• 9.380.134 stemmen

Clash of the Titans (2010)

Actie / Fantasy | 106 minuten

Genre: Actie / Fantasy

Geregisseerd door: Louis Leterrier

Met onder meer: Sam Worthington, Liam Neeson en Ralph Fiennes

Releasedatum: 8 april 2010

Plot Clash of the Titans

"Titans will clash."

Geboren als een god, maar opgevoed als een mens probeert Perseus (Sam Worthington) hulpeloos zijn familie te redden van Hades (Ralph Fiennes), de wraakzuchtige god van de onderwereld. Perseus biedt zich vrijwillig aan om deel te nemen aan een levensgevaarlijke missie om Hades te vermoorden, voordat die de macht van Zeus (Liam Neeson) kan grijpen, om zo de aarde in een hel te laten veranderen en prinses Andromeda (Alexa Davalos) van haar leven te beroven. Bijgestaan door Io (Gemma Arterton), een mysterieuze spirituele gids leidt de missie Perseus en zijn groep strijders op een gevaarlijke reis diep de verboden wereld in. Daar moeten ze vechten tegen heidense demonen en andere beesten die geen gevaar vrezen. Perseus zal zijn bestaan en zijn macht als die van een god moeten accepteren en zijn eigen lot moeten creëren, wil hij het uiteindelijk gaan redden...

avatar van Cygor

Cygor

Het tweede deel gaat trouwens wrath of THE titans heten en wordt in maart 2012 gereleasd.

In dit tweede deel wordt de gehele mythology ook geheel uit elkaar gehaald.

Zie imdb hiervoor.

Waarom maken ze nooit films die de echte mythologie volgens???

Omdat ze dat niet spectaculair genoeg vinden???

avatar van Cygor

Cygor

In deel 2 komen wel eindelijk de titans aanbod zoals kronos en gaia

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Nu pas gekeken terwijl ik de film al een hele tijd had, ik dacht het zal wel niet veel zijn omdat ik veel negatieve verhalen las hier maar achteraf vond ik het toch een hele aardige film die me geen moment verveeld heeft.

avatar van MissMayhem

MissMayhem

Cygor schreef:

In dit tweede deel wordt de gehele mythology ook geheel uit elkaar gehaald.

Zie imdb hiervoor.

Waarom maken ze nooit films die de echte mythologie volgens???

Omdat ze dat niet spectaculair genoeg vinden???

Eindelijk eens iemand die mijn mening deelt!

Blijkbaar zijn de klassieke verhalen idd niet spectaculair genoeg. Nu, de titanen die Olympus beklimmen moet op zich toch al wel een spektakel zijn.

Ik ben eens benieuwd wat ze van deel 2 gaan maken.

Echte titanen zouden natuurlijk wel enorm cool zijn, ALS ze mythologisch correct zijn heet dat.

avatar van Mitchell7041

Mitchell7041

Zojuist de film gezien,

Veel actie en het verhaal klopte,

Toch een happy end

avatar van Leno

Leno

Ik heb de film een paar weken terug gezien maar weet nu al bijna niet meer waar de film over gaat. Ik weet nog wel dat het begin saai was en toen er wat gebeurde was dat zo clichématig en voorspelbaar dat je je al snel afvraagt wat ze hiermee willen (behalve geld verdienen, waarschijnlijk is dat het enige). Onbegrijpelijk ook dat zulke goede en gerenommeerde acteurs hieraan meedoen.

avatar van 606

Ik vond het een hele toffe film en heb genoten.

Zag er allemaal top uit en verhaal was erg leuk.

Mooie actie en aantal prima scènes.

Qua acteerwerk viel het ook niet tegen

avatar van metalforever78

metalforever78

hier zaten toch 3d scenes in ( als je m in de bios of 3d tv kijkt dan hé )

maar waarschijnlijk vond ik die zo slecht dat ik daarom ging twijfelen. EN zoals eerder gezegd is deze film zeeeer voorspelbaar.

Tenslotte vond ik die eindbaas in dat kust plaatsje erg makkelijk doodgaan.

Effe zwaardje in de lucht houden en klaar

RuudC

Nou dank je wel. Dan hoef ik deze film ook niet meer te zien.

avatar van MissMayhem

MissMayhem

RuudC schreef:

Nou dank je wel. Dan hoef ik deze film ook niet meer te zien.

Dat zijn zeker 2,5 uur van je leven die je niet meer terug gaat krijgen als je deze film kijkt!

En hij is echt prut..

avatar van akira124

akira124

Ik kan niet wachten op het vervolg. Wat een spektakel! Het zag er allemaal prima uit, een mythologisch hoogtepunt!

avatar van 606

Wat een onzin berichten hier zeg.

Voorspelbaar ect kom toch een met betere argumenten.

avatar van Minotaures

Minotaures

Er zijn genoeg voorspelbare films die het van hun effecten, decors, spanning, actie, etc. hebben.

Ik zal niet zeggen dat het 10/10 op elk gebied krijgt, maar omdat het 'voorspelbaar' is meteen een onvoldoende te geven, is toch een beetje afgezaagd. Zulke films zijn altijd voorspelbaar; de goeie winnen, punt. Maar het gaat erom om wat voor manier... Al waren de ''gevechten'' tussen Perseus, de Kraken en Hades niet echt top en vrij krom, weet de CGI het voor mij goed te maken.

avatar van harm1985

harm1985

In grote lijnen hetzelfde verhaal als Percy Jackson and the Lightning Thief, weer een queeste waarbij het hoofd van Medusa wordt afgehakt en gebruikt wordt om de vijand de verslaan is wel wat eentonig. Spanningsboog en verhaal zijn ook niet echt consistent. Het schijnt dat de 3D niet om aan te zien was in de bios, maar op mijn TV (in 2D dus) viel het best mee, CGI was ook heel behoorlijk, alleen die schorpioenen (die dan ook duidelijk in beeld waren) zagen er niet heel goed uit. Acteerwerk was OK, maar meer dan ook niet.

