• 9.381.099 stemmen

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005)

Sciencefiction / Fantasy | 140 minuten

Genre: Sciencefiction / Fantasy

Geregisseerd door: George Lucas

Met onder meer: Hayden Christensen, Ewan McGregor en Natalie Portman

Releasedatum: 19 mei 2005

Plot Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith

"The saga is complete."

De Clone Wars razen naar hun hoogtepunt als Kanselier Palpatine wordt ontvoerd door General Grievous, een inmiddels bekende Jedi-doder. Anakin Skywalker en Obi-Wan Kenobi strijden als broers in dit gevecht om hem te redden en ze gaan een laatste confrontatie aan met de leider van de seperatisten, Count Dooku. Maar als de Jedi Council eindelijk een manier heeft gevonden om de Clone Wars tot een einde te brengen en de vrede in het melkwegstelsel te herstellen, houden ze er geen rekening mee dat Anakin zich langzaam tegen de Jedi Council keert als hij een keuze moet maken tussen Obi-Wan en zijn heimelijke vrouw Padmé, die hij in een visioen heeft zien sterven. De mysterieuze Sith Lord Darth Sidious slaat voor een laatste keer hard toe en alle gebeurtenissen leiden naar de eerste Star Wars film uit 1977 als George Lucas het laatste hoofdstuk in zijn verhaal afsluit.

Anakin Skywalker / Darth Vader

Obi-Wan Kenobi

Padmé Amidala

Chancellor Palpatine / Darth Sidious

Senator Bail Organa

Yoda (stemrol)

avatar van J.S.

J.S.

Ik dacht eigenlijk dat je een grapje maakte er zijn namelijk voor Deel I, II en III al 3 Star Wars films gemaakt, de nieuwe trilogie laat zien wat er voor die films is gebeurd dus Episode IV, V en VI zijn dus de "vervolgen" van Revenge of the Sith .

avatar van Lenny_FR

Lenny_FR

Zo, jij bent scherp.

Slowchat berichten verwijderd.

Kevin13

ik heb hem hierjuist nog eens gezien.
Ik blijf toch nog bij mijn eerste mening maar als de jedi worden afgeschoten door de clonen tijdens order 66 vond ik wel ontroerend. Zeker Ki-Adi-Mundi was wel droevig.

avatar van g_unitboy

g_unitboy

is wel goe

avatar van Knarf Kenobi

Knarf Kenobi

Kevin13 schreef:
ik heb hem hierjuist nog eens gezien.

Inderdaad, het moment dat Ki-Adi-Mundi dood ging, was een van de betere momenten van de film. Alleen de keer dat Aayla Secura dood ging was gewoon een beetje onwaarschijnlijk gedaan. Kwam niet echt overtuigend over. Best jammer, aangezien de rest van de scène heel goed was.

• 1991 berichten

Net nog een keer gekeken en ik blijf het erg, erg jammer vinden dat Lucas en de zijnen het nodig vonden er een overdosis aan spectakel en special-effects in te gooien. Wel logisch, maar wel erg jammer. Zoals de finalconfrontation van Anakin en Obi-Wan, waarom moet dat nou in zo'n lava-landschap dat instort zijn ?? .. Dat soort dingen maakt de film, die zonder twijfel de beste is van de nieuwe star wars reeks, een stukje minder goed.

avatar van Fikret8

Fikret8

Vind dit met stip de beste uit de reeks van 6 Star Wars films. Attack Of The Clones vond ik persoonlijk de minste.

• 1991 berichten

Bij mij blijft Empire Strikes Back toch redelijk dik de beste, deze verlaag ik nu naar 3,5

• 1991 berichten

Prachtige scène blijft dit overigens

finalman

Blijft m'n mooiste film tot nu toe. Klinkt misschien raar maar de muziek waarop Anakin de jeditempel binnengaat met de clones bezorgen me gewoon kippenvel...
Spijtig dat er geen nieuwe delen meer komen...
George Lucas maakte met deze deel veel goed in vergelijking met delen 1 en 2

avatar van pawman_

pawman_

finalman schreef:

George Lucas maakte met deze deel veel goed in vergelijking met delen 1 en 2

weet je waarom..

George Lucas is echt een vreemde regisseur.

Hij zei dat hij zich bij ROTS meer op het drama wou richten en deze de donkerste zou zijn uit de reeks. Daarom zou deze film minder succesvol zijn, ..volgens hem.

wel juist door dit feit is ROTS beter dan TFM en AOTC. Maar meneer Lucas denkt dat echte succes meer afhangt van verbluffende special-effex (vooral bij zijn films),die naar mijn mening echt naar zn hoofd zijn gestegen, in plaats van acteerprestaties en een goedlopend verhaal.

CGI effecten moeten een film ondersteunen, niet verpesten. Kijk maar naar AOTC; de slechtste star wars film met volgens mij de meeste special-effex van die hele serie (en ook nog een lousy script!)

Ik vraag me af of hij er nooit bij stil staat waarom de vorige trilogie meer succesvol was dan de nieuwe. Omdat zn nieuwe films meer uit CG-pixels bestaan dan wat anders, daarom. Die vorige trilogy had tenminste nog een ziel.

