Genre: Sciencefiction / Actie
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Te zien in 33 bioscopen
Plot Tron: Ares
"No going back."
Ares is ontwikkeld als een zeer geavanceerd programma in de digitale wereld die bekend staat als 'The Grid'. Vanuit die digitale wereld wordt hij naar de echte wereld gestuurd op een gevaarlijke missie. Deze gevaarlijke missie vormt de eerste ontmoeting van de mensheid met wezens die ontwikkeld zijn met kunstmatige intelligentie.
Ares
Kevin Flynn
Ajay Singh
Caius
Seth Flores
Toch wel benieuwd naar, al was het vervolg uit 2010 minder goed dan het origineel.
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 8 oktober 2025 in de bioscoop (Walt Disney Studios Motion Pictures)
Thorongil
Ziet er goed uit. Misschien eens werk maken van de eerste Tron en Tron Legacy te bekijken.
TronMan
Was juist blij dat Tron Legacy , juist zo min mogelijk van de 'echte wereld' liet zien. Maar ben zeker benieuwd naar TRON3. En ook naar de soundtrack, dit keer geen Daft Punk, maar de Nine Inch Nails. Een verrassende keuze.
Dat het maar snel oktober mag worden.
Filmkriebel
Ik kijk hier erg naar uit. Benieuwd in hoever er nog een link is met de twee vorige films.
Uier
- 2002 berichten
Heb totaal niks met TRON, maar deze trailer ziet er goed uit. NiN ook mooie toevoeging.
TronMan
De soundtrack van NIN is heerlijk, draai hem dagelijks in de auto. Nu de film nog. Geschrokken van het feit dat die gedwongen diversiteit weer enorm de stempel gaat drukken. Op zich niet vreemd want tja; Disney..en nog erger; Jodie Turner-Smith zit er in. Leto vond ik met zijn korte rol in Blade Runner goed overtuigend. Helaas kwam toen zijn vreselijke Joker voorstelling en later' Morbius '. Waar zijn trouwens Sam Flynn en Quorra ?
Pluspunt is X-files legende, Gillian Anderson. Dan is nog Jeff Bridges die waarschijnlijk erg kort in de film zit.
Users, ik ben zeer benieuwd welke kant dit op gaat.
Filmkriebel
Ik maak me geen zorgen. De wereld van Tron glipt uit de machine in de werkelijke wereld. Kan dit slecht zijn? Motiverende trailer iig.
Wommel
Tron Ares staat als een huis. Een sterk plot ondersteund door de vette beats van Nine Inch Nails en visueel werkelijk overdonderend.
Voor mij een volle 4.0
Freakje554
Visueel sterk, muziek was ook enorm goed. Maar al de rest is echt zwak...
Matige film waarin een programma vanuit de digitale wereld terecht komt in de echte wereld. Een nogal mager verhaal waarbij dit derde deel eigenlijk niets nieuws weet te brengen. Visueel ook niet echt uniek meer te noemen (wat bij de vorige twee delen nog wel het geval was). Genoeg actie en goed bijpassende en bombastische muziek van Nine Inch Nails.
Audiovisueel echt prima (al mis ik wel een lekkere soundtrack, dat tijdens de aftiteling was vreselijk) en een goed vervolg op Legacy. Al deed Daft Punk de score toch wel beter. Maar het verhaal is echt matig. Een Terminator rip off en op een cameo na voelt dit meer als een high budget straight to streaming vervolg doordat je met een nieuw plot begint. Dat deed me dus weinig. De zalen zijn overal ook verrassend leeg. Dit gaat toch wel de grootste box office bomb van dit jaar worden.
Filmkriebel
Hoezo overal verrassend leeg? Heb je heel het land afgelopen om dit vast te stellen?
En naar welke voorstelling ben je geweest? 13.45? 22.00h? Het eerste van vele weekends Tron in de zaal moet nog komen. De box office peilingen voorspellen net unaniem een succes. Tron Legacy harkte al bijna een half miljard dollar bijeen destijds. Kans is groot dat dit publiek ook deze zal willen zien. Maar de reviews op Rottentomatoes en andere gelijkaardige tonen idd dat de meesten het een matige film vinden
mjk87 (moderator films)
Visueel enorm tof en de pompende soundtrack (een rare mix tussen ambient en keiharde muziek, maar wel erg gaaf en past goed) en het sound design maken dit als bioscoopervaring wel iets om aan terug te denken. Inhoudelijk echter vrij leeg met een heel simpel verhaal en personages die me ook niets deden. Dat maakt dat de film op momentjes wel wat gaat slepen al verveelt de film nooit. Maar indruk achteraf laat de film niet achter, het is echt het beeld en geluid in de zaal die het hem doen. Actie is verder prima geschoten. Overzichtelijk en ook met voldoende ritme en geen overdaad. De overdaad zit in het harde geluid en de harde muziek, niet in de beelden waardoor dit geen vermoeiende ervaring wordt. 3,0*.
