• 9.383.872 stemmen

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005)

Sciencefiction / Fantasy | 140 minuten

Genre: Sciencefiction / Fantasy

Geregisseerd door: George Lucas

Met onder meer: Hayden Christensen, Ewan McGregor en Natalie Portman

Releasedatum: 19 mei 2005

Plot Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith

"The saga is complete."

De Clone Wars razen naar hun hoogtepunt als Kanselier Palpatine wordt ontvoerd door General Grievous, een inmiddels bekende Jedi-doder. Anakin Skywalker en Obi-Wan Kenobi strijden als broers in dit gevecht om hem te redden en ze gaan een laatste confrontatie aan met de leider van de seperatisten, Count Dooku. Maar als de Jedi Council eindelijk een manier heeft gevonden om de Clone Wars tot een einde te brengen en de vrede in het melkwegstelsel te herstellen, houden ze er geen rekening mee dat Anakin zich langzaam tegen de Jedi Council keert als hij een keuze moet maken tussen Obi-Wan en zijn heimelijke vrouw Padmé, die hij in een visioen heeft zien sterven. De mysterieuze Sith Lord Darth Sidious slaat voor een laatste keer hard toe en alle gebeurtenissen leiden naar de eerste Star Wars film uit 1977 als George Lucas het laatste hoofdstuk in zijn verhaal afsluit.

Anakin Skywalker / Darth Vader

Obi-Wan Kenobi

Padmé Amidala

Chancellor Palpatine / Darth Sidious

Senator Bail Organa

Yoda (stemrol)

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Bij dit soort films is het voor een mod bijna niet te doen om de "neppe" van de "echte" stemmen te onderscheiden. Als je zo gaat beginnen dan wil ik er nog wel een wedje om leggen dat van alle 5-sterren-stemmers er hooguit één (als al dat) de film ook daadwerkelijk heeft gezien. Mij maakt het niet uit want ik ga de film toch wel een keer zien en het zal mij worst zijn of het gemiddelde dan 4,60 of 3,60 is.

avatar van krabat

krabat

Zombie McGruder schreef:

1) Hij is (nog) niet illegaal te downloaden

2) Als dat wel zo was, is dat zonde van je bandbreedte, aangezien 3/4 van de lol van die film verloren gaat op een crappy kopie op je pc

avatar van tyleet11

tyleet11

2. dvd screeners zijn van een uitstekende kwaliteit!

Geef mij maar een fijne bioscoopruimte met mooie boxen en een megascherm!

avatar van mr_noname

mr_noname

2. dvd screeners zijn van een uitstekende kwaliteit!

Wat dacht je dan van DVDRip's die zijn ook goed!

(majah mischien niet zo'n goed onderwerp om over te praten), ik weet wel dat ik naar de bios ga om deze prachtfilm te bekijken!

avatar van Jordy

Jordy

Hoe is Indy 4?

Sith is nog niet te downloaden, maar zo kort voor een release valt er inderdaad niet meer tegen aan te modden.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

1. alles is illegaal down te loaden.

Dat is een misverstand. Volgens de Nederlandse wetgeving is downloaden nooit illegaal. Het aanbieden echter wel.

Laten we hier nou niet weer een off-topic discussie beginnen. Discussie over het downloaden van films graag hier.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

ik had wel verwacht zoveel reacties te krijgen van boze starwars fans maar wees niet bang je moet me niet te letterlijk nemen. ik hou gewoon niet zo van starwars das alles. Ik ga hier ook heus niet ooit 0,5* voor geven, want ik ben niet van plan deze film te gaan zien.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Ondertussen krijgen we ook het eerste punt te zien op IMDB na 1118 votes

8.1

avatar van J.S.

J.S.

Wat een ongeloofelijke spanning nog 53 uren tot ik hem eindelijk zie!!

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Pieter Montana schreef:

Ondertussen krijgen we ook het eerste punt te zien op IMDB na 1118 votes

8.1

Bwaa, dat waait wel over! Binnen 2 jaar staat daar nog 6.3 of zo...

