- Home
Releasedatum: 26 november 2009
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Komt een Vrouw bij de Dokter
"Would you cheat on your partner when they needed you most?"
Stijn houdt van het leven en het leven houdt van hem. Hij heeft een eigen zaak, een prachtige dochter en het lekkerste wijf van het Westelijk Halfrond. Dat hij af en toe van andere vrouwen geniet hoeft zijn Carmen niet te weten. En bovendien, zijn hart is van Carmen, dus wat maakt het uit. Hij is on top of the World. Hij heeft het gemaakt. Maar dan; borstkanker. Zijn wereld stort in. Carmen en Stijn komen terecht in een rollercoaster van ziekenhuis in, ziekenhuis uit, chemokuren en bestraling. Maar hij is er voor haar. Altijd. Hoe vreselijk moeilijk dat ook is. Tussen de chemo’s door doen ze of er niks aan de hand is.
Stijn
Ramon
Luna (6 y/o)
Luna (3 y/o)
develish-angel
Gister de voorpremiere gezien en ik vond de film echt zwaar tegenvallen!!
Het eerste deel tot de pauze was echt waardeloos! Ze gaan in een sneltrein vaart door het boek heen... chemo, bestraling, amputatie... het is allemaal aan elkaar geplakt zonder verhaal...
Na de pauze werd het wel beter... meer verhaal maar toch weer te snel...
Verder vond ik het zonde dat hij het boek zo uit elkaar geplukt heeft.... incidenten die in het boek pas halverwege (als Carmen al ziek is) voorkomen, komen ineens volledig aan het begin van de film (als Stijn nog niet weet dat Carmen ziek is) echt doodzonde!
Verder vond ik de personages slecht uitgewerkt en kwamen er een aantal personages nauwelijks in voor (Maud, Anne & Thomas) deze zie je aan het einde in het huis en als je dan het boek niet gelezen zou hebben, heb je geen flauw idee wie die mensen zijn...
Wel prima acteer werk als je het mij vraagt.... maar beter hadden ze een andere regisseur gezocht,, Oerlemans heeft er een grote flop van gemaakt!
ThaProphet15
Vond deze film erg goed en erg overeenkomen met het geweldige boek. De dingen die juist het boek goed maken, komen terug (misschien op een andere manier) terug in de film.
En de dingen die de makers er op eigen houtje in hebben gedaan, maken het verhaal just sterker en beter.
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
De film is net iets minder dan het boek, vandaar 4,5*. Het boek krijgt van mij 5+*.
Ik leef me normaal niet gemakkelijk in bij films en boeken.. Maar zowel het boek als deze film heeft me enorm aangegrepen. Wat een pure emotie!
Ik vond de film heel mooi gefilmd, het zag er zo ontzettend gelikt uit. Sommige personages hadden verder uitgediept mogen worden, en het feest-leven van Stijn is ook wat minder wild weergegeven... Maar wat greep het me weer opnieuw aan. Sterker nog, ik heb gedurende de hele film aan mijn persoonlijke situatie gedacht. Nee, ik heb niemand verloren aan kanker. Maar wel iemand kwijtgeraakt (ook niet aan de dood overigens)... Pff, wat was ik blij dat het eind van de film (de laatste 5 minuten) wat minder heftig waren want ik had niet graag, wellicht als enige man, met natte rode ogen uit de zaal willen lopen tussen alle (huis)vrouwen.
Geweldige film. Heb je gevoel, heb je het boek gelezen, hou je van romantiek. Ga deze film kijken!
wwelover
Zeer intregerende film, ik moet erbij zeggen het boek niet gelezen te hebben, en vrij weinig van het verhaal afwist behalve dan de grote lijnen. Het verhaal is natuurlijk erg mooi en afgrijzelijk tegelijk. Steyn ofwel Kluun is eigenlijk een grote klootzak, en toch sympahtiek. Het is ook moeilijk hem te 'haten' want hij komt gewoon symphatiek over. En dan niet alleen in de film maar ook in het echt. Het verhaal is mooi in beeld gebracht, en grijpt je van begin tot het eind.
De muziek voegt veel toe, las dat niet iedereen er zo te spreken over was maar ik vond het muziek echt heel mooi. Al vond ik het jammer dat de muziek uit de trailer er niet in zat, want dat vond ik pas echt prachtig.
