• 9.373.946 stemmen

Halloween II (2009)

Horror / Thriller | 105 minuten / 119 minuten (unrated director's cut)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 105 minuten / 119 minuten (unrated director's cut)

Alternatieve titels: Halloween 2 / Rob Zombie's Halloween II

Geregisseerd door: Rob Zombie

Met onder meer: Scout Taylor-Compton, Malcolm McDowell en Tyler Mane

Releasedatum: 22 oktober 2009

Plot Halloween II

"Family Is Forever"

Het is weer Halloween en Michael Myers keert terug naar zijn geboortedorp om wat onafgemaakte ''familiezaken'' op te lossen. Zijn zus Laurie is na haar laatste ontmoeting met Michael in het ziekenhuis beland. Ze denkt dat ze hem heeft vermoord, maar de gehavende Michael Myers jaagt op haar, geplaagd door jeugdherinneringen. Een spoor van dood en verderf volgt...

Dr. Samuel Loomis

Sheriff Lee Brackett

Michael Myers

Harley David

Annie Brackett

avatar van ASman

ASman

Naomi Watts schreef:

Door het gebruik maken van de titel doet ie dat wel zeker. Zo vreemd is die redenering niet. dat dit een re-imagination is doet daar niets aan af.

Hoe een film schade kan toebrengen aan een of meerdere films ( ongeacht dezelfde titel ) gaat er bij mij niet in. Ik ben er zeker van dat iedereen zelfs na het zien van deze film nog steeds met evenveel zin naar de originele film gaat kijken. De schade zal dus wel nihil zijn.

avatar van GuyB

GuyB

Jij kent dan ook deze films en weet dat dit een losstaande reeks is, de gemiddelde filmkijker blijft met die titel in hun achterhoofd zitten. Kan me dan ook voorstellen dat er velen het originele niet willen bekijken omdat ze deze flopfilm al gezien hebben. Terwijl er van het echte meesterwerk natuurlijk niets afgaat. Maar zo redeneren veel mensen nu eenmaal.

avatar van ASman

ASman

Dan is dat zeer bekrompen. Triest dat mensen niet meer verder willen kijken dan hun neus lang is en zich halstarrig blijven voortbewegen binnen de gekende paden. Weinig verrijkend. Dat bewijst zich op het gebied van cinema evenveel als in de maatschappelijke realiteit blijkbaar.

avatar van Noodless

Noodless

Redelijk ontgoocheld bij het zien van deze film omdat ik bij het eerste deel van Rob Zombie aangenaam verrast werd. Nochtans begint de film de eerste 20 minuten goed, maar daarna wordt het helaas heel wat minder. Het verhaal en de opbouw is slap, de nevenpersonages die de kijker totaal geen binding geven ( maak ook niet uit dat ze dan afgeslacht worden ), de gore wordt ook minder, langdradig ( Michael Myers blijft maar wandelen in de velden ) en de spanning is dan ook ver te zoeken. Matige film 5/10

avatar van uberjason

uberjason

Als je echt een slimme filmkijker bent, zeker op horrorgebied, dan moet je toch wel meer zien in H2 dan alleen het hak en snij-werk...Rob Zombie heeft wel erg goed zn best gedaan als het om acteerprestaties gaat, bekleuring en bovenal...het vernieuwen van een uitgemolken filmreeks....H1 en H2 zijn in mijn ogen erg verfrissende, en aan onze Saw-achtige cultuur, goed aangepaste films geworden. Het is zinloos om een film te remaken als je het hele bekende ( uitgemolken) verhaaltje opnieuw wilt vertellen...Daar zit niemand op te wachten..sowieso al dat het een remake betreft. Michael Myers is nu bijgetrokken met de tijd en is in mijn ogen nog steeds een boeiend personage. Het gezeik over remakes en baggerfilms weerhoud niemand ervan om toch naar zulke films te blijven kijken, anders zouden er waarschijnlijk ook niet constant dezelfde min punten worden genoemt. Het is en blijft een film, tijdverdrijf. Het is niet zo dat de wereld vergaat als Myers, Jason of Freddy es een slechte of minder goed bezochte film vertolken...en anders kun je altijd nog lekker bij het oude blijven of gewoon blijven zeuren over die goeie ouwe tijd...Ik hou van alle Halloween's en kan ze ook los van elkaar bekijken..

