• 9.373.992 stemmen

Halloween II (2009)

Horror / Thriller | 105 minuten / 119 minuten (unrated director's cut)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 105 minuten / 119 minuten (unrated director's cut)

Alternatieve titels: Halloween 2 / Rob Zombie's Halloween II

Geregisseerd door: Rob Zombie

Met onder meer: Scout Taylor-Compton, Malcolm McDowell en Tyler Mane

Releasedatum: 22 oktober 2009

Plot Halloween II

"Family Is Forever"

Het is weer Halloween en Michael Myers keert terug naar zijn geboortedorp om wat onafgemaakte ''familiezaken'' op te lossen. Zijn zus Laurie is na haar laatste ontmoeting met Michael in het ziekenhuis beland. Ze denkt dat ze hem heeft vermoord, maar de gehavende Michael Myers jaagt op haar, geplaagd door jeugdherinneringen. Een spoor van dood en verderf volgt...

Dr. Samuel Loomis

Sheriff Lee Brackett

Michael Myers

Harley David

Annie Brackett

avatar van Mr. Teeuwen

Mr. Teeuwen

Nou, wat een laag gemiddelde hier zeg....

Ik vond 'm echt ijzersterk! Heerlijk veel actie, spanning, gemengd met duistere symbolieken ook nog, en verschillende indirect met elkaar verbonden verhalen door elkaar heen, die allen goed uitkwamen. De verhalen lopen mooi door elkaar heen. Ook de meer luchtige scenes waren op hun beurt weer grappig en leuk om weer even op te aarden, timing was ook goed. Camerawerk en de uitvoering van de scenes vond ik nergens de plank mis slaan of zo binnen mijn beleving. Heb me de hele film goed vermaakt! Een film die laat zien dat horror gegroeid is. Een paar scenes brachten me echt in een soort devilish trip of zo.. heel cool.. mindblowing.. precies wat horrors vroeger ook hadden, maar dan iets dat in deze tijd er een soort nieuwe laag bij krijgt of zo. Jaja, apocalyptisch tekenen!

Goeie film!

Vind 't erg vette shit dit!

avatar van Mr. Teeuwen

Mr. Teeuwen

iesja schreef:

Voor mij krijgt deel 1 een dikke 4 ster en deze deel 2 een dikke 3,5 ster. Horror en slacher is terug en dat merk je goed in deze film. Hoe Michel zijn mes in zijn slachtoffers knalt, gewoon heerlijk bruut.

Die you fucking bitch you die you fucking bitch. Heerlijk stukje, dit zijn we niet gewend in de Halloween films, laat deze hele reeks maar opnieuw uitkomen. Ik kijk al uit naar deel 3.

PS. Dr. Loomis speelt erg goed!!

Amen!

avatar van BandietjeXL

BandietjeXL

gruwelijke film

zat ongemakkelijk op de fiets terug.

GOED GEDAAN

avatar van Cole-

Cole-

Ik vond de film niet echt heel eng ofzo (of ik ben immuun geworden voor horror), zaten vrij weinig schrik effecten in.

ondanks dat vond ik de veel genoeg spanning hebben en was de verhaallijn ook nog redelijk boeiend.

ik ben deze film om half 1 's nachts gaan kijken, maar kon daarna nog gewoon slapen, dus veel indruk heeft heeft de horror niet op mij gemaakt.

Hip-Hop Drunkie

Ik was aardig verrasd over deze film! Deze film behoort misschien wel tot één van de beste Horrorfilms die ik ooit heb gezien! Om te beginnen zijn alle kill scenes enorm goed en morbide uitgewerkt en bevat het een ijzersterk verhaal waarin de verschillende personages elk een sterk eigen leven leiden maar toch met elkaar verbonden zijn.
Enorm spannend is deze film niet echt , maar dat vind ik bij de meeste slasher films zo.... Het ontbreken aan spanning zoals men die bijvoorbeeld bij een goede thriller ondervindt word goedgemaakt door zoals ik al zei door de zeer realistische en indrukwekkende moorden die voorkomen in deze film.
Klein minpuntje is misschien wel dat Michael Myers in deze film een bruut en geweldadig gekreun liet horen bij het neersteken en opensnijden van mensen , wat toch wel afdoet aan het mysterieuze en koelbloedige dat Myers als cult icoon had....