TronMan
Gister middag/avond geweest. Het begon om 17.00 uur , zaten met 4 man in de bioscoopzaal. Ik moet zeggen dat de film me nog meeviel. Er is echter bitter weinig verbinding met het fraaie; Tron Legacy (2010) op een paar namen en wat 'foto's na. Ik had echt erger verwacht, gezien tja Disney.. Verhaal is eigenlijk zeer makkelijk, en ook al eens eerder gedaan in andere films. Mocht je het niet snappen, geen paniek, want men verteld precies wat de bedoeling is met dit verhaal. Een situatie is geweest, en daarna leg men uit wat er gebeurt is, en wat nu te doen. Zodat wij als kijker het echt gaan begrijpen ,want we zijn schijnbaar hier te dom voor. Vrij overdreven. Het speelt zich te veel op onze wereld af (helaas), dat werkt goed in nacht opnames. De scenes bij daglicht later in de film zijn slecht. De Soundtrack is heerlijk en echt het beste uit de film. Er komt wel een link met deel 1 uit '82 dat was prettig. Jeff is nog ff kort in de film, maar fijn om te zien. Rest van de acteurs deden me eigenlijk niet veel. Agent Dana Scully dan weer wel ,al is ook haar rol klein. Leto speelde zichzelf weer. De dames komen er mee weg. Ook zitten er easteregg's in wat toch zorgt voor een glimlach. Voor de humor hoef je deze ook niet te kijken. En het eind maakt de digitale cirkel rond. Best verrassend. Ducati en het moederbedrijf van hun, Audi waren opnieuw de sponsor. Ook is men fan van Depeche Mode en daar is niks mis mee. Al met al, voelde het toch een beetje als een Spin off van Tron. Want je mist gewoon.. TRON.
End of line.
HorrorFan007
Gewoon een mooie visuele vermakelijke film.
Niet meer niet minder heb me vermaakt
*3.5
Phantasm
Prima mee vermaakt in de bioscoop, de special effects zagen er ook goed uit.
IH88
Audiovisueel overweldigend (zowel positief als heel soms negatief), maar na afloop gisteravond was ik eigenlijk binnen twee minuten alles al weer vergeten wat er was gebeurd. Niet alleen een mager verhaal, maar ook warrig en slecht uitgewerkt. De acteurs proberen het wel, maar geen enkel personage weet indruk te maken. Zelfs de cameo van Bridges bezorgde geen kippenvel, maar dat kan ook komen omdat ik de vorige twee Tron films geen hoogvliegers vond. Leto en Lee hebben best wat chemie en hier had veel meer mee gedaan kunnen worden. Een soort Sarah Connor/Terminator relatie, maar dat zit er geen moment in.
Shadowed
Vermakelijk actiespektakel met een aantal van de meest verzorgde effecten die de filmwereld te bieden heeft. De combinaties tussen kleuren, muziek en beeldvoering zijn uitstekend in elkaar gestoken en regisseur Joachim Rønning laat zien dat hij de kunst van het (visueel) dirigeren zonder meer begrijpt. Minder geslaagd is vervolgens de inhoud, die te veel tijd neemt met de aanloop en zeker tegen de finale aan niet hard genoeg weet uit te halen. Hierdoor is de slotfase dan ook snel voorbij en kom je er als kijker achter dat de trailer eigenlijk al de meest noemenswaardige scenes heeft getoond. De aanstelling van Nine Inch Nails is verder een schot in de roos en de wisselwerking tussen Jared Leto en Greta Lee is aardig, maar het voorgaande filmhoofdstuk was uiteindelijk sterker.
mrklm
Julian Dillinger [Evan Peters] en Eve Kim [Greta Lee] zijn verwikkeld in een bittere strijd om de machtspositie in de cyberwereld. Julian ontwikkelt een Master Control genaamd Ares [Jared Leto] en zoekt naar de ‘oneindigheidscode’ die Eve juist heeft ontdekt. Julian zet Ares en Athena [Jodie Turner-Smith] in om die code afhandig te maken, maar Ares laat zich niet zo gemakkelijk commanderen. Een hoop visuele hocuspocus en een aanwezige score van Nine Inch Nails, maar inhoudelijk stelt het helemaal niets voor. Het plot is bovendien grotendeels gejat van RoboCop.
Leno
In de bios best de moeite waard, thuis hooguit om te streamen. De visuals zij aardig en de actie goed in beeld gebracht, daarbij is de muziek voortreffelijk. In de bios komen deze zaken goed tot hun recht. Het verhaal is best warrig, onlogisch en vol toevalligheden die hack valt precies samen met de vondst van die 'sleutel' etc.. De vermenselijking van Ares krijgt totaal geen diepgang mee en komt uit de lucht vallen. Een rip off is overigens niet erg, maar doe het dan wel goed!
Het origineel blijft het beste ondanks de mogelijkheden die we anno 2025 hebben.
Neder0001
Het begon allemaal nog wel sterk, maar het tweede gedeelte vond ik tegenvallen. Ook jammer dat ze zo weinig hebben gedaan met de gebeurtenissen uit het tweede deel. Had toch wel verwacht meer te weten te komen over de ISO en haar impact op de echte wereld, maar dat zal wel weer te hoog gegrepen zijn voor de schrijvers van Disney. Dus krijg je dit redelijk tam verhaaltje.

Bioscoopfilm 'Tron: Ares' dreigt gigantisch verlies te draaien voor Disney
kunstmatige intelligentiesimulationcomputer programcomputer simulation vervolgreal worldlight cycle wardigital worldmilitary a.i.