• 9.373.992 stemmen

Halloween II (2009)

Horror / Thriller | 105 minuten / 119 minuten (unrated director's cut)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 105 minuten / 119 minuten (unrated director's cut)

Alternatieve titels: Halloween 2 / Rob Zombie's Halloween II

Geregisseerd door: Rob Zombie

Met onder meer: Scout Taylor-Compton, Malcolm McDowell en Tyler Mane

Releasedatum: 22 oktober 2009

Plot Halloween II

"Family Is Forever"

Het is weer Halloween en Michael Myers keert terug naar zijn geboortedorp om wat onafgemaakte ''familiezaken'' op te lossen. Zijn zus Laurie is na haar laatste ontmoeting met Michael in het ziekenhuis beland. Ze denkt dat ze hem heeft vermoord, maar de gehavende Michael Myers jaagt op haar, geplaagd door jeugdherinneringen. Een spoor van dood en verderf volgt...

Dr. Samuel Loomis

Sheriff Lee Brackett

Michael Myers

Harley David

Annie Brackett

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Fijn om te horen want ik ga Devil's Rejects morgen bekijken. Hoop dat ik het verkeerd heb. Heb zijn debuut ook gezien en dat bewijst dat liefde voor het genre niet genoeg is.

Grindpad

als je Devils ook niet goed vind, is het idd gewoon jouw regisseur niet denk ik

veel plezier ermee iig!

The Oceanic Six schreef:

Devils is de enige Zombie film die wel de moeite waard is. De rest is prut.

Dat vind jij. Ik vind 'House...' heerlijk en er zijn nog een hele hoop genrefans die dat ook vinden.

The Oceanic Six schreef:

"Ajax&Litmanen1 schreef:

Zo zeg, niet verwacht maar de nieuwe Halloween is echt heel goed geworden. Net als met Hannibal Rising begint het verhaal bij zijn jeugd waar al duidelijk werd hoe gestoord en ziek hij was. Natuurlijk was zijn jeugd naar en hij maakt het duidelijk door zijn stiefpa, zus en vriend van zus bruut af te slachten. Daarna het gesticht in, waar ie na 15 jaar ontsnapt...

Kan hem elke horrorfan aanraden. Alleen het einde is wat apart....gezien het feit dat dit een prequel is en er vele vervolgen zijn gekomen...

Ook weer mooi de oude muziek te horen.

Kan niet anders zeggen, 3,5* goede film"

ASman

Ironisch toch hoe snel meningen kunnen veranderen

Toen quasi-lyrisch over de remake, nog geen week erna de grootste basher van de Zombie-remakes ooit op deze site verschenen.

Natuurlijk, meningen moeten gerespecteerd worden, maar het is en blijft vreemd.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

ASman schreef:

M'n favo Rob. Binnenkort ga ik hem weer eens aanzetten.

avatar van otherfool

otherfool

Ik weet niet hoor, had het gevoel een zeventiental keren naar exact dezelfde scene te kijken; een slenterende Michael die plotseling ergens opduikt en iemand aan zijn infame mes rijgt. Na verloop van tijd heb je het wel gezien.

Verhaatljes eromheen met Loomis en Angel ontkwamen ook niet aan de clichés, waardoor je je af gaat vragen waarom zo'n film nou eigenlijk gemaakt wordt. Kan Zombie zich niet richten op nieuw en allicht baanbrekend materiaal?

Voor een enkele visuele uitspatting nog een zeer nipte 2*.

avatar van Keane1983

Keane1983

Tja, de speelduur was voor mij wat aan de lange kant. Er werd wel erg veel het woord *Fuck* gebruikt (tot vervelends toe soms).

De gore scenes vond ik ook (voor rob zombie) toch wel heel erg tegen vallen.

Soms vond ik het geheel heel erg verwarrend. Ik weet ook niet hoever deze remake afwijkt van het orgineel.

Wat tevens in mijn ogen een tegenvaller was, is dat heel erg veel scenes te donker zijn opgenomen waardoor het soms erg moeilijk was om dingen te volgen.

Nee, ik ben er mee in slaap gevallen en wederom opnieuw moeten kijken. Dat is meestal geen goed teken. Van mij een matige 2.5*

het is geen remake

avatar van Keane1983

Keane1983

is dit gewoon een geheel nieuwe serie met een geheel ander plot dan??

ASman

Zo had Zombie het toch bedoeld voor deze film.

Grindpad schreef:

"Ajax&Litmanen1 schreef:

Ook weer mooi de oude muziek te horen.

Kan niet anders zeggen, 3,5* goede film"

Sja, of je leest dit topic nooit of je hebt alzheimer of je post dit gewoon om me te irriteren...

Heb namelijk al een paar keer uitgelegd hoe dit in elkaar stak. De 1e remake was voor mij, op dat moment iemand die bijna geen Halloween film kende, niet zo heel slecht. Sowieso had ik een paar jaar terug een minder kritische smaak als tegenwoordig.

Nu ik de oude serie heb gezien kan ik de remakes ook beter beoordelen. Als je immers een remake maakt is het heel normaal dat de remake met de oude delen wordt vergeleken.