Acteerprestaties zijn van iedereen top , de psychiater heeft een enorme metarmophose ondergaan aangezien hij in de vorige films een observerende , bekwame en bezorgde psychiater was is hij hier eerder een arrogant en verwaande figuur die geld heeft geroken en zoveel mogelijk bekendheid wil slaan uit de Myers zaak....
Het zusje van Michael is zeer overtuigend als getraumatiseerde jongedame en toch ook wel een redelijke wandelende tijdbom aangezien ze redelijk prikkelbaar is voor de meest voorkomende psychiatrische en therapeutische clichés en bevelen die ze krijgt....

Kortom een zeer goede Horror film met een sterk verhaal en zeer realistische en geweldige morbide moordscenes ! Had dit eerlijk gezegd niet verwacht dat ik deze film 4,5 * zou geven !
Maar bij deze : een wel verdiende 4,5 sterren !

avatar van TomaskeX

TomaskeX

Halloween 2 was nog beter als de versie uit 2007. De Halloween films van Zombie zijn echt geweldige remakes van de oude versies, ze zijn zelfs nog beter dan de oude films.

Grindpad

wat leuk om eens een hele reeks positieve reacties te lezen op deze goeie film, ipv van dat eeuwige gejank hier altijd:

"Boehoe hij is niet als het orgineel, boehoe Michael is Michael niet meer, boehoe Michael heeft een baard, boehoe Michael is te groot, boehoe Michael heeft lang haar, boehoe de hele oude reeks is verpest (whatever that may mean), boehoe ze zeggen lelijke woorden, boehoe Dr Loomis is anders, boehoe ik wil een lolly"

avatar van yeyo

yeyo

Grindpad schreef:

krosnicky

ook een goeje film heb het origineel wel nog niet gezien maar ik denk dat enkel laurie s droom in het zieken huis enkel gbassert is op het echte en dat zombie er dan zijn eigen ding van gemaakt heeft zo heeft de film een dark Gothic achter grond en door die achter grond zie je dat laurie en haar vriendin de gebeurtenissen van deel 1 nog lang niet vergeten zijn zo is laurie hier verandert van het gelder tiener meisje in een dark metal onderwereld persoon wat ik niet snap op het einde van de film is Michael nu echt dood leeft loomis nog en is Laurie nu een gestoorde Psyho we zullen het mechien nog te weten kommen want er is nog een deel 3 opkomst heb ik gelezen en hij zou in 3D zijn

avatar van Vascago

Vascago

Grindpad schreef:

Lol. Er is er vast 1 net 14 geworden. Gefeliciteerd.

krosnicky schreef:

3D???? Bedoel je nou dat ze nu ook al in de Horrorfilms met die bullshit afkomen? Real Life blijft toch nog altijd het beste? Ik bedoel , een film wordt nog altijd "gefilmd" ook al zijn er tegenwoordig enor veel special effects etc. Het is toch gewoon enorm kut als ze het gewoon helemaal met de computer in elkaar gaan steken?

Hip-Hop Drunkie schreef:

maar nee je zal hem in 3D kunnen bekijken net als My Bloody Valintine 3D en ik heb ook gelezen Dat rob zombie dat rob zombie deel 3 niet zal regieseren wat ik erg jamer vind

Vascago schreef:

Lol. Er is er vast 1 net 14 geworden. Gefeliciteerd.

jij ook gefeliciteerd met je zusje.

mmm, 14.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Rob Zombie heb ik als Director erg hoog zitten. Puur door zijn meesterwerken The Devil's Rejects en House of 1000 Corpses. Zijn imago komt wel serieus in het gedrang aangezien hij Michael Myers en de hele Halloween serie door het slijk haalt.

Michael's revelatie had natuurlijk nooit getoont mogen worden en vooral niet op zo'n anti-climax manier als deze, verhaaltechnisch is het ook allemaal erg slordig en ook die typische Halloween sfeer is hier totaal verdwenen.

Maar los gezien va nde Halloween serie is dit toch wel een degelijk filmpje. Full frontal kills, regelmatig wat aangenaam camerawerk en ook visueel is er af en toe iets interessants te aanschouwen. Jammer dat ie zich buiten de wetten van het Halloween universum bevindt, hij breekt flink wat regels en als hij over de schreef gaat komt hij niet met een even goed of beter alternatief op de proppen. Ook die Strode is veel te hysterisch en dat gaat na een tijd wel enorm irriteren.

