Genre: Drama / Romantiek
Releasedatum: 26 november 2009
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Komt een Vrouw bij de Dokter
"Would you cheat on your partner when they needed you most?"
Stijn houdt van het leven en het leven houdt van hem. Hij heeft een eigen zaak, een prachtige dochter en het lekkerste wijf van het Westelijk Halfrond. Dat hij af en toe van andere vrouwen geniet hoeft zijn Carmen niet te weten. En bovendien, zijn hart is van Carmen, dus wat maakt het uit. Hij is on top of the World. Hij heeft het gemaakt. Maar dan; borstkanker. Zijn wereld stort in. Carmen en Stijn komen terecht in een rollercoaster van ziekenhuis in, ziekenhuis uit, chemokuren en bestraling. Maar hij is er voor haar. Altijd. Hoe vreselijk moeilijk dat ook is. Tussen de chemo’s door doen ze of er niks aan de hand is.
Stijn
Ramon
Luna (6 y/o)
Luna (3 y/o)
Bottleneck
De belichting en een aantal mooie shots, dat vond ik positief. Maar wat springt het van de hak op de tak, zeker in de eerste helft is het razendsnel, zowel de inhoud als de constant aanwezige muziek, en anders is er een zoutloze voice over. Het kijkt vlot weg maar ik krijg de kans niet om me in te leven, daar doet de zoveelste pot seks op een semi-artistieke of romantische plek niets aan af. Typische Turks-Fruit-vrijheid-blijheid, met je blote reet rondrennen in het graan en jezelf onder kliederen met verf.
Het einde mag er zijn uiteraard, maar dat zou als losstaand iets denk ik net zo'n indruk achterlaten, de anderhalf uur die eraan vooraf gaan draagt daar amper aan bij. Nogal opzichtige dingen zoals het kaalknippen, zo vol mogelijk in beeld met traanogen en gauw weer verder met het volgende item (dat was nog net geen rondneukende Stijn). Zelfde als met dat arme kind, slechts een paar keer gezien geloof ik. Niks mis met emotie bespelen alleen dit lijkt een wel erg makkelijke projectie op jezelf. Dat is dan ook de essentie van bepaalde films maar enige karakterdiepgang en subtiliteit kunnen geen kwaad.
Karl van H.
Ik kan het me toch ook echt herinneren, hoor. Misschien alleen de digitale prints?
Jeej, ik ben niet gek!
Nighinn
Het was constant op tv, deze film werd bestempeld als Ode aan de Liefde, nou die liefde heb ik niet gezien, moet zeggen als ik de tailer zie, dat ik denk ja dat is een goede film, maar als je hem dan daadwerkelijk ziet, krijg je tranen in de ogen van wat voor misbaksel de film is.
jumpstylemovie
Ik zag deze laatst op tv en van te voren leek het me een kut film. Dat viel uiteindelijk wel mee, sterker nog, er zaten een paar behoorlijk goede scenes in. Ik heb niks met Atsma en vond hem hier ook niet zo bijzonder. Hetzelfde geld voor Carice.
Er zaten een aantal slechte scenes in en het is soms wat langdradig maar het totaalplaatje is oke. Zowel qua verhaal als acteerwerk.
Dat kind deed het trouwens wel weer slecht.
jumpstylemovie
Wat ziet Carice er trouwens verschrikkelijk lelijk uit op de poster
Lupussy Galore
Ik heb mijn man verloren aan kanker en hadden een hele liefdevolle relatie, maar als deze film ode is aan de liefde, dan wil ik wel eens weten welke liefde ze bedoelen, want ik heb geen liefde gezien, ik heb een kanker patient zien wegteren en een man die elke vrouw ligt aan te douwen die die kan pakken, vind de film een grote schande, heb er geen goed woord voor over, mensen die zeggen dat dit een goede film is, kijk dan ook effe naar je eigen relatie, denk maar niet dat ik mijn man alleen liet, die had mijn steun en verzorging, en die beschermde ik aan alle kanten, en steunde ik aan alle kanten.
En wat ik hier zie is gewoon schandalig, dat is geen liefde is gewoon een ik gebruik jou relatie.
Vind de film gewoon om te kotsen, misschien moet meneer oelewapper eens wat minder porno produceren en wat meer kijken hoe mensen echt reageren als hun geliefde iets mankeerd.
Dat is erg. Ik leef met je mee en bewonder je. Je zou er van staan te kijken hoeveel mensen voor ziektes weglopen......liefde? Bij heel veel mensen is dar er zolang alles leuk en aardig is. Sterkte. Hopelijk vind je nieuw geluk. Dat verdien je.