avatar van Jesse xD

Jesse xD

Tegenvallend. Met name het einde. Moet zeggen dat ik het alsnog een goede film vond, maar de 'comeback' van Michael als iedereen denkt dat hij dood is, had naar mijn mening wel wat meer overdreven mogen worden. Al met al een redelijk vervolg op het geniale deel 1 van Rob Zombie.

avatar van Killer-Instinct

Killer-Instinct

Tja,ik had veel slechts gehoord over deze film,en dus heeft deze dvd lang stof liggen happen hier maar vannacht werd het toch maar eens tijd.
En de film viel niet tegen(misschien logisch,veel of weinig verwachtingen kan de kijkervaring lichtelijk beinvloeden)

De film begint sterk,het hele gebeuren in en rond het ziekenhuis is spannend en natuurlijk komt Laurie dichte deuren of hekken tegen terwijl Michael rustig achter haar aanloopt,maar dat hoort erbij,en maakt het nagelbijten alleen maar erger.
En dan blijkt het allemaal maar een droom,tja,ik heb ff in spanning gezeten en daar gaat het om,hoewel ik me twijfels heb of ze ons 20 minuten naar een droom moeten laten kijken in een film(tenzij die Inception heet)

We zien Laurie die deel 1 overleefde en duidelijk nog leeft met de trauma's die daarbij zijn komen kijken.
Ze doet dit door te gillen,krijsen en schreeuwen,en dat komt op den duur een beetje irritant over,maar echt storen eraan deed ik niet.
Maar je ken ook iets meer ingetogen leven met zoiets achter de rug,zoals Neve Campbell liet zien in Scream 2 en 3.

Maar ja,terwijl zij nog strijd tegen de gevolgen van deel 1 is Michael onderweg naar haar,en hoe,door iedereen onderweg af te slachten.
Iets wat wel bijna de gehele film duurt
Het leuke aan deze Michael vind ik zijn woede.
Waar de Michael in de oude delen nog weleens met 1 messteek genoegen nam als het slachtoffer het loodje legde,blijft deze Michael daarna nog 20x inhakken op een slachtoffer of zelfs intrappen(heerlijke brute scene]
Enige probleem is dat alle slachtoffer geen medelijden opwekken bij de kijker,ze doen simpelweg veel te kort mee(meestal 2 minuten)
Meeleven met deze karakters doe je dus niet,en daardoor ontbreekt er in een groot deel van de film veel spanning.
Als Michael eenmaal aankomt bij Laurie is er eigenlijk hetzelfde probleem want behalve haar zus sneuvelt er geen enkel boeiend karakter.
Brad Dourif vind ik een goede rol neerzetten maar hij komt nooit in levensgevaar en Loomis mag van mij sterven

Dat is dan gelijk een kritiekpunt,Loomis,een erg sympathiek karakter in de oudere films en zelfs gek genoeg in het 1ste deel van Zombie,maar hier is die een geldwolf,een irritant karakter ook,en was al geen fan van deze McDowell,dus tippen aan de acteur die vroeger Loomis speelde kon die al niet,maar nu verpest die het wel heel erg.
Ben ook bang dat die gewoon terugkeert bij een eventuele deel 3,want dat die dood is is alles behalve een feit

Het witte paard en Michaels moeder vind ik weinig toevoegen en zelfs jammer,want je moet Micheal geen redenen geven waarom die het doet,dat draagt juist bij aan het mysterie van dit karakter,en waarom zagen we niks van zijn moeder in deel 1,beetje apart dus,pas verzonnen door Zombie na deel 1,misschien wou die zijn vrouw een rol geven in de film dus verzon die dit maar.
Ik stoorde me er niet aan,maar voegde ook weinig toe,behalve dan om te laten zien aan het einde dat Laurie nu ook een soort Michael geworden is,maar laten we hopen dat dit geen vervolg krijgt in een eventuele deel 3

Het einde gaat snel,want als Michael eindelijk na het afslachten van wat figuranten bij Laurie komt gaat het allemaal snel voorbij,wordt er amper iemand vermoord,en eindigt het ook nog een beetje in een anti-climax

