Genre: Komedie / Drama
Bekijk via MUBI
Bekijk via CANAL+
Plot A Serious Man
"…seriously!"
Terwijl Jefferson Airplane op de radio klinkt, valt het leven van de Joodse professor Larry Gopnik (Michael Stuhlbarg) in 1967 uit elkaar. Zijn vrouw wil van hem scheiden, zijn dochter steelt geld van hem voor een neuscorrectie en zijn zoon houdt zich bezig met rock-'n-roll en blowt liever met z'n vrienden dan dat hij zich op z'n Bar Mitswa voorbereidt. Daarnaast zit hij opgescheept met zijn sociaal gehandicapte broer die weigert het huis te verlaten en wordt zijn hoofd ook nog eens op hol gebracht door de beeldschone, naakt zonnebadende buurvrouw. En aangezien dit nog lang niet alle problemen van Larry zijn, wordt het hem erg moeilijk gemaakt om 'een serieuze man' te zijn.
- Trailer (YouTube)
- A Serious Man (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Rabbi Nachtner
Mr. Brandt
Mitch Brandt
Leland Palmer
Nieuwe van de Coen brothers, altijd leuk.
De trailer ziet er goed uit.
Norma
Lijkt op visueel vlak weer wat meer "Coen" te worden dan een Burn After Reading. Spreekt mij in ieder geval op basis van de trailer al wat meer aan!
Metalfist
Waarom geraakt iemand het ooit beu dat zijn beeldschone buurvrouw steeds naakt ligt te zonnebaden
Turkeyloverz
Omdat het voor je neus gebeurt en je er maar niet bij kunt. Zoiets als een stier dat wordt vastgehouden terwijl er een man in een geheel rood pak voor z'n neus staat te dansen.
88Fabian
Rare trailer eerlijk gezegd,ben benieuwd,toen ik de trailer van burn after reading zag,
wist ik ook niet wat ik van de film moest gaan vinden,maar het bleek een topfilm.
W.M.J.M
Raar, een Coen film waarbij die gast van Spin City de enige is die mij iets zegt. Wil hem natuurlijk wel zien.
Meneer Bungel
Leuke trailer. En nu maar weer afwachten.
Juist respect voor de Coens dat ze niet weer allerlei grote sterren op laten draven.
DeNieuweVijand
In Spin City is Richard Kind mateloos irritant, maar in Curb Your Enthusiasm wel weer super.
legian
mijn interesse is gewekt dankzij de trailer, ben erg benieuwd begin ondertussen een fan van de coen broertjes te worden
obezzi
ik ben helemaal fan van de coen brothers sinds no country for old men & burn after reading!! ik kan niet wachten!
DeNieuweVijand
Gelukkig heeft Burn After Reading dus alsnog indruk weten te maken
W.M.J.M
Toch mis ik John Goodman, Steve Buscemi, John Turturo en de andere ´vaste´ Coenacteurs. Dat zijn geen grote acteur, maar wel zeer goede.
AddictedToMovies
De nieuwe Coen lijkt me weer erg leuk. Het verhaal mag ik wel, trailer ziet er grappig uit, alleen is het inderdaaad jammer dat we geen bekende Coen-gezichten zien.
judgepaddy
Is al gestemd door "streeter", is dit mogelijk?
Lijkt me niet.
Leland Palmer
Is al gestemd door "streeter", is dit mogelijk?
Lijkt me niet.
wibro
Wordt 31 oktober a.s. op de Filmbeurs in de Verkade Fabrieken in Den Bosch vertoond. Ik ben benieuwd.
The One Ring
Dat hoeft niet eens. De film draait al een paar weken gewoon in de bioscopen in de VS. De recensies zijn over het algemeen geweldig. Ik ben zeer benieuwd.
mister blonde
Ja, dat is wel mogelijk. Streeter woont namelijk in de USA. Misschien een filmfestival o.i.d. bijgewoond.
Maar dat neemt niet weg dat we graag een toelichting zouden zien
Streeter?
wibro
Deze film gisteren mogen aanschouwen op de Filmbeurs in Den Bosch. Mijn verwachtingen waren enigszins hoog gespannen omdat ik hun vorige film "Burnt After Reading" zeer teleurstellend vond en deze nieuwste film van de Coens imo alleen maar beter kon zijn. Helaas was dat niet het geval, ook deze film vond ik zeer teleurstellend, hoewel de filmliefhebbers in de zeer goed gevulde zaal daar duidelijk anders over dachten.
De Coens lieten in deze film meer dan in al hun films bij elkaar duidelijk zien dat hun achtergrond joods was. Je werd doodgegooid met Hebreeuwse teksten uit de Thora en Hebreeuwse woorden zoals goj, sjabbat, mazzeltof etc. Ook de personages - sommigen spuuglelijk - oogden zo joods als maar zijn kan. De humor - daar ging het toch allemaal om - vond ik toch niet zo bijzonder en ik moest af en toe veel moeite doen om niet in slaap te vallen. Of de Coens met "A Serious Man" nu een slechte film gemaakt hebben? Ik denk van niet. Ik denk eerder dat ik op de humor van de Coens gewoon uitgekeken begin te raken. Het is ook allemaal zo voorspelbaar geworden. De Coens zelf schijnen in het komedie genre wel lol te hebben want hun volgende film "Hail Ceasar" - klinkt wel leuk - wordt weer een komedie.
titia
Mwah...Ik was zoo nieuwsgierig naar de film. Vond de trailer ook echt leuk. Maar de film viel me een beetje tegen.
Gezien op de Parooldag in Tuschinski trouwens.
Vond het verhaal niet zo, beetje dun. En ik vond de film, in tegenstelling tot eerdere films van deze regisseurs, niet zo grappig.
Het beginstukje snap ik al helemaal niet, als iemand me de relevantie kan uitleggen....graag!
Maar goed, ik heb wel geboeid zitten kijken, in de hoop op verbetering vrees ik, maar toch. Ook wel een leuk tijdsbeeld en inkijkje in de joodse cultuur. Tikkie veel joods, maar goed.
dutchtuga
Alweer een erg sterke Coen brothers. De laatste jaren lijken ze toch betere films te maken met minder en ook hier is dat weer het geval. Sereen gefilmd, prima cast en een gezapig sfeertje waar zo nu en dan een gevoelige snaar wordt geraakt. Nooit inktzwart en eigenlijk typisch Coen, maar altijd aangenaam. De Joodse setting doet misschien wat afstandelijk en onbekend aan, maar de aangesneden thema's zijn universeel. Verder geheel in de stijl van Burn After Reading en dat is het type Coen dat mij het meeste bevalt. Onbevangen, fris en weinig pretentieus. Een aangename film.
Phille
Gisteren gezien (in Princeton, NJ). Vond het een van de mindere Coen-films. Er zitten zeker grappige scènes in en de sixties-sfeer is geweldig goed gemaakt, maar het verhaal moddert maar wat aan en er zijn weinig plotwendingen zoals we van de broertjes al gewoon waren. Ook het loser-gehalte van Stuhlbarg werkte op den duur op mijn zenuwen.
En de relevantie van de openingsscène ontgaat me eerlijk gezegd ook.
Wel een fantastische soundtrack!
SSS
Ik wil nieuwe Coen films wel zien, is dit een beetje zoals Gran Torino met Clint Eastwood?

'A Serious Man' komt morgen (18 februari) op televisie: 'Het is geen Coen meer als er geen apart einde aan zit'

'A Serious Man' is morgenavond (28 december) te zien op televisie: 'Moet dit nou serieus genomen worden of niet?'

Magnolia
Drama, 1999