Reinout heeft in de stijl van veel Nederlandse films overgenomen en het vervolgens zijn eigen te maken. Want ik vind de meeste Nederlandse films 'ruk', maar deze niet. Al had er wel wat minder seks in gehoeven al is dat wel heel een stuk mooier in beeld gebracht dan hoe Paul Verhoeven het meestal doet.
De cast is uitstekend. Ik was met bijna niemand bekend van deze film, zo is Barry Atsma erg sterk in zijn rol. Ik las dat Anthony Kamerling teleurgesteld was in Reinout dat hij de rol niet had gekregen, maar dat zou een grote fout zijn geweest want ten eerste is Kamerling alles behalve een sterke acteur (acteert net zo goed als Reinout Oerlemans zelf). Anna Drijver is ook een prima actrice. Al verbleekt zij bij Carice van Houten. Wat een vrouw, de beste Nederlandse actrice ooit. Erg genoten van haar. De rest van de cast was ook erg goed.
Weet overigens niet over andere het ook opviel dat Oerlemans a lá Hitchcock zelf ook in beeld kwam. In het begin in het bedrijf van Steyn, als hij naar beneden kijkt loopt Reinout daar met baard en al.
Karl van H.
Waar het precies aan lag zou ik niet kunnen zeggen, maar ik kon de neiging maar moeilijk onderdrukken constant dingen als 'Dat zou ik anders hebben gedaan' te denken onder het kijken van deze film. Die voice-over, die wel erg voorgelezen overkwam, werkte bijvoorbeeld niet altijd; de grappen die men hiermee probeerde te maken kwamen niet altijd vlot genoeg over. Daarnaast zou ik Barry Atsma eens gezegd hebben dat 'ie zich eens fatsoenlijk zou moeten scheren, want ik irriteerde me een beetje aan die constant-ongeschoren look van 'm. Wat echter storender is dan het Atsma's hoofd, is wel het feit dat het verhaal totaal geen indruk weet te maken. Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat meneer Atsma (met dat vieze baardje van 'm) gedurende de hele film al vrolijk buiten de deur eet. Dan kan het natuurlijk maar moeilijk een verrassing worden genoemd als hij hiermee doorgaat zodra zijn vrouw ziek wordt. Als zijn vrouw dat gedrag in gezondheid goedkeurde, dan zou ze dat, mocht ze een beetje consequent willen zijn, ook in ziekte moeten doen. Dit maakt de film en het gedrag van Atsma een stuk minder verwerpelijk dan de mediahype rond het boek en de film deed vermoeden. Een vreemde plotkeuze; was meneer Atsma pas begonnen met vreemdgaan zodra zijn vrouw ziek werd, dan was de film een stuk beter geweest. Dit zorgt ervoor dat het voor mij als kijker moeilijk wordt me in te leven in het personage van Carice van Houten - dat sowieso al behoorlijk vlakjes is -, zonder dat het Reinout Oerlemans lukt me sympathie te laten voelen voor zijn hoofdrolspeler (maar wat wil je ook met zo'n vervelend baardje, natuurlijk?).
Het kijken naar Komt een vrouw bij de dokter wordt dan ook gauw een vrij vervelende aangelegenheid: Carice wilt maar niet doodgaan (halverwege de film had ik wel weer genoeg van haar); het boeit me niet in wiens onderstel Atsma zijn pik hangt (zeker niet als 'ie dat ook nog eens doet in 't onderstel van een of andere talentloze kunstenares, bah!), en... tja, dat was de hele film eigenlijk wel, want veel meer valt er niet te beleven.
Toch zou ik deze film zeker niet willen afraden aan de mensen in mijn omgeving. Bij je een 'n beetje huilerig aangelegd vrouwmens (waar, uiteraard, niets mis mee is), ga dan zeker naar Komt een vrouw bij de dokter toe, want de kans is groot dat je - net als de rest van de zaal - haastig om zakdoekjes moet vragen bij de momenten waar ik om moest grinniken!
Quentin
Degelijke verfilming, met sterk spel en fantastisch camerawerk van Lennert Hillege. Blijf Stijn een lul vinden en het is bijzonder zonde dat men de film zo vol geplamuurd heeft met muziek, vaak heel ongepast en pretentieus.
polopolo150
Ik weet niet echt waar ik moet gaan beginnen...
