• 9.378.932 stemmen

Tron: Legacy (2010)

Sciencefiction / Avontuur | 125 minuten

Genre: Sciencefiction / Avontuur

Oorsprong: Verenigde Staten / India / Verenigd Koninkrijk / Mexico / Japan / Canada

Geregisseerd door: Joseph Kosinski

Met onder meer: Jeff Bridges, Garrett Hedlund en Olivia Wilde

Releasedatum: 26 januari 2011

Plot Tron: Legacy

"The game has changed."

Wanneer Sam Flynn (Garrett Hedlund) nog jong is, verdwijnt zijn vader Kevin (Jeff Bridges), een computerprogrammeur. Zo'n 20 jaar later krijgt Sam bezoek van Alan Bradley, een oud-collega van zijn vader. Alan beweert dat de vader van Sam nog leeft en vermoedt dat hij terug te vinden is in diens vroegere arcadehal. Sam hecht niet veel geloof aan dat gegeven, maar gaat toch op onderzoek uit. Wanneer hij een verborgen kamer vindt, wordt hij opgezogen in een virtual realitywereld. Samen met Kevins vertrouweling Quorra (Olivia Wilde) komen vader en zoon in een gevecht terecht van leven en dood. Ze moeten zien te ontsnappen uit een cyberwereld die niet alleen heel geavanceerd blijkt te zijn, maar ook heel erg gevaarlijk.

Naomi Watts

Briljant stukje cinema dit. Dat ik dit nog eens zou zeggen over een Disney film.

Neem het Tron concept, één van de grootste sci-fi films ooit, iig als fanbase. We maken er een grote achtbaanrit van, baanbrekende visuals, magistrale art-direction en een storyline met veel Tron lore die ook erg interessant is. Flinterdun verhaal, maar dik genoeg voor een film als deze. Zo'n film is natuurlijk duidelijk style over substance, zoals het hoort.

Het hele Tron universum is prachtig. Vooral de scene in de End of Line club is zeer indrukwekkend. Ik kreeg ook wel een deja vu naar Mass Effect 2, Omega anyone? En dat is een groot compliment omdat ik een grote Mass Effect fanboy ben. Het plot wat gebruik maakt van isomorphic algorithms (en tuurlijk is Olivia Wilde de perfecte belichaming van het antwoord op alles), de rol die voor Tron is weggelegd en natuurlijk is Clu de ideale villain. Niets speciaals wat betreft storyline maar boeiend vond ik het eigenlijk wel. Bridges is altijd een genoet om naar te kijken, Hedlund is een erg fijne protagonist (een beetje een goede versie van Hayden Christensen) en Wilde is ook prima op haar plek als I.A. Quora. Ook een erg fijne rol van Michael Sheen .

Zwaar onder de indruk, en style over substance doet het altijd goed bij mij. Als je visueel baanbrekend bent is het al gauw een uitgemaakte zaak. Ook leent een Sci-Fi setting zich hier prima voor. Magistrale art-direction, een Sci-Fi environment van zo'n niveau ben ik alleen nog maar in Blade Runner tegen gekomen en indrukwekkende baanbrekende visuals. Wat zeg ik, revolutionair zelfs. Ook de sound design en soundtrack vond ik geniaal, mijn subwoofer ook op volle toeren. Heerlijk. Erg benieuwd hoe de ervaring straks op Blu-ray is. Ik vond dit visueel nog veel indrukwekkender dan Avatar. Echt mijn ding dit, ik heb nu al zin 'm te herzien. Wat een ervaring.

avatar van The Oceanic Six

Positieve woorden van oa Naomi Watts. Ben benieuwd, wil hem dit weekend ook kijken. Nou is NW altijd wel heel gul met sterren geven, dus ik trek er maar 1,5* ofzo vast af. Maar hou je nog een goede voldoende over

Naomi Watts

Jouw stemgemiddelde ligt 0,30 hoger man .

avatar van rep_robert

Komt omdat een ene Meneer Watts extreem lage stemmen zo af en toe ook niet schuwt

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Waardig vervolg op het origineel, aangepast aan de hedendaagse special-effect technieken. Sommige scènes bezorgden me wel kippenvel ( vlieggevecht op het einde ) en zijn briljant te noemen. Ook de soundtrack van Daft Punk verdient een eervolle vermelding.