Ik klink misschien negatief,maar heb me toch niet verveeld bij deze film.
Vermakelijk om te kijken midden in de nacht,maar zeker geen toppertje.

avatar van Japie Mol

Japie Mol

• 1995 stemmen

Wat een belediging aan het adres van John Carpenter. Deze film verkracht de originele Halloween films (de eerste 2) alsmede de mystiek van Michael Myers op een verschrikkelijke manier. Laurie Strode wordt neergezet als een feestend, zuipend sletje, de sheriff is een hippie, dr. Loomis als een op geldbeluste hork zonder enig grijntje medeleven en Michael zelf als een uit de kluiten gewassen zwerver. In House of 1000 Corpses en The Devils's Rejects zijn dit soort personages zeer op hun plaats, maar in Halloween slaat Rob Zombie de plank volledig mis. Deel 1 viel nog wel te pruimen maar deze film slaat echt helemaal nergens op.

avatar van Bluebell

Bluebell

Danielle Harris is gewoon naast Jamie Lee Curtis de Halloween Queen, maar deze film in t algemeen echt zwaar tegenvallen, met die gekke verschijningen en dat michael myers regelmatig zonder het bekende masker rondloopt. jammer! want het 1e deel was steengoed!!

avatar van erik1677

erik1677

Dit 2e deel van de week maar eens voor de zoveelste keer uit de kast getrokken.

En dit deel is zowaar nog lomper dan deel 1.

Ik persoonlijk hou wel een beetje van het greazy rob zombie wereldje.

Alleen vond ik laury (myers) soms wel heel iritant, en ik vond haar in het 1e deel nog zo leuk.

Dr loomis is natuurlijk weer om te gillen zo hilarisch,natuurlijk geweldig vertolkt malcolm mcdowwel.

Uitstekende horror

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Is dit ook echt een vervolg op die van 2007?

avatar van erik1677

erik1677

jazekers is dit een vervolg op die uit 2007

avatar van puckb96

puckb96

De eerste Halloween remake vond ik geweldig. Tweede wat minder, Rob Zombie what happened man? Niet dat het slecht was, maar gewoon minder. Had veel beter kunnen zijn.

avatar van nightbreed

nightbreed

Hoeveel clichés passen er in een horrorfilm?

Deze film geeft daar mooi antwoord op.

avatar van SgtP

SgtP

Ik vond het wel een aardige film hoor. Tuurlijk loopt hij op zn dooie akkertje achter zijn prooien aan maar ach. Dat is met al die films zo.

Ik vond vooral hoe die mensen afgeslacht werden best gruwelijk. Niet 1x steken maar 30x.

Ach vermaak was het zeker.

avatar van Aapje81

Aapje81

Het probleem met Rob Zombie is dat hij teveel een liefhebber is en daardoor nooit aan een eigen identiteit toekomt. In zijn muziek leende hij veel van Alice Cooper en zijn films zijn ook niet meer dan tributes aan zijn helden. De slotscene is wel de meest schaamteloze Hitchcock rip-off die ik in jaren heb gezien.

Eerlijkheid gebied te zeggen dat Zombie er ook wel mee weg komt. Hij heeft zijn horrorhart op de juiste plaats maar slaagt er nooit in om iets toe te voegen aan het genre. Myers is natuurlijk wel erg overdonderend en lomp maar helaas nauwelijks dreigend. Waarom een van de grootste horroriconen uit de filmgeschiedenis hier ineens een hond moet opeten is mij werkelijke een raadsel.

Daarnaast zijn net als in de eerste film alle personages vermoeiend, onsympathiek en ordinair. Goede dialogen zijn er nauwelijks en Tyler Mane is in mijn ogen een van de meest waardeloze actrices van de laatste jaren.

Het warrige en nietszeggende scenario helpt natuurlijk ook niet echt mee en dan is het enige wat overblijft het brute geweld en dat is er wel in overvloed. Mensen die hier van houden komen daarom goed aan hun trekken.

Het enige dat voor mij interessant was waren incidenteel wat aardige shots en natuurlijk de muziekkeuze van Zombie want daar zitten Zombie en ik op een lijn.