Deze film is meer dan geslaagd, het verhaal, de scene's... eigenlijk is alles gewoon perfect. Ik heb geen ene scene gehad waarvan ik moest gaan klagen.
De acteurs speelde een fantastische rol, ze speelde zo goed dat ik zelfs even niet kon zien dat ze acteerde.
Het verhaal is bijzonder goed, en heel mooi neergezet. Ik zat te twijfelen of ik naar 2012 of deze film zal kijken in de bioscoop. En ik had toch deze film gekozen. En ik heb er geen spijt van. Er is ook weinig onzin in het verhaal, dit verhaal laat gewoon zien hoe het leven eruit ziet... waar je hoopt dat je level net zo mooi zou zijn als een sprookje, en dan het in een hel loopt.
De scene's is, zoals ik al zei, gewoon om te genieten, er is geen enkele overbodige scene's geweest (en dat kan ik van geen enkele andere film zeggen), en sommige scene's, vooral de auto en 'feest/dance' scene's moet je gewoon in een bioscoop of in een home cinema set bekijken. Het is gewoon spectaculair over hoe goed en mooi het verhaal wordt verteld.
Muziek keuzes en de soundtrack van de film is ook perfect. ik kon er echt van genieten.
Deze film is een hele mooie, en hele goeie film. Vandaar dat deze film een hele hoge rating van mij krijgt.
Ik heb er ook 0,5 punten extra erbij gedaan. Ik heb vrienden die kanker hebben... en zelf kan ik wel begrijpen wat die man allemaal zelf doet en meemaakt... het is gewoon klote.
Als je van goeie Drama houdt met een goeie/spannend verhaal, dan kun je makkelijk naar deze film kijken.. Anders moet je maar niet kijken naar dit... ongelofeljik hoeveel Horror/Science-Fiction fans deze film zit af te kraken zeg.
Tenzij je echt moeite hebt met vrouwenborsten en het woord kanker... dan is het een ander verhaal.
P.S voor mensen die zitten te klagen over dat er vrouwenborsten te zien zijn in deze film:
Wat is het probleem? Ik snap echt niet het probleem niet.
Na alle ophef was ook ik uiteraard benieuwd. Vond het boek maar zo zo -geschreven met mensen als Giphart in m'n achterhoofd-, maar wat ik wel sterk vond was het feit dat je niet echt een hekel krijgt aan Stijn.
Gek genoeg had ik dit zeker het eerste uur meer in de film, die hekel, maar na verloop van tijd ga je wel mee in de rollercoaster waar Stijn zelf in zit. Toch was het veel minder dan verwacht. Helaas volgeplempt met muziek, hier en daar wat slordig vertelt en het einde had lang niet de impact die het in het boek wel had.
Carice is wel weer fantastisch overigens...
Macmanus
Aardige poging maar een te makkelijk onderwerp.
Kanker makkelijk? Ja, natuurlijk is het zielig helemaal als het gebeurt bij een jonge vrouw met een heel klein kind. Maar daardoor juist ook weer makkelijk om mensen lekker te laten janken, flauw gezegd maar het zo kan ik het ook gehalte was soms wel wat hoog. De film moet het dan ook meer hebben van Stijn, die er mee probeert te handelen. Atsma speelt de rol alsof hij het stiekem zelf is, alleen blijft de film ook hier steken in clichés en kom je nooit dicht bij het karakter. Daar gaat de film vooral te snel voor, de liefde voor Roos komt te snel over, waardoor het niet altijd duidelijk is waarom zij meer is dan gewoon een neukbeurt.
Verder best aardig gefilmd met helaas wel de gebruikelijke tenenkrommende soundtrack, en disco scenes die nog steeds aandoen alsof mensen die films maken nooit naar clubs gaan, jammer toch.
Niet onaardig. Vreselijkste aan het succes is wel dat er nu echt alleen maar huisvrouw boeken gaan worden verfilmd, waarwel enige hoop op eigenzinnige Nederlandse cinema. Ach ja zoveel hoop had ik daar toch niet meer voor.
3 sterren.