Dan weer jammer dat de verjongde Jeff Bridges er zo nep uitzag als Clu. In sommige opzichten vind ik Legacy net beter dan het origineel. Het ziet er allemaal vloeiender uit. Het verhaal vertoonde wat zwaktes. Dat van die ISO's vond ik maar een rare toevoeging aan het verhaal en soms valt de toon net iets te ernstig uit voor dit type film. Goede sequel evenwel

avatar van Reinbo

Naomi Watts schreef:

Heb je 'm in 3d gezien of in 2d?

avatar van madmax1

madmax1

Ik heb hem gezien met 2 ogen, en na 20 minuten met gesloten ogen 4D?

avatar van Shields up

Shields up

Ik vond een saai en traag verhaal ook mijnzoon vond deze film niet boeiend. Het eerste half uur was wel aan te gluren maar de rest niet.

madmax1 schreef:

Ik heb hem gezien met 2 ogen, en na 20 minuten met gesloten ogen 4D?

Ik hoop dat jij jezelf wel begrijpt?

avatar van GGG

GGG

Vreemde film qua verhaal met iets teveel digital abracadabra. Maar de acteerprestaties waren prima! Hij was onderhoudend....

avatar van james_cameron

De originele Tron vond ik op het moment van release al gedateerd aandoen; dit late vervolg ziet er visueel gelukkig heel wat indrukwekkender uit. Inhoudelijk blijft het helaas ook ditmaal behelpen. De verhaallijn is tegelijkertijd simplistisch en hopeloos complex, terwijl de personages niet meer dan karikaturen zijn. Maar goed, zoals gezegd is het visueel een lust voor het oog, en dankzij de eersteklas soundtrack van Daft Punk ook voor het oor. Qua decors en special effects wordt alles uit de kast gehaald om te imponeren. Het ziet er allemaal fantastisch uit. Jammer dat de jonge versie van Jeff Bridges (Clu) er nogal plastisch en statisch uitziet. Dat had absoluut beter gemoeten. Verder een adembenemend visueel schouwspel.

avatar van skipy05

skipy05

Goed vervolg. Ik vond hem veel beter dan de eerste. Maar dat is ook normaal omdat de 1ste redelijk oud is. grafisch zeer mooi gemaakt. Verhaal was goed. Mijn eerste film waarin Olivia Wilde in meespeelde dat ik zie. Ik vind ze een zeer goede actrice.

avatar van DragQueen

DragQueen

Een waardige opvolger, waarin de digitale wereld wonderschoon vormgegeven is. visueel is de film dan ook schitterend, en ook de prima soundtrack draagt bij aan de sfeer. Jeff Bridges is een geweldig acteur, en is een meerwaarde voor de film. leuk dat hij ook in deze sequel verschijnt. maar ook Hedlund en Wilde vullen hun rollen goed in, en acteren overtuigend. het verhaal zit verder ook goed in elkaar. een visueel spektakel, met goede actie en uitmuntende speciale effecten. 3,5 ster.

Reinbo schreef:

Heb je 'm in 3d gezien of in 2d?

Wel in 2D, qua ervaring heb ik dus niet het maximale eruit gehaald. Helaas.

avatar van Metalfist

Metalfist

De 3D is dan ook niet zo bijzonder veel. Hier en daar een leuk effectje maar ik moet de eerste 3D film waar het effect optimaal gebruikt wordt nog tegenkomen.