Parisa
Emotioneel ritje door het leven van een kankerpatiënte en haar emotioneel klu(u)nzige man. Kluun weet zichzelf hiermee niet geheel zwart/wit neer te zetten. 3,5*
Ajax&Filmfreak
Dat zie ik al aan je cijfer, wat vind je er zo mooi aan? Hier hebben anderen nix aan.
mjk87 (moderator films)
Na het zien van de film rest een duidelijke conclusie: Oerlemans kan best wat, maar moet nog veel leren.
Om maar positief te beginnen. De film werd beter naar het einde toe, vooral in spel van de acteurs, en er zijn vaak mooie nachtscènes, met goede belichting en filtering. Ik meen me echt beelden te herinneren vrijwel geheel groen, of rood, met achtergronden totaal niet in focus, goed gestileerd dus. Ook montage was heel behoorlijk. Vooral de scène met Atsma richting een club en Van Houten richting de scan was uitstekend gedaan. Helaas bleek Oerlemans te vaak niet goed genoeg te zijn.
Oerlemans kiest voor een hippe film. Prima, want Stijn en Carmen leven in een hippe wereld en voelen datzelf ook. Zelfs een enkel shot lijkt zo uit een reclame te komen (cocktails naast het zwembad), en met mensen uit de reclamewereld: heel goed. Maar Oerlemans is gewoonweg niet goed genoeg het hippe dat ook echt hip te laten zijn. De film straalt in alles uit: zie mij modern zijn. Maar nergens blinkt het uit. Clubscènes zijn niet bijzonder. Niet in fotografie, niet in muziek (vooral zielloze beats), terwijl A’dam in de jaren 90 de stad in house was, en dan ook nog eens Kane erbij. Waarom Kane (ja, vanwege Guusje Nederhorst ongetwijfeld, maar dan nog)? Iemand als Boyle heeft wel genoeg smaak (al is dat subjectief) met juiste muziek. Maar ook in ritme en montage is het gewoon beter dan in deze film. Het valt Oerlemans te prijzen wat hij wil, en wat eigenlijk ook wel moet in de film, maar het lukt hem gewoonweg niet. Daarnaast probeert Oerlemans emotie te krijgen. Deels lukt dat niet door een slechte Atsma (pas als hij serieus wordt aan het eind wordt hij echt wel goed), deels door constante muziek op de achtergrond. Onnoemlijk irritant is dat laatste vooral. Maar ook de te snelle intro. Je ziet de ontmoeting, een soort van date, dampende seks en het huwelijk. Had dat langer gemaakt. Een betere set-up. Dan had je al meer gegeven om de relatie en voel je je als kijker meer betrokken bij hun huwelijkssores en de ziekte die ook hun geluk kapot maakt.
En tenslotte de keuze voor de voice over. Lijkt me dat het letterlijk uit het boek komt. Kan dat niet weten want heb het niet gelezen. Maar hoe dan ook. Het werkt niet. Atsma komt niet goed over, en het zijn dialogen die net iets te literair willen zijn, het niet zijn, en zeker niet in een film werken. Zouteloos, irritant, slecht ingesproken, overbodig.
Gelukkig speelt Carice de hoofdrol. Prachtige vrouw, geweldig actrice. Zij draagt de film, geeft je als kijker iets te zien (niet enkel haar naakte verschijning nee) en laat je meevoelen. Constant geloofwaardig en zeer sympathiek. Atsma wordt door de film beter, maar vooral in de eerste helft is hij te irritant. En Anna Drijver krijgt een personage waarvan ik denk: wat voegt ze toe. Het lijkt me dat Atsma ook iets als troost zoekt bij haar, maar dat komt er in het geheel niet uit. Een beetje ongeloofwaardig is haar rol. En dan zijn er de bijrollen, vooral van doktoren, die uitstekend zijn ingevuld. Serieus als het moet, komisch als het kan (Bokma bij de euthanasie).
Natuurlijk, dit is een boekverfilming. Maar moet je alles uit een boek volgen. Ik denk dat ook veel keuze’s direct uit het boek komen. Het gegeven van het verhaal, man gaat vreemd en heeft vrouw met kanker, is heel interessant en kan een boeiend portret opleveren. Met een betere Stijn en meer ingevulde Roos, een beter script en betere regisseur had dit echt een goede en mooie film kunnen zijn. Nu is het helaas niet genoeg.
cularis
Zo slecht zo depri.