Elineloves
Dat snap ik ook wel, zeker als je zelf iets dergelijks hebt meegemaakt. Het gaat me er waarschijnlijk ook om dat ze Luna precies twee keer iets hebben laten zeggen en dat zijn die twee scenes. Puur effectbejag dus om de dames (sorry voor deze generalisering) aan het snotteren te krijgen. Had haar karakter dan iets meer diepgang gegeven, dan had ik misschien nog mee kunnen leven.
Juist de momenten dat ze op vakantie waren of dat Stein in de kroeg zat en Carmen alleen nog maar kon kotsen, had je daar iets moois mee kunnen doen.
Absoluut mee eens. Dat is ook waar mijn vriendin en ik tegenaan liepen. Welke toegevoegde waarde had dat kind? Buiten het afscheid en het boos zijn, had je het kind gemakkelijk weg kunnen laten. Ze werd véél te weinig bij dingen betrokken. Normaal bereid je je kind voor op het verlies, praat je er over. Enige wat je zag dat het kind erbij werd betrokken was toen Carmen haar haren afgeschoren had en ze het kind het lieten zien. Maar ik loop wel tegen dezelfde dingen aan als jij: waarom op vakantie gaan zonder het kind? Zowel de vakantie naar het prachtige resort als hun doorreis door alle plaatsen waar zij nog een keer heen wilde. Beetje onbegrijpelijk i.m.o. Heb zelf geen kinderen, maar kan me voorstellen dat dit geen realistische manier is van je laatste dagen doorbrengen. In ieder geval niet zoals het hier op het doek werd laten zien.
Angrod_Pallanén
Slachtoffer van mijn werk bij de bios #3. Of niet?
Grote delen van een film zien doet het eind resultaat nooit goed, en dus kan ik wederom niet zeggen of een eerdere screening van 'Komt Een Vrouw Bij De Dokter' anders uit zou kunnen pakken. Punt blijft, dat KEVBDD de gevoelige snaar mist. Daar waar het door vrouwen sterk vertegenwoordigde publiek zit te snotteren voel ik zelf een vlaag van medelijden. Helaas blijft het daar bij.
'Dokter' heeft het recept om alles goed te doen, maar weet nergens raad mee. Het verhaal is goed; Kluun's gedramatiseerde leven is cliché-proof en daar kan niets op aangemerkt worden, het script is ook feiloos en aan de acteerprestaties van de cast ligt het (ik zou haast 'natuurlijk' zeggen) niet. Is het dan Arnie die het verkeerd aanpakt? De film is flitsend gemaakt, even spectaculair als het leven van Stijn. En hoewel de vonken van het scherm afspetteren leid de racy muziek erg af van de morele complexiteit van het alles. Als kijker hop je samen met Stijn van Carmen naar Roos en weer terug en dan moet je met alle personages maar meeleven. Het komt gewoon niet goed uit de verf, en dan kunnen ijzersterke scènes in een tunnel het geheel ook niet meer redden.
Teleurstellend, maar de acteurs en het script zijn goed genoeg voor een avondje uit.
3.5
Phoenix
Op zich wel een effectieve manier om het publiek met de film mee te laten leven: gewoon zo'n onganse kutfilm maken dat je net zo hard moet kotsen als Carmen.
Nee echt, wat een hel vond ik dit. Vanaf de eerste pianoaanslag is het één lange tact- en hopeloze poging om je aan het janken te krijgen. Even is het te doen omdat die verschrikkelijk in beeld gebrachte romance flink om de oren wordt geslagen door de kanker (waar ik de hele film voor aan het duimen was), maar dan sleept het zich maar voort en valt het in herhaling (neuken, janken, boos in auto rijden, feesten op kutmuziek, rinse repeat). Ohja, en nog een beetje jatten van The Wrestler.
Belachelijk script, vervelende mannelijke lead (serieus, die scheve bakkes van die kerel), KUTmuziek (alleen Benassi was nog wel aardig) en thematisch bij vlagen onnavolgbaar. Heb het boek van Kluun niet gelezen, maar mag toch hopen dat hij iets beter de nuances rond het personage Stijn naar voren heeft gebracht. Zoals hij keer op keer weer in de armen wordt gesloten door Carmen is echt te belachelijk voor woorden.
En dan dat dochtertje, kan het nog tactlozer?