Snappie?

Grindpad

nee, zonder ruzie te maken of je te willen irriteren snap ik het echt niet.

en dat is niet om je te zieken (waarom zou ik, ik ken je niet eens):

je vond het een goede film.

punt dan, toch?

je genoot van de sfeer, de beelden, de dreiging, de actie, de muziek.

das toch niet ineens allemaal weg? dat ken toch niet ZOMAAR niet meer gelden?

je smaak kan veranderen maar een regisseur ineens waardeloos noemen omdat je een orgineel hebt gezien, gaat er bij mij gewoon niet in, sorry.

misschien mijn manko, dat kan.

avatar van The Oceanic Six

Kort gezegd, puur als losse horrorfilm is die 1e remake best te doen. Maar goed, Zombie wilde geen losse horrorfilm, hij wilde Halloween een remake geven. Dus nadat ik de oude serie goed zag, had ik veel meer kennis en vergelijkingsmateriaal om te oordelen over de remake. Puur als losse film kan de film er best mee door, maar als nieuw Halloween deel is ie gewoon behoorlijk zwak. En daar beoordeel ik de film nu op. Toen ik hem de 1e keer zag dus niet. Overigens vond ik de 1e keer die rockmuziek ook al baggr en was er weinig echt sfeer in de film. De actie en de rauwheid van de film vond en vind ik wel goed. Maar Halloween stond bekend om de flair en spanning wat opgebouwd werd. Dat bezitten beide remakes niet.

Overigens heb ik Zombie nooit een goede regisseur gevonden. Buiten The Devil Rejects heeft hij niks gemaakt wat ik echt leuk vond.

avatar van DVD-T

DVD-T

Zombie's tweede Halloween film. Ik heb ook hier de langere versie gezien, die opnieuw goed uitpakt. Als Halloween film misschien niet geheel geslaagd, maar als losstaand project toch wel.

De film begint goed met een ongekend spannende scène. Een erg goede opening waarin het stalken weer volop aanwezig is en de nodige slachtoffers ten prooi vallen aan Myers. Ook de momenten daarvoor, waar deel op hield, zijn erg goed. Dit is ook de enige link met de originele tweede Halloween film. Verder is het compleet anders. Het verhaal heeft een heel andere insteek dan de reeks en zelfs het eerste deel van Zombie. Je kunt deze film het best zien als een losstaande film, want veel met Halloween heeft het niet meer te maken. We zien nu Laurie Strode en haar vriendin een aantal jaren later, en ze zijn getekend voor het leven door de gebeurtenissen uit Halloween. Dit zorgt voor veel psychologische diepgang voor deze twee karakters. Dat Laurie nu compleet veranderd is, maakt de film niet altijd even genietbaar. Komt vooral omdat het personage gewoon niet 'echt' en overtuigend overkomt. Hetzelfde geld voor haar vriendinnen.

Aan de andere kant hebben we het verhaal van Michael Myers, waarmee Zombie nog steeds probeert om hem een menselijke kant te geven. Dit is niet altijd even geslaagd. Op momenten zien we hem weer als supermens, en op andere momenten zien we hem weer wat kwetsbaarder. De dromen zijn in het begin nog wat vreemd, maar daar begin je naarmate de film vordert wel aan te wennen. Ook neemt het verhaal wat onverwachte wendingen die het verhaal er leuker op maken, al is de omslag van Loomis wel erg groot. Erg jammer want dat is een karakter wat ik altijd leuk heb gevonden binnen de reeks. Wel erg jammer dat we Michaels gezicht aan het eind krijgen te zien . Mane zet zijn karakter weer erg goed neer. Toch wel een bewijs dat worstelaars best kunnen acteren.

Film technisch heeft Zombie het beste uit de kast getrokken. Af en toe erg mooie shots. Bij vlagen een erg fijne belichting. Gelukkig is het camerawerk hier wat rustiger, en vooral bij de effectvolle moorden is dit erg fijn. Je weet nu tenminste waar je moet kijken. Ook het bloed is goed vertegenwoordigd. Waar dat in deel 1 wat miste is dat hier volop aanwezig. Moorden zien er lekker bruut uit ook. Acteerwerk is dit keer een stuk minder storend dan in Halloween. Komt wat beter uit de verf, al was ik niet tevreden over het spel van McDowell. Douriff laat dan weer erg goed werk zien.

Zombie weet in Halloween een constant niveau aan te houden. Verhaal pakt een stuk beter uit, en ook voor de rest heeft hij het kunstje onder de knie. Niet altijd even goed, maar wel weer erg vermakelijk weer.

avatar van TimoGoedhart

TimoGoedhart

Echt een k*tfilm! De eerste vond ik super. Echt een goeie film met Myers als klein jongetje en een zware kronkel in zijn kop door zijn k*t jeugd.

Maar dit...Donker, slecht geacteerd, geen of nauwelijks gore, veel te veel gescheld en hysterische Laurie(angel) waar geen touw aan vast te knopen is.

Helaas een afrader, terwijl ik toch wel meer had verwacht. Een 2.0

avatar van uberjason

uberjason

Hmm, tja ik vind Halloween II echt een kei goeie film geworden...ik had er ook niet minder van verwacht..Ik heb Rob's films nu wel allemaal gezien ( en in mn collectie, evenals zn muziek) en hij is zeer gedetailleerd als filmmaker en musicus. Ok, H2 is duister van aard, maar dat had Rob ook gezegt...vind dat er bepaalde losse eindjes uit de vorige film goed worden opgelost ( ik kan geen spoilers plaatsen, maar als je een beetje een fan bent, snap je wat ik bedoel) en zoals Danielle Harris die op een waardige manier uit de oude reeks wilde stappen, is dat nu in H2 alsnog gebeurt....de strip club word nu ook eindelijk meer uitgebeeld, en bovenal, Michael is een zeer boeiende killer geworden sinds Zombie er zn eigen twist aan gaf...Halloween is weer berucht geworden en dat is een hele kunst...vergeleken met oudere delen, waar eigenlijk niet veel bijzonder uit gehaalt werd.

Nee, Rob Zombie is in mijn ogen wel degene die de Halloween reeks op weet te schroeven naar een hoger level. proficiat

avatar van Cyberator

Cyberator

Goed begin, maar werd slechter en slechter... Je voelde zo de film naar beneden gaan

Ik heb nog nooit zoveel het woord f*ck in een film gehoord. Alsof ze een record wouden breken!!

Deze is toch wel de minste van Rob

avatar van mrwhite

mrwhite

Grindpad schreef:

het is geen remake

geen remake dan moet je mij eens goed uitleggen waarom???

omdat hij het op zen eigen manier heeft gedaan en de storyline wat heeft veranderd ???

komaan het momend dat je de zelfde personages,genre en titel gebruikt is het een remake.

de meeste remake's wijken af van het originele buiten mss films als psycho,

maar daarom is het plots geen remake meer.

avatar van Cyberator

Cyberator

Het is gewoon Rob Zombie zijn kijk op het verhaal van M. Myers.

avatar van Boeikens

Boeikens

Matig.

Dat de storyline aangepast wordt kan ik mee leven maar op deze wijze vind ik het maar niets. Die spookverschijningen, Michael zonder masker en dat nieuwe karakter voor Loomis vond ik niet echt passend. Ook de gore is veelal zwak door de soms donkere belichting en de flikkerende beelden.
Hier vond ik Zombies Halloween 1 toch beter geslaagd.

avatar van vladje

vladje

Meer van verwacht...gene vette

Eerste was beter+veel ruis op de blu-ray

avatar van krosnicky

krosnicky

Keane1983 schreef:

is dit gewoon een geheel nieuwe serie met een geheel ander plot dan??

yep dit zal een heel ander plot krijgen er komt namelijk volgend jaar ook een 3de deel uit en ik denk niet dat dat een remake zal zijn van halloween 3 uit 1982

avatar van mnrk

mnrk

Dit 2e deel is wat minder dan de 1e remake Halloween film van Rob Zombie.

Het acteerwerk is van een redelijk niveau, en het verhaal is ook wel goed te doen.

Wel zien de slachtpartijen er weer zeer smerig uit .

Persoonlijk vond ik Myers in deze film lijken op Viggo uit de film The Road Road, The (2009) .

mrwhite schreef:

geen remake dan moet je mij eens goed uitleggen waarom???

de meeste remake's wijken af van het originele buiten mss films als psycho,

maar daarom is het plots geen remake meer.

tsja, we kennen dr heel moeilijk over doen maar een remake is wat het is, het begrip laat geen ruimte voor interpretaties.

en dit is dus geen remake.

avatar van GuyB

GuyB

Bah, dit is geen remake noch vervolg. Verhaaltje gaat natuurlijk wel weer ergens over maar kwam zeer inspiratieloos over. Wat tracht de regisseur eigenlijk te bereiken met dit deel? Voegt helemaal niets meer toe aan de o zo goede originele films, brengt ze alleen maar schade toe.

avatar van Plerk

Plerk

Wat ziet het er toch weer gelikt uit! Vette shots, grimmige effecten. Zombie met Halloween laten voor wat het was en weer lekker met eigen producties komen.

GuyB schreef:

Voor de zoveelste maal : deze reeks staat los van de originele reeks. De originele reeks is een afgesloten geheel en deze nieuwe twee films zijn een afzonderlijk geheel dat waarschijnlijk ook zo goed als afgesloten is. Dat deze film schade kan toebrengen aan de originele reeks is dus een volstrekt belachelijk redenering.

Dan zou je ook kunnen zeggen dat deel 3,5,6 of Resurrection onherstelbare schade toegebracht heeft aan Carpenter's sterke origineel.

p.s. : en ik kan mij moeilijk voortellen dat je elk deel van de originele reeks toch o zo een meesterwerken vond.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

ASman schreef:

Door het gebruik maken van de titel doet ie dat wel zeker. Zo vreemd is die redenering niet. dat dit een re-imagination is doet daar niets aan af.