Deze film doet een labiele mens zelfmoord plegen.
0 ster voor deze zooi!!!
Ajax&Filmfreak
Wat vond je er zo slecht aan? werd je depri omdat ie zo slecht is of door het depri verhaal?
Als mensen zelfmoord plegen door een film moet het bijna wel een goede film zijn.
GuyB
Tweestrijd.
Een gevoel dat Barry Atsma perfect weet op het witte scherm te kliederen. Ga niet beginnen over de keuze die hij wel of niet moest gemaakt hebben van voor ik in zo'n situatie terecht kom. (Laat ons trouwens hopen dat dat nooit gebeurt)
Topacteerwerk van de Nederlander die ik reeds ken uit 'Voetbalvrouwen'. Zowel zijn vrouw als zijn minnares tot zelfs zijn kind hebben het acteren onder de knie. Een genot om naar te kijken die acteurs en het valt ook op hoe ik het Nederlandse accent stiekem iétsje mooier vind dan het Vlaamse.
Hoewel die met de meeste problemen natuurlijk Carmen is, zoomt de film duidelijk in op Stijn zijn emoties en die tweestrijd, man. Om maar één scène te noemen: In die disco als hij zijn kind op het scherm ziet. Jezus zeg.
Prachtig geschoten film vooral met een opmerkelijke vaart voor een dramafilm, verre van mijn favoriete genre maar een film met zo'n vaart en visuele stijl als deze. Chapeau!
area51
een halve ster wegens enkele mooie locaties , maar wat een slechte actreurs/actrices zeg...
boozebelly
- 1908 stemmen
Wat had je dan gegeven als die 'enkele mooie locaties' niet in de film zaten?
melvddonk
Tweestrijd.
Ben blij om nog eens een positieve mening te lezen bij deze film. Ben het helemaal met je eens.
Pacino74
Noem dit gerust een Titanic-movie : flauwe Hollandse porno in het eerste gedeelte, emo-drama-spanning-puik acteerwerk in het tweede
Ik kende Altma hier in België enkel vanuit Voetbalvrouwen en ook daarin was hij me al positief opgevallen.
Voor de rest Carice Van Houten in de Oscar-rol van haar leven, weliswaar dankbaar voor het script.
Mooi camerawerk en dynamiek.
Negatief : het hele eerste gedeelte en het overvloedig naakt en vrijpartijen die je moeilijk functioneel kunt noemen
Een goede 3,5 voor Reinout Oerlemans doe zo voort
Kippie.
Fijn hè!
Word altijd erg blij van de positieve recensies.
melvddonk
Ja ik ook. Het leek de laatste tijd een beetje alsof niemand de film meer kon waarderen. Altijd leuk om dan weer even wat positiefs te lezen!
baskefresh
Ik had nog geen account op moviemeter terwijl ik erg veel films kijk en ook altijd wel een duidelijke mening heb. Toen ik het verhaal las van onderstaand persoon wilde ik toch even reageren.
Ik vind de film ook verschrikkelijk puur om hetgeen hieronder staat beschreven.
Het is een vreselijke ziekte om mee te maken en te zien en we weten dat de mensen hier erg veel pijn, verdriet en aan te lijden hebben. Waarom moet je dan in zo een film iemand zien wegrotten en de man liegen, bedriegen, hoeren en snoeren? Bah, ik heb de fiilm afgezet en dat doe ik zelden.
mvg baskefresh
Nighinn schreef:
Miss Lola
Vond hem zwaar tegen vallen. Het boek is vele malen beter. Er zit totaal geen diepgang in het verhaal en in de emoties van de karakters en als ze op een gegeven moment op vakantie zijn in een bootje, zie je gewoon dat de lucht niet goed is vastgezet. Waarschijnlijk hadden ze slecht weer en was de lucht er opnieuw in gezet. SUPER SLECHT dus.
Nee, jammer maar helaas. Het heeft niet aan de acteurs gelegen, want die halen het nog een beetje omhoog. En dit had een hele goeie film kunnen zijn als Reinout het boek beter had geinterpreteerd.
Ro_mien
Wat een aangrijpende film... Heb hem gezien op aanraden van vele vrienden die hem al gezien hadden.
Wat een mooie mensen, wat een emoties, wat een kutziekte !
Heb hem samen met m'n man gezien en we waren er beiden niet goed van.