1*, voor Carice.
Niveath
Het debuut van Oerlemans is naar mijn mening geslaagd. Ook al is het script wat te 'snel' en soms te oppervlakkig, Oerlemans weet het allemaal goed te vertellen en vooral: mooi in beeld te brengen.
Want als ik één ding van deze film niet verwacht had, is het wel dat het zo mooi gefilmd zou zijn. De locaties, maar ook de bepaalde scènes in de gangen van het ziekenhuis zijn prachtig.
Daarnaast is het acteerwerk (met name van Carice) uitstekend, maar de soundtrack wat flauw.
Mooi Nederlands product, met gedurfde fotografie.
Ruime 3.5*
Moiae
Ik heb de film gisteravond gezien, en ik moet zeggen dat, tegen de verwachting in, ik het een goede en mooie film vond.
Het begin ging misschien wat snel, maar dat kwam denk ik omdat ze het meeste aandacht aan de ziekte en het drama daaromheen wilde besteden. Dat vond ik ook goed, hoe ze lieten zien dat die ziekte je hele leven verwoest.
Ik heb niet echt veel verstand van acteurs, maar ik vond dat het goed geacteerd was. Maar ik vond wel dat het een beetje cru gebracht werd door die dokter dat Carmen ziek was, maar dat was volgens mij ook de bedoeling. En vooral toen Luna afscheid nam van haar moeder, moest ik even een traantje wegpinken.
Ik vond dit echt een heel mooi, goed gefilmd debuut. En alhoewel veel bloot, vond ik het toch een toegevoegde waarde. Een film waar Nederland trots op kan zijn!
serpico
"Vreselijk! Zó'n bestseller en dan is de titel niet eens goed Nederlands! Stel je voor dat hier vervolgen op komen! Kommen 2 vrouwen bij de dokter? Echt vreselijk!"
- Aldus mijn Nederlands lerares 3 jaar geleden.
Haar gedachtegang, uiteraard bedoeld voor het boek, legt uitstekend de vinger op de goede en slechte kanten van de film. Het boek heb ik overigens niet gelezen.
De film Komt Een Vrouw Bij De Dokter is een duidelijk massa-product. Hedendaagse taal-'grapjes' ('Mijn Carmen is veel sterker dan die kanker-kanker'), waar de titel wel het helderste voorbeeld van is, zijn slechts één van de vele manieren die gebruikt worden om een jong, hip en breed publiek aan te spreken. Naakt in beeld, een overdreven losbandigheid, vlugge montages, hedendaagse techno-muziek zijn nog wat random voorbeelden. Net zoals de titel mikt het niet op correctheid, suggestie of andere subtiliteit, maar op effect en grote gebaren.
Dit uit zich nog het duidelijkst in hoofdpersonage Stijn. De wereld is zoals Stijn hem ziet. Het is niet de bedoeling dat je vraagtekens zet bij wat hij doet, want zijn acties zijn toch volkomen logisch? Als hij iedere avond een ander wil neuken, dan is dat toch gewoon zo? En die vriend van hem, dat is natuurlijk een beetje een loser, interesseert zich niet in vrouwen, 'Ja, ze schijnen echt te bestaan', is dat niet grappig? Hartstikke leuk toch, zo'n onverantwoordelijke eikel?
Toegegeven, Stijn is een uitzonderlijk lastig hoofdpersonage, zo half eikel en half liefhebbende echtgenoot, en een echte haat voor hem creeëren doe je niet, wat natuurlijk een uitstekende prestatie is. Maar tegelijkertijd kon het míj ook niet heel erg interesseren hoe hij zich nu weer eens voelde.
De film is wel sterk geschoten, naadloos gemonteerd en zelfs de Nederlandstalige dialogen storen niet, een enkele keer daargelaten. In feite allemaal goede voorbereiding voor een indrukwekkende film dus, maar dat valt tegen. Het verhaal is vlot, en bouwt aardig toe van shock naar shock, maar raast soms wel erg hard door en weet bovendien dus niet echt te ontroeren, wat gezien het gebrek aan subtiliteit natuurlijk ook niet zo vreemd is. Uiteindelijk zit je te kijken naar twee door lichamelijkheden geobsedeerde mensen wier romance niet echt diepgaand lijkt. Ze hadden het allebei net zo goed met een ander kunnen redden. Hetgene wat hen bindt is een stomme kleuter die het in haar te weinige schermtijd helemaal verkloot, en daardoor iedere sympathie mist.
