• 9.376.793 stemmen

Universal Soldier: Regeneration (2009)

Actie / Sciencefiction | 97 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: John Hyams

Met onder meer: Jean-Claude Van Damme, Dolph Lundgren en Andrei Arlovski

Gesproken taal: Bulgaars en Engels

Plot Universal Soldier: Regeneration

"Reanimated. Rearmed. The ultimate rematch"

Terroristen dreigen met bommen de nucleaire reactor van Chernobyl op te blazen, wat duizenden levens zou kunnen kosten. Om dit tegen te houden wordt er een team soldaten op af gestuurd, maar die staan voor een grote verrassing: een nieuwe, dodelijkere UniSol in de vorm Andrei Arlovski. De enige die de terroristen nu nog kan tegenhouden is Luc Deveraux (Jean-Claude van Damme), een Universal Soldier van het eerste uur. Deze moordmachine gaat het goed af, totdat hij tegenover een verrassing komt te staan. Het blijkt dat er in het geheim nog een UniSol bij is gehaald en deze keer is het een bekende van Deveraux, namelijk Andrew Scott (Dolph Lundgren). Nu zal Luc alles op alles moeten zetten om niet alleen twee van de dodelijkste soldaten ooit te stoppen, maar ook nog de bommen te ontmantelen!

Andrew Scott

Captain Kevin Burke

Doctor Porter

Dr. Sandra Fleming

General Topov

General Boris

avatar van raafmau

raafmau

ajax litmanen waarom kom je hier uberhaubt kijken dan ?

Ik bedoel Commando staat ook in je top10 en is ook een B film(vind hem zelf ook super hoor).

avatar van The Oceanic Six

raafmau schreef:

ajax litmanen waarom kom je hier uberhaubt kijken dan ?

Omdat bij films als Commando de zelfspot eraf spat.

avatar van raafmau

raafmau

Dat is bij Universal soldier deel I toch ook het geval? ;o althans dat vond ik en ook dit vond ik een film om van te genieten.

Ajax&Litmanen1 schreef:

Omdat bij films als Commando de zelfspot eraf spat.

Ja dat is hier niet echt het geval, nogal serieus en grauw het geheel.

Iron Maiden

kijk, ik verwachte hierbij een goedkoop filmpje.

wat ik kreeg was een gewelddadige actiefilm met een JCVD in topvorm en heerlijke vecht scenes.

dus als jij een film wilt met zelf spot kan je beter deel 2 kijken.

finalman

kijk, iedereen stemt hoe ie wil

Ik vond Universal Soldier best goed, maar 2e deel was echt barslecht, vb:

-Overdreven begin

-foto Ik zag hem in de 2e deel geen bril met camera zien dragen. Zelfs op de DVD-hoes zie je hem een bril dragen. hoes Een grote blunder vind ik.

-In de 2e deel was hij een heel totaal andere Luc dan ik gewend was van deel 1. Beetje merkwaardig.

Nu, ik ben benieuwd naar dit deel en ik geef geen vooroordeel.

Ik zie wel hoe hij zal zijn

avatar van gerrutcamaro

gerrutcamaro

hmm, vechtende opa's, is het niet cocoon 3?

Iron Maiden

zeg je dat ook bij The Expendables?

Iron Maiden

hahaha, moest er wel om lachen!

als of je dit alleen kan waarderen als je 12 bent.

wel leuk dat je nog de moeite nam wat terug te typen revengeyo, van Damme heeft inderdaad keihard hiervoor getraind en geoefend dus vind wel dat je complimentjes op zo'n plaats zijn!

avatar van revengeyo

revengeyo

Iron Maiden schreef:

hahaha, moest er wel om lachen!

als of je dit alleen kan waarderen als je 12 bent.

nou ja 12, ik zei "lowbrainers" ook volwassen mensen kan je een lowbrainer noemen.

Als ik zei 12 jaar dan viel jij daar niet onder (al zou je dat wel denken) , want ik heb je hyves pagina gezien (link stond op je profiel) en volgens mij ben je al een volwassen knaap.

Iron Maiden

die high kicks vet hoog!! zeg je niet zo snel tegen volwassen.

waarom zou je denken dat ik 12 ben, is mijn spelling of vocabulaire slecht of vind je het raar dat mensen boven de 12 dit leuk vinden?

als je mijn profiel ziet, zie je dus ook mijn profielfoto en een hyves van van Damme die ik heb opgericht en waarvan er meer dan 400 mensen lid zijn. Je kan dus wel zeggen dat ik een fan ben, maar als jij niet tegen recensies kan die je niet aanspreken, is dit misschien niet de juiste site voor jou.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Wauw....heb me niet vergist.....Jean claude is terug.

En hoe.

Goeie straffe actiefilm.

avatar van Grunner

Grunner

Een Jean-Claude Van Damme film met goede recensies? Vreemd... Nu moet ik zelf maar kijken om te oordelen...

avatar van 606

Vette film met een hele goede sfeer met kou en oude gebouwen.