Hopenlijk dat het volgende product van de beste man mij beter gaat bevallen want deze vond ik erg matig.

avatar van IcU

IcU

Herzien, en wederom genoten. Al dan niet van het verhaal, welke ik nog steeds prima vind, maar vooral het ge-experimenteer met het camera werk en montage, welke een diepe buiging verdiend. Of dit een 'belediging' is op Carpenters origineel? Nee. Deze klassiekers hebben we gehad, en we kunnen er nog steeds van genieten. Dat deze klassieker in leven wordt gehouden door een vakman met liefde voor het genre, verdiend een groep cheerleaders die het woord Zombie spellen tijdens hun routine. Want deze man weet de gehele film in stijl en onwijs veel sfeer steen vast op de grond te zetten. Hoewel het verhaal soms wat te veel afdwaalt naar het moeder en zoon gedoe, mogen we een gaatje in de lucht springen dat de producenten de franchise niet hebben laten doodbloeden door nog meer vervolg films.

En dat de 'echte fans' het er niet mee eens zijn, kan ik niet geloven. Een film die met zorg en liefde voor het origineel gemaakt wordt niet eens kunnen waarderen. Verwende donders. Dat deze film is uitgekomen, betekend toch niet dat je de eerste Halloween niet meer in de dvd speler mag schuiven? Nee, deze film is een sterke toevoeging aan een van de meest intrigerende horror iconen die er, door de remakes, nog steeds rondlopen.

Belachelijk lage score, dus. Schaam jullie, laag stemmers!

Edit: Waarom zijn er eigenlijk 2 verschillende eindes? Ik heb steeds het einde gezien met het neerknallen van Michael zonder masker en heb op Youtube het 'originele' of 'bioscoop' einde gezien ( Dus Laurie met Myers' masker.) Ik zie eigenlijk geen toevoeging of meerwaarde van het hebben van 2 verschillende eindes.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

De film onderscheid zich wel van soortgelijke 13 in-een-dozijn slasherfilmpjes. Mede door de wederom goede muziekkeuze van Rob Zombie. Ook ligt het tempo vrij hoog waardoor het nooit echt saai wordt. De gore is ook wel goed gemaakt, er zitten een paar goed smerige scenes in.

Als je zin hebt in een makkelijke film op de zaterdagavond met een paar goede slachtpartijen erin, een kratje pils & de nodige zoutjes, dan is Halloween II best een aanrader(tje). Ik heb me niet verveeld met deze film. Veilige 3,0*

avatar van megaman

megaman

Ik heb alleen Halloween 3: Season of the Witch en Halloween 6: The Curse of Michael Myers nog niet gezien maar sowieso weet ik al dat eerstegenoemde het meeste afwijkt van de reeks. Halloween II heeft gelukkig wel de standaard Halloween fratsen maar de sfeer en de manier hoe Myers in beeld is gebracht is heel anders. Daar waar de remake een ode aan Carpenter's versie was daar heeft Rob Zombie van deel 2 weer een heel ander soort film gemaakt. En waar ik bij de meeste films juist geniet van hoe Myers z'n slachtoffers op zo'n bruut mogelijke manier afmaakt daar had ik bij deze film medelijden met sommige personages. Met name de scene waar de seriff haar dochter Annie (Danielle Harris) dood aantreft in de badkamer was behoorlijk treurig. Verder vind ik Halloween II een uitstekend deel maar ik hoop dat ze bij de opvolger wat meer de ziel terughalen van het origineel. Experimenteren is welkom vind ik maar ik zie Myers toch liever als een stijve hark met een wit masker dan een wookie met een capouchon

avatar van intezar

intezar

uberjason schreef:

Rob Zombie heeft wel erg goed zn best gedaan als het om acteerprestaties gaat,

Heel erg zijn best gedaan om zo een 'goede' hoofdrolspeelster te vinden

Dan heb ik het nog niet over de rest van de 'prachtige' cast.

avatar van goongumpa

goongumpa

Net als erik1677 voel ik ook wel wat voor Rob Zombies universum. Zijn films (en cd's) hebben ten minste een eigen stijl, ook al is die schatplichtig aan het obscuurdere jaren '70 werk.