En dat is waarschijnlijk het hele probleem met mij. De helft van de mensen in de zaal wisten niet waar ze het zoeken moesten als dat meisje in beeld kwam. Diezelfde helft zat vanaf halverwege de film opgescheept met dikke tranen in de ogen en kleine zakdoekjes in de handen. De vraag is: grijpt dit je? Laat je je ontroeren door zwart-wit denkende egocentristen die fout na fout begaan zonder er iets van te leren ... of niet?
Hm. Ik helaas niet. Voor de vlotheid en de geloofwaardigheid kan ik wel 2,5* kwijt, maar een mooi verhaal vind ik het niet.
Drs. DAJA
Ontzettend goede film waarin het verhaal over omgaan met kanker en hoe dit een plaats te geven in het leven bijzonder sterk wordt verteld. Ik was behoorlijk onder de indruk van het uitstekende spel van Barry Atsma en Carice van Houten. De film heeft een geweldig oog voor detail en in het script zijn constant sterke situaties geschreven rond Carmen's verval.
Ik hoor vaak dat het personage Stijn onsympathiek wordt gevonden, maar daar stuurt de film zelf (gelukkig) niet erg veel op aan. Zijn uitstapjes worden behoorlijk neutraal weergegeven en ik vind zelfs dat de film dit nogal vreemde gegeven goed uitlicht. Overigens had ik het idee dat cameraman Lennert Hillege een behoorlijke vrijheid had. Vond het vanwege de vele bewegingen, extreme kaderingen en contrastrijke keuzes voor licht nogal een DOP-film. Komt een Vrouw bij de Dokter is een ijzersterk drama, met veel nuance in haar vertelling. Eén van de beste films die ik ken die over ziekte handelt.
NERD
Stem toch maar een halve stem verhoogd. Ook al zijn er veel mensen die de film vonden tegenvallen vind ik dit toch een van de beste Nederlandse films die ik ken. Stem wordt dus een 4 ipv 3,5. Als ik al een 4 had staan had ik geen moeite gehad om er een 4,5 van te maken. Prachtige film met een sterke eigen identiteit. Een product waar Nederland trots op kan zijn.
$pecial
Het is geven en nemen
Door deze ongeschreven regel, zat ik in de bioscoop samen met mijn vriendin, die zat te popelen om deze te zien
Achja nu mag ik in ieder geval de volgende 4 keer de film uitkiezen
Aller eerst, het boek heb ik niet gelezen, maar ik wist wel waar het over ging door de vele aandacht die is geschonken aan deze film. (en boek)
Ik moet toegeven, de film is me behoorlijk meegevallen. Dit dankzij de puike regie die Oerlemans hier heeft gevoerd. Lekker tempo'tje en nergens onnodig op een punt blijven hangen. Acteerprestaties meer dan goed, ik was aangenaam verrast door Barry Atsma. Ik kende heel deze man niet. Carice van Houten, wist ik wel langer dan vandaag, dat je zulk werk wel aan haar kan overlaten.
Nadelen, tja ik ben niet zo van de Nederlandse films. Ik heb zelfs Zwartboek nog niet gezien. Ook vond ik het personage Roos, maar anoniem en flets. Je kon moeilijk zien wat Stijn in haar zag.
De film springt, vooral in het midden, nogal van hak op de tak. Ik weet niet hoe dit in het boek was, maar sommigen stukken mochten van mij wel achterwege worden gelaten.
Oerlemans, een prima debuut heeft hij geleverd. Allemaal wel op safe gespeeld, want je ziet nergens iets nieuws.
Maar ik moet gewoon eerlijk zeggen, het is een goede film, vooral voor Nederlandse begrippen.
3.0 *
rebec30
deze film in de bioscoop gekeken en vond hem erg goed
ik heb de boek nooit gelezen dus dat scheelt in het kijken omdat ik niet een eigen beelt heb van de film
vind clairice ook een erg goede actrice
en ik vind het wel werkelijk deze film er zijn genoeg mensen die vreemd gaan en vast ook heel veel terwijl zijn partner ziek is
maar carmen wist het en tolereerd het
dat was haar keuze lijkt me
ik heb het 5 sterren gegeven omdat de film mij aangreep ook de mensen waarmee ik naar de bioscoop ben geweest vonden hem erg goed en goed geacteerd
Pijnlijk drama.