Naomi Watts

Dat gevoel had ik ook bij deze film dat mij het het best leek 'm in 2D te zien. Al hoor ik ook geluiden dat de 3D effecten prima in orde waren.

avatar van rep_robert

Niks mis mee, al vind ik een bioscoop bezoek eigenlijk wel verplicht bij deze film. 2D of 3D..

Naomi Watts

Mwah, mijn setup thuis is ook erg dik in orde. Maar weinig bios bezoeken die qua intensiteit zo'n groot verschil waren met thuis.

avatar van Metalfist

Metalfist

Naomi Watts schreef:

Op zich zijn de effecten ook wel in orde (bij de disc gevechten komt het even aan te pas) maar ik vindt dat het gewoon nog altijd te weinig wordt gebruikt. Bij mij speelde hij alleen maar in 3D, anders had ik hem ook in 2D gezien.

avatar van The Oceanic Six

Wat een special effects zeg!

Gruwelijk, wat een ongekend mooie beelden! Af en toe keek ik bijna met open mond naar die schitterende beelden. De neon kleuren, de contrasten..wauw wauw! Wat een lust voor het oog zeg! Die race scene was echt ongekend om te zien. Wat een verschil met het originele Tron zeg. Als ik daar terug denk aan het racen, hehe. Maar goed, dat is natuurlijk niet eerlijk om te vergelijken.

Net als in het origineel vind ik het plot ook in deze niet zo fantastisch. Na de race scene kakt de film best wel in qua verhaal. Het einde is weer beter te pruimen, maar dat neemt niet weg dat de hele periode daarvoor niet echt de moeite was. Veel te complex en best oninteressant. Jammer. Het acteerwerk was ook te doen, al blonk niemand uit.

Tron: Legacy moet het gewoon volledig van de fantastische effecten en soms spetterende actiemomenten hebben. Dit is de film geworden die het originele Tron had moeten zijn. Die film was natuurlijk erg origineel, maar wel 25 jaar te vroeg geproduceerd.

3,5* (waarvan 3* naar de effecten gaan).

avatar van modinator

modinator

Een super update in vergelijking met het eerste deel, verhaal blijft magertjes.

avatar van Elineloves

Elineloves

TRON: Legacy. Mijn verwachtingen waren laag. Ik had enkele keren de trailer in de bioscoop gezien, maar na 3 keer stond de film me al tegen. Het is niet goed wanneer je in korte tijd telkens dezelfde trailer ziet van een film die je in eerste instantie al niet aanspreekt, want dan ga je bijna verwachten dat alle goede momenten van de film in de trailer zitten en dan gaat je nieuwsgierigheid helemaal weg. ''Daar heb je die trailer weer'' zeiden een vriendin en ik dan weer tegen elkaar. Het verhaal stond me ook niet echt aan, ik ben normaal gesproken niet zo van de sci-fi actie/avonturenfilms.

Maar wat zat ik er naast zeg. De lage verwachtingen waren volkomen onterecht, want dit is een heel fijn filmpje! Het is werkelijk bloedmooi. De wereld van Tron is adembenemend en een waar genot voor het oog. Eindelijk weer eens een film waarbij je met open mond naar het beeld staart en je verbaast over de schoonheid, de precisie en de geweldige, moderne special effects. De actiescènes zijn erg mooi in beeld gebracht en het houdt het tempo letter vlot. De art direction is tot in de puntjes verzorgd.

En die muziek! Daft Punk, hoe cool is dat! Heerlijk toch? Ik werd er in ieder geval nóg enthousiaster van dan ik al was. Mensen van mijn leeftijd zullen de (oudere) hits 'One More Time', 'Harder, Better, Faster, Stronger' en 'Around The World' ongetwijfeld kennen, en muziek van Daft Punk herken je gelukkig direct. Goed gekozen, het vergroot het futuristische sfeertje ontzettend.

