vooral de eerste 80 minuten vond ik ijzersterk van de deze film. Ook de laatste 15 minuten van de film waren mooi en in de aftiteling zie je zelfs de echte personen waar het om gaat. De film voelt aan als een sprookje en je zou dat ook geloven als je niet wist dat het echt gebeurt was. Deze film zou trouwens uitstekend passen bij de EO (en dat bedoel ik dan niet negatief).
Van Sandra Bullock walg ik nornaal en ik kan me dan ook geen film herinneren waar ze echt goed in speelt (in Speed 1 en Crash ging het nog wel) maar hier vond ik haar echt in schitteren. Ze speelde de rol van Leigh Anne Touhy schitterend en ze was zelfs regelmatig grappig. Dat laatste komt overigens regelmatig terug in de film want ook Ray McKinnon (als de Coach) zorgde regelmatig voor grappige momenten.
Behalve Sandra Bullock vond ik overigens ook de rest van de cast behoorlijk goed en realistisch spelen.
Zijn er dan ook minpuntjes in deze film ? Het antwoord is "Ja" want Micheal Oher had best Leigh Anne Touhy en haar familie meer mogen bedanken voor al wat zij voor hem gedaan hebben.
tal1b
Uitstekende feel good movie met een werkelijk wonder mooie Sandra Bullock.
dik opgemaakt dan he?
leuke film vond ik het, SB speelde erg goed, en uiteraard de rol als MO is ook top.
ik ging blank in de film, niet wetende dat dit een waargebeurd verhaal is, wat het op het eind nog beter maakt
floriz
Sorry maar wat een verschrikkelijke film is dit zeg. Het zielige negertje word in huis gehaald alsof het een weggelopen hondje is door de o zo goede christelijke gemeenschap. (ja hoor de zwarte amerikanen wonen in de ghetto en hebben een verschrikkelijke jeugd gehad) Ai ai wat een onrealistisch super amerikaanse pulp dit!
P.S. deze film is waar gebeurd. Misschien dat het allemaal in de film wat mooier is gemaakt maar de realiteit is wel dat het waar gebeurt is en dus geen onrealistische film is. En ik geef je groot gelijk want in werkelijkheid zal zoiets zelden voorkomen. Maar dit is wel toevallig zo'n zeldzaam geval wat verfilmd is.
tal1b
Ai ai wat een onrealistisch super amerikaanse pulp dit!
ligt er wat dik bovenop idd, maarja, het schijnt waargebeurd te zijn
dik opgemaakt dan he?
Opgemaakt ..... Ja en.....? Je moet van van nature wel mooi zijn , bv Geraldine Chaplin
kun je smeren wat je wilt maar ze blijft lelijk.
Tomsheep
Amerikaanser dan dit wordt het niet.
Slijmerig hap slik weg high budget film voor de grote massa.
Jammer want het waar gebeurde concept biedt toch zeker andere mogelijkheden.
aileen90
- 5*
- Ik vond/vind dit een zeer mooie,emotionele en geloofwaardige film!
- Als je deze film ziet, dan besef je hoe een mooi leven wij wel niet hebben en dat dat niet vanzelfsprekend is.
Ayuri
Klopt, en toch voelt hij lekker.. Misschien dat sommigen anders zijn dan ongeveer 80% van de kijkers: kijk deze film dan ook gewoon niet. Ga niet lopen zeuren dat het concept anders had moeten zijn, want blijkbaar zijn die personen juist die er anders over denken.
tal1b
kun je smeren wat je wilt maar ze blijft lelijk.
hahah touché
ze is niet lelijk, zeker niet
TiMmS
Wat een heerlijke film! Ik vond het een pakkend verhaal en heb echt de volle zit genoten
aanrader!
Desh
Zojuist deze film gezien. Heb niet veel woorden nodig om deze te omschrijven, slechts 2: Prachtige, prachtige film... okay 3 dan
Een echte feel good movie!!
lagaiske
Zeer goeie feel goed movie met een uitstekende Sandra B.
Al vind ik dat blonde haar zo afschuwelijk!!!
Toontje35
Mierzoete Amerikaans geente film. Zeker niet slecht!
Maar er had toch wel iets verkeerd kunnen gaan in dit leven?
Waku
Eigenlijk is alles hier al eens eeder gezegd.
Dus bij deze sluit ik mij bij de meeste positieve reacties aan.
Met de nadruk leggend op een zeer verrassend en goed acterende Sandra Bullock.
cafe1900
'n echte EO topper, mijn vrouw hield het niet droog, zelfs 'n volledig verbouwde Sandra Bullock speelde 'n goeie rol. 4 sterren meer dan waard.
RickZ
Mooie waargebeurde feelgood movie, maar wel wat lang (> 2 uur) .
Na "All about Steve" toont Sandra Bullock duidelijk aan dat ze naast komedies ook heel goed kan acteren in drama's.

Waargebeurde sportfilm 'The Blind Side' van John Lee Hancock morgenavond te zien op televisie

Toenemende discussie rond geluiden om Oscar van Sandra Bullock af te nemen: 'Laat haar met rust'

Michael Oher doet boekje open over 'The Blind Side' met Sandra Bullock: 'Gelogen over adoptie'

Netflix voegde vandaag onder meer deze vijf goed beoordeelde films toe

The Song of Bernadette

Boys Town
Biografie / Drama, 1938

The Express
Biografie / Sport, 2008
amerikaans voetbaladoptieopleidingprivate schoolmemphis, tennessee sportgebaseerd op een waargebeurd verhaalduringcreditsstingerchristianhigh school football