2,5* Geef mij Percy Jackson maar.

avatar van nightbreed

nightbreed

Geinig en sfeervol avonturenfilmpje, met goede acteurs, die me aan de oude avonturenfilms deed denken. Misschien is dit heel stiekem een verkapte ode aan de oude avonturenfilm.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

The Odysee, Troy, Thor en ook deze blijven geweldige films over de Griekse en Noordse mythologieen.

Wat mij betreft mogen ze er meer van maken.

RuudC

Door de goden uit troy te laten is het geen mythologische film meer. Thor zou ik ook niet onder mythologie scharen, eerlijk gezegd. Dat is gewoon fantasy.

avatar van Stephan

Stephan

Mythologie is niet per definitie aan goden gebonden hoor. Troy is wel degelijk een mythologisch verhaal. En Thor als persoon natuurlijk ook. Het verhaal van de laatste film is natuurlijk iets anders.

Beowulf (2007) is wat dat betreft ook een mooie film waarin het oorspronkelijke verhaal (redelijk) in stand is gehouden.

Ik neem aan dat deze film er een loopje mee neemt als ik zo de omschrijving lees. Dan vind ik het eigenlijk al niet de moeite.

RuudC

Griekse mythologie specifiek handelt altijd over goden. Het is een beetje alsof je het verhaal van sinterklaas vertelt, maar de zwarte pieten weg laat. Ik vind het een gemiste kans. Ik snap wel wat je bedoelt hoor. Ook ontstaansverklaringen behoren tot mythes. Ik kan alleen zo even geen voorbeeld bedenken van een dergelijk verhaal waarin geen god(en) voorkomen.

avatar van Decec

Decec

Ik vond een uitstekende Fantasyfilm...

Schitterende mooi gebergte, mooi omgeving...

Prachtig HD kwaliteit...

Uitstekend mooi muziek...

Uitstekend acteerwerk...

Echt spannende film...

Zeer aanrader!

avatar van TimoGoedhart

TimoGoedhart

De eerste keer dat ik deze film zag, was dat in de bios met zo'n k*tbril op me hoofd. Ze hebben bij deze film op het laatste moment besloten dat ze het ook even in 3D gingen doen. Slecht idee...

Ik heb deze film dus bijna 2 uur scheel zitten bekijken. Na afloop was ik niet zo enthousiast. Ik had maar de helft kunnen volgen door de koppijn.

Nu heb ik hem daarnet thuis op Blu-Ray zitten kijken... Heel erg enthousiast. Grootse film met ongelooflijk mooie beelden en creaties. Dacht je dat de Kraken van Pirates groot is? Bekijk deze dan maar eens. Kortom, hele gave film die je met gemak kijkt, zelfs als dit niet echt je ding is. 4.0

avatar van VierkanteOogjes

VierkanteOogjes

118 minuten? De teller staat toch echt op 91 minuten. Of duurt de aftiteling een klein half uurtje?

avatar van Sasja

Sasja

idd raar, bij mij op de bluray staat 106 minuten

avatar van Rodger

Rodger

Zeker geen verkeerde film, mooi gemaakt, zeker de special effects...

Het is een prima verhaal.... en goed en vlot...

dus... 3**

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik vond dit wel een interessante film met veel mooie effecten. Ik baalde er ook een beetje van dat ik deze niet in de bioscoop gezien heb. Van het begin tot het eind bleef het verhaal spannend en het zakte nergens in. Vooral het gevecht op het einde zit vol met mooie effecten. Ik was wel onder de indruk.

avatar van helleke

helleke

Niet echt onder de indruk van deze film, ondanks de vaak spectaculaire beelden.

Zwakke en ongeloofwaardige acteerprestaties.

Meer dan 2 sterren wil ik dan ook niet geven.

avatar van Scheurleer

Scheurleer

Deze film haalt het niet bij de versie uit 1981. Tuurlijk, de graphics zijn veel en veel beter (kan ook niet anders, er zit 30 jaar tussen). Maar de manier waarop het verhaal wordt verteld, de aankleding en vooral de wijze van acteren......daar delft Clash 2011 het onderspit.

avatar van eavymetal

eavymetal

Fran schreef:

Ik ben niet echt onder de indruk van deze film. De specialeffects zijn dan wel mooi in beeld gebracht, maar het verhaal is naar mijn mening gewoon te zwak om mij te fascineren. Daar komt ook nog eens bij dat ik de acteerprestaties ver onder de maat vind. Daarom heb ik de film met moeite twee sterren toegekend.

avatar van FullMoon

FullMoon

Ben teleurgesteld in deze film. Het had veel beter gekund. Het verhaal ging te haastig. Het verhaal had geen mysterie om zich heen. Weinig avontuurlijks. Slechte acteerwerk en ga zo maar door.

avatar van sofripa

sofripa

Herzien, beter. 1/2 ster erbij. Het blijft een haastige film maar het spektakel valt beter dan de eerste aanvaring.