Voor veel mensen blijft het moeilijk om deze film los te koppelen van zijn titel. Als dat wel lukt, blijft er gewoon een prima horrorfilm over. Natuurlijk, er zitten een hoop rare kronkels in het script (en als Rob de psycholoog gaat uithangen wordt het lachwekkend), maar de algemene sfeer en de eigenzinnigheid blijven overeind.

avatar van maerk

maerk

Niet slecht niet goed.

Waar Rob Zombie in slaagt is de moorden extra bruut in beeld te brengen. Michael Myers is medogenloos en dat laat hij merken ook. De moordscènes zien er meestal wel goed uit en in dat opzicht heeft Zombie een prima film afgeleverd. Maar het wordt een beetje saai op een gegeven moment. Iedere moord wordt voorspelbaarder. Je ziet Myers niet, dan komt hij tevoorschijn en hij slacht weer iemand af. Hoe gruwelijk ook, mij kon het na een tijdje niet boeien.
Voor de rest is de cast wel aardig en ziet de film er visueel redelijk uit, maar dat is het. Zodra Zombie begint met de familie van Myers knap ik af. Het einde beviel me niet helemaal, al was het wel lekker grimmig.

2,5*.

avatar van Svenniboyke

Svenniboyke

Vond het een goed vervolg op halloween!Misschien vond ik hem zelfs iets beter dan de eerste.Mja klinkt misschien raar.Maar dat is het gevoel ik er bij had.Vond hem gruwlijker harder en emotioneler dan deel 1.De muziek was ook heel mooi.

avatar van melvddonk

melvddonk

Ik vond dit een goed vervolg op deel 1. Fijn ook dat het echt verder gaat waar deel 2 stopte. De meiden deden het erg goed vond ik. Ook Michael Myers is nog steeds de creep die hij in deel 1 was. De spanning zat er goed in.

Alleen heb ik met deze film ook wel 1 van de slechtste acteerprestaties gezien die ik ooit heb gezien. En wel het stukje dat die politieagent zijn dochter op de badkamervloer ziet liggen. Dit was zo slecht en ongeloofwaardig.

Verder vond ik het mooi om te zien hoe de meiden allebei omgingen met de dingen die in deel 1 gebeurd waren. Dat was een mooi psychologisch aspect in de film.

Het einde viel me tegen.

avatar van Bruens

Bruens

wat slecht geacteerd van die cop als die meid dood is zeg

avatar van Gitarist187

Gitarist187

een slechte horror film, hij was ten eerste veel te lang dradig eenhalf uur voor het einde had ik het wel gezien. en ook de hele gedoe met zijn moeder en jongere ik, ik vond et een beetje slap uitgewerkt allemaal. nee geen aanrader. deel 1 is nog wel de moeite waard.

en dit ik de rob zombie films over het algemeen wel goed kan waarderen.

avatar van miss_efron

miss_efron

Er zijn al zoveel Halloween's gemaakt maar ze blijven één voor één toppers!

avatar van Thorak

Thorak

GuyB schreef:

Dat lijkt me een wat overdreven mening. Waarscijnlijk kent vrijwel iedere liefhebber van dit genre de originele serie wel. Voor de anderen is deze serie überhaupt niet weggelegd, dus ook geen enkel probleem dat ze ''met deze titel in hun hoofd blijven zitten''. Iedere beetje filmliefhebber kent de Halloween reeks wel, ook degenen die niet van die niet van dit genre houden. Overigens is de ''originele'' serie ook niet in zijn geheel van al te hoge kwaliteit, eigenlijk ook alleen maar het eerste deel.

avatar van krosnicky

krosnicky

namingway24 schreef:

Potverdorie wat blijft Nights in White Satin toch een prachtig nummer...

ja prachtige scene

avatar van Deanfromhell

Deanfromhell

Bruens schreef:

wat slecht geacteerd van die cop als die meid dood is zeg

dit vond ik juist zeer sterk geacteerd, een zeer krachtige scene.

Dourif in een andere rol dan de sicko vond ik hem zeer goed afgaan.

EDIT:

YES!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zombie's nieuwste film is bekend:

The Lords of Salem

Momenteel wordt het script geschreven en de productie begint van de lente.

hopelijk release nog in 2011................?