Schijnt wel dat deze een "nog nooit gezien" eindgevecht zou hebben (als dat nog niet gezegd zou zijn).

avatar van Jordy

Jordy

JoeCabot schreef:

Binnen 2 jaar staat daar nog 6.3 of zo...

Als ik zie dat Clones op een 7,0 staat, en deze in elke review een stuk beter dan Clones genoemd wordt...

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Ja, maar dan is 8.1 eigenlijk wel ontzettend weinig...

avatar van Miss////

Miss////

Yeah... morgen naar de voorpremiere! Erg benieuwd!

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

JoeCabot schreef:

Bwaa, dat waait wel over! Binnen 2 jaar staat daar nog 6.3 of zo...

Wat interressanter zou zijn is als ze over 2 jaar alle stemmen weghalen en iedereen opnieuw zouden laten stemmen. Bij The Phantom Menace zou dat misschien wel resulteren in een cijfer onder de 5 (of een 2,50 hier).

avatar van Lord Vader

Lord Vader

de phantom menace is echt stront saai............

ik wil Jarjar slaan.

avatar van neo

neo

Iemand nog het interview met Lucas gezien op CNN?

avatar van diana30

diana30

wie gaat deze film in pathe arena zien? Wij zijn vorige week speciaal naar deze bioscoop gereden om kaartjes aan de kassa te kopen. voorheen was het zo dat je dan zelf plaatsen mocht kiezen maar tot onze schrik blijkt dat het vrij zitten is! Dat heb ik nog nooit meegemaakt met premierefilms. Zal wel knokken worden om een goede plaats vrees ik. Weet iemand of je in Pathe scheveningen wel kaartjes op stoel kunt krijgen?

avatar van mister blonde

mister blonde

Lord Vader schreef:

ik wil Jarjar slaan.

oh ja, hoe is het met de aanwezigheid van onze grote vriend jar jar. Zombie Mc Gruder of Goodfella?

avatar van neo

neo

diana30 schreef:

Dat heb ik nog nooit meegemaakt met premierefilms.

Neem aan dat je bedoelt bij films voorzien van enige hype

mister blonde schreef:

Wat ik ervan gelezen heb, heeft hij geen tekst in de film en is hij maar nauwelijks te zien.

avatar van Goodfella

Goodfella

Klopt. Hij flitst af en toe door het beeld en heeft één weggemoffeld zinnetje in z'n eigen brabbeltaaltje ergens op de achtergrond

avatar van diana30

diana30

Neem aan dat je bedoelt bij films voorzien van enige hype [/quote]

Ja, dat bedoel ik. Het is begrijpelijk dat ze dat na enkele weken doen maar bij een nieuwe film en dan ook nog zo'n populaire? Dat is vragen om problemen. Ik heb maar geen kaartjes gekocht. Heb niet zo'n zin in een blauw oog.

avatar van Knarf Kenobi

Knarf Kenobi

dit wordt echt een van de beste films van 2005, en een van de beste SW films!!

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Ik ga morgen in pathe Tuschinski!

Sith Happens

AHWA

Ik heb kaartjes gereserveerd voor zaterdag en hopelijk vanavond een thuisvoorstelling.

avatar van mister blonde

mister blonde

je moet het natuurlijk zelf weten, maar zou je niet lekker wachten tot zaterdag?

mister blonde schreef:

Het kan juist alleen maar beter worden. Het maakt mij niet zo veel uit of ik een film thuis zie of in de bioscoop. Ik vind al die grootste scenes met die grote special effects en zo toch minder mooi dan de een-op-een-gevechten.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Maar ook de 1 op 1 scens zijn mooier in de bioscoop. Maar zoals Mr. Blonde al zei, je moet het zelf weten.

AHWA

Ik ga ook nog naar de bioscoop. Heb alleen geen zin meer om te wachten.