En zeker geen verkeerd regiedebuut.
De film is absoluut geen feestje, en de humor uit het boek ontbreekt bijna volledig. Maar Atsma en Van houten zijn ijzersterk en dragen het 'uitgeklede' en flitsend gebrachte verhaal.
Het verhaal is effectief genoeg. Meerdere mensen bij mij in de zaal die in tranen uitbarsten. Kluun blijft een schoft. Maar in zijn boek liet hij de lezer dusdanig meeleven dat je uiteindelijk een vreemdsoortige sympathie voor hem kreeg. In de film is dat i.i.g. niet het geval. Maar ook dat is prima.
Zeer goed.
Gewoon niet goed. Maar eerst:
Wat heb ik daar toch ook altijd een hekel aan. Hoorde toch een hippe kerel voor te stellen die Atsma, maar wat een boerendorpdiscogedoe toch weer.
Anyway, het positieve aan de film is dat Oerlemans, zeker het eerste uur, er visueel nog wat mee probeert te doen. Slagen doet hij amper, daar zorgen de armtierige editing, vortige soundtrack en benepen voice-over wel voor. Die laatste klonk vooral erg houterig en slecht voorgelezen.
Atsma is een lul, Van Houten een grijze muis. Daarmee wordt meteen het drama ook half lam geslagen. Het kind hangt er maar wat bij, ook die Roos heeft maar een derderangsrolletje. Dramatisch weet de film nooit uit de startblokken te schieten, wat ernstig is voor een twee uur durend drama.
Het resultaat is een filterdun laagje visuele glans die aan flarden spat wanneer de rest erbij komt. Jammer dat het dan ook nog eens bijna 2 uur moet duren.
Awake78
Heb het boek niet gelezen, ben geen boekenwurm. Maar de film kon mij over het algemeen wel bekoren. Prachtig geschoten op Blu Ray en deed alles ijzersterk en kraakhelder overkomen. Helaas heb ik bijzonder weinig met de hoofdrolspelers, maar vond dat ze niks op het verhaal afdeden.
Tegen m'n verwachtingen in raakte het geheel me toch wel en werd flink betrokken bij de film. Een pluim en een mooi cijfer dus voor Arnie. Laat het een stimulans zijn.
Indrukwekkende debuutfilm van Oerlemans, die hier een stijlvol en overtuigend visitekaartje als regisseur aflevert. Iets te stijlvol bij vlagen; Oerlemans wil zo graag goed voor de dag komen dat hij soms doorslaat richting mooifilmerij en overdreven stilering. De soundtrack gaat bij vlagen ook behoorlijk over de top. Neemt niet weg dat camerawerk en montage imposant zijn. Van Houten en Atsma zijn verder perfect in de hoofdrollen en de film is bij vlagen behoorlijk aangrijpend. Iets te lang, vind ik, maar nergens saai.
Leland Palmer
Meh, ik weet het niet. De film ziet er goed uit; goed camerawerk, mooi geschoten plaatjes, prima montage en het tempo zit er lekker in. Maar dat is niet genoeg.
Want het deed me allemaal zo weinig. Ik hou best van wat melodrama, maar deze film kent teveel mankementen om op emotioneel vlak te overtuigen. Stijn vond ik maar een vervelend mannetje (grow up!) en Carmen is totaal belachelijk bezig dat ze hem steeds maar weer terugneemt. Daarnaast hangen personages als Roos en die dochter er maar wat slap bij. De eerste keer dat de dochter haar mond opentrok was gewoon (onbedoeld) grappig, zo slecht. De manier waarop Stijn wat heen en weer avontureert tussen die twee gaat nergens over en is ook totaal niet goed uitgewerkt.
Dus, geen traan te bekennen op het einde. Van Houten doet het goed, maar het verhaal komt maar niet uit de verf en is matig uitgewerkt. Het feit dat deze film op technisch vlak prima in elkaar zit en het door de rappe montage lekker wegkijkt scheelt gelukkig.