Lucas is echter wel een meester in het vertellen van verhalen, dat moet je hem wel nageven, maar hij kan echt niet regisseren.

De beste films zijn tog The Empire Strikes Back en Return of The Jedi en guess what..

die waren niet door hem geregisseerd. Geen wonder!!

Thanks George en ILM voor het verpesten van een van de mooiste films ooit (het had echt een meesterwerk kunnen zijn). Het had zelfs LOTR kunnen verslaan, als jullie tenminste je huiswerk hadden gedaan.

helaas...

Aan pawman_:

daar moet ik je gelijk in geven, maar in deel 3 komt alle ware feiten aan het licht, toch iets uniek vind ik...

avatar van jeseke

en ikke nie!

en ik overduidelijk wel

avatar van newG

newG

Ik moet zeggen dat ik ook niet helemaal overtuigt ben...
Het acteren van de hele cast is echt slecht, de special effects zijn dan weer super goed (hoewel ik die 2 zwevende dingen waar ze op vechten boven die lavastroom super lelijk gemaakt vond)
En het verhaal... tja ... als je het allemaal al weet kan het allemaal soms dom lijken. Ik denk zelfs dat Lucas zelf een aantal verplichte nummers niet wou doen.

avatar van Knarf Kenobi

Knarf Kenobi

newG schreef:
Ik moet zeggen dat ik ook niet helemaal overtuigt ben...

Inderdaad, vaak waren de Special Effects uitstekend (al wel aardig kil), en dan doen ze bij het grote eindgevecht zo'n computerspelletje ogende omgeving! Erg jammer, al kwam het in de bios wel mooier over.

avatar van qwertary1992

qwertary1992

Ik vind deze film goed.. met veel ontroerende en kippenvegevende momenten, zoals met order 66 en dat anakin die tempel binnenloopt met die droids... gewoon geweldige film

avatar van tamadrums

tamadrums

De laatste twee Star Wars-films konden mij niet bekoren. Waar haalt George Lucas het om iemand als Hayden Christensen de rol van Anakin annex Darth Vader toe te kennen? Die kerel kan niet acteren, het is alsof hij louter zijn tekst opzegt, zoals je op school een gedicht opzegt. Ongelooflijk zwak, die kerel.

Gelukkig trekken McGregor en Portman de plot nog een beetje recht, zodat het geen gehele flop wordt...

avatar van Jantje666

Jantje666

tamadrums schreef:

inderdaad zeg...

heb ik me ook al herhaaldelijk afgevraagd

Jantje666 schreef:

inderdaad zeg...

heb ik me ook al herhaaldelijk afgevraagd

hayden christensen heeft niet voor niks een award gekregen voor slechtste acteur van het jaar 2005.

finalman

zo slecht is ie nou weer ook niet, vind ik... wie verkiezen jullie dan, Jar Jar binks die transformeert in Darth Vader?

ik als enig meisje hier (waarschijnlijk) vind dit op south park na de beste film

avatar van catdog

catdog

• 2027 stemmen

cartmans bitch schreef:

South Park slecht ??

Over de film zelf..

Die heb ik nog niet gezien.

Geen ééntje trouwens.

TPM alleen een hele tijd terug.

Ik denk dat ik hier eens aan zal gaan beginnen want opzich spreekt dit genre mij wel aan.

Raar dat ik dit nog niet gezien heb.

avatar van Exploitation

Exploitation

Heb hem net gekeken, en ben echt onder de indruk! Wat een prachtfilm, die perfect aansluit waar de `oudere` Star Wars films verder gaan. Geweldige special effects en prachtig camera werk. ´t verhaal blijft boeien tot het eind, en de overgang van Annakin Skywalker naar darth Vader is gewoon geniaal bedacht! 4*

avatar van (Willie)

(Willie)

cartmans bitch schreef:

Wil je met me trouwen?

Dit is wel de beste van de laatste trilogie. Ik heb de film alleen maar bekeken om te zien hoe de puzzelstukjes in elkaar vallen. Het verveelt eigenlijk geen moment, maar met de eerte trilogie in gedachte valt het eigenlijk een klein beetje tegen. En gelukkig waren daar inderdaad Portman en McGregor. Vandaar ook 3 sterren

avatar van Flipman

Flipman

Flipman schreef:

Ik moet 'm nog steeds zien, maar 't gemiddelde dat deze Film krijgt laat wat hoop bloeien.

Hoewel ik wel heb gehoord dat de Film romantisch probeert te zijn, maar dat onmogelijk wordt met Lucas in de regiestoel En dat de CGI de overhand heeft in deze blockbuster.

Deze film heeft mijn verwachtingen alles behalve waar gemaakt. Leuke actie stukjes, aardige CGI, maar da's dan ook alles. Het verhaal wordt vreselijk afgeraffeld, en de 'geboorte' van Darth Vader is alles behalve spectaculair! Voor de rest lijkt elk cliché dat op deze aardkloot rondzwerft in deze film gepropt!!

Ik geef twee en 'n halve punt, maar dat kan nog lager worden!

avatar van Martinator

Martinator

ik vind dit echt de beste van ale 6 de star wars films echt de allermeeste actie en dan met name die 2 slotgevechten zijn echt mooi en voor de rest een boeiende en zeer spectaculaire fim al meteen van de openingscene.