Het verhaal zelf heeft niet veel om het lijf, maar who cares? Ik heb TRON nooit gezien, en dat is volgens mij ook geen vereiste, want je zit direct in het verhaal. Dit mede dankzij de overtuigende cast. Boeiende personages en let's face it.. de mooie en aantrekkelijke Quorra mag ook wel eye-candy genoemd worden. Ook Jeff Bridges zet een prima prestatie neer met zijn dubbelrol. Ik vind hem dan ook een zeer charismatische man. Garrett Hedlund, ik had nog nooit van hem gehoord, staat een beetje in de schaduw van Bridget, maar doet het zeker niet onverdienstelijk.

Ik was helemaal niet in de stemming voor een 'zware' film met diepgaande verhaallijnen, ik wou gewoon omvergeblazen worden en relax genieten. Dat is dan ook zeer zeker gelukt. Zeer dikke 4.0* voor nu, waar wellicht nog een halfje bijkomt.

avatar van nextrow

nextrow

Wel een goeie film, mooi grafisch gemaakt. Niet mijn type film. Het verhaal moest ik wel even in zitten om hem te snappen toch een 3.0

avatar van Wassup !

Wassup !

TRON: Legacy viel mij tegen. Waarom? Wat mij het meest irriteerde: een verhaal dat behoorlijk slecht uit de doeken werd gedaan. Wat nog? Dit is ook weer zo'n type film waarin de 3D ongelooflijk fel werd overroepen. Hetzelfde wat gebeurde met Clash of the Titans. De 3D stelde hier echter bagger weinig voor en wist voor geen enkele meerwaarde te zorgen. De film op zich zag er wel goed uit, daar niet van. Er was wel een lichtpuntje in deze hele film waardoor er een smile op mijn gezicht verscheen. En ja, dat was omdat ik Daft Punk te zien en te horen kreeg in deze film. De soundtrack is in dit geval beter dan de film zelf. Behoorlijk pijnlijk.

avatar van barcam

barcam

Visueel indrukwekkend en fantastische bijhorende soundtrack van Daft Punk maar flinterdun verhaal en de koel aandoende in neon gedompelde virtuele wereld leek me niet echt een plaats waar ik mijn tijd zou willen spenderen. Men heeft de technologie om indrukwekkende films te maken maar spendeert nauwelijks nog energie aan een goed verhaal of acteerwerk. De originele Tron was voor op zijn tijd, deze film is geen nieuwe "Blade Runner" of "Metropolis" en zal snel vergeten zijn.

Wassup ! schreef:

3D van COTT werd overroepen? Welke COTT heb jij het in godsnaam over? En over deze film is de 3D nou ook niet overroepen hoor. Het enige wat erg wordt geprezen is toch de fantastische CGI.

avatar van Fast Eddy

Fast Eddy

Visueel zeker niet slecht en de soundtrack is op z'n best als je het ietsje luider zet!

Acteerprestaties mochten er ook zijn.

Jammerlijk genoeg vond ik het verhaal maar povertjes.

(Misschien omdat ik de eerste film niet gezien had)

Al bij al nog net goed gevonden

avatar van mug13

mug13

Wow wat een film hey.Super mooie scenes met special effects waar je mond open van gaat staan.Van begin tot het eind geen moment verveeld.Mijn waardering gaat uit naar de acteurs,want volgens mij is het echt super moeilijk om in zo een film te spelen.Kippenvel bij de scene waarin Daft Punk te zien is en laten we niet de soundtrack vergeten die ze gemaakt hebben voor deze film .

avatar van Wassup !

Wassup !

rep_robert schreef:

Ik heb het over Clash of the Titans van 2010. Die film verscheen ook in 3D en dat trok werkelijk waar nergens op.

avatar van witboek

witboek

Een film waartegen je U kan tegen zeggen. Qua visueel was hij bijna perfect en de soundtrack was gewoon briljant gekozen.

Zeker eens gaan kijken!