Als horrorfilm wel degelijk maar een totaal onwaardig Halloween deel. Mocht er nog een remake deel komen dan maar hopen dat Zombie niet de touwtjes in handen krijgt.

yeyo schreef:

oké dat michael een baard heeft en dat hij te groot is ben ik me eenn maar het is toch wel een goeje film

avatar van movielou

movielou

ik ga hem zo kijken ben benieuwd

ASman

Naar mijn bescheiden mening de beste film in de gehele Halloweenreeks. Met mijlen voorsprong op alle voorgaande delen buiten de eerste ( die weliswaar ook zijn troon moet afstaan). Enkele punten om mijn standpunt een beetje te weerleggen :

1. Myers zelf is een beest. Tegenover de Myers die Zombie weergeeft als hij aan het moorden slaat, is degene uit de originele reeks toch maar een nichterig mannetje. Wat mij naadloos brengt tot het volgende punt...

2. De moorden : en deze zijn zoals ik ze graag zie. Hondsbrutaal en volledig immoreel namelijk. Ik durf zelfs te zeggen dat de moorden in deze film dichter aanleunen bij wat de Franse genrebroertjes ons serveren dan bij de doorgaans over the top- kills van de doorsnee Amerikaanse slasher.

Akelig en zwaar op de maag liggend. Toch wat anders dan die pijnlijk tamme brol die we in de originele reeks kregen. Uit mijn ogen met die slappe bucht, Zombie geeft ons moorden gegrond op de realiteit in al hun furiositeit en voyeurisme waarmee ze aan ons getoond worden.

3. Hoewel het hele idee van het dieper ingaan op de psyche van zowel Laurie als Myers grandioos de mist in zou kunnen gegaan zijn, weet de regisseur uit dit gegeven het maximale te puren. Surrealistische, nachtmerrieachtige tot manische scènes worden eruit gehaald waarvan ik maar geen genoeg van kon krijgen. Helemaal mijn ding !

Vaag ? Uiteraard, maar daarom een niet minder geniale blik in de getormenteerde wereld van de hoofdpersonages en zo ook onrechtstreeks Zombie. En ik moet toegeven, toen ik de trailer voor het eerst zag was ik ook verschoten van de nu al erg beruchte verhaalelement ( en iedereen weet wel wat ik bedoel) ,maar het leende zich toch tot enkele prachtig creepy scènes en het maakt als het ware bijna de film. Iets wat ik totaal niet verwacht had.

4. Loomis is inderdaad getransformeerd in een onwaarschijnlijke eikel, maar het is uitgerekend hij die voor enkele hilarisch kwallige intermezzo's weet te zorgen in een voor de rest pikdonkere film. Ook natuurlijk een verdienste van Malcolm McDowell die erg sterk staat te acteren...

5. ...en zo is dus ook het acteerwerk van een goed niveau. Geen uitschuivers op dit gebied wat erg belangrijk is als je toch een psychologische draai wil geven in een film. De acteurs zijn stuk voor stuk solide en laten de film zo slagen.

.6. En ook Zombie draait op topniveau hoor ! Het is volgens mij stilistisch en visueel gezien een van de aantrekkelijkste regisseurs in de moderne horror. Grimmig, zonder de nodige flair te verliezen. Zo ook weer in Halloween 2 : nagenoeg elk beeld is gedoopt in visueel vakmanschap. Nachtmerrieachtig, maar met o zo veel bravoure. Het deed mij zelfs denken aan de originele TCM.

7. De soundtrack : het originele ( leuke, maar toch ietwat overroepen) thema komt hier slechts eenmaal voor. Miste ik het ? Geen seconde.

De sterke, donkere soundtrack en soundscapes werkten ze goed en zo naargeestig dat ik het bekende riedeltje al sneller vergat dan mijn huiswerk in het secundair. Sterk !

8. De sfeer ? Daar hoef ik nog maar weinig over te zeggen. Die was top ! Ik werd volledig gezogen in de donkere mood van de film en zelfs de sfeer van de feestdag zelf is hier een stuk sterker dan in de eerdere remake.

9. De regisseur zijn eigen draai aan het geheel. Een heikel punt, vooral voor de puristenbrigade aka 'de fans van de originele reeks. Dit is Zombies' film en ik ben nu eenmaal weg van de man zijn wereld ( op het gebied van film dan, zijn muziek is een ander verhaal) en stijl. Een regelrechte winner voor mij dus. In '83 werd er al gepoogd een nieuwe draai aan de serie te geven ,maar het product daarvan zoog harder dan Briana Banks in haar topdagen. Zo niet bij deze film. Andere stijl, maar daarom niet slechter en naar mijn mening zelfs beter.

Inventiever ,brutaler ,akeliger ,naargeestiger ,duisterder ,stijlvoller,...stuk voor stuk punten die op deze nieuwe stijl van toepassing zijn. Punten waaraan ik veel belang hecht.

10. De liefde voor het genre : eerlijk is eerlijk...zonder de oudere originele horrorfilms zouden de moderne griezelregisseurs niet op het idee komen dit soort films te maken. Iedere moderne horrofilm vanaf 1990 is in zekere zin een hommage aan het oudere werk. Ik ben dol op verwijzingen en ook deze film had weer een heel deel zonder natuurlijk te hervallen in parodie.

Tien punten die voor mij deze film zo goed maakten en die voor mij het gevoel van bevrediging gaven welke ik niet voelde bij de eerste remake, welke ik niet voelde bij het origineel en welke ik zeker niet voelde bij al dat prutswerk ertussenin. Jammer om te zien dat deze ijzersterke horrorfilm nu met de grond gelijk gemaakt wordt door allerhande bejaarden op filmgebied die de originele reeks beschouwen als een heilig sacrament waar men niet mag aankomen. Een uiterst spijtige zaak, zeker als je ziet dat we het tegenwoordig eigenlijk o zo veel beter doen dan in de tijd van al die overschatte klassiekers. Ik hoop dat jaren van nu deze film de waardering krijgt die hij verdient. Voor nu een 4,5 * , net geen 5* en dat is voor het feit dat de spanning in deze film niet echt zo hoog opgedreven wordt ( maar laten we eerlijk zijn : is het origineel dan zo spannend ?). Waarschijnlijk zal ik na verloop van tijd over dat puntje heenkijken en zal deze film van mij de volle 5* krijgen. Maar voor nu kan ik mij met opgeheven hoofd een fan noemen van de regisseur Zombie die hiermee al zijn derde topper afleverd in zijn nog maar redelijk korte loopbaan als regisseur

avatar van FatMike

FatMike

• 1976 stemmen

Tjong, is me dit WEER effe een tegenvaller!

1000 Corpses en Rejects van Zombie vind ik prima, maar zijn
idee van re-maken, aanpassen van...hoe je het ook noemen wil, de
Halloween-reeks is een grote aanfluiting!

Hier en daar wordt er gezegd dat je Zombie's Halloween moet bekijken zonder te vergelijken met de oorspronkelijk Halloween.
Juist ja, zonder te vergelijken als in niet in je achterhoofd houden, wat erg moeilijk gaat als de hoofdpersonage Michael Meyers heet en zijn lijfarts, pardon, mental coach Loomis heet en het hele zooitje zich in een bekend voorkomend plaatsje afspeelt: Haddonfield?!
Hee, hoor ik daar een deuntje ooit bedacht en uitgevoerd door
John Carpenter? Ja, Rob's Halloween en Halloween 2 moet je echt kijken zonder je ook maar iets aan te trekken van de oorsprong!
En dus bekijken als zijnde nieuwe slashers, van en voor een nieuwe generatie. En wat dan nog? Dan zijn het voor een setje nieuwe steekfilms gewoon geen goede steekfilms.

Waar in het eerste deel ik al misselijk werd van de uitleg waardoor Michael Meyers psychisch een beetje vreemd ging doen, werd ik nu
kotsmisselijk van zijn dromerige wereldje, waarin zijn moeder met een paard...?....ja met een paard rondbanjerd en ie zichzelf ziet in zijn jonge jaren. Waar ie lijkt op sukkeltje zanger/toetsenist van Hanson....voor wie dit niet kent
hier een linkje: YouTube - Hanson - MMMBop

Ook heel vervelend is dat Loomis, die in het eerste deel hartstikke dood werd gemaakt door zijn oersterke patiëntje, weer leeft en nu volledig de ander kant is opgegaan, zo erg dat het karakter een parodie van zichzelf is geworden en als je denkt dat het niet erger kan zit ie in een Amerikaanse lultalkshow met niemand minder dan Weird Al Yankovic, waarschijnlijk ook een oude held van Zombie, voor wie 'm niet kent hier een linkje:
YouTube - Weird Al Yankovic-Fat