Nogal onbegrijpelijke film wat mij betreft.
Ik bedoel: wie heeft het zich ooit in z'n hoofd gehaald dat het vast interessant is 100 minuten te kijken naar een hoofdpersoon met de diepgang van een garnaal die terwijl z'n vrouw kanker heeft er een beetje op los neukt.
. Merkwaardige gedachten heb je dan.
Wat dat betreft is het voor mij al onbegrijpelijk dat dit boek en de film zo enorm zijn aangeslagen.. wat is hier nu in vredesnaam boeiend aan..?
Verder is de film ook nogal matig in elk opzicht en wordt het wat gered in het laatste kwartier, waar er zowaar wat aardig acteerwerk en enige integere en rustige momenten langskomen.
Niet van dat overdreven gedoe met die Jag langs die auto's scheuren en een aanrijding veroorzaken bijvoorbeeld.
Nee, niks tegen Nederlandse film, en dat juist een film als dit een kijktopper is in de NL film en literatuurgeschiedenis is schandalig. Ver-SBS-ering van de kunst.
El ralpho
een ontroerende film die me diep geraakt heeft.
daarom ook een film die ik niet beoordelen ga/kan omdat ik bij het bekijken zowiezo last had van een emotionele lading die ik meedraag door het overlijden van een dierbare naaste aan deze verschrikkelijke ziekte..
Hierdoor kwamen veel frustraties die carmen tot uiting bracht/ strubbelingen die ze doormaakte met de ziekte mij erg bekend voor en dit heeft mij logischerwijs ook stevig weten te raken. denk dat dit wel voor meer mensen geldt die de ziekte kanker van dichtbij hebben meegemaakt. daarom is deze film voor mij ook net iets meer, dan gewoon zomaar een film. het was een film die herinneringen naar boven bracht.
wist zelf al hoe het verhaal zich ging ontvouwen omdat ik het boek al gelezen had en hoe de personages naar de film vertaald waren was ook prima gedaan. Precies zoals ze in je hoofd hadden kunnen zijn, vooral het personage van stijn. Erg goed gedaan dit. de uitwerking van het boek naar de film kon wel net wat beter. Het boek wist de emoties van de hoofdpersonages namelijk net wat dieper/beter uit te werken. Verder een film die ik alsnog niet ga beoordelen, omdat dit voor mij meer een emotionele kijkervaring was vanwege persoonlijke redenen dan elke andere dramafilm die me als film had kunnen raken.
De_Hollander
deze film valt me echt tegen, erg langzaam, saai, kotst en sex dan heb je het gehad.
Met tegenzin de film af moeten kijken.
Oerlemans ga maar wat anders doen dan regisseren.
Ik vind die Stijn maar een lul, ik snap niet dat hij ook nog zo n boek heeft kunnen schrijven.
Ik zou me juist kapot schamen.
caiostro
Wat een slechte film. Emotieloos, slecht uitgediepte personages.
Reinout was al een slechte acteur. Als regisseur slaat hij ook de plank volledig mis.
Je mag denken wat je wilt na het lezen van het boek. In ieder geval heb je (wat) emoties.
Maar deze film is tenenkrommend. Nergens raken de personages je. Nergens krijg je het gevoel dat je in het verhaal zit.
Vlak, oppervlakkig en allemaal losse flarden. Gewoon een erg slechte film. Jammer, maar hier had veel meer uitgehaald moeten worden.
Lees gewoon het boek en laat de film links liggen.
brasp070
Zeeeeeeeeeeeeeeeeeer slechte filmslecht verhaal, erg saai maar kan ook niet anders, oerelemans kan niks, niet acteren en niet geregisseren.
Door goede contacten heeft hij flink geld kunnen verdienen.
Net zoals slechte zangers of kunstenaars.
0,5 ster
maar oerlemans laat zien wat voor geldzuiger hij is, in de link
dvdspek
Ik vond deze film niet goed, ik ben na 5 minuten iets anders gaan doen, en dat gebeurd me niet vaak. Hij is gewoon grof en hard.
Ik ken het boek niet, dus die vergelijking kan ik niet maken.
De regisseur moet nog veel leren, aan de acteurs heeft het niet gelegen volgens mij.

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod