Genre: Drama / Romantiek
Releasedatum: 26 november 2009
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Komt een Vrouw bij de Dokter
"Would you cheat on your partner when they needed you most?"
Stijn houdt van het leven en het leven houdt van hem. Hij heeft een eigen zaak, een prachtige dochter en het lekkerste wijf van het Westelijk Halfrond. Dat hij af en toe van andere vrouwen geniet hoeft zijn Carmen niet te weten. En bovendien, zijn hart is van Carmen, dus wat maakt het uit. Hij is on top of the World. Hij heeft het gemaakt. Maar dan; borstkanker. Zijn wereld stort in. Carmen en Stijn komen terecht in een rollercoaster van ziekenhuis in, ziekenhuis uit, chemokuren en bestraling. Maar hij is er voor haar. Altijd. Hoe vreselijk moeilijk dat ook is. Tussen de chemo’s door doen ze of er niks aan de hand is.
Stijn
Ramon
Luna (6 y/o)
Luna (3 y/o)
Elementofone
Nou, het is eindelijk rond. Kluuns bestseller wordt verfilmd.
Regie: Reinout Oerlemans (debuut)
Stijn: Barry Atsma (Voetbalvrouwen, De Storm)
Carmen: Carice van Houten (Wie kent haar niet?)
Roos: Anna Drijver (Bride Flight)
Release: 26 november
nu.nl/achterklap | Carice van Houten in Kluun-verfilming
Ik verwacht er niet al te veel van maar laat me verrassen.
Kluun is toch een beetje Giphart-niveau? (zelf nooit gelezen, maar zoiets hoor ik altijd).
Jeauhan
Als je met Giphart-niveau bedoeld dat ze beiden sexscenes nogal expliciet kunnen beschrijven; dan ja.
In het algemeen stelt Kluun als schrijver nog helemaal niks voor in vergelijking met Giphart.
Elementofone
Tsja, ik vond Komt Een Vrouw Bij De Dokter een zowel ontstellend als aangrijpend (en beresterk) relaas, maar vind Kluun geen goede schrijver. Giphart daarentegen vind ik verschrikkelijk.... bah. Ach ja, je moet er van houden of niet, Herman Brusselmans vind ik dan wel weer geweldig. Smaak he..
Jeauhan
Ik vind zowel Giphart als Kluun helemaal niks, maar Giphart staat al jaren aan de 'top' en Kluun begint eigenlijk pas net...
rose
Nooit heeft een boek mij zo emotioneel geraakt als KEVBDD.
Ik ben heel erg benieuwd naar deze verfilming. En ik denk met mij vele anderen.
Geweldig dat Carice deze rol op zich gaat nemen. Barry Atsma ken ik alleen volgens mij van series. Voorzie een hit!
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11909 berichten
Wat mensen er ook tegen hebben: ik vond het boek prachtig. Een verfilming met Barry en Carice maakt mij zeer, zeer nieuwsgierig...!
Ondanks dat het boek geen groot staaltje schrijven is, wist het ook mij te raken. Dramatisch gezien is het meer dan interessant genoeg voor een film in ieder geval. Wie schrijft het script? Oerlemans zelf?
Oerlemans als regisseur? Da's best lef van 'm.
rose
Oerlemans als regisseur? Da's best lef van 'm.
Elementofone
Kluun is er wel bij betrokken. Hij vond het toch een beetje 'zijn kindje' en wilde het verhaal (en daarmee zijn overleden vrouw) geen onrecht aandoen (tis natuurlijk voor een groot deel autobiografisch.
Zelf heb ik mijn twijfels over een debutant als regisseur. Zoals Kluun het zegt klinkt het nog best aardig. Ik heb vertrouwen in Oerlemans debuut, KEVBDD was ook mijn debuut.
Het belooft een goed jaar voor Atsma te worden. De Storm komt namelijk in september uit. Deze in november.
Madecineman (moderator films)
Vind het boek ook best behoorlijk goed, emotioneel en lekker direct geschreven. Vraag me wel af of dit als film ook gaat werken. Als het gedaan wordt zoals in Simon bv wel maar anders ben ik ben bang voor een hele hoge berg melodrama.
Weet iemand wie de cameraman wordt. Die zal een hele grote input moeten leveren lijkt mij.
Elineloves
Heb het boek nog niet gelezen, maar de cast van de verfilming spreekt me wel aan.
Wie? (Check IMDB)
Nou, als ie het daarvan moet hebben.....met een zeer ervaren cameraman had ik 'm nog een kansje gegeven.
BoordAppel
Genoeg regisseurs die met hun debuut een meesterwerk maken. Er is nog niet echt een reden om Oerlemans af te schrijven. Goede casting overigens, lijken me goed bij hun rollen te passen.
Wie? (Check IMDB)
Grapje zeker?
Hillege mag zich inmiddels rekenen tot de betere cameramensen van Nederland...
Nou noem er eens eentje? Iemand die nog nooit een minuut gedraaid heeft, Orson Wellis? Die had al zeer veel ervaring met het regisseren van toneel en hoorspelen en was een uitzonderlijk talent. Maar Nederlanders, ik weet er geen een.... Of het een flop zal worden, weet ik niet. het boek is populair (ik ken het niet , de cast lijkt me prima. Maar regisseren is een vak dat slechts weinigen goed verstaan... En Arnie lijkt mij een saai verteller.
Grapje zeker?
Hillege mag zich inmiddels rekenen tot de betere cameramensen van Nederland...
Waar baseren jullie dat op. Ik ken geen van de films die ze heeft geschoten, van de meeste ook nauwelijks gehoord en afgaande op de trailers op youtube raak ik allerminst onder de indruk. OK, ze heeft flink wat op haar naam staan voor een 30 jarige. Dat wel.
Betere? Beste!
Theo Bierkens
Joost van Gelder
to name a few.....
Jeauhan
OK, ze heeft flink wat op haar naam staan voor een 30 jarige.
Ze?
Hij dan. Dacht dat Hillege een vrouwenaam was.
T is de achternaam....
En ach, persoonlijk zeggen namen me niet zoveel. In het verleden behaalde resultaten...
En waarom zou Oerlemans het niet flikken? Als oud-Arnie dacht ook iedereen 'wat heeft die in het productievak te zoeken'...ondertussen wel wonende te Beverly Hills...Ab Zagt zal echter z'n stukje alvast aan het typen zijn.
T is de achternaam....
Ik heb Oerlemans ook wel hoog zitten. Slimme gozer, maar hij is vooral een slimme zakenman, goed producent van (plat) vermaak. Hij heeft echter nooit iets met drama gedaan. En regisseren is een vak dat weinigen echt goed kunnen. (En dan bedoel ik een eigen stempel zetten).
Maar het boek schijnt erg populair te zijn en ook niet te moeilijk geloof ik. (plat vermaak wellicht?) Dus het niveau van een tv-film moet hij wel kunnen halen.
Quido
Jules van den Steenhoven
Theo Bierkens
Joost van Gelder
to name a few.....
edit: nog naam toegevoegd, en zal wellicht nog iemand vergeten
Nou dat maak ik niet op uit zijn cv.... Komt in de verste verte niet in de buurt van de cv's van de mensen die ik noem.
Maar goed ik ken geen enkele film van hem (al maken de trailers weinig indruk) maar ik zal 'm eens in de gaten houden.
Quido
Je haalt het niet uit z'n cv met films die je nog niet gezien hebt?
Kijk vooral eens naar zijn langspeelfilms, bijzonder gevarieerd en steeds uitstekend gedraaid. Weet films van een diepere of extra laag te voorzien. Om tot de besten te horen hoef je niet persé wat grote, aansprekende titels op je naam te hebben staan.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

The Broken Circle Breakdown
Drama / Muziek, 2012