Ja, ja, ja, Zombie gaat zijn eigen weg en weet ook een stukje te pakken van het originele Halloween 2, namelijk het ziekenhuisen dit gebruikt Rob zo ongeveer de eerste 20 minuten EN DAN BLIJKT HET EEN DROOM!!!!
De helft van de film iseen droom! Is het niet Laurrie dan is het Meyers zelf die zich verstopt in zijn onderbewustzijn en denkt aan zijn moeder met een paard!
en ik weet dat R.Z. niet vies is van gorigheid en wanneer er iets met
een vrouw en een paard in The Devil's rejects had gezeten, het een stuk verder zou zijn gegaan.

Halloween 2, een slechte film, die me niet genoeg kwelde
om lager te geven dan een anderhalf. Daar is Avatar met een halve ster toch beter in!

avatar van Ralf81

Ralf81

ASman schreef:

(bij gebrek aan bejaardensmiley)

Goede recensie overigens ASman, los van het feit dat ik het op de meeste punten niet met je eens ben.

avatar van movielou

movielou

ik vond 1 toch beter maar toch nog wel een goed vervolg.

3,0

FatMike schreef:

FatMike schreef:
aan zijn moeder met een paard!

avatar van Halcyon

Halcyon

ASman schreef:

Best gemakkelijk om de schuld bij een ander te leggen. Behoorlijk denigrerend ook, terwijl er al genoeg geldige argumenten aangegeven zijn voor de voorkeur voor de originele films. Heeft weinig met bejaard zijn te maken, maar even tegen de schenen schoppen van anderen is blijkbaar leuker dan hun mening te respecteren.

ASman

Die formulering van mij was inderdaad niet nodig en ik zou mij hiervoor dan ook graag willen excuseren tegenover iedereen die zich hierdoor beledigd voelt.

Aan de andere kant geef ik niemand de schuld, maar vind ik de originele films zooi. En dan hoop ik dat mijn mening ook gerespecteerd wordt, want ook ik vind dat ik genoeg persoonlijke argumenten heb gegeven waarom ik deze film verkies . Ik werd gewoon even overweldigd door emoties , omdat een naar mijn mening bijzonder sterke prent links en rechts behoorlijk afgekraakt wordt.

Maar voor de rest : mijn verontschuldigingen.

Hip-Hop Drunkie

Ik denk dat diegenen die zo'n voorstander zijn van de originele films en tegenstander van al die "remakes" de release van deze films dan ook daadwerkelijk hebben meegemaakt eind jaren 70 en begin jaren 80 en dus een soort van sentimenteel gevoel hebben tegenover die films waardoor een grote voorkeur ontstaat richting de originele films....

Ik heb zowel de originele Halloween gezien als de twee remakes en ik vind ze allemaal super !

nee man, FUCK 'em

avatar van Halcyon

Halcyon

Hip-Hop Drunkie schreef:

Voor mij geldt dat in ieder geval niet. Ik ben nog van een vrij jonge generatie die deze films (helaas) nooit in de bioscoop heeft kunnen zien. Er zijn nu eenmaal jongeren die een voorkeur hebben voor de originele slashers en hun authentieke sfeer. Heeft denk ik meer met smaak dan met leeftijd te maken.

ASman

En daarom was mijn reactie ook nogal kort door de bocht en beledigend. Het blijft gewoon bijzonder jammer als een film naar jouw mening niet gerespecteerd wordt. Maar ja...over smaak valt te redetwisten he.

Wie weet reageer ik later ook wel zo als de fans van de originele reeks als een film als Hostel of Saw een remake krijgt binnen een jaar of 25.

Grindpad

buiten dat had je wel gewoon gelijk.

al dat "het orgineel-tralala-geneuzel" is allemaal nog geen reden om een ijzersterke horrofilm af te branden.

ik blijf er bij:

misplaatste excuses, jammer want je had een sterk punt.

avatar van The Oceanic Six

Nee hoor, de excuses waren terecht want het sloeg nergens op. Puur als losse horrorfilm zal dit best kijkbaar zijn maar als je de naam Halloween, het karakter Myers en nog een stel verwijzingen gebruikt, dan wordt je film nu eenmaal vergeleken met de andere delen.