• 9.377.395 stemmen

Clash of the Titans (2010)

Actie / Fantasy | 106 minuten

Genre: Actie / Fantasy

Geregisseerd door: Louis Leterrier

Met onder meer: Sam Worthington, Liam Neeson en Ralph Fiennes

Releasedatum: 8 april 2010

Plot Clash of the Titans

"Titans will clash."

Geboren als een god, maar opgevoed als een mens probeert Perseus (Sam Worthington) hulpeloos zijn familie te redden van Hades (Ralph Fiennes), de wraakzuchtige god van de onderwereld. Perseus biedt zich vrijwillig aan om deel te nemen aan een levensgevaarlijke missie om Hades te vermoorden, voordat die de macht van Zeus (Liam Neeson) kan grijpen, om zo de aarde in een hel te laten veranderen en prinses Andromeda (Alexa Davalos) van haar leven te beroven. Bijgestaan door Io (Gemma Arterton), een mysterieuze spirituele gids leidt de missie Perseus en zijn groep strijders op een gevaarlijke reis diep de verboden wereld in. Daar moeten ze vechten tegen heidense demonen en andere beesten die geen gevaar vrezen. Perseus zal zijn bestaan en zijn macht als die van een god moeten accepteren en zijn eigen lot moeten creëren, wil hij het uiteindelijk gaan redden...

avatar van ExXxtreme

ExXxtreme

jadetristan schreef:

...goed verhaal...

wtf?... please wake up!

jadetristan schreef:

...in het genre van Lord of the rings.

In het genre wel ja, ze zijn alle 2 fantasy. Ik hoop alleen niet dat je ze echt aan het vergelijken was.. want dan is LOTR toch wel 10 keer beter

avatar van metterijks

metterijks

Tegenvallende, en behoorlijk vluchtig gemaakte film, die me toch wat teleurgesteld achterliet. Alhoewel visueel op bepaalde momenten heel mooi gemaakt, word de odyssee van de personages toch wat vluchtig afgeraffeld. Het had een epische film kunnen worden, als er betere acteurs en een gerenommeerde regisseur waren gekozen.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Ik snap al die negatieve kritiek niet hoor... dit was gewoon een prima film.

Ik denk dat jullie je flink hebben laten beïnvloeden door de stemmen van jullie voorgangers. Probeer eens wat subjectiever te zijn in plaats van meelullen met de rest.

Ik ben van nature al gek op mythologische verhalen en films, deze film stelde me absoluut niet teleur, prima verfilmde mythe, het acteerwerk was prima en hetzelfde geldt voor de special effects. Van mij mogen er meer van dit soort films gemaakt worden!

Aanrader voor diegene die zich nog niet heeft laten beïnvloeden door de negatieve stortvloed hier !

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

Film keek lekker weg

Snap niet waarom mensen een 0,5 geven voor deze film

avatar van wittie5

wittie5

Gewoon een goede film, sluit me aan bij movieholic en subwoofer Henk.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

MovieHolic schreef:

Ik snap al die negatieve kritiek niet hoor... dit was gewoon een prima film.

Onzin. Deze film is gewoon zeer matig.

avatar van TriplaR

TriplaR

Inderdaad, MovieHolic roept een boel onzin om zijn eigen mening te rechtvaardigen. Lang niet iedereen baseert zijn stem op z'n voorgangers, dat is pure onzin. Ik vind ook dat 0,5 stemmers de kracht in deze film niet zien. De 2 sterren die ik er nog voor over heb zijn het tempo, de special effects en het toch wel een beetje interessante mythologische verhaalt. Maar dat de film alles behalve klasse is, moge duidelijk zijn.

avatar van Betamax

Betamax

Kon me wel boeien.

De effecten zagen er niet echt realistisch uit maar ik denk dat dat met opzet gedaan is.

Het is toch een remake van een Harryhausen film.

avatar van Guinness

Guinness

Vond de film tegenvallen. de effecten zagen er mooi uit maar het leek alsof het verhaal snel moest worden afgeraffeld.

avatar van svauke69

svauke69

Goeie film,maar zoals Guinness hieronder al zei leek het alsof de makers de film snel wilden laten aflopen en dat is jammer.Als ze de film langer hadden gemaakt en zo meer tijd zouden besteed hebben aan dialogen,achtergrond van de mythologie en soms wat beter uitgewerkte man-tegen-man gevechten kno deze film echt een bom zijn want het concept staat er voor mij echt wel.

avatar van chao

chao

Had er veel van verwacht, maar erg tegen gevallen.

avatar van Jopie666

Jopie666

1,5 puur voor de special effects. Wat een draak van een film verder. Dit is echt helemaal niks. Ik had er wel wat van verwacht maar het valt ook niet mee om van zo'n verhaaltje iets te maken.

avatar van logghe

logghe

MovieHolic schreef:

Ik snap al die negatieve kritiek niet hoor... dit was gewoon een prima film.

deze film was gwn niet de film dat ik verwachtte dat het zou zijn. het acteren was middelmatige, het verhaal was iets te terug. en voor je het vraagt, ja ik hou ook van mythologische verhaal in film of games. maar ik had tenminste op het laatste een iets meer epic battle willen zien tegen hades! ze konden veel meer gedaan hebben met deze film! jammer! :s

avatar van hendriks

hendriks

denk dat als je een goede acteur had neergezet zonder dat leeghoofd worthington snap niet dat men deze gozer hoofdrollen geeft ken totaal niet acteren lijkt zelf moeite te hebben met ze zin op zeggen

En als de film idd langer was geweest dat het wel beter was geweest vind zelfs het verhaal van het orgineel nu beter enige plus punt was special effects

avatar van Cobusss

Cobusss

Leuk voor de special effects.

avatar van symonvld

symonvld

Goed te behappen filmpje met een aardig hoog entertainment gehalte vind ik zo zelf

Gewoon een film voor op een regenachtige Zondag

avatar van KevinOfCourse

KevinOfCourse

Vond ook geen verkeerde film

avatar van Minotaures

Minotaures

Persoonlijk vind ik dit een beetje ondergewaardeerd.

Als eerst speelde een vrij bekende cast mee. Personages waren best te doen, al mist de kijker wat meer info en diepgang van een groot aantal personages. Dan heb ik het voornamelijk over de soldaten... hup en daar waren er een stuk of 10 soldaten uit het niets die met Perseus meegingen. Die 2 gebroeders de jagers vond ik wel beetje leuk. Wapens en panster van de Griekse soldaten - en de Godenzwaard van Perseus - zagen er stoer en mooi uit.

De Goden waren wel leuk verzonnen, maar echt overtuigd wordt ik er niet van. Doe mij maar de Goden uit '81. Naast de Goden, mag Olympus er ook gemist worden, het leek net meer op een industriële fabriek.

Verhaal was ook soort van geïmproviseerd tijdens het filmen. Redelijk chaotisch en - ondanks dat het makkelijk te volgen is - voel je niet op je gemak met zo'n verhaal.

Concept van Calibos, Pegasus, de Kraken en de Schorpioenen vond ik mooi gemaakt. Toch wel een vleugje moderniteit vergeleken met die van ruim 30 jaar geleden. Alhoewel ik de oude Medusa toch een boegbeeld vindt onder meest angstaanjagende wezens uit 't Griekse Mythology.

Verder was het inderdaad een te snelle einde. Dat Kraken vond ik niet zo erg, want je verwacht niet dat die nog een paar minuten vecht na die Medusa's ogen zag. Alleen Hades ging wel erg rap; Perseus gaf gewoon één zwaai aan z'n zwaard en weg was Hades, terug naar de Onderwereld.

De omgevingen waren goed op beeld gebracht; woestijn, stadscentrum, bos, berg Olympus en natuurlijk de Onderwereld.

Naast de decors, moet deze het toch van zijn mooie CGI hebben, die bij mij goed geslaagd overkwam. Ook de soundtrack was best om een scène wat meer waarde te geven; bijv. de soundtrack van het gevecht tegen Calibos en Medusa.

Echt een topcijfer zou ik dit niet geven maar een kleine voldoende zou wel goed zijn.

Ps. leuke verwijzing naar de eerste film uit '81 met Bubo, de gouden uil, verborgen en onder de stof in de wapenskamer.

Haha, ze hebben hier een flinke lading mythen en sagen door elkaar heen geflikkerd zeg. Het ontbrak er nog maar aan dat Odysseus op het laatst nog even kwam langsvaren. .

Het enige leuke van de film is eigenlijk als een groepje uiteenlopende helden op reis gaan om een gezamenlijke vijand aan te pakken, maar zelfs dat was nogal zwak uitgewerkt.

En wat doen al die Britse kwaliteitsacteurs eigenlijk in zo'n flutfilmpje. .

avatar van Kosjenot

Kosjenot

Ja wat zal ik eens zeggen over deze film. Allemaal teveel van het goede. Elke mythe komt even om het hoekje kijken en wordt weer met andere mythe's door elkaar gehusseld. De actie was nog wel aardig om te zien maar ik zal de film industrie een tip geven:

Dit soort films met dit soort verhaal lijnen zijn bedoeld om er 3 delen van te maken net zoals bij Lord of the Rings en nu heb je een vluggertje. Toch 2,5 punten vanwege de graphics van de film.

Een film waar ik naar uitkeek, maar waar ik achteraf van op mijn honger bleef zitten. De special effects waren fantastisch, geen commentaar daarover, maar ik vond het verhaal vrij pover. Zo veel mogelijk mythische figuren werden bij elkaar gegooid en klaar is kees. Ik had meer verwacht van deze film persoonlijk

avatar van wessey

wessey

niet zoveel gegeven, omdat ik het toch allemaal wat kaal vond. special effects waren wel mooi. Maar ik hoef denk ik niet al teveel uit te leggen waarom die niet zo heel veel aan is.

Plus puntje : hades is erg mooi neergezet.

avatar van Zeriel

Zeriel

Best onderhoudend, maar verder oninteressante film.

Er is geen plek voor verwondering of je eigen fantasie. Het zal allemaal wel, verstand op nul film.

avatar van Noodless

Noodless

Leuk om eens te zien, maar ik kan nu niet zeggen dat deze film beter is dan het originele. Ja, de effecten zijn natuurlijk veel beter. Maar het verhaal en de mythische figuren worden met een razend snel tempo aan de kijker gebracht en het lijkt daardoor misschien wat minder interessanter. Ook sommige scènes kwamen wat chaotisch over.

Bv. de scène met Medusa vond ik nu minder leuk dan bij het originele.

5/10

avatar van etherman

etherman

Jammer jammer jammer,

Dit had zoals meer mensen hebben gezegd veel meer mee gedaan moeten worden.Alles komt te snel en geforceerd over.Peter jackson was de beste man geweest hiervoor.

avatar van ags50

ags50

Wat is inde deze film nog van de Perseus-legende overgebleven? Net als in de originele versie van 1981 wordt het zeemonster Kraken genoemd, terwijl die naam toch echt uit de Skandinavische hoek stamt, niet de Griekse.

Toegegeven: de beelden zijn mooi in elkaar gezet, dank zij (in vergelijking met 1981) de voortgeschreden techniek en gebruik van computers. Verhaal wordt daardoor niet beter, noch het acteren. Net als in Avatar vind ik ook hier die Sam Worthington nogal een "dooie diender". Leuk enkele seconden Bubo het uiltje terug te zien.

Overigens: in de gekerstende versie werd Perseus omgedoopt in Sint George (of Sint Joris) die tegen een draak mocht strijden om de de prinses te redden.

avatar van Minotaures

Minotaures

etherman schreef:

Peter jackson was de beste man geweest hiervoor.

Geef mij anders Zack Snyder maar, want hoe die 300 heeft gedaan...

avatar van Lennert

Lennert

God Of War iemand? Zelfs de Kraken leek verdomd veel op de versie die Kratos in God Of War 2 moet bevechten. Gedurende een aantal scenes zat ik bij wijze van spreken al met mijn handen bij de controller om de speciale moves die Perseus uitvoert af te maken. Ook het hele mensheid tegen de goden concept komt letterlijk uit deze spellen-reeks, helemaal omdat in het origineel de goden zich toch een stuk meer afzijdig hielden en al helemaal geen ruzie met de mensheid hadden.

De cast is redelijk sterk, helemaal Mads Mikkelsen, Liam Cunningham, Liam Neeson, Ralph Fiennes en Alexa Davalos doen het behoorlijk. Ik ben iets minder gecharmeerd van Gemma Arterton, die tot nu toe in alle films die ik met haar gezien heb hetzelfde acteert, en vond Sam Worthington veel te dramatisch spelen. Hem een kale kop geven terwijl voor de rest iedereen met lang haar rond loopt was helemaal een lachertje, hij viel compleet uit de toon in verhouding met de rest van zijn soldaten. Het was al bekend dat Worthington de rol erg serieus nam en dat is ook wel te zien, het werkt alleen voor geen meter. Een kleine knipoog had het allemaal veel beter gemaakt.

Maar goed, ik heb de film in 2D gezien en was best tevreden over de special effects. De monsters zien er goed uit, de locaties zijn goed gekozen, de soundtrack is zeer functioneel en er is geen moment dat de verveling toeslaat. Persoonlijk vond ik de weergave van Medusa hier een stuk beter dan in het origineel, al heeft de Kraken uit die versie dan weer wel mijn voorkeur. Ik denk dat de film alles bij elkaar met iets meer humor (minder serieus en stijf) of juist een stuk meer gore (meer rauwheid) een stuk beter was geweest.

Toch wil ik er ook weer niet teveel over zeuren, de film deed wat het hoorde te doen: mij vermaken. Als er echt een trilogie van gemaakt wordt mag Worthington iets losser komen en hoop ik dat de script-schrijvers iets dichter bij de mythologie blijven. Als de actie net zo leuk was als nu ga ik er sowieso naar kijken.

avatar van amanda3785

amanda3785

Geen topfilm, maar na alle reviews die deze film heeft gehad, had ik ook niet echt hele hoge verwachtingen. En dan valt het toch allemaal mee. Ik zou het niet in 3D willen zien (waarschijnlijk is het dan te 'nep'), maar in 2D heeft het leuke special effects en er zit nog een goed verhaal in.

Jammer dat het einde een beetje afgeraffeld wordt, naar mijn mening. Had iets spectaculairder en/of sterker gemogen.

avatar van yvesh

yvesh

Ronduit schandalige film naar mijn mening. Zoals hier al eerder is gezegd zie ik niet veel terug van het originele verhaal. Akkoord nieuwe wendingen/inzichten in een bestaand verhaal zijn natuurlijk niet verboden, maar dit was dan toch een zwaar mislukt experiment. Geen spanning, de queeste duurde naar mijn gevoel slechts 5 minuten, geen diepgang in personages, etc...

Ik moet er ook onmiddellijk bij vermelden dat ik hem in 3D heb gezien wat zeker geen meerwaarde is.