Genre: Actie / Fantasy
Releasedatum: 8 april 2010
Bekijk via Prime Video
Plot Clash of the Titans
"Titans will clash."
Geboren als een god, maar opgevoed als een mens probeert Perseus (Sam Worthington) hulpeloos zijn familie te redden van Hades (Ralph Fiennes), de wraakzuchtige god van de onderwereld. Perseus biedt zich vrijwillig aan om deel te nemen aan een levensgevaarlijke missie om Hades te vermoorden, voordat die de macht van Zeus (Liam Neeson) kan grijpen, om zo de aarde in een hel te laten veranderen en prinses Andromeda (Alexa Davalos) van haar leven te beroven. Bijgestaan door Io (Gemma Arterton), een mysterieuze spirituele gids leidt de missie Perseus en zijn groep strijders op een gevaarlijke reis diep de verboden wereld in. Daar moeten ze vechten tegen heidense demonen en andere beesten die geen gevaar vrezen. Perseus zal zijn bestaan en zijn macht als die van een god moeten accepteren en zijn eigen lot moeten creëren, wil hij het uiteindelijk gaan redden...
Perseus
Spyros
Cassiopeia
Ozal
piwi91
Afgelopen zondag naar foroxity geweest in Roermond om deze film te bekijken in 3D. Ik wist dat de film van 2D omgezet was naar 3D maar naar mijn mening zaten er geen tot zeer weinig 3D effecten in en was persoonlijk liever naar de 2D versie geweest zou ik dit geweten hebben.
Verder heb ik mij vermaakt. Vind het pesoonlijk een 'verstand op 0' film waar je niet teveel bij moet nadenken wat kan/niet kan. Het gaat hier immers om een fantasiefilm. Ik vond de film niet slecht maar het is zeker niet de beste film die ik ooit heb gezien.
Het stuk dat de kraken uit de oceaan/zee kwam en dat deze versteend raakte vond ik allemaal zeer snel gaan.
Al met al, een goed wegkijkende film maar voor de 3D effecten hoef je er niet heen te gaan.
Pkunk
Precies waar ik op had gehoopt. Gewoon een lekkere avonturenfilm met degelijke special effects en een leuke cast. Ik heb me prima vermaakt. jammer dat het uiltje maar zo kort voorkomt, iets meer screentime had ik wel leuker gevonden
Rosicky
De actie was gewoon erg leuk, met name bij de schorpioenen en Medusa en het heeft een ouderwets pretentieloos gevoel.
Het kan aan mij liggen, maar ik heb zelden zo'n standaard aktie gezien als bij Clash of the Titans. De titel doet een veldslag van bijbelse proporties vermoeden, maar we krijgen niet meer dan 3 eindbaasgevechten, waarvan er eentje niet eens een gevecht is. Daarbuiten zit verdraaid weinig aktie.
HtoJ
al het bovenstaande heb ik niets aan toe te voegen... maar wilde toch even zegge dat ik de film ook flink vond zuigen, misschien als er meer tijd in het verhaal was gestoken dan was het nog wat geworden, maar dit rammelde aan alle kanten... 2,5 ster
booyo
Eigenlijk echt een waardeloze film. Ik vond Sam Worthington in Avatar al niet bepaald geweldig, en hier bevestigt hij voor mij dat het niet een hele goede acteur is. Het verhaal wordt veels te makkelijk gemaakt, af en toe een belabberde grap (die scène dat ze op die schorpioen rijden..), slappe dialogen en ook het 3D voegde helaas niet veel toe.
Die twee jagers waren ook trouwens echt het toppunt voor mij. Wat een slechte karakters, gewoon lachwekkend.Hoe ze bij de eindbattle toch nog even Perseus te hulp schoten met hun "heyy fisherman!"..
Jamzy
Wat een slecht verhaal,film is veel te kort en acteerprestaties waren maar matig,actiescenes waren nog mooi gedaan maar het is ook al,jammer ik had hoge verwachtingen van die film.
_M0VIE
Ik heb deze film nog NIET gezien.
Maar ik hou niet zo van oorlog enzo
wel van thriller/horror,... enzo
Is de film voor mensen die niet zo van horror houden.
+ Is de 3D zo slecht ? Is de 3D zoals avatar ? (dus bijna nx)
piwi91
+ Is de 3D zo slecht ? Is de 3D zoals avatar ? (dus bijna nx)
Avatar vond ik persoonlijk nog beter in 3D
huVILEub
Het is geen oorlog, thriller of horror. Het is meer avontuur/actie. En de 3D is bijna niets nee.
Rosicky
En dan nog een ruime voldoende geven...
Skrean
Ga deze vanavond in de bios zien, aan de hand van de trailer verwacht ik een heel spektakel, maar gezien de reacties hier worden mijn verwachtingen niet ingelost. De kraken, de gevechten, is het dan echt een boutfilm?????????
Rosicky
Yup, deze film is echt bout. Waarschijnlijk de slechtste van het jaar. Geen verhaal, verschrikkelijk slecht ontwikkelde karakters, weinig actie en een dot van een anti-climax. Deze film heeft het allemaal.
mr.shhh
Wel aardig, maar niet super.
Het verhaal heeft enorm veel potentie maar helaas hebben een groot aantal personages, qua acteerprestaties en rolvertolking, een groot net niet gehalte.zo staat Liam Neeson in the Olympus in 1 of ander vreemd glitterpakje zijn rol als Zeus te spelen Bovendien mist de film conversatie. niemand communiceert met elkaar. In plaats daarvan gooien ze met one-liners die helaas lang niet allemaal even goed zijn. de echte gesprekken zijn op twee handen te tellen.
Visueel is alles wonderschoon. Vooral de scene met The Kraken ziet er erg goed en imposant uit. De CGI mensen hebben flink overuren gedraaid om dit tot stand te brengen.
Hersenloos vermaak gaat me net te ver maar het is wel echt een film waar je heen gaat voor de special effects.
Ik geef de film net een voldoende vanwege het visuele aspect en omdat een groot aantal oneliners, bedoeld of onbedoeld, echt verschrikkelijk grappig zijn.
Timotei
Een aardig geinig sbs 6 filmpie. In mijn ogen erg slecht afgemaakt. Film had langer moeten/kunnen duren. Het einde was in 2 minuten afgeraffeld, jammer!
Jack Sparrow
Eens; de stompzinnige oneliners, uitgesproken door houterige acteurs, en de special effects redden deze verder inspiratieloze en onzinnige film.
$pecial
Wat een misbaksel zeg ! Echt niet te geloven, ik wist niet of ik nu moest lachen of moest huilen hoe slecht het af en toe wel niet is. Slecht acteerwerk, clichés die zich per minuut op stapelen en dit alles in een onsamenhangend geheel met een verhaal van niks.
Overigens heb ik ook nog de 3d versie bekeken maar ik weet nu nog niet waarom ik zo'n achterlijke bril op heb gemoeten, want ook helemaal niets was 3d?! Misschien een heel klein beetje diepte bij enkele scenes, maar om dit als 3d film te bestempelen
Sommige keren had ik mijn bril af gezet, normaal is het beeld dan vaag, maar omdat amper in deze film iets 3d is kon je alles prima zien zonder bril.. uitgezonderd de ondertitel. Schaamteloos.
De special effects zijn goed te noemen, maar niet top. Anno 2010 kan er echt heel wat beters worden geproduceerd. Ook de (schaarse) aktie was nou niet echt spectaculair. Iets wat de film nog enigszins kon redden..
Weinig boeiends, te lange speelduur, slecht acteerwerk, slecht verhaal. Naja tis wel duidelijk dat het niets voor mij is!
Regelrechte flop.
1.0 *
Laidbackluuk
Belabberd slecht verhaal, Het 3D voegt helemaal niks toe, en de film zit vol met clichés.
Geef ik hem toch nog 2 sterren voor de redelijk mooie graphics en visual effects.
Skrean
Ik snap wat iedereen bedoeld wat betreft de houterige one-liners en het afgerafelde verhaal. Ben ik het helemaal mee eens.
Het acteerwerk komt gewoon net niet lekker uit de verf.
En mij god wat stoor ik me mateloos aan het 3d, wat 3d vet zou moeten maken zit helemaal niet in de film. Het 3d had een groter effect tijdens de trailer van alice in wonderland waarbij de kat op me afkwam, daar ben ik me kapot geschrokken, hetgeen de bedoeling is volgens mij.
Er waren in cott een aantal momenten dat ik dacht , nu had het 3d effect effect gehad. Wat ook irritant is, is dat de bril je de instellingen van het beeld wil laten aanpassen, brightness ++++, want wat was het donker.
2d was beter geweest. Wat deze film de moeite waard maakt is de cgi want daar kon ik erg van genieten. En ik denk dat de vrouwen de film leuk zullen vinden omdat er mannen met rokken in zitten en vliegende paarden. Al met al toch vermaakt met de coole effecten, de beesten zoals de kraken en de schorpioenen, hetgeen ik het leukst aan de film vond. Het lijkt wel of echte avonturenfilms niet meer gemaakt kunnen worden, ze missen net dat ene sfeertje wat in lawrence of arabia, de oude indiana jones, de oude james bond zit. maarja het publiek moet entertaint worden en er moet geld worden verdient in hollywood. 3 sterren
filmfilmfilm
aardige film. 3d was overbodig geweest. Zonder bril was het beeld veel helderder kwa kleur. Het grafische werk vond ik wel mooi!
silversurfer
de film was goed alleen op de helft leek de film tot het eind een beetje te snel afgewerkt lol dat was wel jammer
die 3d kon btw echt weggelaten worden enigste 3d stukjes die opvallen zijn de eerste 5 minuten verder echt niks , snap ook niet dat je er dan nog zoveel voor moet betalen
_Casper_
ik vond het een leuke en vermakelijke film die lekkerwegkeek, gelukkig wel gewoon in 2d gezien
film zeker een dikke 3* waard
ralfsjam
mooi gemaakt? tuurlijk!
diepgang? tuurlijk niet!
had het gevoel dat ik naar the game "God of war" zat te kijken waar de controllers in handen waren van de perfecte gamer. alles ging zoals het moest, en elke 10 minuten een ander level. en ik? ik kom alleen maar toekijken. dus boeien deed het niet...
had er meer van verwacht, en was er blanco ingestapt, dus een tegenvaller... voor mij dan!
maar misschien dat sommige kids het leuk vinden!
2.5
ken1976
Naar deze film heb ik echt uitgekeken... ik heb het orgineel minstens een paar keer gezien (jeugdsentiment) en was zo benieuwd naar de remake!
Tja, wat moet ik er van zeggen, qua special effects is het absoluut een topper, de acteurs die deden het ook goed, alleen wat me dwars zat was het verhaal...
Het verhaal had echt zo veel beter kunnen worden uitgewerkt, het ging allemaal zo snel, er waren wel raakvlakken met het orgineel , maar dan in andere omstandigheden.Ik had meer obstakels, meer mytische wezens (bijv hydra,wolf met twee koppen etc) en gewoon een langer verhaal verwacht.
Ze hadden in mijn ogen het verhaal wel van het orgineel kunnen overnemen , want die is zo veel beter!!! (het orginele verhaal en de special effects anno 2010 dat had echt top geweest)
De aktiescenes, hadden voor mij ook wel wat grover gekund..hardere aktie...
Maar goed, ik heb genoten van de film ...vooral van de special effects en het was wel leuk om die Uil uit het orgineel ff te zien
Kortom 3,5 sterren......maar qua verhaal overtreft hij bij lange na niet ,de orginele Klassieker uit 1981!!
Minotaures
Net een kleine scene van Medusa gezien, lijkt wel goed maar vergeleken met de oude Medusa is zij een grap.
't Zwaard en schild van Perseus zijn ook minder dan 't originele.
donkied
matige film zonder enig betekenisvol verhaal. De actie is oke maar toch ook niet super naar mijn zin. Ik vond veel graphics toch nog niet echt overtuigend overkomen.
De ''Dji'ns'' ofzo in de woestijn waren echter wel leuke karakters. lekker vaag en magisch.
3rd Rock
Troep met een hoofdletter T.
Oninteressante uitwerking van de personages, langdradig verhaal en dit alles overgoten met een 3D-sausje dat de zouteloosheid van deze film moet verbloemen. De SFX waren op zich wel ok, maar door dat 3D-sausje werd ook dat verpest.
Een duidelijk voorbeeld van hoe het niet moet en het slechtste dat ik dit jaar in de bios gezien heb.
markel66
Zoveel verschillende meningen, dan maar ff kijken.
Ik laat ook ff weten wat ik er van vind
TriplaR
Ik zag laatst een interview met Louis Leterrier waarin hij zei dat Warner Bros aandrong op het omzetten naar 3D, een paar maanden voor de release. Leterrier zei altijd sceptisch te zijn geweest, hij dacht dat 3D zijn film niet veel goeds zou doen. We zien nu wel dat we een regiseur gewoon z'n gang moeten laten gaan.
Moet hem nog steeds zien, hoop nog steeds op louter hersenloos popcorn vermaak in een klassiek jasje, en afgaande op de reacties hier moet dát element er wel in zitten.

Wrath of the Titans

Film noir / Drama, 1955

The Hobbit: The Desolation of Smaug
Avontuur / Fantasy, 2013

Actie / Oorlog, 2006
hades mythologiegreek mythologyzeusmedusamythological beast sea monsterperseus krakengodsancient greecebased on myths, legends or folklore3d