Goed acteerwerk en sterke actie scenes.

avatar van mrwhite

mrwhite

ik heb toch uitgekeken naar deze film jean-claude en dolph weer oog in oog maar jezus was dit eigelijk gewoon een slechte film hij verveelde 80 min lang tot jcvd eindelijk zelf in actie schoot en het toch nog een keiharde actiefilm werd
hopelijk houden ze het nu bij dit derde deel(die zonder jcvd niet meegerekend).

avatar van starbright boy

Wat persoonlijk wordende berichten en offtopic onzin over top 10-lijstjes van users en wat reacties daarop verwijderd.

avatar van pindope

pindope

Jaaaa van damme en lundgren zijn terug! allebei rond de 50 geloof ik daar kan steven seagal nog wat van leren al had lundgren veel langer gemogen dan nu

Goeie aktie in het begin een beetje lang stil maar na een redelijke opbouwing gaat het best wel los

Van damme komt in het begin wat suf over maar dat komt helemaal goed

Niet al te overdreven special effects en je ziet dat van damme en lundgren goed getraind hebben op die leeftijd

Alleen had ik graag gewild dat lundgren en van damme de eindscene hadden verzorgd ipv die kansloze TJECH ik snap niet wat hij erin doet zoveel goeie acteurs en moeten ze een low budged gast erin doen die totaal niks uitstraalt dat viel me best tegen

De lokatie is zoieso al low budged(algemeen bekend) dus hadden ze best een beter tegenstander kunnen aankopen dan een tjech

En ik moet zeggen de lokatie heeft erge goede duistere beelden .

Als ik zo naar het einde keek komt er een 4 aan indien dat het geval is moeten ze met een heel goed verhaal gaan komen

Al met al goed weg gekeken een zeer goede film voor een zondag middag op een leuk scherm

avatar van cm_punk

cm_punk

Kansloze tjech zegt ie:-D, volg jij wel sport?

Anyway, deze was VEEL beter dan The Return, maar de orginele Universal Soldier vond ik toch leuke. Dolph die lekker sarcastisch was en Van Damme die meer in beeld was.

Al die kritiek op Van Damme altijd, is nergens voor nodig. Sit back and relax. Sommige vind ik wel erge mierenneukers over films. Laat die mierenneukers maar is een film in elkaar zetten, dan praten we over zijn/haar film.

avatar van UrbanDjampa

UrbanDjampa

Jammer dat JVCD maar de helft van de film mag meedoen en Dolph pakweg zo'n kwartiertje. Die niet zo kansloze Wit-rus vond ik het wel naar behoren doen met z'n UFC baggage. Ook nog een gemis is dat we de van Damme van deel 1 niet meer terugzien. Onderling gevecht tussen de 2 aartsvijanden was wel alleraardigst.

Had graag meer screentime voor van Damme en Dolph gezien dus 3 sterren.

avatar van cobra34

cobra34

in eerste instatie keek ik er naar uit nou ik hem heb gezien valt ie echter wel tegen had er meer van verwacht echter een low butjet film

finalman

Deze film heeft me eigenlijk verrast, Vandamme acteert volgens mij ijzersterk. Hij doet echt de moeite om zich te bewijzen voor het acteren. Dolph Lundgren erbijhalen voor een kwartiertje en ook vooral dat hij niet de hoofdvijand is, was een schitterend idee. Het moment dat Andrew zich iets begon te herinneren, was voor mij een magisch moment. 'hebben wij dit niet eens gedaan?'.
Conclusie, een totaal andere Universal Soldier dan de eerste deel, maar hier heeft John Hyams een gedurfde stap genomen!
Doet zeker de 2e deel (Universal Soldier - The Return) vergeten.

Een 3 sterren van mij (evenveel als de eerste deel!)

Iron Maiden schreef:

wat een keiharde film!

heeft echt al mijn verwachtingen overtroffen, ik zit nog steeds te trillen!

heel veel martial arts en bloed, juist dingen waarvan ik had verwacht dat ze er niet inzaten.

pfoef, ik zat echt te genieten van het laatste half uur.

beste film van het DTV tijdperk van van Damme naar mijn mening, het was echt een spektakel om naar te kijken!

Amen.

En ohja, om niet te vergeten, 'ik zit nog steeds te trillen', is het niet wat overdreven? Er zijn nog betere (actie)films.

Tonypulp

Vandamme acteert volgens mij ijzersterk.

Voor zover je chagrijnig voor je uit staren en 3 zinnen spreken acteren vind

Volgens mij bewijst hij in JVCD wel degelijk te kunnen acteren (nog niet gezien) maar hier valt dat toch wel mee ?

finalman

Ik vond dat hij in JCVD en US3 'serieuzer' acteert.

Misschien heeft het te maken met zijn 'oudere' gezicht, precies of hij depressief is.

Hij acteert ook niet meer met dat macho-gedrag van oa Hard Target of andere flutfilms zoals Maximum Risk of Knock Off of zo.

Om nog te zwijgen over zijn film met Dennis Rodman, Double Team.

In Hell vond ik ook nog goed.

Een echte fan van Van Damme zal ik nooit worden.

Tonypulp

Toevalig laatst nog Hard target gezien, dan heb je inderdaad een punt. Als je zulke films gaat vergelijken past zo'n serieuze rol in combinatie met z'n oude smoel inderdaad velen malen beter bij hem hij is perfect voor dit soort rollen al heb je er nog steeds niet bijster veel talent voor nodig.

avatar van DiDa

DiDa

Ik denk dat we absoluut niet negatief moeten zijn over deze film. In vergelijking met wat Van Damme allemaal op dvd heeft uitgebracht de laatste tijd heeft deze film de beste gevechts- en actiescenes. En daar draait het bij Van Damme om toch. Gewoon recht-toe-rechtaan knokken en schieten. Dat krijg je bij US3. Keiharde actie!

Amen.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Toch wel komisch dat ie beter is dan het orgineel.

avatar van blisteringdude

blisteringdude

Net zo goed als de het eerste deel. Prachtige rauwe locatie, waarbij de actie- en vechtscénes echt tot hun recht komen. Jammer dat Lundgren niet zo lang in de film zat, want ik zag toch liever een eindgevecht tussen de rivalen uit deel 1. 3,5*, net als US1.

avatar van TroubleSome

TroubleSome

Veel actie. Zoals we gewend zijn met JCVD. Jammer dat het daar ook bij ophield.

Vond het te voorspelbaar, een te standaard verhaal. Ik vond de eerste delen beter. Stukken beter.