De acteurs ken ik niet (ben van Belgie), maar ik vond toch dat ze het heel erg goed deden.
mirjo 2
Typisch Nederlandse film, in die zin dat er zoveel mogelijk bloot en sex in moet ook al is het niet functioneel en geeft het geen enkele toegevoegde waarde aan de film.
Het verhaal heeft alle ingredienten voor het maken van een mooie en aangrijpende film, maar helaas wordt daar geen gebruik van gemaakt. Acteer prestaties zijn matig (al wil ik een uitzondering maken voor Carice) en de verfilming heeft de diepgang van een luciferdoosje. Onwillekeurig zat ik tijdens het kijken aan Turks Fruit te denken, waar de film beslist raakvlakken mee heeft, maar waar hij niet aan kan tippen.
Gemiste kans. Als je een ontroerende, eerlijke film wil zien over een vergelijkbaar thema, kijk dan eens naar "A Short Stay in Switzerland".
Julie
Allereerst: visueel een dikke pluim voor Reinout Oerlemans. De film oogt erg mooi, bevat erg mooie beelden en de speling met licht is heel subtiel maar erg mooi.
Ik heb het boek van Kluun gelezen en heb er erg van genoten. Het enige probleem was dat ik Stijn maar niet 'begreep'. Ik kan hier niet uitleggen waarom, want dan spoil ik te veel, maar toen ik het boek las had ik echt altijd zin om Stijn een klap tegen het gezicht te verkopen.
De film laat echter wel mooi de leefwereld van Stijn zien, en zorgt ervoor dat je zijn fouten misschien zelfs BIJNA gaat 'begrijpen'. De film wekt meer sympathie op voor Stijn dan het boek dat doet. Toch kan ik het niet helemaal begrijpen, maar dat ligt eerder bij principes dan bij de film.
Verder: enorm ontroerend en dat mede door het feit dat het zo vreselijk realistisch lijkt (zeker het einde). Niet zoals in zoveel Amerikaanse films waar de tranen worden gecreëerd door een overdadig gedoe aan dramatische woorden en zinnen, is komt een vrouw bij de dokter ontroerend door de opbouw, door de setup van het verhaal. De opbouw zorgt ervoor dat je zo hard in de leefwerelden van de twee hoofdpersonages terecht komt, dat je al gaat huilen zonder dat zij een woord zeggen. Dat is dus een sterk staaltje regiewerk.
Een goede verfilming van het boek lijkt me.
condomafia
Film is echt te overrated.
De selecte acteur Barry Atsma verkloot in mijn ogen de hele film met zijn emotieloze oneliners. Netzoals in Loft vind ik Barry echt geen acteur and drukt voor mij een dikke negatieve stempel op de film. Wat een veel mooiere film had kunnen zijn.
O ja de typische Nederlandse sex scenes hadden ook echt geen toevoeging op de film!
appleman
Bij slaapproblemen, neem het homeopatisch slaapmiddel Carice van Houten(en Barry Atsma). Wat een vreeeeselijk saaaaai en moralistisch, typisch Nederlands gezwets. Als wij ooit eens worden aangevallen door een vreemde mogenheid, stel een leger van Nederlandse acteurs aan de frontlinie op en zij acteren de vijand in slaap.
eavymetal
Een goede verfilming van het boek lijkt me.
Deze puike film van Reinout Oerlemans verdient inderdaad een dikke vette pluim, want de film getuigt van de moed om kanker als een thema voor een film uit te kiezen.
Ik kon Stijn in eerste instantie ook niet begrijpen, en ook ik wilde hem het liefst een paar klappen verkopen, maar nu ik wat langer over het thema heb nagedacht kom ik tot de conclusie dat hij niet wist hoe hij met de ontstane situatie om moest gaan, waardoor hij in paniek raakte.
De film is inderdaad zeer ontroerend (en dat geldt vooral voor het einde), en het komt allemaal écht over (terwijl de emoties in vele Amerikaanse drama's worden geforceerd), waardoor Komt een vrouw bij de dokter ver boven alle Amerikaanse drama's uitsteekt.
Dat is één van de vele redenen waarom ik deze film vier dik verdiende sterren heb gegeven.

Tip voor fans van de 'Outlander'-spin-off: de fantasyhitserie 'A Discovery of Witches' op Netflix

'All The Money in The World' van Ridley Scott dinsdag te zien op televisie

Netflix komt binnenkort met de Zack Snyder-films '300' en 'Rise of an Empire'

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

The Broken Circle Breakdown
Drama / Muziek, 2012