• 9.384.392 stemmen

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005)

Sciencefiction / Fantasy | 140 minuten

Genre: Sciencefiction / Fantasy

Geregisseerd door: George Lucas

Met onder meer: Hayden Christensen, Ewan McGregor en Natalie Portman

Releasedatum: 19 mei 2005

Plot Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith

"The saga is complete."

De Clone Wars razen naar hun hoogtepunt als Kanselier Palpatine wordt ontvoerd door General Grievous, een inmiddels bekende Jedi-doder. Anakin Skywalker en Obi-Wan Kenobi strijden als broers in dit gevecht om hem te redden en ze gaan een laatste confrontatie aan met de leider van de seperatisten, Count Dooku. Maar als de Jedi Council eindelijk een manier heeft gevonden om de Clone Wars tot een einde te brengen en de vrede in het melkwegstelsel te herstellen, houden ze er geen rekening mee dat Anakin zich langzaam tegen de Jedi Council keert als hij een keuze moet maken tussen Obi-Wan en zijn heimelijke vrouw Padmé, die hij in een visioen heeft zien sterven. De mysterieuze Sith Lord Darth Sidious slaat voor een laatste keer hard toe en alle gebeurtenissen leiden naar de eerste Star Wars film uit 1977 als George Lucas het laatste hoofdstuk in zijn verhaal afsluit.

Anakin Skywalker / Darth Vader

Yoda (stemrol)

avatar van pjotr

pjotr

Goodfella schreef:

Gewoon weer onder water zetten die handel.

avatar van Lord Vader

Lord Vader

weten jullie wat ik gehoord heb?????
dat Anakin EIGENLIJK Darth Vader is!!!!!!!!!!!!!!

avatar van Lord Vader

Lord Vader

flauw grapje van me, sorry, bedoel het niet om te vervelen.

ik heb er zin in ieder geval.

ik vraag me af of ik niet een traantje ga weg pinken aan het eind.

ben nu 29 en wacht op deze "antwoorden-film"al sinds ik 12 was ofzo.

avatar van lazaroni_86

lazaroni_86

Weet iemand wat er met PAdme gebeurt nadat anakin over stapt naar de darkside ??? gaat ze dood ??

avatar van KW2

KW2

lazaroni_86 schreef:

ja

timbo_

Hoe kunnen al 6 mensen deze film hebben gezien?

avatar van Lusu

Lusu

Zoiets heet illegaal downloaden:D

avatar van EmDee

EmDee

Hij was al te zien in Almere

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

1) Hij is (nog) niet illegaal te downloaden

2) Als dat wel zo was, is dat zonde van je bandbreedte, aangezien 3/4 van de lol van die film verloren gaat op een crappy kopie op je pc

3) Hij was inderdaad al te zien in Almere. Twee keer zelfs.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Lucas vraagt er anders wel om om deze film massaal te downloaden.

avatar van Nightstalker

Nightstalker

het is wel de beste en vetste die van die laatste 3 gemaakt zijn. Maar er zijn toch wat dingen wat me ook niet erg bevallen, wie meer er over wil weten. http://www.dvd.nl/nieuws.php?id=1737

Zombie McGruder schreef:

1) Hij is (nog) niet illegaal te downloaden

3) Hij was inderdaad al te zien in Almere. Twee keer zelfs.

Ik dacht dat dat persvoorstellingen waren. en ik kon me niet voorstellen dat er 7 persmensen op deze site waren. Maar sorry als iemand zich aangevallen voelde.

avatar van J.S.

J.S.

een super positieve recensie door de K.U.T-Site :

avatar van aryan

aryan

Ben toch wel erg benieuwd wat het zal worden, wordt het de beste film van alle star wars episodes, of gewoon de beste film aller tijden. Ze hebben niet veel tijd gehad na attack of the clones, maar met al het geld en technologie moet je een zeer goede film kunnen maken (star wars is zo een film waarmee je echt veel kanten uit kan, je kunt planeten, wezens, wapens verzinnen zonder dat je denkt: dat kan echt niet).

Ik ben geen super star wars fan, maar ik ben toch benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren, je weet wat er in de toekomst is gebeurd, maar nog niet hoe.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

aryan schreef:

Laten we hopen op niet zo'n groots spektakel dat zich maar op 1 plek afspeelt zoals in LOTR ROTK

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

No harm done Timbo, niemand voelt zich aangevallen .

Het ging afgelopen dinsdag trouwens om precies te zijn om één exploitantenscreening en één persvoorstelling.

Overigens vind ik zeven stemmen hier ook behoorlijk veel hoor. Zo druk was het om 14:00 uur nou ook weer niet!

-Prachtige intro van Fred. van Fox trouwens: "wat fijn dat jullie hier in zo'n groten getale naartoe zijn gekomen". En de hooguit dertig man in de zaal grinnikten collectief .

timbo_

Dat bedoelde ik dus ook. Ik kon me nauwelijks voorstellen dat van die 30 man in almere er 7 hier de moeite nemen om te stemmen.

avatar van Grsbk

Grsbk

misschien dat sommige liefhebbers speciaal naar almere gaan om deze film te kijken???

avatar van Zelva

Zelva

Grsbk schreef:

Er was geen voorstelling voor liefhebbers in Almere.

avatar van Esteban

Esteban

Tijdens een persvoorstelling worden vaak 'partners' meegenomen. Toch niet zo gek dat dit vaak filmfliefhebbers zijn en die hier wél hun aantal sterretjes komen verkondigen. Bovendien gaat het om Nederland én Belgie.

avatar van Goodfella

Goodfella

Esteban schreef:

Tijdens een persvoorstelling worden vaak 'partners' meegenomen.

Die kwamen er niet in hoor . Maar goed, misschien in het vervolg bij dit soort films maar even wachten met stemmen tot de echte release ofzo, want aan dit huidige gemiddelde heeft ook niemand wat.

avatar van Esteban

Esteban

Die kwamen er niet in? Nog nooit meegemaakt.

On topic. Hopelijk zijn de vorderingen in dit verhaal niet te rechttoe, rechtaan en zitten er toch nog enkele verrassingen aan verbonden. In Ep I & II kon Lucas dit zo makkelijk verhinderd hebben.

avatar van A.S.E.

A.S.E.

Episode III : A Lost Hope Hilarisch gewoon !!!

avatar van Chr.s

Chr.s

Erg grappig inderdaad Wel flauw

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Verrassingen komen er zeker, zo ongeveer alle vragen worden (of zouden moeten) in deze film beantwoord worden.

avatar van A.S.E.

A.S.E.

In Cannes wordt er al gezegd: "De beste van alle Star Wars". Zou het dan toch mogelijk zijn?...

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

ik moet deze film snel zien zodat ik o,5* kan geven waarna hij niet meer zon dom hoog gemiddelde heeft

avatar van Teskuh17

Teskuh17

Goodfella_90 schreef:

wat is dit voor dikke onzin..

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ja, als dat de rede is dat je films kijkt laat het dan zitten...

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Kan een Mod niet zorgen dat zijn 0.5 niet gaat tellen ofzo, als je toch al van te voren weet wat je gaat stemmen heeft het niks meer met de film te maken. Hij geeft het gewoon toe!

Starwars Cannes film festival